| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Pomocy! mam konkretny problem techniczny - brak napięcia w połowie instalacji zabudowy
zbychu - 2021-08-14, 09:55 Temat postu: brak napięcia w połowie instalacji zabudowy Potrzebuję pomocy elektryka , brakuje prądów w połowie zabudowy kampera , wszystkie bezpieczniki ok., w momencie włączenia zapłonu pojawia się prąd wszędzie w kamperze , po wyłączeniu zapłonu po 15 s. znów się wyłącza ta połowa . Akumulatory w pełni naładowane.
Socale - 2021-08-14, 21:25
UuUuUuUuuuu.....
Ja właśnie obstawiałbym zbyt niskie napięcie z aku zabudowy. Może naładowany, ale wyeksploatowany i szybko spada napięcie lub słabe kontakty.
Tej usterki nie wykryjemy teoretycznie, trzeba zrobić sporo pomiarów w celach diagnostycznych na zasadzie "po nitce do kłębka".
zbychu - 2021-08-15, 06:18
Akumulatory w pełni naładowane . Nie wiem co ma wspólnego prąd z auta z częścią zabudowy? skoro to inne zasilanie i osobna instalacja,
Andrzej 73 - 2021-08-15, 09:02
Może pomóc , ale nie musi wymiana bezpieczników. Jeśli siedzą bardzo długo mogą zaśniedzieć.
lepciak - 2021-08-15, 09:13
| zbychu napisał/a: | | Akumulatory w pełni naładowane . Nie wiem co ma wspólnego prąd z auta z częścią zabudowy? skoro to inne zasilanie i osobna instalacja, | To będzie wiedział elektryk który powinien prześwietlić całą instalację zabudowy. Jest tyle słabych punktów, że jest w czym wybierać. Od najbliższej środy będę w Radomiu na zlocie "jazzmenów" gdzie mam do zgrania elektrykę. Podjedź to w miarę wolnego czasu sprawdzę.
zbychu - 2021-08-19, 19:33
Temat nieaktualny , dzieki pomocnym słowom p.Włodzimierza Duni z Nowego Sącza problem rozwiązałem .Uszkodzona płytka w energobloku , już naprawiona
kimtop - 2021-08-20, 11:03
Zbychu ,pierwsza awaria i od razu kamper do sprzedania??????
zbychu - 2021-08-20, 14:42
Awaria naprawiona , ale kamper przydałby się młodszy
|
|