Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Węgry - Baseny NA Węgrzech

marko - 2021-05-27, 11:42
Temat postu: Baseny NA Węgrzech
Wiadomość przesłana z kempingu Boogasc na pytanie czy Polacy mogą przyjechać .

To jest prawdziwa przyjaźń braci Węgrów do braci Mongołów

Węgier Mongoł dwa bratanki i do tańca i do szklanki !!!!!!!!

Nasz kemping jest dostępny bez rezerwacji.

Obecnie Spa Bogacs jest czynne, ale możemy przyjąć tylko gości z Węgier, Republiki Czeczeńskiej, Macedonii Północnej, Gruzji, Chorwacji, Mongolii, Czarnogóry, Serbii, Słowenii i Turcji. Wszyscy goście muszą posiadać kartę szczepień lub zaświadczenie potwierdzające, że dana osoba jest chroniona przed Covid.

Bez tych dokumentów nie możemy powitać żadnego gościa w uzdrowisku Bogacs.

Z jakiego kraju pochodzisz?

Dziękuję za zrozumienie.

Üdvözlettel / Pozdrawiam / Z poważaniem

PANYI Elvira

sprzedawca

Bogácsi Thermálfürdő Kft. H-3412 Bogács, Dózsa György út 16.

+36 49 534 410

szallas@bogacsigyogyfurdo.hu

Od: bogacs@s16.mediacenter.hu < bogacs@s16.mediacenter.hu > W imieniu Bogács Spa and Bath
Wysłano: poniedziałek, 24 maja 2021, 9:18
do: szallas@bogacsitermalfurdo.hu
Temat: rezerwacja hotelu - język polski

Comsio - 2021-05-27, 22:42

Dobere :mrgreen: , nie które wymienione kraje, mają w :dupa :dupa tą zarazę. :wyszczerzony:
Socale - 2021-05-27, 22:56

Jak i ja Comsio.
.
Ten tekst czytałem jakoś miesiąc temu i odnoszę wrażenie że jest to już falsyfikat.

zbyszekwoj - 2021-05-28, 08:18

W Zatonie jest kilkanascie kamperów z Polski które tranzytem jadą na termale węgierskie, niektórzy od dwóch tygodni.Jedni pękają i wybieraja trasę przez Grecję inni przez Włochy . Przyjeżdżaja nastepni i oczekują tak jak i my aż nasz przyjaciel Orban szanownie przypomni sobie o istnieniu naszego kraju. :hello
marko - 2021-05-28, 08:45

Kolego z załogi Socale czytaj wiadomość do końca
pozdrawiam Marko

PANYI Elvira

sprzedawca

Bogácsi Thermálfürdő Kft. H-3412 Bogács, Dózsa György út 16.

+36 49 534 410
szallas@bogacsigyogyfurdo.hu

Od: bogacs@s16.mediacenter.hu < bogacs@s16.mediacenter.hu > W imieniu Bogács Spa and Bath
Wysłano: poniedziałek, 24 maja 2021, 9:18

kimtop - 2021-05-28, 18:15

Dzisiejsza odpowiedź na mój email do Bogacsa

"Kedves Kimtop !

Sajnos egyenlőre Lengyelországból vendéget nem tudunk fogadni.

Üdvözlettel / Best regards / Mit freundlichen Grüssen"

A może zrobić akcję bombardowania termali mailami z pytaniami o dostępność?

MILUŚ - 2021-05-28, 18:48

kimtop napisał/a:
..............

To chyba raczej miłościwie rządzących krainą tokaju i bogracza :chytry

rjas - 2021-05-28, 19:29

Nie jestem pewien czy tak miłościwie rządzących :diabelski_usmiech
zbyszekwoj - 2021-05-28, 20:45

kimtop napisał/a:
Dzisiejsza odpowiedź na mój email do Bogacsa

"Kedves Kimtop !

Sajnos egyenlőre Lengyelországból vendéget nem tudunk fogadni.

Üdvözlettel / Best regards / Mit freundlichen Grüssen"

To ja przetłumacze. Niestety na razie nie mozemy przyjmowac gości z Polski. Dla Pani Krysi mozemy zrobić wyjatek ale bez kampera. :bukiet:

Socale - 2021-05-28, 21:07

Trochę dziwi mnie ta opóźniona reakcja ze strony bratanków.
Niemcy "natychmiast" (m/w po tygodniu) odpuścili zaostrzenia wobec Polaków jak przegoniliśmy covida.

zbyszekwoj - 2021-05-29, 08:51

Socale napisał/a:
Trochę dziwi mnie ta opóźniona reakcja ze strony bratanków.
Niemcy "natychmiast" (m/w po tygodniu) odpuścili zaostrzenia wobec Polaków jak przegoniliśmy covida.

Po prostu Orban pokazuje naszym ,gdzie ich miejsce. To taka pozorna przyjaźń na użytek publiczny.

Poproszony Węgier zatelefonowal w naszej sprawie do Karcagu. Odpowiedź- polityka.

samotny wilk - 2021-05-31, 13:51

To i ja pozwoliłem sobie napisać ws. przyjmowania Polaków do Hungaro SPA Thermal Camping w Hajdúszoboszló. Odpowiedź dostałem błyskawicznie i to po polsku.
Trzeba czekać i tyle.
Ale domek mobilny już teraz zarezerwować mogę. :szeroki_usmiech
I po co ja się szczepiłem? :-P

MILUŚ - 2021-05-31, 14:00

Jak zawsze niezastapiona Magda Molnar :spoko
samotny wilk - 2021-05-31, 14:08

MILUŚ napisał/a:
Jak zawsze niezastapiona Magda Molnar
Czy Ona, ta Magda (Magdolna) ma w sobie jakieś krople polskiej krwi. Tak ładnie odpisała po polsku. Normalnie, aż chce się tam pojechać. :spoko
MILUŚ - 2021-05-31, 14:27

samotny wilk napisał/a:
MILUŚ napisał/a:
Jak zawsze niezastapiona Magda Molnar
Czy Ona, ta Magda (Magdolna) ma w sobie jakieś krople polskiej krwi. Tak ładnie odpisała po polsku. Normalnie, aż chce się tam pojechać. :spoko

Nie wiem czy ma jakieś polskie korzenie ale doskonale mówi po polsku ; bardzo lubi Polaków ; i my bardzo się z nią lubimy a jako właścicielka kempingu zawsze nas miło wita :spoko
Jak będziesz koniecznie Ją od nas pozdrów i zapowiedz nasz przyjazd w drodze do Chorwacji na początku września :mrgreen:

samotny wilk - 2021-05-31, 14:32

MILUŚ napisał/a:
Jak będziesz koniecznie Ją od nas pozdrów i zapowiedz nasz przyjazd w drodze do Chorwacji na początku września :mrgreen:

To się rozumie samo przez się. Tylko kiedy bratanki podniosą szlabany dla Polaków? :spoko

jedrek49 - 2021-06-15, 13:59

Witam
Moze ktos wie ,kiedy .... otwieraja granice dla Polskich turystow,by mozna bylo jechac na garace baseny?
pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: Banan: 2021-06-16, 19:21 ]
Swoje sympatie polityczne okazujemy w odpowiednim dziale. Usunąłem część polityczną wypowiedzi.

andrzej627 - 2021-06-15, 23:13

jedrek49 napisał/a:
jechac na garace baseny

Już jest prawie lato. Po co komu w upał gorący basen?

jedrek49 - 2021-06-16, 10:14

Andrzeju
to sa zdrowotne baseny,pomagaja na moje stawy,kosci i samopoczucie

samotny wilk - 2021-06-16, 20:48

jedrek49 napisał/a:
to sa zdrowotne baseny,pomagaja na moje stawy,kosci i samopoczucie

Ano właśnie, tak jest jak piszesz. :lol: Mnie w ub.r. pomogła Podhajska na skołatany kręgosłup. Przy czym w moim przypadku taki pobyt powinien trwać max 2 dni. Potem to już robi się z takich term niezła szkoła przetrwania. Ja w Podhajskiej udawałem twardziela i wytrzymałem 5 dni, chyba.
Innym powodem odwiedzenia term będzie po prostu przystanek w drodze do Chorwacji, czy Grecji. Taki, krotki na max 2 dni. Przecież sporo kompleksów termalnych posiada własne kempingi. To nie jest najgorszy wybór. :spoko

Wanderer - 2021-06-16, 23:21

"Węgry wznowią 24 czerwca normalny tryb przekraczania granic wewnętrznych strefy Schengen, o ile pandemia Covid-19 nie przybierze nowych, nieoczekiwanych obrotów – oznajmił w środę szef dyplomacji węgierskiej Peter Szijjarto w Bratysławie."
zbyszekwoj - 2021-06-17, 15:14

Jechałem wczoraj nikt nic na granicy chorwackiej nie mówil. :ok
TomaszG - 2021-06-25, 10:24

info z dnia dzisiejszego

"....Currently, the Bogacs Spa is open, but we can only welcome guests from Hungary, Albania, Bahrein, Cyprus, the Czech Republic, North – Macedonia, Georgia, Croatia, Marocco, Moldovia, Mongolia, Montenegro, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia, Turkey and Ukraine. All guests must have the vaccination card.

