|
Klub mi³o¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Wêgry - S³owacja - tranzyt i wjazd pobytowy
kubryk1 - 2021-08-27, 11:48 Temat postu: S³owacja - tranzyt i wjazd pobytowy Czy macie aktualne informacje co do tranzytu (np. na Wêgry) przez S³owacjê ? Czy sa jakie¶ korytarze czy mo¿na dowoln± drog± i czy mo¿na przenocowaæ w kamperku ? A jak wygl±da wjazd pobytowy - na forumspotka³em jakie¶ s³owackie ankiety do wype³nienia. Chodzi o osoby doros³e, zaszczepione z certyfikatem COVID. Chcemy ruszaæ we wtorek i od tych informacji zale¿y planowanie trasy.
LukF - 2021-08-27, 14:44
kubryk1,
Mo¿esz jechaæ bez obaw. W³a¶nie wróci³em z 10-cio dniowej objazdówki po S³owacji. Jest bezpiecznie i fajnie jak kiedy¶. Byli¶my te¿ na 3 ró¿nych basenach/ parkach wodnych. Trzeba mieæ maseczki w sklepach i w recepcji basenów. Na granicy mo¿esz ale nie musisz spotkaæ celników. Je¶li bêd± to chc± zobaczyæ Twój kod QR ¿e jeste¶ zaszepiony (bo w przeciwnym wypadku kwarantanna). Wjechaæ mo¿esz dowolnym przej¶ciem granicznym. Wa¿ne by wype³niæ bardzo prosty formularz wyjazdowy dla ka¿dego podró¿nego na stronie:
https://korona.gov.sk/ehranica/
Jest wersja po Slowacku lub Angielsku, nie podajesz ¿adnego adresu pobytu.
Podsumowuj±c: jed¼ i mi³ej zabawy
Bim - 2021-08-27, 18:07 Temat postu: Re: S³owacja - tranzyt i wjazd pobytowy
kubryk1 napisa³/a: | Czy macie aktualne informacje co do tranzytu (np. na Wêgry) przez S³owacjê ? Czy sa jakie¶ korytarze czy mo¿na dowoln± drog± i czy mo¿na przenocowaæ w kamperku ? A jak wygl±da wjazd pobytowy - na forumspotka³em jakie¶ s³owackie ankiety do wype³nienia. Chodzi o osoby doros³e, zaszczepione z certyfikatem COVID. Chcemy ruszaæ we wtorek i od tych informacji zale¿y planowanie trasy. |
Dla swiêtego spokoju mo¿esz podaæ swoje dane dla nastêpnego pañstwa.
Masz certyfikat "wolno¶ci " tranzytem to tylko parê minut i nie masz potrzeby wysiadania na siku
Ja tam nie mam nic i czytaj±c strony gov to ba³bym siê z domu wychodziæ , a zamierzam spedzic udane wakacje w Grecjii tak jak poprzedniego roku bez stresu
MILU¦ - 2021-08-27, 18:55
LukF napisa³/a: |
Mo¿esz jechaæ bez obaw.....
Wjechaæ mo¿esz dowolnym przej¶ciem granicznym.
Wa¿ne by wype³niæ bardzo prosty formularz wyjazdowy dla ka¿dego podró¿nego jed¼ i mi³ej zabawy |
dziêki za info i podanie linka
OMEGA - 2021-08-27, 21:40
Dzisiaj przekracza³em granicê w Zwardoniu na przej¶ciu nie by³o ¿ywej duszy do sprawdzania wjazd do Austrii pytanie dok±d - tranzyt Ok dalej nikt nic nie sprawdza . No chyba ze sie ma pecha i sprawdz± Jedz i nie s³uchaj TV co mówi± .
LukF - 2021-08-27, 22:14
MILU¦,
Bardzo Tobie dziêkujê za mi³e s³owa i piwo
yamah - 2021-08-27, 22:23
Dzisiaj przekraczali¶my S³owacja/Wêgry w Samoskóujfalu..zero mundurowych jutro dalej na po³udnie bo tu
Gewehr - 2021-08-28, 19:26
Wczoraj jecha³em przez S³owacjê. Zero kontroli, czy to na granicy z Wêgrami, czy z Czechami. Pamiêtaj tylko o winiecie i do przodu.
|
|