| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Pomocy! mam konkretny problem techniczny - Sinclair ASV nie grzeje
chudex - 2021-12-02, 21:38 Temat postu: Sinclair ASV nie grzeje Pojawił mi się następujący problem.
Włączam klimatyzator Sinclair ASV na funkcje grzania. Słychać jak uruchamia się agregat i wentylator. Po kilku sekundach agregat wyłącza się, tak jakby osiągnął zadaną temperaturę. Wentylator pracuje dalej.
Auto stoi 2 tygodnie bez uruchamiania. Dwa tygodnie temu wszystko było OK.
Czy ktoś miał podobny problem?
Klimatyzacja ma raptem 1,5 roku.
Camp77 - 2021-12-03, 14:04 Temat postu: Klimatyzacja pomoc Witaj!
Poszukaj tu: https://www.forum.klimaty...temat-sinclair/
erni - 2021-12-03, 14:29
Witam
Prawdopodobnie chodzi o temperaturę zewnętrzną (jaką miałeś jak włączałeś grzanie? )Z tego co pamiętam musi być minimum 2 albo 5 na plusie . Trochę dziwne ale to jest niestety taki dogrzewacz i nie działa w zimie .Też byłem zdziwiony poprzedniej zimy i zadzwoniłem do sprzedającego i powiedział że urządzenie ma takie zabezpieczenie i wyłącza się jak ma za niską temperaturę . Faktycznie gdzieś później znalazłem to w instrukcji , tylko nie wiem czy to było2 czy 5 stopni .
erni - 2021-12-04, 16:17
Witam ponownie
Sprawdziłem w instrukcji grzanie działa od 2 stopni. Oczywiście plus.
chudex - 2021-12-04, 22:21
Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi i potwierdzenia moich przypuszczeń. Prawdopodobnie temperatura zewnętrzna, choć było około 5 st i to mnie zwiodło.
Poczekamy na cieplejsze dni i sprawdzę wtedy,
jarsta0001 - 2021-12-07, 23:00
W praktyce wyłącza się jak jest poniżej 0. Też mam tą klimę i przerobiłem to w zimie zeszłego roku.
|
|