Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Czysta ciekawość - uszkodzony kamper.

kwieciu - 2021-06-28, 22:46
Temat postu: Czysta ciekawość - uszkodzony kamper.
Mam pytanie, czysto z ciekawości. Czy takie rzeczy się naprawia?

https://www.otomoto.pl/of...a-ID6DWApu.html

Nie chcę go kupić. Pytam z czystej ciekawości czy w takim przypadku to się jakoś lepi, czy wkleja ćwiartkę z innego?

Pewnie ktoś kupi do zrobienia i pójdzie jak nówka, ale może na przyszłość mam takie pytanie, po czym poznać że taki kamperem mógł akurat trafić na za niski tunel?

Monter - 2021-06-28, 23:30

Mi wydaje się, że to dokładnie ten, który rozerwał się uderzając w strop niskiego tunelu w poznaniu 22 kwietnia tego roku. Tu masz linki i fotki jak wyglądał tuż po kolizji: 1, 2. Usiądź zanim klikniesz :-P
Jak dla mnie nie bardzo jest co naprawiać, no ale nie takie cuda ludzie robili ;-)

EDIT: dodaję foty do posta, bo potem pewnie znikną.

decumanus - 2021-06-29, 01:31

ja pitole... tak kupić i w drodze do domu wykazać się takim nierozgarnięciem, ciekawe co na to żona... :haha:
R
Miejmy nadzieje ze casco miał...

MILUŚ - 2021-06-29, 06:07

Mocną taśmę klejącą miał :diabelski_usmiech
kwieciu - 2021-06-29, 06:44

Monter napisał/a:
...Tu masz linki i fotki jak wyglądał tuż po kolizji: 1, 2. Usiądź zanim klikniesz :-P
Jak dla mnie nie bardzo jest co naprawiać, no ale nie takie cuda ludzie robili ;-)

O zesz kurczaczek. Szkoda fajnego sprzętu. Szkoda mi goscia, bo ten przejazd już na pierwszy rzut oka mówi że to nie wyjdzie. Pierwszy raz jadąc kamperem, oczywiście nie swoim jak tylko widziałem ograniczenie 3,5 m to zmieniałem trasę mimo że chyba miałem 3,2. Ale rozumie że teraz łatwo się mówi. Może rzeczywiście podniecenie nowym nabytkiem, napewno wielką radość a potem tragedia.

MILUŚ napisał/a:
Mocną taśmę klejącą miał :diabelski_usmiech

Srebrna taśma to jest niezbędnik każdego mężczyzny.

Cyryl - 2021-06-29, 07:20

kwieciu napisał/a:
...jak tylko widziałem ograniczenie 3,5 m to zmieniałem trasę mimo że chyba miałem 3,2...

w Polsce według rozporządzenia w sprawie znaków i sygnałów na drodze wartość na znaku musi być co najmniej o 0,5m mniejsza od rzeczywistej wysokości obiektu.

w Niemczech ta tolerancja jest około 20cm, choć nie znam dokładnych przepisów.

natomiast w Czechach, jeżeli na wiadukcie jest ograniczenie do 3,4m z wysokością 3,44m można się już nie zmieścić.

jeżeli chodzi o pojazd/zabudowę po takim zdarzeniu, to chyba tylko na części lub dla papierów, bo pudełko uderzone z jednej strony w tym stopniu traci szczelność we wszystkich łączeniach, na długości i szerokości zabudowy.

jeżeli ktoś ma wydać 165 tyś zł i jeszcze włożyć sporo na remont, który i tak nie spełni oczekiwań, to za taką kwotę może kupić niebitego.

MER-lin - 2021-06-29, 10:16

165 tys. za coś, co trzyma się tylko na srebrnej taśmie. Niektórzy ludzie nie powinni wychodzić na tak mocne słońce.
MILUŚ - 2021-06-29, 10:41

kwieciu napisał/a:

Srebrna taśma to jest niezbędnik każdego mężczyzny.

:ok :ok :ok

wędrowiec - 2021-06-29, 11:12

A na moje to jest okazja. Kupić , zrobić na sztukę i sprzedać prawie nówkę. Myślę, że przy obecnych cenach to za 250 tysi kolejka by stała. Brali by bez oglądania bo w papierach jest 21 rok. :szeroki_usmiech
Cyryl - 2021-06-29, 11:33

wszystko zależy od człowieka:
jeden widząc Monę Lisę podziwia piękno,
drugi zastanawia się jak ją podprowadzić, gdzie i za ile sprzedać.

EwaMarek - 2021-07-07, 18:17

pójdzie na przekładkę i może trochę na częściach zarobią...

ostatnio widziałem w ogłoszeniach części od spalonego kampera staruszka - było opisywane o nim na forum. Głównie to silnik , skrzynia i takie tam ...