|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Po Polsce - OSiR Suchedniów
Cyryl - 2021-08-19, 09:25 Temat postu: OSiR Suchedniów Kemping 140 OSiR Suchedniów.
Jest całoroczny, bardzo fajne sanitariaty, nad zalewem, z możliwością pływania, ze sprzętem pływajacym.
Jest boisko do plażówki, są korty.
Niby w mieście, ale blisko terenów zielonych.
Dzisiaj pojechałem rowerem po chleb.
Na mapie 500m była zaznaczona piekarnia Jedynka, ale bez sklepu.
Zostałem wpuszczony do środka, wybrałem bochenek prosto z pieca i zapłaciłem przy wyjściu w biurze.
yamah - 2021-08-19, 19:16 Temat postu: Re: OSiR Suchedniów
Cyryl napisał/a: | Kemping 140 OSiR Suchedniów.
. |
Widzę Cyryl że jesteś w moich okolicach proponuje zwiedzenie Wąchocka (miasta cudów),Święty Krzyż,Iłża,Opatów (wszystko kameralne miejsca)
tata1959 - 2021-08-19, 20:35
Wąchock to to miasto gdzie są największe wiry w rzece bo jak koń wodę pił to mu łeb ukręciło?
Jak już w Opatowie ktoś będzie to aż grzech ominąć Ujazd z zamkiem Krzyżtopór, z którym wiąże się pytanie: co robi dzik w zamku? Ano penetruje lochy.
Nieco luzu.
Na poważnie to objechałem tamtą okolicę (i Wąchock i Ujazd) rowerem i namawiam na Ujazd jak ktoś przyjmie sugestie @yamach-a i będzie w pobliżu.
PS. @yamach - liczę na poczucie humoru i nie ważne wysokich czy niskich lotów a rzeczka Kamienna w Wąchocku i pomnik sołtysa są naprawdę urocze (zapewne za 2 lata będę tam znów).
MILUŚ - 2021-08-19, 21:01 Temat postu: Re: OSiR Suchedniów
Cyryl napisał/a: | Kemping 140 OSiR Suchedniów...... |
To tam ; przed tym kampingiem w 2008 widziałem francuskiego kampera którego starzy właściciele spuszczali do kratki burzowej ścieki po tym kiedy nie mogli na "krzywy ryj " tego zrobić na kampie
Brodacz77 - 2021-08-20, 14:18
To jeszcze dopiszę jeszcze z ciekawostek w okolicach - Amfiteatr Kadzielnia w Kielcach, zamek w Chęcinach.
orkaaa - 2021-08-21, 21:16
Polecam także Jaskinię Raj kolo Chęcin , najpiekszejsza jaskinia krasowa w Polsce. Jakby ktoś chciał Kielce obejrzeć to polecam parking obok Kadzielni przy alei Legionów albo przy stadionie Korony także aleja Legionów . A dziś weekend na Ponidziu, na dziko nad Nidą.
Cyryl - 2021-08-26, 10:00
Piekarnia Jedynka, mój chleb jest wyjmowany z pieca.
tam bochenek kosztuje 2,80zł, u mnie we Wrocławiu w piekarni 5,95zł.
|
|