Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Turcja - Turcja w lokdawnie

emeryl - 2021-05-09, 14:27
Temat postu: Turcja w lokdawnie
Jesteśmy 10 dni w Turcji,wszyscy odradzali wyjazdu a jest fantastycznie.Testy zrobiliśmy w Bułgarii za połowę ceny jak w Polsce.Kod HES uzyskaliśmy już w Turcji.Jest dużo kontroli na granicach miast nie dotyczą turystów.Drogi wspaniałe ruch samochodowy niewielki,wczoraj tankowałem za ok.3zł.Pozdrawiają i zapraszają do Turcji załogi JanP i emeryl
SlawekEwa - 2021-05-09, 14:42

Pozdrawiamy załogi i życzymy bezpiecznej podróży i wielu pozytywnych wrażeń z wyprawy :bigok
ZEUS - 2021-05-09, 15:17
Temat postu: Re: Turcja w lokdawnie
emeryl napisał/a:
Jesteśmy 10 dni w Turcji,wszyscy odradzali wyjazdu a jest fantastycznie.Testy zrobiliśmy w Bułgarii za połowę ceny jak w Polsce.Kod HES uzyskaliśmy już w Turcji.Jest dużo kontroli na granicach miast nie dotyczą turystów.Drogi wspaniałe ruch samochodowy niewielki,wczoraj tankowałem za ok.3zł.Pozdrawiają i zapraszają do Turcji załogi JanP i emeryl

takie optymistyczne i radosne wiadomości tchną nadzieją... dużo niezapomnianych wrażeń dla całej ekipy życzę🙂 (no i w miarę możliwości dalszych relacji🤗)

Comsio - 2021-05-09, 17:03

:kawka:
:ok Pogoda odpowiednia w tych miesiącach,świeże warzywa naturalne, :ok
:dupa :dupa można już pomoczyć. :mrgreen:

Powodzenia :spoko

zbyszekwoj - 2021-05-09, 17:18

Uwazajcie na małżonki , to w Turcji cenny towar. :diabelski_usmiech
ufolz - 2021-05-09, 17:26

to testy są wymagane czy jak człek jest zaszczepiony - kod qr że wszystkie dawki to wystarczy ?? gdzie znajdziemy procedury jakie trzeba spełnić?? podpowiedzcie..
janp - 2021-05-09, 18:36

Na granicy Turcy pytali o test PCR.
Comsio - 2021-05-09, 19:22

zbyszekwoj napisał/a:

Nie straż nie straż :mrgreen:
To już nie te lata, ale regiony to :-/

daro35 - 2021-05-09, 19:36

O nie, następni w mych ulubionych rejonach,czekamy na relejszyn i na zachętę leci :pifko
Comsio - 2021-05-10, 22:43

daro35 napisał/a:
O nie, następni w mych ulubionych rejonach,czekamy na relejszyn i na zachętę leci :pifko

Nie wiem jak w tym roku, :-/ tylko że u nas jest tak :roll: dziś decyzja jutro wypad.

Może byśmy ogarneli jakąś obiazdówkę. :bigok

r-krecik - 2021-05-11, 21:34

Witam.Comsio jak byś mógł podać namiary gdzie robiliście test w Bułgarii było by miło i napewno zachęciło innych do wyjazdu
Comsio - 2021-05-12, 07:49

Comsio obecnie remontuje pas startowy na Okęciu 😋
Ale w miarę znajomosci terenu BG miasto Plovdiv ,Haskowo🤔
Jak będziesz jechał od Sofii 👍

emeryl - 2021-05-12, 10:32

Myśmy robili testy w Burgas firma Bodimed
r-krecik - 2021-05-12, 21:52

Dzięki bardzo za podpowiedz.My wybieramy się do Turcji w drugiej połowie sierpnia
Ajas - 2021-05-13, 09:05

Czy przy wjeździe do Bułgarii nie wymagali testu na coronavirusa?
Może przy tranzycie nie trzeba?

janp - 2021-05-13, 16:47

Testów wymagają tylko Turcy
gryz3k - 2021-05-14, 14:42

zbyszekwoj napisał/a:

Widać Zbyszku, że albo nie byłeś nigdy w Turcji albo bardzo dawno. Obecnie Turcja w tej kwestii nie odbiega od Europy. :diabelski_usmiech

daro35 - 2021-05-16, 10:58

Comsio napisał/a:
daro35 napisał/a:

Nie wiem jak w tym roku, :-/ tylko że u nas jest tak :roll: dziś decyzja jutro wypad.