Without these documents we cannot welcome any guest into the Bogacs spa.

Please note that there has been NO agreement between Poland and Hungary, so currently, we cannot welcome any Polish tourists.

We’ll contact you when we can welcome Polish tourists again.

Thank you for your understanding.

zbyszekwoj - 2021-06-25, 10:52

Jak widać nie takie Bratanki jak nam władza przekazuje. :zastrzelic

Orban ma nas w :dupa

jedrek49 - 2021-07-01, 16:27

Witam
Dzis dzwonilismy na kamping i baseny w Hajduboszormeny,gdzie lubimy jezdzic z psami,i powiedzieli,ze Polakow na baseny,do hoteli ,na kamping nie przyjmuja,,Wegry nie uznaja szczepien ,zaswiadczen wydanych w Polsce.i znowu wchodzi polityka ,.Wegry to nasz jedyny przyjaciel na swiecie
Moze moja wypowiedz nie wygumkujecie
Jedrek49 pozdrawiam

Socale - 2021-07-01, 21:44

jedrek49 napisał/a:
...
Wegry nie uznaja szczepien
...
...

Nie wygumkuję a nawet brawo przybiję nieotumanionym Węgrom. Nie dali nabrać się na fikcję :spoko

ZEUS - 2021-07-01, 22:31

Cytat:

Nie wygumkuję a nawet brawo przybiję nieotumanionym Węgrom. Nie dali nabrać się na fikcję

Możesz rozwinąć🤔 bo nie da się jednoznacznie zinterpretować co Autor ma na myśli...😒

MILUŚ - 2021-07-02, 06:15

ZEUS napisał/a:
Cytat:

Nie wygumkuję a nawet brawo przybiję nieotumanionym Węgrom. Nie dali nabrać się na fikcję

Możesz rozwinąć🤔 bo nie da się jednoznacznie zinterpretować co Autor ma na myśli...😒

Sokale chodziło o to ,że jest fikcją , jakoby Polacy stanowili na tyle dużą grupę bywalców basenów termalnych żeby się z nimi liczyć :diabelski_usmiech

zbyszekwoj - 2021-07-02, 09:22

MILUŚ napisał/a:
ZEUS napisał/a:
Cytat:

Sokale chodziło o to ,że jest fikcją , jakoby Polacy stanowili na tyle dużą grupę bywalców basenów termalnych żeby się z nimi liczyć :diabelski_usmiech

Raczej to że Orban woli stracić na Polakach 20% dochodu z termali ,zeby zagrać Kaczorowi na nosie. :ok

ZEUS - 2021-07-02, 09:30

Cytat:

Raczej to że Orban woli stracić na Polakach 20% dochodu z termali ,zeby zagrać Kaczorowi na nosie.

to mnie bardziej przekonuje😜

Andrzej 73 - 2021-07-02, 10:12

Bo to wszystko są działania przeciwko gorszemu sortowi , ten lepszy sort nie jeździ na termale węgierskie. :spoko
ZEUS - 2021-07-02, 10:28

chyba Orban poczytał nasze komentarze i uchylił obostrzenia dla Polaków🤔... już można ruszyć na termale bez ograniczeń🤪
MILUŚ - 2021-07-02, 11:08

Andrzej 73 napisał/a:
Bo to wszystko są działania przeciwko gorszemu sortowi , ten lepszy sort nie jeździ na termale węgierskie. :spoko

Tylko do Uniejowa i Grudziądza :haha: :haha: :haha:

erikson - 2021-07-02, 11:50

MILUŚ napisał/a:
Andrzej 73 napisał/a:

Tylko do Uniejowa i Grudziądza :haha: :haha: :haha:

co do Uniejowa,dyrektor term ma ale co do biwakowania na wale?,czyli nie wystawiać klamotów,nie palić ognia,najchętniej kąpiel i do domu,juz zaczyna razić kamerowanie?

slawwoj - 2021-07-02, 15:06

ZEUS napisał/a:
chyba Orban poczytał nasze komentarze i uchylił obostrzenia dla Polaków🤔... już można ruszyć na termale bez ograniczeń🤪

Dla zaszczepionych albo do lat 18

ZEUS - 2021-07-02, 15:36

było
slawwoj napisał/a:
Dla zaszczepionych albo do lat 18

to prawda ale do tej pory nie było możliwości dla nikogo...

slawwoj - 2021-07-02, 15:44

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/orban-viktor-penteken-eleri-az-55-milliot-beoltottak-szama?fbclid=IwAR3yDmACeSVe_GM_MN31BT73xIhQOoldcf1i8emlOlG-_GjlblkeQqqHxBY
zbyszekwoj - 2021-07-02, 17:49

ZEUS napisał/a:

Teraz to niech sobie w :dupa wsadzi.

Do tej duchoty to tylko młodziez, ale oni o tej porze tez olewaja syfiaste baseny.

slawwoj - 2021-07-02, 17:56

zbyszekwoj napisał/a:
ZEUS napisał/a:

Do tej duchoty to tylko młodziez, ale oni o tej porze tez olewaja syfiaste baseny.

Ale winko z piwniczek smakuje tylko w Bogacs i to jak smakuje.

WODNIK - 2021-07-02, 18:46

zbyszekwoj napisał/a:

Ty to jeszcze masz alternatywę, możesz jechać do czystego i demokratycznego Maroka :-/

Comsio - 2021-07-03, 11:45

Zaraz zaraz :bajer przecie zaszczepieni też mogą zarazić. :ok
Szczepionka nie gwarantuje nie tykalnośći, tylko :bajer podobno lżej się poczuje podczas zarazy :bajer

Sciema że ho ho :szeroki_usmiech capi Rasizmem :bajer

zbyszekwoj - 2021-07-03, 13:10

WODNIK napisał/a:
zbyszekwoj napisał/a:

Ty to jeszcze masz alternatywę, możesz jechać do czystego i demokratycznego Maroka :-/

Jasiu nie rób se jaj. Lubie jeździc na wegierskie termale ale kwiecień , maj , ale nie w lipcu. Chcee jeszcze troche pozyc.
Od maja do 15 czerwca czekalismy w kilkanascie kamperow w Chorwacji z nadzieja ,ze te durnie się dogadaja i d...pa.

andrzej627 - 2021-07-03, 13:29

zbyszekwoj napisał/a:
Lubie jeździc na wegierskie termale ale kwiecień , maj , ale nie w lipcu. Chcee jeszcze troche pozyc.

