| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
elektryka, solary, przetwornice i akumulatory - Montaż paneli Wrocław - kto pomoże?
szkl - 2021-04-05, 17:56 Temat postu: Montaż paneli Wrocław - kto pomoże? mam 100W na dachu typu flex przyklejone przez poprzedniego właściciela i regulator typu PWM - pewnie 10A - schowany podobno pod uchwytem na kubki - taki sposób montażu - nie wiem czemu tam a nie obok aku (2x 80Ah). Chcę na dach 2x... gabarytowo zmieści się tylko chyba 2x 120W bo miejsca nie za dużo i regulator MPPT z BT (pewnie Victron 100/20) aby zdalnie mieć podgląd na stan aku. Kto pomoże ogarnąć temat albo dokąd się udać???
Dziękuję
suzu4x4 - 2021-04-05, 21:39
Chcesz montować sam i potrzebujesz pomocy, czy szukasz firmy godnej polecenia ? Ja sam montowałem i mogę pomóc przy montażu jak chcesz.
szkl - 2021-04-05, 22:16
Myślałem o kimś kto mi to ogarnie choć filozofii pewnie w tym nie ma
suzu4x4 - 2021-04-06, 08:46
jeśli chodzi o polecenie kogoś to niestety nie pomogę. nie znam w naszej okolicy firmy godnej polecenia.
Ja na dniach będę zamieniał fabryczny regulator PWM na MPPT Victrona + monitor energii + dokładał drugi solar + aku LiFePo4 + przetwornica .
Właśnie jestem na etapie zamawiania komponentów .
jak byś robił samemu to mogę pomóc. narzędzia i miejsce mam gorzej z wolnym czasem
andi at - 2021-04-06, 09:32
Regulator 40A MPPT będzie z zapasem do 500W .Niedaleko masz do Arka pod Legnice .Przedzwonić i porozmawiać https://www.camperteam.pl...light=%B6wistak
|
|