Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Remontujemy kampera - Listwa maskująca

TomaszG - 2021-10-25, 21:02
Temat postu: Listwa maskująca
Witam, jako,że wymieniałem kawałek sufitu w kamperku, dokładnie to tę obnizoną częśc zakropkowaną na czarno./ Eura Mobil Talento/, potrzebuję tej zaznaczonej listwy maskujacej łączenie . Lub cos podobnego.
Socale - 2021-10-25, 21:14

Na foto nie widać by być pewnym, ale to łączenie to jest skos z alkowy i kawałek poziomej części dachu? Zatem listwa z fabryki była frezowana do kąta rozwartego poniżej 180stopni.
Potwierdź a coś pomyślimy :idea

darek 61 - 2021-10-25, 21:35

Pogadaj ze stolarzem,najlepiej takim co montuje np.meble kuchenne.Oni znają sposoby na zamaskowanie tego czego nie powinno być widać.
TomaszG - 2021-10-25, 22:06

W oryginale to wygladało jak twarda pilśnia lub mdf i w połowie ruchome wiec rozwarty kąt można było zamaskować. Próbowałem z listwą przypodłogową PCV , ona tez łamana jest, ale to nie to. . W sumie z tym stolarzem to nie głupi pomysł, dzięki.
TomaszG - 2021-10-25, 22:09

Socale napisał/a:
Na foto nie widać by być pewnym, ale to łączenie to jest skos z alkowy i kawałek poziomej części dachu? Zatem listwa z fabryki była frezowana do kąta rozwartego poniżej 180stopni.
Potwierdź a coś pomyślimy :idea

Tak, to ta częśc dachu, ten skos . a wymieniana część od wejścia do drzwi łazienkowych. Woda :bigok

Socale - 2021-10-25, 22:16

TomaszG napisał/a:
...
Próbowałem z listwą przypodłogową PCV , ona tez łamana jest
...

Oooo!!! Brawo, poszperaj bo mi przypomniałeś, jest coś takiego jak listwa przypodłogowa w rolce, do przyklejenia wzdłuż 2 płaszczyzn, jest elastyczna, miękka a kąt zastosowania dowolny.
Namiar: https://www.google.com/se...=0g3l2bvyoRQsMM

Andrzej 73 - 2021-10-25, 23:05

Ja to zrobił bym tak. Uciął kawałek listwy zaokrąglił na frezarce i okleił folią samoprzylepną w kolorze obecnej. A że musi być ich dwie to należy okleić dwie razem , jedna obok siebie.
To takie na szybko moje rozwiązanie. :spoko

TomaszG - 2021-10-26, 08:41

Dzięki za podpowiedzi, mimo póxnej pory. W praktyce musze wypróbować. Co do listw pcv z rolki, to właśnie nad tym mysłałem, i tak zrobiłem, jednak zbyt słaby klej na tej listwie i po kilku chwilach fałduje się, miejscami odchodzi i głupio tak wkrętami mocowąc. Pójdę raczej w stronę twardego materiału. Acha , i te listwy mają jedna część węższą , a przynjamniej taką miałem.