No właśnie. Sezon wiosenny się zakończył. Teraz trzeba czekać na jesień. :spoko

WODNIK - 2021-07-03, 13:29

Ja myślę że te ,, durnie" po prostu nie wiedziały że w Chorwacji czeka Zbysiu na otwarcie basenów na Węgrzech.
Pozdrawiam :spoko

TOSIEK77 - 2021-07-03, 18:14

Witam wszystkich. :spoko Koledzy koleżanki bratanki sie przeprosiły wpuszczają na termale.Sarospatak 03.07.2021 pusto 2 przyczepy słowackie ,4 namioty w tym jeden Polak.Hajduszoboszlo kemping zajety w ok 30%. Karcag pusto 1 kamper i 3 przyczepy. W Berekfurdo Polaków mało, ale kemping zajety w ok 50% . Wpuszczają zaszczepionych, ozdrowieńców i z negatywnym testem( szybkie testy też przechodzą) Pozdrawiam :lol:
jedrek49 - 2021-07-03, 20:03

witam
Tosiek gdzie jest komunikat o tym ze mozna wjechac na kampingi i baseny ? dziekuje

TOSIEK77 - 2021-07-03, 22:32

Witam Jendrek49 nie dowierzasz? Pisz. @ do recepcji.
zbyszekwoj - 2021-07-04, 12:33

Już poza innymi krajami zaczęli wpuszczac Polaków. Pinokio obiecal Orbanowi poparcie w Brukselce i znowu sie :hello
erikson - 2021-07-05, 08:03

zbyszekwoj napisał/a:
Już poza innymi krajami zaczęli wpuszczac Polaków. Pinokio obiecal Orbanowi poparcie w Brukselce i znowu sie :hello

nie popierasz Pisu,twoja sprawa ale nie obrażaj tu ludzi którzy to popierają,nie wyzywaj od pinoki,masz cos do powiedzenia co do kamperowaniu -słuchamy?,czy czytasz u innych w tym wątku skowa wyśmiewające Tuska i spółkę?

slawwoj - 2021-07-05, 09:08

erikson napisał/a:
masz cos do powiedzenia co do kamerowania -słuchamy?

"Słuchamy ?" a ilu was jest ?

Andrzej 73 - 2021-07-05, 09:21

erikson napisał/a:
nie popierasz Pisu,twoja sprawa ale nie obrażaj tu ludzi którzy to popierają,nie wyzywaj od pinoki

Nikt nie obraża Ciebie czy Twojego Pisu.

Co do termali to , już mogli by Madziarzy zachowywać się normalnie i wpuszczać jak w ubiegłym roku.
Trochę tęsknię za moczeniem... :spoko

ZEUS - 2021-07-05, 09:46

erikson napisał/a:
co do kamerowania

o kamerowaniu to nie to forum☹️

@ndrzej - 2021-07-05, 09:47

erikson napisał/a:

nie popierasz Pisu,twoja sprawa ale nie obrażaj tu ludzi którzy to popierają,nie wyzywaj od pinoki,masz cos do powiedzenia co do kamerowania -słuchamy?,czy czytasz u innych w tym wątku skowa wyśmiewające Tuska i spółkę?

Ciekawe, że na dysleksję cierpią przeważnie zwolennicy PiS-u... :haha:

erikson - 2021-07-05, 10:18

widzę ze towarzystwo wzajemnej adoracji,i wy mówicie ze to my mamy mowę nienawiści?,umiecie tylko obśmiewać?,dla mnie pinokio to slowa wyśmiewające, a takze śmianie sie z dyslekcji,sami bez wad?
MILUŚ - 2021-07-05, 10:32

erikson napisał/a:
widzę ze towarzystwo wzajemnej adoracji,i wy mówicie ze to my mamy mowę nienawiści?,umiecie tylko obśmiewać?,dla mnie pinokio to slowa wyśmiewające, a takze śmianie sie z dyslekcji,sami bez wad?

Mam dwóch synów z dyslekcją :-/ i nie chodzi o wyśmiewanie się z kogokolwiek ale nawet oni nazwę swojego miasta a tym bardziej stolicy pisaliby z litery dużej :roll:
Chyba ,że wasz prezydent zwany wielkim był prezydentem warszawy z małej litery :chytry

rakro1 - 2021-07-05, 10:38

" Pinokio " - to bardzo ciepłe i miłe określenie.Łagodne i miło się kojarzy. Jestem pewien, że w tym kontekście, w zaciszach domostw wielu z nas używa dużo dosadniejszych i obraźliwych.
Ta czujność rewolucyjna sensu nie ma najmniejszego i nie ma po co zaostrzać dyskusji.

bodzio71 - 2021-07-05, 10:55

Teraz mistrz pinokiów wrócił do Polski by zbawić nas od zła jakim jest PiS🙉🙉🙉. Zrobi samo dobro . Napewno zrobi to żeby masz ulubione podróże stały się droższe, robiąc paliwo po 8pln.😳.a o reszcie mi się nie chce pisać.
slawwoj - 2021-07-05, 11:18

Deszcz popadał i na podwórku powyłaziło mnóstwo ślimaków. Takie wstrętne bez skorupek. Jakby psie g...

Jakoś tak mi się skojarzyło ...

bodzio71 - 2021-07-05, 12:40

slawwoj napisał/a:
Deszcz popadał i na podwórku powyłaziło mnóstwo ślimaków. Takie wstrętne bez skorupek. Jakby psie g...

Jakoś tak mi się skojarzyło ...

Ech....

andrzej627 - 2021-07-05, 13:44

Chyba moderator będzie miał trochę roboty. :mrgreen:
DI STEFANO - 2021-07-05, 15:48

rakro1 napisał/a:
" Pinokio " - to bardzo ciepłe i miłe określenie.Łagodne i miło się kojarzy. Jestem pewien, że w tym kontekście, w zaciszach domostw wielu z nas używa dużo dosadniejszych i obraźliwych.
Ta czujność rewolucyjna sensu nie ma najmniejszego i nie ma po co zaostrzać dyskusji.

Przez wrodzoną kulturę nie podałeś,
że " Pinokio" ma już na koncie 2 (słownie dwa) prawomocne wyroki za publiczne głoszenie kłamstw.
I....... myślę, że to jeszcze nie jest koniec kłamliwych wyczynów tego gostka. :diabelski_usmiech

Comsio - 2021-07-05, 22:28

Fajowo jest na tych madziarskich termach :diabelski_usmiech
andi at - 2021-07-05, 23:01

andrzej627 napisał/a:
Chyba moderator będzie miał trochę roboty. :mrgreen:

Andrzej niech on sobie da pare krawacików
A swoją drogą skąd się on wziął i tak rozdaje .To AFRYKANA haha

andrzej627 - 2021-07-06, 00:33

andi at, ja też lubię pogadać o polityce. Chętnie spotkałbym się z forumowiczami wypowiadającymi się w tym wątku i podyskutował na temat Pinokia. Może uda się kiedyś gdzieś na basenie na Węgrzech. Tu na forum jednak lepiej trzymać się tematu, bo widać, że niektórzy dyskutanci nerwowo reagują. Jedno słowo wystarcza do obrazy ich uczuć politycznych. :box2
Wanderer - 2021-07-06, 08:28

Jedno? Cała sfora się na chłopa rzuciła "dorzynać watahę".

A Moderatorzy chyba na wakacjach? :?:

JaWa - 2021-07-06, 12:41

Wanderer napisał/a:
A Moderatorzy chyba na wakacjach?

Zajęci dożynaniem watahy. :spoko

JaWa - 2021-07-06, 12:46

Komunikat MSZ Węgier:

"Ambasada Węgier z radością informuje, że od 1 lipca br. cudzoziemcy będący w posiadaniu unijnego paszportu COVID mogą wjeżdżać na terytorium Węgier bez żadnych ograniczeń, jak również korzystać z usług turystycznych na terenie kraju na podobnych zasadach, jak osoby z węgierskim certyfikatem szczepień. Wraz z nimi bez ograniczeń mogą wjechać oraz przebywać na Węgrzech osoby niepełnoletnie. Ograniczenia zostały również zniesione dla posiadaczy unijnego paszportu COVID w przypadku przekroczenia granicy drogą lotniczą.

Przypominamy, że od 23 czerwca zniesiona została tymczasowa kontrola sanitarna na granicach drogowych, z wyjątkiem granicy Węgier z Ukrainą, gdzie nadal będą obowiązywać obecne restrykcyjne przepisy.

Jednocześnie informujemy, że w weekend liczba zaszczepionych osób na Węgrzech osiągnie 5,5 miliona, co będzie oznaczało możliwość wejścia do hoteli, restauracji, uzdrowisk i na plaże bez certyfikatu szczepień oraz zniesienie obowiązku używania masek (z wyjątkiem instytucji społecznych i szpitali)!

Tranzyt nadal będzie możliwy.