Może byśmy ogarneli jakąś obiazdówkę. :bigok

Mam Cię,chętnie,ale niestety nie szybko,budowa w planach to raczej z czasem póki co cieno,ale temat jak najbardziej do liźnięcia,ale pogadamy jak zalecisz tu na mazury.

futro2606 - 2021-07-11, 09:33

Witam , właśnie wróciliśmy z Turcji po miesięcznym podróżowaniu i przekażę aktualne wiadomości. Wyjechaliśmy 11-go czerwca z Polski i wszystkie granice przeszły bez jakichkolwiek testów czy kontroli(Słowacja,Węgry,Serbia,Bułgaria,Turcja). Na granicy Tureckiej płaciliśmy jakieś pieniądze za tzw. dezynsekcję pojazdu i pakiet startowy (maseczki itd.) . Podobno wyrywkowo robili testy ale nas czyli cztery kampery odpuścili. Powrót podobnie bez żadnych problemów. Ludzi dużo w większych turystycznych miejscowościach , na prowincji lużno . Uważam ,że nasz "rząd' chciałby abyśmy zostali w kraju i podreperowali zadłużoną Polskę i dlatego sieją taką propagandę . Rok temu było podobnie w tym samym okresie byliśmy w Grecji i ta sama sytuacja- plaże puste i żadnych problemów. :spoko
jedrek49 - 2021-07-28, 10:30

Czy Turcy uznają europejski certyfikat szczepoenia,c,y potrzeba jes, cze jakieś zaświadczenia, zgłos, enia. Dziekuje
Agostini - 2021-07-28, 20:49

Tak, możesz posłużyć się certyfikatem europejskim na granicy... Jeśli będzie to kogoś interesować.

Nie będzie się wczytywał ani go dokładnie oglądał. Wystarczy, że nim pomachasz i powiesz, że masz.
Żadne testy i zaświadczenie nie są konieczne.

mich007 - 2021-08-08, 12:19

Wyjeżdzamy do Turcji we wtorek i mam pytanko, czy ktoś przekraczał granicę lądową z testem antygenowym? Na oficjalnej stronie polak za granicą pisze że można PCR na 72godz. lub antygenowy na 48godzin, a w niektórych źródłach znalazłem info że niby tylko PCR w Turcji

Jeżeli ktoś wracał na dniach do pl to pytanie czy na powrocie przy tranzycie nie robili problemów na granicach?

Arnold1 - 2021-08-08, 12:42

Rozważmy wyjazd na Turcję 27.8, na miesiąc. Piszecie, ze nie ma kontroli , itp. Czy bez szczepien i testów damy radę?
jarek49 - 2021-08-18, 14:17
Temat postu: pożary w Turcji
Nie chce otwierać nowego tematu ,dlatego moje pytanie tutaj.
Wyjezdzam w pierwszych dniach wrzesnia do Turcji przez Grecje // tylko !// --trasa od przejscia
promowego w Canakkale wzdluż zach. wybrzeża do Marmaris.
Czy na tej trasie były pożary ?
Widziałem te widoki kilkanascie lat temu w Cro---to jeszcze do przeżycia ,ale zapach spalenizny
ciągnący sie kilkadziesiat km---to już napewno--nie.
Zwracam sie głównie do osób które tam są ,lub --już wróciły---bo to jest info. z pierwszej ręki.
Dziękuje.