|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - Uniejoiw-konczy sie swoboda?
erikson - 2021-07-02, 11:54 Temat postu: Uniejoiw-konczy sie swoboda? co do Uniejowa,dyrektor term ma ale co do biwakowania na wale?,czyli nie wystawiać klamotów,nie palić ognia,najchętniej kąpiel i do domu,juz zaczyna razić kamerowanie?
Woj-tek - 2021-07-02, 14:40
Niestety ta tendencja ogarnia coraz więcej włodarzy.
Mazur - 2021-07-02, 16:16
Uniejoiw-konczy sie swoboda? Właśnie, SWOBODA ? Swoboda bo masz kampera ? Może ktoś zrobił tzw. bydło ? Impreza pod markizami do białego rana ? Całkiem obiektywnie na to patrzę i nie uważam że nam, kamperowcom wszystko się należy, bo tak bo ja mam kampera i jestem wolny ! Jesteśmy bardzo roszczeniowi tylko dla tego że przyjechaliśmy kamperem, tak mi się wydaje. Bo co ? Bo nam się należy darmowy postój i biesiadowanie ?
To przecież nie camping , tylko kompleks basenowy - w nocy chyba zamknięty. Będąc właścicielem, też nie chciałbym myśleć, że ktoś mi rozrabia na moim terenie, pali grille czy ogniska.
Trochę pokory. Bo jak mówi przysłowie: pokorne cielę dwie matki ssie...
erikson - 2021-07-02, 17:53
Mazur napisał/a: | Uniejoiw-konczy sie swoboda? Właśnie, SWOBODA ? Swoboda bo masz kampera ? Może ktoś zrobił tzw. bydło ? Impreza pod markizami do białego rana ? Całkiem obiektywnie na to patrzę i nie uważam że nam, kamperowcom wszystko się należy, bo tak bo ja mam kampera i jestem wolny ! Jesteśmy bardzo roszczeniowi tylko dla tego że przyjechaliśmy kamperem, tak mi się wydaje. Bo co ? Bo nam się należy darmowy postój i biesiadowanie ?
To przecież nie camping , tylko kompleks basenowy - w nocy chyba zamknięty. Będąc właścicielem, też nie chciałbym myśleć, że ktoś mi rozrabia na moim terenie, pali grille czy ogniska.
Trochę pokory. Bo jak mówi przysłowie: pokorne cielę dwie matki ssie... |
razi ze siedzimy swobodnie przed autem na leżaku,powinniśmy siedzieć cicho jak psy w budzie pewnie,nigdy tam nie robiłem wiochy wiec nie muszę uczyć sie pokory,nie chca mnie tam,w pozo-nie przyjadę
Mazur - 2021-07-02, 18:07
erikson , to co napisałem absolutnie nie było do Ciebie. To obiektywne spojrzenie z tej drugiej strony. Po prostu tak myślę. Że źle dla nas, oczywiście, ale wpływu chyba nie mamy.
arek - 2021-07-02, 18:47 Temat postu: uniejów Proszę o aktualny komentarz co do pobytu w Uniejowie w niedziele ma tam być Radio Zet
Gewehr - 2021-07-02, 19:12
Termy w Mszczonowie nie mają z tym problemu. Zrobili specjalnie przyłącza 230V i wody. Wszystko za free, a obsługa zawsze miła, uśmiechnięta i pomocna. Całość jest zamykana na noc, ale jak ktoś przyjedzie w nocy, to też wpuszczą. Sam wjeżdżałem o 2 w nocy i zostałem ciepło przyjęty. Jak komuś nie pasują kampery, to go walić. Jest nas coraz więcej, a takie podejście zostanie z czasem zweryfikowane i zaczną sami dupę lizać aby przyjechać
Jak ktoś nas nie chce, nie pchajmy się na siłę, bo to nie będzie miły pobyt
Ps: Z uwagi na coraz więcej kamperów, edukujmy nowych. Nie bójmy się zwrócić uwagę. Wyjdzie to nam na dobre
joko - 2021-07-03, 00:11
Byłem na początku czerwca i pierwsze co mnie negatywnie zaskoczyło to brak możliwości ustawienia się nad Wartą jak bywało w poprzednie lata . Ale rozumiem, rozbudowa parkingu i bulwaru, więc trudno aby dla naszej wygody ,właściciel blokował sobie plany inwestycyjne.
Nie zmienia to jednak faktu, że jako miejscówka warta przyjazdu , dla nas Uniejów wypada z listy.
Jak już przyjechaliśmy to chcąc nie chcąc stanęliśmy przy wale , ale atrakcja to żadna .
Nie koszona łąka ze stadem komarów i tyle.
Kamperów sporo, ale cisza i spokój nikt nie grandził do nocy , ognisk nie palił .
Wiadomo darmoszka, więc trudno wymagać luksusów, ale osobiście wolał bym zapłacić i nie czuć się jak intruz. To, że właściciel ma gdzieś kampery, to widać nawet po tym jak zorganizowany jest tam wjazd. W godzinach działania term teren jest praktycznie odcięty , bo osobówki blokują przejazd i nawet parkingowi mają to gdzieś.