W myśl zasady podziału kompetencji ambasad oraz służb konsularnych prosimy, aby obywatele Polski, planujący wjazd na terytorium Węgier zgłaszali siędo Ambasady RP w Budapeszcie oraz do wybranego usługodawcy. Ambasada Węgier z uwagi na wzrost spraw konsularnych może udzielić ogólnych informacji."

gardamm - 2021-07-07, 12:08

[quote="JaWa"]Komunikat MSZ Węgier:

"[i][color=blue]Ambasada Węgier z radością informuje, że od 1 lipca br. cudzoziemcy będący w posiadaniu unijnego paszportu COVID mogą wjeżdżać na terytorium Węgier bez żadnych ograniczeń, jak również korzystać z usług turystycznych na terenie kraju na podobnych zasadach, jak osoby z węgierskim certyfikatem szczepień. Wraz z nimi bez ograniczeń mogą wjechać oraz przebywać na Węgrzech osoby niepełnoletnie. Ograniczenia zostały również zniesione dla posiadaczy unijnego paszportu COVID w przypadku przekroczenia granicy drogą lotniczą.

:spoko wszystko sie zgadza

w Berekfürdő o nic nie pytają obłożenie campingu 30 %

zbyszekwoj - 2021-07-07, 12:47

A w telewizji Chorwacja dziekowała Polakom za uratowanie turystyki w maju. Sam doswiadczyłem ,polowa turystow na kempingu byla z Polski. Powinni raczej podziekowac Wegrom, którzy zamknęli dla nas turystyke.
Teraz poszli po rozum do glowy ,ale maj w tym roku juz sie nie wróci. :chacha2
Ja cały czas tylko o turystyce. :aniolek

Camper Diem - 2021-07-07, 13:35

na Wegrzech dziwnie: z paszportem covid wjeżdżasz legalnie, ale tranzyt nadal obowiązuje (nikt chyba tego co prawda nie przestrzega). na stacji paliw przy autostradzie w maskach, ale na poczcie w mieście bez :roll:
zbychu - 2021-07-08, 11:45

W powrotnej drodze z Grecji zatrzymaliśmy się na basenach w Bogacs. W recepcji poproszono nas abyśmy nie wchodzili w maseczkach , tak samo jest w sklepach , tabliczki z przekreśloną maseczką. :zastrzelic
Edward - 2021-07-09, 10:04

A jak tam Zbyszek z miejscami? Jutro wracam z Chorwacji i też mam ochotę odwiedzić Bogacs.
zbychu - 2021-07-09, 21:12

Wyjechałem już z basenów , zostało trochę miejsca dla Was :spoko
zbyszekwoj - 2021-07-10, 10:06

zbychu napisał/a:
W recepcji poproszono nas abyśmy nie wchodzili w maseczkach ,

To teraz w maseczkach nie wolno ? Jakaś paranoja.

SlawekEwa - 2021-07-10, 19:10

zbyszekwoj napisał/a:
Jakaś paranoja.

:bajer :haha:

andrzej627 - 2021-07-10, 20:23

zbyszekwoj napisał/a:
To teraz w maseczkach nie wolno ?

Nie wolno do basenu. :lol:

izola - 2021-07-10, 20:57

Mogę za dnia zapytać koleżankę co mieszka obok Termy Berkfordo-i takowe termy uzywa na codzien ,co i jak tam działa ,
MILUŚ - 2021-07-10, 21:08

zbyszekwoj napisał/a:
zbychu napisał/a:
W recepcji poproszono nas abyśmy nie wchodzili w maseczkach ,

To teraz w maseczkach nie wolno ? Jakaś paranoja.

Żeby nie wystraszyc polskich kamperowiczow :haha:

izola - 2021-07-10, 21:18

Ludzkość się sama wyeliminuje,
albo tu na forum ...albo na Campingach -gdzie cieciów niechcą :lol:

zbyszekwoj - 2021-07-11, 10:47

izola napisał/a:
cieciów

Cieć to po polsku portier albo stróż. :?:

izola - 2021-07-11, 16:39

Znajoma z Berekfürdő podała mi dzis nowinki:

Wszystko jest znowu otwarte i bez masek dozwolone . Campig w Berekfürdő jest dla wszystkich znowu otwarty.
Szczepieni i nieszczepieni mają wstęp na termę, sama jako nieszczepiona i nie mająca zamiaru tego, codziennie korzysta z basenów.

Informacja z innej termy :
wpuszczają tylko szczepionych, ozdrowiałych albo z negatywnym testem , czyli jest to- co i jak się praktykuje , na codzień nie bardzo unormowane i może się różnić.

Pogoda jest od tygodni bardzo gorąca i brak deszczu.

Jesienna przejazdzka w tamte strony jest do zrobienia ... :spoko

erikson - 2021-07-12, 19:14

czy Wegry sa na pewno otwarte, mozna lecieć nad Balaton zwykłymi drogami?
izola - 2021-07-13, 08:28

Wjazd do Węgier jest możliwy.

Informacje dot. tego podaje np. ta Strona:

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/travel-and-covid/hungary/index_pl.htm#shortcut-0

Derys - 2021-07-13, 08:32

Kemping Hajduszoboszlo prawie pusty, przyjmuje wszystkich, również nieszczepionych.
JJarek - 2021-07-26, 12:54
Temat postu: Baseny Sárospatak
Baseny Sárospatak.
Kamping i baseny czynne, Polaków wpuszczają na kampingi i do basenów. Maseczki są nieobowiązkowe.
Fajnie tam jest :)

ZEUS - 2021-07-26, 15:49

JJarek napisał/a:
Baseny Sárospatak.

jeżeli masz czas (i ochotę) to podjedź kilkadziesiąt km dalej do Hajdunanas, teren zdecydowanie większy i ładniejszy a asortyment basenów bardziej zróżnicowany :spoko

Andrzej_Gdynia - 2021-07-26, 17:33

A czy tam w Hajdunanas jest gdzie się zatrzymać? Camping?
ZEUS - 2021-07-26, 17:55

Na terenie termali jest kilka stanowisk dla kamperów część na trawie część na podłożu utwardzonym, podłączenie do prądu w cenie, trochę dolegliwe jest sąsiedztwo toru kolejowego po którym w ciągu dnia przejeżdża do jakiś czas kolejka osobowa...
arti33 - 2021-08-01, 11:41

Wybieram się na dniach , czy na kempingu przy rejestracji sprawdzają paszporty covidowe lub testy negatywne ?

Gdzie sprawdzają, a gdzie nie sprawdzają ?

Track222 - 2021-08-01, 12:13

arti33 napisał/a:
Wybieram się na dniach , czy na kempingu przy rejestracji sprawdzają paszporty covidowe lub testy negatywne ?

Gdzie sprawdzają, a gdzie nie sprawdzają ?

Nic nie sprawdzają, aktualnie nie ma takiego wymogu.

kimtop - 2021-08-01, 18:00

Na Węgrzech nic nie sprawdzają i jak założysz maseczkę np. w Lidlu,to będziesz się wyróżniał jak biały w Kenii.
Pamiętaj jednak,że na Słowacji obowiązują drogi tranzytowe.

Arnold1 - 2021-08-08, 12:50

Derys napisał/a:
Kemping Hajduszoboszlo prawie pusty, przyjmuje wszystkich, również nieszczepionych.

25.6 bylem u nich, (na powrocie z Albanii) jak zobaczyli, ze z Polski, pokazali kwit z tekstem po polsku, ze Polaków NIE PRZYJMUJĄ . A camping był cały ....pusty!

Arnold1 - 2021-08-08, 13:08

jedrek49 napisał/a:
Witam
Dzis dzwonilismy na kamping i baseny w Hajduboszormeny,gdzie lubimy jezdzic z psami,i powiedzieli,ze Polakow na baseny,do hoteli ,na kamping nie przyjmuja,,Wegry nie uznaja szczepien ,zaswiadczen wydanych w Polsce.i znowu wchodzi polityka ,.Wegry to nasz jedyny przyjaciel na swiecie
Jedrek49 pozdrawiam

Dokładnie tak miałem, zrobilem w tył zwrot i postanowiłem magyarow bojkotować przez ...moze 1 rok 😊

voice - 2021-08-08, 18:59

kimtop napisał/a:

Pamiętaj jednak,że na Słowacji obowiązują drogi tranzytowe.

