Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Budujemy kampera - kamper ducato 3.0 L4H3,juz nie calkiem w wersji budżet

tom-cio - 2021-07-04, 10:51
Temat postu: kamper ducato 3.0 L4H3,juz nie calkiem w wersji budżet
witajcie
Otóz po wielu miesiacach nieobecnosci na campertamie postanowilem zaglądnąc na stare smieci.i tak jak Kaszub tak i ja popełniłem kolejnego kamperka.baza to krajowy ducato 3.0 najwiekszy i najdłuzszy,zostało jeszcze kilka rzeczy do zrobienia ,ale jest juz funkcjonalny i da sie nim podrozowac,zostało wykonczyc łazienke i zalozyc podgrzewanie wody(chinski piecyk gazowy montowany wewnatrz tylnych drzi z wylotem i poborem powietrza z zewnatrz),kamper tym razem wersja zimowa z izolacją styrodur 5cm plus alufox na szczelnie,zbiorniki wody czystej 120l(mozliwosc uzywania tylko jednego 60l -brudnej 60 litrow rowniez w srodku,podawanie brudnej do zbiornika zorganizowane automatyczna pompą zęzową,instalacja wody zrobiona za złaczkach i rurach tekalana,sprawdza sie rewelacyjnie,ogrzewanie jak to wszyscy teraz-chinskie webasto.izolacja na tyle dobra ,ze na najmniejszej wydolnosci w kwietniu jak stalismy w szaflarach pod termami i bylo chyba z 5 stopni na dworze to nie dalo sie spac ,musialem okno otwierac.
zbudowany jak to u mnie zawsze-płyta wiórowa meblowa 18mm,ale jak zawsze nie mam nic w szafkach zadnych tyłow,zadnych zbednych konstrukcji,waga na gotowo z zona i dzieckiem na pokładzie,120 litrami wody i połowa zbiornika paliwa to 3040kg,czyli mam prawie pol tony na siebie,psa i bagaze,wiec wynik chyba niezły,prawda?
a jak wyszedł ocencie sami
jakby kto sie chcial o co dopuytac to piszcie,zdjecia z budowy mam niestety tylko w zdjeciach google a tych tu nie ma jak dołaczac,specjalnie poszlem zrobic kilka teraz telefonem zeby pokazac

edit :i po raz kolejny interfejs strony doprowadzil mnie do szału.zdjec sie dodac nie da ,za duzy plik,na ekranie telefonu pisac sie nie da ,bo zle formatuje,nie wiem czy dam rady jakos to dolaczyc bo bede musial to whatsapem sam do siebie przesylac zeby zmniejszyc rozdzielczosc,nic ,postaram sie w kolejnym poscie

czy ktos wie jak dodac zdjecia ze zdjec google?

tom-cio - 2021-07-04, 10:59

No to spróbujemy telefonem
wlodo - 2021-07-04, 11:33

Wreszcie się odezwałeś, ale żeby od 09.2020 roku nas trzymać w niewiedzy :-P
No i proszę, jak można z meblówki zbudować szybko i ładnie, gratulacje :pifko
Po obejrzeniu zdjęć mam wrażenie bardzo dużej wolnej przestrzeni, takiego luzu próżno szukać w innych zabudowach. Może to zasługa wysokiego dachu, ale jest fajnie, mini prywatka może się odbyć.
Ps. może scal obydwa tematy, będzie więcej zdjęć z budowy.

tom-cio - 2021-07-04, 11:50

Cześć Włodo
Właśnie przestrzeń była powodem budowy nowego, starego wziął wspólnik i latamy razem. Mam owczarka podhalańskiego i w starym po rozłożeniu łóżka na przodzie dla syna nie miał mi się gdzie pies podziac. Specjalnie nie robiłem podestu, młody mi się mieści po wyjęciu tylnego fotela i postawieniu go na ziemii(fotel trzeciego rzędu Espace) robi mi się łóżko 190 na 90,a pies ma nadal całą podłogę dla siebie.