Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - kto wie jak rozebrac taką słuchawkę?

li - 2021-05-25, 13:13
Temat postu: kto wie jak rozebrac taką słuchawkę?
Witam

Chciałam zamontowac u siebie słuchawkę z przyciskiem stop, ale mam taki model który jednocześnie jest kranem i przypuszczam, że większość "zwykłych" słuchawek nie będzie chciało w moim otworze grzecznie stać :szeroki_usmiech . Więc kombinuję jak rozdzielić plasticzek co wchodzi w dziurkę od reszty słuchawki którą wymieniłabym na coś bardziej mi pasującego. Any ideas?
Ciemna część się obraca, ale najwyraźniej jest tylko na zaczepach - nie jest przykręcona.

janus - 2021-05-25, 21:28

Jest mocowana na wcisk. Uszczelnienie oringiem.
li - 2021-05-26, 09:49

Dzięki! Czyli po prostu mogę ja "wyciągnąć" używając nieco siły i godności osobistej? ;) A jeśli będę szykać takiej słuchawki na wcisk to są jakieś standardy jeśli chodzi średnicę?
janus - 2021-05-26, 20:52

Z lekkim obrotem-wyciągać 😃

Co do zamienników nie doradzę, ale obawiam się, że będzie problem. Zupełnie nietypowe mocowanie :-/

li - 2021-05-27, 19:49

janus napisał/a:
Z lekkim obrotem-wyciągać 😃

Co do zamienników nie doradzę, ale obawiam się, że będzie problem. Zupełnie nietypowe mocowanie :-/

Kampery... Cóż chyba i tak będę chciała znowu dostać się do połączenia, żeby sprawdzić czy szczelne to moze coś wymyślę, gorzej, że tego mocowania które jest przykręcone do umywalni też nie da się zdjąć z węża - trzeba by go przeciąć ;(.