Co masz na myśli ?? my chcemy jechać do Berecfurdo od strony zakopanego
Czy nie mogę jechać normalną najkrótszą trasą ??

kimtop - 2021-08-08, 20:11

Poczytaj
https://www.gov.pl/web/sl...-jej-terytorium

janus - 2021-08-10, 14:41

Niestety głupio to wygląda. Ciekawe czy przy rejestracji trzeba podawać adres docelowy na Słowacji?
Same drogi tranzytowe niestety tylko w głównych kierunkach, powodują konieczność znacznego nakładania drogi kiedy chcemy jechać gdzie indziej.
A teraz dodatkowo zamknięto przejście w Zwardoniu :-/

OMEGA - 2021-08-10, 20:49

janus napisał/a:
A teraz dodatkowo zamknięto przejście w Zwardoniu

Przejście w Zwardoniu jest zamknięte dla poj pow. 7 ton ze względu na remont tunelu po stronie Słowackiej
na D3, teraz można jechać starą drogą przez Skalite wąsko ale się jedzie ruch mały.

JaWa - 2021-08-11, 08:44

janus napisał/a:
Ciekawe czy przy rejestracji trzeba podawać adres docelowy na Słowacji?

Trzeba podać jakiś adres. My podaliśmy adres kempingu w Oravicach.

JacekL - 2021-08-11, 19:21

A przejście w Piwnicznej jest otwarte?
Ktoś wie?

janus - 2021-08-11, 21:08

Z tym adresem do dobry pomysł. Dzięki Jacku. No i rzeczywiście zamknięcie przejście w Zwardoniu dotyczy pojazdów ponad 7 ton :lol:
LukF - 2021-08-11, 22:14

janus napisał/a:
Z tym adresem do dobry pomysł. Dzięki Jacku. No i rzeczywiście zamknięcie przejście w Zwardoniu dotyczy pojazdów ponad 7 ton :lol:

1. Autostrada (i tylko autostrada) D3 w Zwardoniu jest do końca sierpnia zamknięta. Nie ma to nic wspólnego z Covidem. Bieżące remonty które miały być wykonane jesienią zostały przełożone na sierpień. Dlaczego? Uwaga: droga została na 7-10 wynajęta ekipie filmowej krecącej film!!! Tytuł, kraj i gatunek nie znany. Cena: 800tyś.€ ale Słowacy mają nadzieję, że ekipa zostawi u nich nawet do 5milionów €.

2. Rejestrowałem swój wjazd turystyczny na Słowację. Nie było pytania o adres pobytu.

3. Nic nie wiem o drogach tranzytowych. Zresztą pobyt turystyczny i drogi tranzytowe to się nie da połączyć.

Yans - 2021-08-13, 10:17

LukF napisał/a:
Rejestrowałem swój wjazd turystyczny na Słowację. Nie było pytania o adres pobytu.

Też przed chwilą się zarejestrowałem. Nie było pytania o adres. Mam pozwolenie na buszowanie przez 6 miesięcy. :mrgreen: :mrgreen:

jedrek49 - 2021-08-13, 10:36

Witam
Jesteśmy w Hajduboszormeny kamping prawie pusty,baseny wszystkie otwarte,piękna pogoda,psiaki siedzą w czasie naszej kąpieli, w klimatyzowany kamperze,a my się moczymy
Pozdrowienia,
Nikt nie chodzi w miseczce,Węgrzy nie sprawdzają zaświadczeń
Jedrek49

JaWa - 2021-08-14, 12:07

Yans napisał/a:
Nie było pytania o adres.
Może teraz nie potrzeba, jak my się rejestrowaliśmy to był obowiązkowy.
Yans - 2021-08-15, 10:48

JaWa napisał/a:
Yans napisał/a:
Nie było pytania o adres.
Może teraz nie potrzeba, jak my się rejestrowaliśmy to był obowiązkowy.

I właśnie o to chodziło. Uprościli procedurę.Będzie można omijać tranzyt... :bigok
Oszczędzam prawie 100 km. :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Kotek - 2021-08-16, 08:59

A ceny w Hajduboszormenach jakie są?
koko - 2021-08-16, 09:07

NISKIE
jedrek49 - 2021-08-17, 11:08

cena za kamper plus 2 osoby,prad to kwota 108 zl za mala parcelke,chyba tanio
jedrek49

SlawekEwa - 2021-08-17, 15:41

jedrek49 napisał/a:
,chyba tanio
jedrek49

i jeszcze zniżka na ACSI

zbyszekwoj - 2021-08-18, 10:33

Może psy przedrożyły? :roll:
MAZUREK - 2021-08-19, 18:05

Właśnie wróciliśmy z Bogacsu, żadnych kontroli, pytań i maseczek nie stwierdziliśmy. Jechaliśmy przez Barwinek, Koszyce, Miszkolc. Pogoda piękna, ceny ok. 8000 forintów/dzień. :spoko
zbychu - 2021-08-20, 23:30

No i znowu te Węgry . Jedziemy , zaczynamy od Tokaja, i dalej...
Andrzej 73 - 2021-08-21, 11:45

Był ktoś w tym roku w Hajduszo , otworzyli nową strefę "premium"
Podobno 3500 Forint za wejście.
Ciekawe jak wygląda na żywo?
NA filmiku całkiem , całkiem...

JacekL - 2021-08-23, 11:40

Andrzej 73 napisał/a:
Był ktoś w tym roku w Hajduszo , otworzyli nową strefę "premium"
Podobno 3500 Forint za wejście.
Ciekawe jak wygląda na żywo?
NA filmiku całkiem , całkiem...

Witaj Andrzeju, ja najprawdopodobniej będę w weekend w Hajduszoboszlo to opiszę co o tej strefie VIP sądzę.

MILUŚ - 2021-08-23, 12:47

JacekL napisał/a:
..........

Witaj Andrzeju, ja najprawdopodobniej będę w weekend w Hajduszoboszlo to opiszę co o tej strefie VIP sądzę.

Oczywiście poprosimy o relację ze zdjęciami :mrgreen: Nie wykluczam odwiedzin w drodze powrotnej z Chorwacji :ok

Arnold1 - 2021-08-23, 13:09

Wygląda ciekawie. Ruszamy w czwartek, pewnie zostaniemy tam kilka dni. :lol:
lechista - 2021-08-27, 17:03

Witam jestesmy obecnie w karcagu kamperow okolo 15 prawie wszyscy z polski pare namiotow ; bar zamkniety poszedl w plajte.Wybieramy sie do Hajduszoboszomeny jezeli ktos z kolegow jest lub byl to prosilbym o info jak tam jest.
chris_voyager - 2021-08-27, 20:50

MAZUREK napisał/a:
Właśnie wróciliśmy z Bogacsu, żadnych kontroli, pytań i maseczek nie stwierdziliśmy. Jechaliśmy przez Barwinek, Koszyce, Miszkolc. Pogoda piękna, ceny ok. 8000 forintów/dzień. :spoko

Na stronie jest informacja że nocne sobotnie kąpiele są odwołane. Czy tak jest faktycznie? O której godzinie wyganiają z basenów gości z kampingu ?

JacekL - 2021-08-27, 21:20

Relacja z Hajduszoboszlo - strefa premium - nie byłem bo pogoda szwankuje, było dzisiaj zimno i deszczowo, wszyscy siedzą w pobliżu borowin. Mogę tylko opisać z zewnątrz. Dla tych którzy są na kempingu to do strefy premium mają najbliżej bo powstała po prawej stronie jeszcze przed mostkiem z którego karmiliśmy karpie. Notabene mostek został rozbudowany i dostał nową trzykrotnie szerszą część. Strefa wydaje się atrakcyjna ma własne leżaki z parasolami, łazienki bary itp. Strefa powstała częściowo kosztem jeziora a częściowo terenów zielonych. W ogóle pojawiła się tendencja do ograniczenia metrażu dla gości którzy płacą tylko podstawową cenę. Powiększono też teren akwaparku i w związku z tym nie da się już dojść do niego z kempingu po wyjściu w lewo, bo jest zagrodzone. Trzeba obejść w prawą stronę przez mostek i w kierunku kas akwaparku. W związku z tymi zmianami myślę, że w wysokim sezonie jest coraz tłocznej co przynajmniej część odwiedzających "zachęci" do dokupienia za 3500 forint dodatkowego biletu czy to na strefę VIP czy do akwaparku, aby zyskać nieco więcej prywatności (przestrzeni)
Pozdrawiam z zimnych jak na sierpień Węgier. 😔

Andrzej 73 - 2021-08-27, 21:54

My będziemy w Hajduszo od środy. :spoko
MILUŚ - 2021-08-27, 22:31

Andrzej 73 napisał/a:
My będziemy w Hajduszo od środy. :spoko

Do kiedy ? Bo my w drodze powrotnej w zależności od pogody w drodze z Chorwacji myślimy o jakiś termalnych :wanna:
Trzeba nam w końcu zrobić jakąś flaszkę :pifko2

Andrzej 73 - 2021-08-28, 07:35

MILUŚ napisał/a:
Do kiedy ? Bo my w drodze powrotnej w zależności od pogody w drodze z Chorwacji myślimy o jakiś termalnych

Do końca tygodnia.

