Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Gdzie stanąć w Opolu ?

Roberto - 2021-11-04, 09:21
Temat postu: Gdzie stanąć w Opolu ?
Witajcie
Poszukuję informacji: gdzie w Opolu można bezpiecznie stanąć kamperkiem na jedną dobę.
Chcemy w najbliższy weekend wybrać się w kierunku Karpacza, a po drodze zajechać do Opola celem zwiedzenia miasta.
Szukam kempingu lub ewentualnie bezpiecznego parkingu - najlepiej strzeżonego.
Byłoby super gdyby miejscówka była w okolicach centrum lub z dobrą komunikacją z centrum miasta.
Z góry dziękuję za pomoc :spoko

yamah - 2021-11-04, 11:35
Temat postu: Re: Gdzie stanąć w Opolu ?
Roberto napisał/a:
Witajcie
Poszukuję informacji: gdzie w Opolu można bezpiecznie stanąć kamperkiem na jedną dobę.
Chcemy w najbliższy weekend wybrać się w kierunku Karpacza, a po drodze zajechać do Opola celem zwiedzenia miasta.
Byłoby super gdyby miejscówka była w okolicach centrum lub z dobrą komunikacją z centrum miasta.

W ub.roku staliśmy w 3 kampery w tym miejscu..nie było problemów.
https://goo.gl/maps/C833UHhBDAJ4dmpv6

Roberto - 2021-11-04, 22:57

Też myślałem o tym parkingu (wyszukałem na googlach), aczkolwiek wolałbym coś strzeżonego :chytry
Nasz obecny kamperek to nowy nabytek i nawet nie zdążyłem założyć w nim alarmu :-/
Jak nie znajdę nic innego to pewnie tam stanę... ale dzięki za info, że w ogóle jest możliwość parkowania tam kamperem.

jacek stec - 2021-11-05, 06:15

Jak w weekend to możesz stanąć pod ZUSem-duży parking,kamery
ZbigStan - 2021-11-05, 07:11

Roberto, Nie ma mnie w Opolu, bo zapewnił bym Tobie postój strzeżony 1000 m od ratusza, ale jeszcze bliżej rynku jest płatny parking koło Katedry (parafia zarabia) 50.670109, 17.919676. Dobrze położony jest P polecany przez Yamacha, przy amfiteatrze i Muzeum Polskiej Piosenki. Na starówkę masz z niego parę kroków. Pozdrawiam i życzę miłego pobytu.
Roberto - 2021-11-05, 09:40

Dzięki za info :ok :spoko
rjas - 2021-11-05, 12:23
Temat postu: Re: Gdzie stanąć w Opolu ?
yamah napisał/a:
Roberto napisał/a:
Witajcie

W ub.roku staliśmy w 3 kampery w tym miejscu..nie było problemów.
https://goo.gl/maps/C833UHhBDAJ4dmpv6

Też tu staliśmy bez żadnego problemu. Jeśli trafisz na jakieś zajęcia młodzieży w budynku obok to może być problem z miejscem, ale te zajęcia się kiedyś kończą :)
Polecam obok świetną restaurację - Starka, ale w weekend bez rezerwacji może być problem z miejscem.