Przypuszczam , że właściciel chce tam zrobić następny parking dla osobowych , bo będzie miał więcej klientów z m2 i po zamknięciu term święty spokój.
jacek stec - 2021-07-03, 06:45
Od wczoraj przy wjeździe na łąkę zainstalowano szlaban,jeszcze otwarty bo beton wiąże a parę dni wcześniej pojawiły się tabliczki zakaz parkowania w godz 23 do 6tej
pawel-m - 2021-07-03, 07:59
szkoda miejscówki ,często tam stawałem na noc jak byłem przejazdem .nawet jak z żoną motocyklem podróżowaliśmy to tam można było na dzikuska namiot rozbić ,
joko - 2021-07-03, 10:25
Tak patrząc z punktu widzenia właściciela takiego obiektu i terenu to ten ruch jest nawet logiczny i można się tego było spodziewać prędzej czy później.
Na miejscu rozbiwakowanego kampera staną 2 osobówki z których wyjdzie w sumie pewnie z 3 razy więcej ludzi jak z tego kampera. Wszyscy idą do kasy i wykupują wstęp na termy, a ponieważ zazwyczaj są to ludzie z dalsza, to nie wchodzą na godzinkę. Większość z nich poza wstępem skorzysta również z jedzenia i zostawi kolejne pieniądze.
Po kąpielach wychodzą ,zabierają autko i tyle ich widzieli.
Ja Uniejów traktowałem zawsze jako postój w trasie. Przyjazd po południu, kąpiele, nocleg i rano wypad, ale z tego co wiem to duża część kamperów stała tam przez wiele dni , a część nawet nie korzystała z term.
Ograniczenie możliwości postoju przy wałach do 23.00, podobnie jak na pozostałych parkingach dyskwalifikuje miejsce pod kontem kamperowym i pewnie to nie pierwszy i nie ostatni taki przypadek.
Nie jeżdżę tam gdzie mnie nie chcą , więc ten pobyt czerwcowy był moim tam ostatnim.
Comsio - 2021-07-03, 11:24
Trzy lata wstecz pojawił się mi przed oczami w rzece klocek.
Od tamtej pory nogi tam nie postawiłem
Zmieniliśmy na Mikołajki km te same, trasa widokowa, grzybowa itd
Jest parking a baseny inna bajka
Piasek1 - 2021-07-03, 14:26
A jakiś czas temu dziwiliśmy się w temacie Portugalii (i Chorwacji) że zakazali dzikusów, gonią i rąbią mandaty za takowe. Pół roku ? może ciut więcej starczyło aby i u nas zaczęli gonić za to samo.
Ten kraj robi się za ciasny dla nas... przydałaby się jaka Ukraina jeszcze
Brat - 2021-07-03, 14:29
Comsio napisał/a: | Trzy lata wstecz pojawił się mi przed oczami w rzece klocek.
| Wpadłeś do Warty? Tam ciepła woda, może i ktoś w niej klocka postawił
Kolegom chodzi o - jak rozumiem - zakaz kempingowania na łące za parkingiem. Przykre.
Ale można stanąć przy targowisku w Uniejowie; tam chyba nie zabraniają. Wybiorę się w tym miesiącu żeby sprawdzić
joko - 2021-07-03, 22:23
No właśnie przy targowisku chyba gonią. Jak przyjechałem i zobaczyłem że nad Wartę nie ma już wjazdu to pierwsze tam wjechałem i ustawiłem się na parkingu przy targowisku. Była jakaś 19-ta . Nie minęło 10 min. i podszedł do nas jakiś sympatyczny starszy pan i powiedział, że jak chcemy nocować to musimy wjechać na tę łąkę przy wałach, bo tutaj nas wyproszą.
Nie ma wprawdzie chyba żadnych znaków , zakazów , itp. ale dla świętego spokoju przestawiłem się na łąkę .
Misie Rysie - 2021-07-04, 09:55
Zapraszamy na największe baseny termalne we Wreczy Sundago ,środek Polski więc,każdy ma blisko,parking ogromny i nikt nikogo nie goni.W Mszczonowie 2 km dalej następne baseny i parking przystosowany dla kamperów.
slawwoj - 2021-07-04, 10:18
Misie Rysie napisał/a: | Zapraszamy na największe baseny termalne we Wreczy Sundago ,środek Polski więc,każdy ma blisko,parking ogromny i nikt nikogo nie goni.W Mszczonowie 2 km dalej następne baseny i parking przystosowany dla kamperów. |
Na noc można zostać ?