MILUŚ napisał/a:
Trzeba nam w końcu zrobić jakąś flaszkę

Piwa to tak , bo wódy nie pijam od wielu lat.
Zajeżdżajcie miło będzie. :spoko

Arnold1 - 2021-08-28, 09:31

My jestesmy już w trasie... do Hajduszo. Jutro dojedziemy. Planujemy tam zostać do końca tygodnia 😎
lew - 2021-08-28, 10:33

Witam. Prośba do osób będących na Thermal Camping w Hajduszoboszlo. Czy dużo jest wolnych parcel.
Chcę przyjechać w środę(1.09.) z przyczepą. Będę wdzięczny za odpowiedż.

JacekL - 2021-08-28, 10:37

lew napisał/a:
Witam. Prośba do osób będących na Thermal Camping w Hajduszoboszlo. Czy dużo jest wolnych parcel.
Chcę przyjechać w środę(1.09.) z przyczepą. Będę wdzięczny za odpowiedż.

Przyjeżdżaj śmiało, kemping obłożony w max 25 %
Nawet nie przestrzegają zasady,że w sezonie dopiero meldujemy się po poludniu

lew - 2021-08-28, 10:42

Dzięki za info.Czy wejście z kempingu na teren kąpieliska jest jeszcze kontrolowane na bramie?
JacekL - 2021-08-28, 10:47

Tak
JacekL - 2021-08-28, 11:12

Dowód nr 1 2 i 3 na dużą ilość wolnych parcel 😉
kubryk1 - 2021-08-28, 17:51

A kto jest w Berekfurdo ? My chcemy tam być we wtorek. Jest tłok ? chyba nie...
MAZUREK - 2021-08-29, 12:50

[quote="chris_voyager"]
MAZUREK napisał/a:

Na stronie jest informacja że nocne sobotnie kąpiele są odwołane. Czy tak jest faktycznie? O której godzinie wyganiają z basenów gości z kampingu ?[/quote

O 22 spuszczają wodę :spoko

arek - 2021-08-29, 15:56
Temat postu: berek
Możesz śmiało jechać do Berek tłoku nie ma baseny odnowione knajpki na basenach czynne jest ich ok 10 ceny przestępne, 2 osoby + camper 1 doba ok.115 zł do tego wartość dodana to stawy przy campingu.Na zewnątrz restauracja i piwiarnia 2 sklepy i mini mini bazarek
Andrzej_Gdynia - 2021-08-29, 20:57

Wybieram się również około 10-go. i pytanie. Czy oprócz koniecznosci wypełnienia zgłoszenia przed wjazdem na Słowację, trzeba także wypełnić jakiś kwit przed wjazdem na Węgry?
slawwoj - 2021-08-29, 21:54

Na tranzyt przez Słowację nic nie trzeba zglaszac. Wegry jak przed cowidem.
Andrzej_Gdynia - 2021-08-29, 22:08

dzięki
JacekL - 2021-08-30, 06:21

Mam informację przydatną dla osób jadących z Koszyc w kierunku Miszkolca:
Po węgierskiej stronie są duże zmiany w organizacji ruchu spowodowane dokańczaniem autostrady. W związku z tym kierujcie się wskazaniami żółtych drogowskazów (na Miszkolc). Nie sugerujcie się wskazaniami nawigacji Google czy innymi.
Google przynajmniej 3 razy pokazywało aby wjechać na zamknięty jeszcze odcinek, lub proponowało objazd objazdu sugerując, że droga jest zamknięta.
Garmin to w ogóle zgłupiał, ale on zawsze jest do tyłu z mapami.

Dodatkowo w kilku miejscach można się spodziewać ruchu wahadłowego.

SlawekEwa - 2021-08-30, 07:54

Cytat:

Bardzo przydatne info :pifko

JacekL - 2021-08-30, 08:05

Dziękujemy za piwko. Pozdrawiam
rjas - 2021-08-30, 15:16

JacekL napisał/a:
Po węgierskiej stronie są duże zmiany w organizacji ruchu spowodowane dokańczaniem autostrady. W związku z tym kierujcie się wskazaniami żółtych drogowskazów (na Miszkolc). Nie sugerujcie się wskazaniami nawigacji Google czy innymi.
Google przynajmniej 3 razy pokazywało aby wjechać na zamknięty jeszcze odcinek, lub proponowało objazd objazdu sugerując, że droga jest zamknięta.
Garmin to w ogóle zgłupiał, ale on zawsze jest do tyłu z mapami.

Dodatkowo w kilku miejscach można się spodziewać ruchu wahadłowego.

Faktycznie jest tak jak piszesz. Wczoraj tamtędy wracałem z Bogacsa i czasami objazd jakimiś opłotkami (drogami tymczasowymi) poprowadzili, ale jest dobrze oznakowane.

TomaszG - 2021-08-31, 07:46

Faktycznie jest tak jak piszesz. Wczoraj tamtędy wracałem z Bogacsa i czasami objazd jakimiś opłotkami (drogami tymczasowymi) poprowadzili, ale jest dobrze oznakowane.[/quote]

Witam, przy okazji dopytam, piszecie o drogach płatnych czy raczej unikacie opłat, i stąd te objazdy? Generalnie- kupowac e-winiete na autostrade węgierską jadąc do Bogacza właśnie?. Dodam, że tym razem osobówką polecę?

jarek49 - 2021-08-31, 07:59
Temat postu: dojazd do Bogaca
Objazdy to skutek budowy autostrady do Miskolca---nie omijanie płatnych dróg.
Ja od długich lat jezdze w te rejony i nigdy nie kupowałem winiety.
Jedziesz z Małopolski ,a wiec--droga przez Poprad--Rożnave--Ozd--Eger,
lub Preszow--Koszyce // nie wjedz na aut.//--Miskolc // obwodnica już częsciowo płatna-
kier. Emod //
Preszow-Koszyce--równoległa droga do autostrady.
Powodzenia.

TomaszG - 2021-08-31, 10:49

Ok dziękuję.
Andrzej 73 - 2021-09-04, 13:44

Dzisiaj w Hajduszo odbywa się festiwal gulaszu.
Jest tego sporo , można spróbować tam gdzie sprzedają , reszta gotuje dla swoich dla zaproszonych gości.
:spoko

MILUŚ - 2021-09-04, 15:20

My jednak zmieniamy plany i z braku czasu dzisiaj wieczorem moczymy się w Sarvar
'Sorry Andrzej :-P

zbyszekwoj - 2021-09-04, 16:56

jarek49 napisał/a:
//--Miskolc // obwodnica już częsciowo płatna-
kier. Emod //
Powodzenia.

Czyli jadąc do Bogacza na rondzie przed Miskolcem nie skrecać na Emod tylko prosto i dopiero za Miskolcem w lewo pod mostem?

jarek49 - 2021-09-04, 21:03
Temat postu: dojazd do Bogaca
Mój wpis można faktycznie zrozumiec dwuznacznie---nie pamiętam który to zjazd ,ale napewno
nie za Miskolcem--tam jest już płatna autostrada.
Jest znak --kierunek -Emod--i tak należy pojechac--to jest prawdopodobnie 2 zjazd.
Jutro być może pojade tą drogą, zastanawiam się, Poprad--Roznawa-Ozd--czy trasa
Preszow--Koszyce-Miszkolc--obie trasy mają wady.
Jade przez Eger // piwniczka nr 65 // i dalej do Karcagu.

