| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Budujemy kampera - Szyba boczna w drzwiach po wklejeniu cieknie
Campinos - 2021-08-02, 18:08 Temat postu: Szyba boczna w drzwiach po wklejeniu cieknie Cześć,
Po wklejeniu bocznej szyby w drzwiach przesuwnych niestety leje się z niej woda. Nie cieknie - leje się. Podejrzewam że problemem może być to, że przy nakładaniu kleju nie udało mi się utrzymać jednej ciągłej linii.
Teraz pytanie - wycinać i kleić na nowo, czy uszczelniać, bo mam jeszcze gdzie. Jedynie boję się że jak zacznę uszczelniać, to już upaćkam klejem gdzie się da...
voice - 2021-08-02, 20:04 Temat postu: Re: Szyba boczna w drzwiach po wklejeniu cieknie
| Campinos napisał/a: | Cześć,
Po wklejeniu bocznej szyby w drzwiach przesuwnych niestety leje się z niej woda. Nie cieknie - leje się. Podejrzewam że problemem może być to, że przy nakładaniu kleju nie udało mi się utrzymać jednej ciągłej linii.
Teraz pytanie - wycinać i kleić na nowo, czy uszczelniać, bo mam jeszcze gdzie. Jedynie boję się że jak zacznę uszczelniać, to już upaćkam klejem gdzie się da... |
Wycinać i wklejać na nowo.
Masa musi być jednolicie wyciskana.
Campinos - 2021-08-02, 20:27
Coś szczególnego powinienem zrobić ze starym klejem? Z tego co wiem nie powinienem go smarować już gruntem bo na nim popęka.
Czy lepiej zrobić jeden okrąg z kleju czy dwa?
|
|