| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Inne imprezy - już za nami - Inscenizacja Bitwy pod Grunwaldem
KOCZOR - 2009-01-28, 18:28 Temat postu: Inscenizacja Bitwy pod Grunwaldem Ten post jest bez sensu, jeśli najpierw nie byłeś TU na harmonogramie
Po sygnale trąb i odśpiewaniu przez oddziały polskie - jak pisze Długosz - "ojczystej pieśni Bogurodzica" jako pierwsze ruszyły chorągwie litewsko-ruskie (dowodzone przez Witolda), ustawione na prawym skrzydle armii królewskiej, w pobliżu Stębarka. Uderzenie to wsparło kilka oddziałów koronnych na lewym skrzydle. Wtedy ruszyły chorągwie zakonnej jazdy pancernej uderzając na prawe i lewe skrzydło armii polsko-litewskiej.
Inscenizacja Bitwy pod Grunwaldem
Miejsce bitwy na mapy.google
Tadeusz - 2009-01-28, 18:56
Byliśmy cała grupą na ostatniej inscenizacji. Bardzo nam się podobało i narobiliśmy fotek co nie miara.
Były załogi: JaWa, Kalinin, Aulos, Mazurek, Paf, maga, fest2, Tadeusz i inni, ale dokładnie nie pamiętam kto ( za co przepraszam ).
I sama impreza nam się podobała i nasz zlocik był udany.
Polecamy!
M-k - 2009-07-01, 12:19
Mam zamiar w tym roku wspomóc nasze wojska i to już na próbie generalnej.
Jedzie jeszcze ktoś od nas ?
DI STEFANO - 2009-07-08, 22:20
Witam Maczek.
Przymierzam się do uczestnictwa.Byłby to nasz pierwszy raz,problemem jest wolny czas Małgoś ja mam go w nadmiarze.
Chciałbym także wjechać na Malborg.
Pewnym jest nasza obecność na Koszalińskim Kabaretonie w dniu 25.07.
Będzie to nasz już 15 kabareton,to dla nas już stało się tradycją.
Jeśli wyjechalibyśmy z domu na imprezy Grunwald i Malborg to nie ma już sensu wracać do Łodzi.Muszę szybko zorganizować trasy żeby wypełnić czas przed Koszalinem.
Pozostało nam jeszcze kilka dni do poukładania zawodowych spraw.
Dam głos jak wszystko poukładam.
pozdrawiam
Stefan (Di Stefano)
Aulos - 2009-07-09, 21:51
My w tym roku odpuszczamy - chemy dać szansę Krzyżakom Szykujemy się na przyszły rok - zapowiadają wielkie obchody z okazji okrągłej rocznicy, a i moje rycerstwo wzmocni się do tego czasu
|
|