Yans - 2021-09-04, 22:09

jarek49 napisał/a:
dalej do Karcagu

Twoje zeszłoroczne miejsce czeka ,choć nie wiem jak długo... :gwm :gwm :gwm :ok

zbyszekwoj - 2021-09-05, 07:33

jarek49 napisał/a:
Jade przez Eger // piwniczka nr 65 // i dalej do Karcagu.

Chcesz zapewne zakupic winka "turystycznego". My zawsze kupowalismy w "fabryce" koło Egeru. Taniej i bez wody. :spoko

dominik - 2021-09-05, 08:59

zbyszekwoj napisał/a:
jarek49 napisał/a:
//--Miskolc // obwodnica już częsciowo płatna-
kier. Emod //
Powodzenia.

Czyli jadąc do Bogacza na rondzie przed Miskolcem nie skrecać na Emod tylko prosto i dopiero za Miskolcem w lewo pod mostem?

Zbyszku jedzesz tak jak na autostradę omijasz Miszkolc i jest zjazd na 304 masz Miszkolc po prawej jest tam pare rąd na ostatnim wyjeżdżasz na wiadukt, przejeżdzasz wiaduktem i zaraz zjazd pod wiadukt na starą 3 drogę do Budapesztu

ZbigStan - 2021-09-05, 10:07

Proszę o informację jeśli ktoś jechał trasą : Slovenske Nove Mesto / Satoraljaujhely i dalej na Kisvarda do Nyiregyhaza, Debreczyn, Oradea, Kluż-Napoka do Sebes i na Transalpina. Alternatywą dla początkowego odcinka podanej trasy jest przejazd przez Tokaj, ale że kilka razy już tam byliśmy to chciałbym pojechać inna drogą. Tym bardziej jeśli są utrudnienia w kierunku na Miskolc. Pozdrawiam.
LukF - 2021-09-05, 13:21

ZbigStan,
Pewnie nie potrzebujesz takiej informacji lecz pamiętam sprzed 4 lat, że droga od Oradei przez Kluż-Napoke do Sebes jest ładna i przyjemna.
Bardzo miło wspominam zwiedzanie samej Oradei którą ma piękna starówkę, Kluż również ma ładne stare centrum lecz w Klużu bardzo miło nas zaskoczył ogród botaniczny. Polecam jeśli macie czas i ochotę te trzy przystanki przed Transalpiną. Pozdrawiam

ZbigStan - 2021-09-05, 19:30

LukF, Dziękuję, każda informacja jest przydatna. Pozdrawiam.

Nie jechałem przez przejście Slovenske Nove Mesto/Satoraljaujhely i dalej przez Kisvarda, Nyiregyhaza, Debreczyn. Jeśli ktoś tam jechał to proszę o info o jakości dróg.

Andrzej 73 - 2021-09-07, 14:37

Bogacs, taka osobista ocena.
Zacznę od minusów. Słaba infrastruktura na czele z brakiem wydzielonych parceli (wyobrażam sobie okres wakacyjny z bitwa o miejsca) . Jedne sanitariaty jak na tego typu kemping trochę mało. Brak ujęć wody przy parcelach. Ceny w knajpach jak na Węgierskie warunki wysokie. Ocenę na plus zostawię na koniec pobytu. :spoko

gryz3k - 2021-09-07, 15:41

Andrzej 73 napisał/a:
Bogacs, taka osobista ocena.
Zacznę od minusów. Słaba infrastruktura na czele z brakiem wydzielonych parceli (wyobrażam sobie okres wakacyjny z bitwa o miejsca) . Jedne sanitariaty jak na tego typu kemping trochę mało. Brak ujęć wody przy parcelach. Ceny w knajpach jak na Węgierskie warunki wysokie. Ocenę na plus zostawię na koniec pobytu. :spoko

Ale moźe woda taka, że nikt Cię nie pozna po powrocie. :szeroki_usmiech

kamasw - 2021-09-09, 18:21

Szanowni, pozwolę sobie przesłać aktualna sytuacje.
Dzisiaj Sarvar. Termalne Camping zajęty w 50% , baseny w 30%. Niestety główne zjeżdżalnie nieczynne. Młodzież będzie niezadowolona. Reszta, poza jednym basenem kryto-otwartym działa normalnie. Temperatura powietrza 28 st. C.
Żywienie działa normalnie.
W planie jeszcze kilka innych ,,kultowych” miejsc.
Postaram się także uaktualnić informacje.
Pozdrawiam wszystkich. Kamasw

kamasw - 2021-09-10, 19:28

Dzisiejszy aktualizacja - w Sarvar zrobiło się tłoczno. Widać zaczął się weekend.
Kamping prawie pełny. O dziwo brak polskich załóg. Mnóstwo Czechów, trochę Niemców i Austryjaków i dzisiaj zjechało trochę Węgrów.
Pozdrawiam Kamasw

MILUŚ - 2021-09-11, 08:53

Tydzień temu nocowaliśmy na parkingu przed kampingiem w drodze powrotnej z Chorwacji. :-P
lepciak - 2021-09-11, 19:18

Dzisiaj w Karcagu na terenie kempingu super impreza: zespoły muzyczne na żywo, darmowego jedzenia w bród, piwo dla wszystkich. I ja tam byłem, miód i wino...(cytat z Mickiewicza).
lechista - 2021-09-12, 12:31

Witam z jakiej to okazji ta impreza.
Andrzej_Gdynia - 2021-09-13, 17:08

I ja dotarłem do Bogatcs. Jestem tu pierwszy raz - moje zpostrzeżenia...
- w weekend było tu niewiele miejsca na campingu, który jest zresztą niezbyt wielki. W poniedziałek się rozlużniło jest sporo miejsca. Budki z piciem i jedzeniem - jakieś 50% otwartych. Na mieście - 200-300m od campingu piekarnia - cukiernia i to dwie. Knajpek na mieście jest parę. Ceny - nie są niskie ale na Węgrzech to raczej taki standard. Dzis w knajpce poza campingiem obiad dla dwojga z piwem + napój = około 90 zł... Dziwi mnie że instalacje w basenach - rury, zjeżdżalnie i inne atrakcje są nieczynne... a ludzi jednak jest sporo... to takie moje spostrzeżenia - dla tych nielizcnych którzy jeszcze nie byli.
Większość zapewne już odwiedziłą to miejsce bo to przecież mekka carawningowa..
i dodam że jest 22.00 i 17 stopnie. Bardzo przyjemne wieczory

Andrzej 73 - 2021-09-13, 22:38

Miałem napisać o plusach.
Jest jeden , za to duży - można się moczyć w basenach do 22.00 godziny.
Wracając do minusów na terenie kempingu nie zauważyłem miejsca do zrzutu szarej wody , prawdopodobnie niema takowego.
Pomimo tego wszystkiego mamy ochotę jeszcze tam wrócić , a kiedy przypomina mi się moczenie z lampką wina w godzinach wieczornych , to jestem przekonany , że pomimo wszystko to miejsce ma swój urok. :ok

rjas - 2021-09-14, 09:31

Andrzej 73 napisał/a:

Wracając do minusów na terenie kempingu nie zauważyłem miejsca do zrzutu szarej wody , prawdopodobnie niema takowego.

Jest dokładnie tak jak piszesz

TomaszG - 2021-09-14, 09:36

..."Pomimo tego wszystkiego mamy ochotę jeszcze tam wrócić , a kiedy przypomina mi się moczenie z lampką wina w godzinach wieczornych , to jestem przekonany , że pomimo wszystko to miejsce ma swój urok...."
Już niedługo bo 25.09 my bedziemy to robili znowu :)

Andrzej_Gdynia - 2021-09-14, 13:40

Zdecydowanie - wieczorne moczenie, kiedy wokół woda paruje, ciche rozmówki przy lampce wina, które właśnie przyniosło się z piwniczek.. to największy atut. Czas tu płynie nieśpiesznie, potrzeba dnia lub dwóch by wejśc w te tryby i zdać sobie sprawę że nic nie muszę...
Co do szarej wody - myślałem że to ja jestem ślepy - nie docierało do mnie że może na takim obiekcie nie być takiego miejsca... Jeszcze z plusów - całkiem przyzwoite Wi-Fi.

