| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
FIAT - Zmiana przodu Ducato II na liftowy
Mik media - 2021-09-01, 21:10 Temat postu: Zmiana przodu Ducato II na liftowy Mam możliwość zakupić kompletny przód od ducato II 2003 z dużymi reflektorami. Czy taki przód będzie pasował 1:1 z przedliftowym 2000 r.? Ktoś przerabiał ten temat?
MILUŚ - 2021-09-01, 21:45
Tak poprostu to ,,,,nie
Poszukaj na forum ; gdzieś tu już było na CT .
dyha - 2021-09-02, 19:14
Na pewno da się to przerobić. Mój jest tak przerobiony, nie ja to robiłem tylko poprzedni właściciel i w/g jego opinii specjalnych problemów nie było.
sterciu - 2021-09-02, 21:14
Nie ma problemu z takimi przeróbkami , trzeba mieć cały kpl do przekładki , niekiedy ze wzmocnieniem/pasem przednim. Nie wiem jak to jest w Ducato II (choć miałem 2 generacje przed i po lifcie) , ale robiłem przekładkę przodu na poliftowy w ducato III , tam aby wszystko pasowało jak należy trzeba było pas przedni tez wymienić pamiętam. Robiłem lift w vw t4 , teraz niebawem będę się zabierał za przeróbkę vw t5 na t6. Jest to do wykonania samemu w jeden dzień , warunek , najlepiej mieć dawce lub zdemontowany cały przód z pasem przednim z dawcy aby nie okazało się ze czegoś będzie brakowało. Przykładowo w t5 robiąc przekładkę na wersję po lifcie nie trzeba zmieniać pasa przedniego ,jest wskazana wymiana ale można wszystko złożyć na tym przed liftowym... aczkolwiek mocowania reflektorów wypadają w innym miejscu , w sumie to jedno mocowanie na lampę , ale je można przerobić.
Piotr Jerzy - 2021-09-09, 07:00
sterciu jakie koszty przekładki?
|
|