| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Motoryzacja - Monitoring GPS
piszczu - 2021-04-10, 13:18 Temat postu: Monitoring GPS Macie w swoich samochodach zamontowany monitoring GPS ?? Sprawdzi się to w samochodzie typu kamper np jak wypożycza się znajomym czy nawet w samej wypożyczalni takich pojazdów?? Mam w samochodzie służbowym ale to tylko szef może sprawdzić parę danych nawet w sumie nie wiem co. Bo dzwoni tylko jak za szybko jeżdżę
------------------------------------
usunieto spam link - smok_wawelski
Socale - 2021-04-10, 20:10
Co jest qrna z tymi gipi-esami...
Jakiś dziwny zbieg okoliczności które zawierają lokowanie produktu
Cyryl - 2021-04-11, 07:24 Temat postu: Re: Monitoring GPS
| piszczu napisał/a: | | ...tylko szef może sprawdzić parę danych nawet w sumie nie wiem co... |
nie wiem jaki masz typ monitoringu pojazdu, ale taki standardowy pokaże Ci:
czy pojazd ma wyłączony silnik -zielona kropka na mapie,
kiedy przekręciłeś kluczyk w stacyjce - niebieska,
kiedy pojazd jest w ruchu - czerwona,
z jaką prędkością jedzie pojazd,
z jaką prędkością obrotową pracuje silnik,
jakie masz chwilowe zużycie paliwa,
jakie masz średnie zużycie paliwa,
pokazuje ile tankowałeś.
natomiast gdy brałem udział w Wiosna z Renault w 2000 roku, dostaliśmy 3 ciężarówki i jeden autobus tej marki, na taki 4 dniowy rajd po Polsce.
już wtedy pojazdy te były wyposażone w system Infomax, który notował sporo danych.
gdy pojazd był na gwarancji przy każdym przeglądzie właściciel mógł otrzymać wydruk zawierający podstawowe dane o zużyciu paliwa, ale za dopłatą mógł dostać 30 stronicowy raport o danych np.:
ile razy przekręcony został kluczyk, ilość uruchomień silnika udanych i nieudanych, ile razy dotknięte zostało sprzęgło czy hamulec, ile razy kierowca wyszedł poza ekonomiczne obroty, ile razy jechał na za niskich obrotach itp., łącznie z wykresami określającymi charakter jazdy kierowcy.
piszczu - 2021-05-24, 18:43 Temat postu: Re: Monitoring GPS
| Cyryl napisał/a: | | piszczu napisał/a: | | ...tylko szef może sprawdzić parę danych nawet w sumie nie wiem co... |
nie wiem jaki masz typ monitoringu pojazdu, ale taki standardowy pokaże Ci:
czy pojazd ma wyłączony silnik -zielona kropka na mapie,
kiedy przekręciłeś kluczyk w stacyjce - niebieska,
kiedy pojazd jest w ruchu - czerwona,
z jaką prędkością jedzie pojazd,
z jaką prędkością obrotową pracuje silnik,
jakie masz chwilowe zużycie paliwa,
jakie masz średnie zużycie paliwa,
pokazuje ile tankowałeś.
natomiast gdy brałem udział w Wiosna z Renault w 2000 roku, dostaliśmy 3 ciężarówki i jeden autobus tej marki, na taki 4 dniowy rajd po Polsce.
już wtedy pojazdy te były wyposażone w system Infomax, który notował sporo danych.
gdy pojazd był na gwarancji przy każdym przeglądzie właściciel mógł otrzymać wydruk zawierający podstawowe dane o zużyciu paliwa, ale za dopłatą mógł dostać 30 stronicowy raport o danych np.:
ile razy przekręcony został kluczyk, ilość uruchomień silnika udanych i nieudanych, ile razy dotknięte zostało sprzęgło czy hamulec, ile razy kierowca wyszedł poza ekonomiczne obroty, ile razy jechał na za niskich obrotach itp., łącznie z wykresami określającymi charakter jazdy kierowcy. |
aż tak rozbudowane monitoringu nie mamy w firmie.
|
|