JaWa - 2021-09-16, 10:49

Ruszamy w piątek. Plan to Egerszalok, Bogacs, Mezokovesd. Spotkamy kogoś ?
zbyszekwoj - 2021-09-16, 13:15

Winko z piwniczek fakt ze tanie, Wegrzy mówią "turystyczne" ale niektórzy i tak pija z wodą to akurat nie muszą dolewć. My pijemy z hurtowni albo z fabryki, trochę drozej ale bardzo dobre.Na basenach wieczornych tych piwowych i winkowych wieczorem woda jakby gęsciejsza. :haha:
ZEUS - 2021-09-16, 17:15

zbyszekwoj napisał/a:
Na basenach wieczornych tych piwowych i winkowych wieczorem woda jakby gęsciejsza. :haha:

Coś sugerujesz (wiesz)?🤔

grzegorz_wol - 2021-09-16, 19:11

Ja tam za winem nie przepadam ale żeby degustować hurtowe ilości .....no no.... a już pić tyle żeby prosto z fabryki musieć brać.... :ok

Może niech jaki rurociąg na te baseny dociągną... :-P

Andrzej_Gdynia - 2021-09-18, 15:46

Po trzech dniach w Bogaczu - przenieśliśmy się do Egeru - camping Tulipan. Jakieś 300m od doliny pięknej Pani. Połowa barów, restauracji i piwniczek zamkniętych, ludzi niewiele, obsługa smętnie siedzi przy stolikach czekając na klientów...
KOlejny dzień - Cserkeszolo - muszę napisac - jak dla mnie, jak dotad nr jeden z odwiedzonych Termali (BUK, Sa-ra, Bogacz,Miscolc, Cserkeszolo). Świetnie utrzymany camping, doskonałe, ogrzewane i czyściutkie prysznice i WC, świetna infrastruktura basenowa, wody bardziej borowinowe - jednym słowem CS przypadło nam do gustu. Na terenie knajpki i bary - widziałem info o Buku - napisze wiec obiektywnie ale jednocześnie subiektywnie - świetna kawa late ze śmietanką i cynamonem - 7 zł, bar na terenie - taca i bierz co chcesz, my żeby nie pokazywać za dużo palcami, zamówiliśmy danie dnia - zupa - leżała koło grzybowej, pure ziemniaczane o konsystencji rzadkiego budyniu i ryba w wielkiej panierce do tego z gabloty jakaś sałatka kapuściana i sałatka ogórek świeży - 3200 Forintów czyli jakieś 45 zł za dwa dania. Generanie pasza (to subiektywnie), ale tania (to obiektywnie).
Koszty campingu z wejściem na obiekt jest zbliżony do kosztów Bogacza daje jednak zdecydowanie więcej. Choć przyznaję Bogacz daje poczucie kameralności, jest tam 50% Polaków, wieczorne kąpiele robią atmosferę. Jednym słowem - co kto lubi - oferta termali jest faktycznie ogromna...

zbyszekwoj - 2021-09-18, 20:12

Andrzej_Gdynia napisał/a:
wieczorne kąpiele robią atmosferę.

Jak cie to bawi to jedź do Demjen, tam nawet i w nocy. :hello

darek 61 - 2021-09-18, 20:32

Tak z ciekawości zapytam jaka temperatura bywa tam w pierwszej połowie października i czy te baseny są tam czynne.
lepciak - 2021-09-19, 07:01

lechista napisał/a:
Witam z jakiej to okazji ta impreza.
Sorki ale nie wiem. Ichnia wódka też była i to najbardziej zostało mi w głowie.
Andrzej_Gdynia - 2021-09-21, 20:42

W kwestii pażdziernika.... Nie podam dokładnie terminów funkcjonowania ale koniec sezonu jest dotkliwie widoczny na wszystkich basenach.
Na powrocie z Csereszkolo zachaczyłem o Miszkolc-baseny w jaskiniach. Pierwsze wrażenie - zimno... wchodzę do wody - zimna... Po godzinie na siłe moczenia się - głównie w jacuzzi - gdzie woda była ciepła (ale to jeden basen - cała reszta to zimno, zimno i zimno, zmyliśmy się mimo 4-godzinnego buletu. Teraz kwestia po sezonie - wszystkie baseny zewnętrzne zamknięte, Hale nie ogrzewane. Ponieważ usłyszeliśmy coś jeszzce o basenach Tiszaujwaros - że fajne, wbiliśmy w nawigację i... no właśnie - camping okazał się juz zamknięty... Może baseny czynne ale tego nie sprawdzałem....
Wydaje mi się - ale tu może wypowiedzą się stare wygi - po 20-tym wrzesnia większość tego typu atrakcji jest zamykana w całości lub w znacznej cześci. Temperatury w drugiej częśi września byłay fajne nawet i 28 stopni, ale po 19-tym zrobiło się chłodniej - temp spadła do około 17 stopni.

ZEUS - 2021-09-21, 21:33

@Andrzej_Gdynia
Na dzień dzisiejszy w Berekfurdo baseny i kemping czynne, również te zewnętrzne... podobnie jest w Karcagu...

Staszek II - 2021-11-22, 19:40

Wczoraj wróciliśmy z 3-dniowego wypadu do Hajduszoboszlo. Kemping czynny cały rok ale pustki takie, że recepcja przeniesiona do hotelu termalnego gdzie wydają dla każdej załogi klucze. Na kempingu 4 załogi słowackie i my, ale wczoraj wieczorem wyjeżdżaliśmy ostatni i zostawiliśmy pusty kemping. Jak dla nas warunki wspaniałe właśnie ze względu na spokój i ciszę. Wróciliśmy wypoczęci. Mimo gnania 5 godzin w jedną stronę było warto. Jeśli się nie pozamykają to w grudniu powtarzamy :wyszczerzony: Pozdrawiam.
Yans - 2021-11-22, 19:50

Staszek II napisał/a:
Mimo gnania 5 godzin w jedną stronę było warto

I właśnie tego zazdroszczę, ja mam 10 do 13... :gwm :gwm :gwm
Gdyby nie to... :bigok

MILUŚ - 2021-11-22, 20:02

Staszek II napisał/a:
...... Jeśli się nie pozamykają to w grudniu powtarzamy :wyszczerzony: Pozdrawiam.

Na sylwestra tradycyjnie jeszcze dużo więcej kamperów :mrgreen:

A jak tam z obostrzeniami na basenach termalnych ? Duże tłumy w basenach siedzą ? :bajer

ZEUS - 2021-11-22, 20:13

Wypowiem się jak jest w Berekfurdo bo tu akurat jestem, na kempingu trzy kampery i jedna przyczepa, na basenach rotacyjnie od 8 do 18-20 osób... bywało chwilami, że byliśmy tylko we dwoje😜
temperatura wody 35-37°C, masaże w basenach pod dachem czynne🤗

Staszek II - 2021-11-22, 20:52

A jak tam z obostrzeniami na basenach termalnych ? Duże tłumy w basenach siedzą ?
:bajer [/quote]

Wszędzie wewnątrz budynków wszyscy w maseczkach. Jeśli ktoś nie ma to grzecznie proszą by założył. Na krytej pływalni personel w maseczkach, goście nie. Tłoku nie ma, choć zawsze kilkanaście osób się kręci. Czytałem kiedyś opinię, że komuś woda śmierdziała pod prysznicem, ale to przecież jest puszczona woda borowinowa. Ja jak nie chce mi się iść na basen to robię sobie prysznic dodatkowo jako masaż. Rzuciłem temat, bo jak ktoś ma możliwości czasowe to warto :ok

ZEUS - 2021-11-22, 21:04

MILUŚ napisał/a:
A jak tam z obostrzeniami na basenach

uzupełnię zatem jeszcze, że na terenie kempingu (począwszy od recepcji poprzez wszystkie inne obiekty termalno-basenowo-kempingowe) nie widziałem nikogo w maseczkach... jadąc na Węgry (piątek 19.11) na granicach zero jakichkolwiek oznak obecności stosownych służb...

zbyszekwoj - 2021-11-23, 12:25

ZEUS napisał/a:
nie widziałem nikogo w maseczkach... jadąc na Węgry (piątek 19.11) na granicach zero jakichkolwiek oznak obecności stosownych służb...

Na Wegrzech tak jak w Polsce ,głeboka prowincja (za Fideszem)- brak pandemii i obostrzen, wieksze miasta i Budapeszt odwrotnie. :bajer