Misie Rysie - 2021-07-04, 14:23
Mozna
erikson - 2021-07-05, 07:56
z mojej strony BOJKOT UNIEJOWA i tyle w temacie
Misie Rysie - 2021-07-05, 09:06
Zapomniałam jeszcze dodac ,że w Mszczonowie jest nowo wybudowany basen do nurkowania,a w Zyrardowie piękny zalew z wypożyczalnia sprzętu.I w obrębie 2-3 km mamy tyle atrakcji - Uniejów niech się schowa.
grzechotnik2 - 2021-07-05, 09:19
Byłem w czerwcu w Uniejowie. Stałem na tej łące koło Term. Stało około dziesięć kamperów i kilka przyczep. Wszyscy korzystali z basenów termalnych. Miejscowi kamperowcy mówili że ta łąka podlega pod nadleśnictwo. Na łące spokój i porządek, w nocy cisza. Szkoda że kolejna miejscówka wypada z obiegu.
moskit - 2021-07-05, 17:29
Morze ujawnią się ci w Uniejowie co kasety opróżniali do studzienek deszczowych, zakopywali na plaży, wlewali do toy-toya lub obok niego przy namiocie baru, może wtedy nie będziecie pisać że to komuś nie zależy na klientach, faktycznie nie zależy jak ktoś nie stosuje się do zasad i sra pod siebie.
Było tyle zlotów, imprez i nigdy nikt nie pomyślał o zabezpieczeniu odbioru kota.
Jak nadal taki będzie smród szedł za kamerowcami i przyczepkowcami to będziemy podróżować "do bramy i z powrotem'
JaWa - 2021-07-06, 12:36
Dla mnie Uniejów przestał istnieć. Było ok. ze strony kamperowców, nikt nie rozrabiał. Co to kiedyś Kaczmarek obiecywał, że będą stanowiska dla kamperów z prądem i wodą, oraz zrzutem kota. Nic z tego nie dotrzymał. Szefunio Term od początku nie mógł znieść kamperowców. W końcu się doczekał. Kaczmarkowi dup. przyrosła do stołka i ma nas gdzieś. Miejmy ich też gdzieś. Polecam Mszczonów (stare Baseny), są tam wydzielone stanowiska dla kamperów z darmowym prądem i wodą. Można ? Można, tylko trzeba chcieć. Pamiętam jak otwierano Mszczonów, rozmawialiśmy z szefem, dotrzymał słowa. Kaczmarek to paskudny typ, zablokował otwarcie gotowych Term w Poddębicach. Mam nadzieję, że przegra w sądzie i zabuli odszkodowanie, ale z własnej kieszeni.
EwaMarek - 2021-07-07, 18:23
JaWa, Mszczonów masz na myśli te stare baseny a nie nowy aqupark???
Jeszcze tam nie byłem ale trzeba w końcu pojechać...
Znajomy opowiadał że gdzieś tam właśnie jeździli do starych basenów - wygląd kiepski ale woda prawdziwe termalna była.
poprawka - to były Poddębice
JaWa - 2021-07-09, 11:11
EwaMarek napisał/a: | JaWa, Mszczonów masz na myśli te stare baseny a nie nowy aqupark??? |
Tak, pisałem o starych basenach. Tuż obok jest nowy obiekt dla nurków. Głębokość 40 m. Można wejść za free i popatrzeć na nurków.
EwaMarek - 2021-07-09, 16:01
Dziękuje za informację.
A nie wiesz może czy Poddębice są czynne? bo podobne sie rozbudowywali.
JaWa - 2021-07-10, 18:05
EwaMarek napisał/a: | bo podobne sie rozbudowywali. |
Nie rozbudowywali tylko wybudowali od początku. Baseny gotowe, ale nie można otworzyć, bo ciągnie się sprawa sądowa. Może w przyszłym roku.
EwaMarek - 2021-07-11, 09:38
Dzięki
adaml61 - 2021-08-09, 07:59
W Uniejowie stoi wielki znak przy szlabanie , teren lasów państwowych , zakaz biwakowania . Szlaban otwarty .
Brat - 2021-08-09, 17:19
Byliśmy w ten weekend. Zdjęcie z piątku.
Oczywiście napis "ZAKAZ BIWAKOWANIA" oznacza, że właściciel nie życzy sobie, by na tym terenie BIWAKOWAĆ. Nie to nie...
Wyrosłem już z wieku, kiedy to lubiłem kopać się z koniem.
Brat - 2021-08-09, 17:26
... stanęliśmy zatem, razem z kilkoma innym kamperami, na dawnym/obecnym (?) boisku - miejscu dużych imprez, zmienionym na parking...
W nocy - tylko nocujący w sobotę i niedzielę - setki aut. Wśród kamperowców - także sympatyczny kol. Wiesiek, który jest w Uniejowie ZAWSZE, albo prawie zawsze
Zrzut ciepłej wody do Warty umożliwia wielu kolegom kąpiel - pełna wolność!
Socale - 2021-08-09, 21:06
Jak widzę, teraz nad brzegiem rzeki nawet atrakcyjniej jest niż za wałem.
Jeśli jednak chciałbym kamperem wjechać za ten szlaban, to wjechałbym bez skrupułów i dostosowałbym się do zakazu biwakowania, dokładnie zgodnie z definicją takiego zakazu.
|
|