Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Pomocy! mam konkretny problem techniczny - nowa, pierwsza instalacja - pomocy :)

zela91 - 2021-07-19, 14:25
Temat postu: nowa, pierwsza instalacja - pomocy :)
Witam,

Tworze pierwszą instalacje, ponieważ w kampervanie ma być sporo rzeczy na prąd bateria będzie ogromna, ale od początku. Jestem też bardzo początkujący w temacie.

Planuje baterie Lifepo4 złożona z komórek 3.2v docelowo ma być ich 16 z czego chciałbym zrobić system 24v. Na początku zamówiłem 4 komórki 280ah które mają stworzyć baterie samo przez sie 12v.

Chciałbym do tego układu zamówić BMS z chin z tego
LINKA . I wybrac opcje docelowa LiFePo4 8S24V BT S która wydaje mi się dobra do układu który chce zbudować - do tego wersje 250A jako, ze w układzie będzie przetwornica na 230 z moca chwilowa 6000W. Pytanie czy jak wybiorę tą wersje to zgra się też na początku z wersją 12v systemu ( 4 ogniwa)?

Chciałbym tez zrobić na pierwszy wyjazd możliwość ładowania z alternatora - czy jesteście w stanie polecić nie drogiego? bo rozumiem, ze jak przekształce system na 24v to już na nic mi się nie zda ten układ.

lepciak - 2021-07-21, 11:58
Temat postu: Re: nowa, pierwsza instalacja - pomocy :)
zela91 napisał/a:
Witam,Tworze pierwszą instalacje
czy jesteście w stanie polecić nie drogiego? bo rozumiem, ze jak przekształce system na 24v to już na nic mi się nie zda ten układ.
Nie podajesz skąd jesteś.