Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Węgry - Sylwester na termach

gryz3k - 2021-12-08, 10:55
Temat postu: Sylwester na termach
Czy ktoś z kolegów orientuje się jak wygląda czas między świętami a sylwestrem na termach? Czy ktoś może się wybiera?
MILUŚ - 2021-12-08, 14:18
Temat postu: Re: Sylwester na termach
gryz3k napisał/a:
Czy ktoś z kolegów orientuje się jak wygląda czas między świętami a sylwestrem na termach?......

Tak jak poza tym okresem ; w sylwestra kończy się moczenie ok.20:00 :mikolaj
Głęboko się zastanawiamy nad Hajduszoboszlo . Jeżdziliśmy przez lata tam na imprezę na sylwka ale jakoś w tym roku nie mamy weny :chytry

gryz3k - 2021-12-08, 15:13

Zacząłem o tym myśleć bo czasu ruszyć gdzieś dalej za mało, zresztą w Europie lockdowny.
W ferie miała być Botswana a też raczej nie wyjdzie. :diabelski_usmiech

Komplecik - 2021-12-08, 17:45

gryz3k napisał/a:
Zacząłem o tym myśleć bo czasu ruszyć gdzieś dalej za mało, zresztą w Europie lockdowny.
W ferie miała być Botswana a też raczej nie wyjdzie. :diabelski_usmiech

Pewnie że w kraju, Białka, Chochołów, Bukowina, Szaflary 1 i 2, zabawa pod Krokwią :ok jak nas granica puści to Łomnica wieczorem Vrbove, coś ludzie przebąkują o sylwku na Polanie sosny i te wszystkie atrakcje w koło komina :mrgreen:

gryz3k - 2021-12-08, 19:03

Komplecik napisał/a:
Pewnie że w kraju

No ja wolę poza. Mniej bydła i nosaczy sundajskich. Edyty Górniak, disco polo i stref wolnych od rozumu.

Komplecik - 2021-12-08, 19:35

gryz3k napisał/a:
Komplecik napisał/a:
Pewnie że w kraju

No ja wolę poza. Mniej bydła i nosaczy sundajskich. Edyty Górniak, disco polo i stref wolnych od rozumu.

Jeśli jesteś uczulony na Polskę pomyśl nad osiedleniem się gdzieś w idealnych warunkach :szeroki_usmiech na Twoim miejscu bym się nie męczył :mrgreen:

Mnie np. się tu podoba, wybieram się do Białki i okolic :ok

MILUŚ - 2021-12-08, 19:55

gryz3k napisał/a:
..........

No właśnie kiedy byłem we wrześniu "Pod Krokwią" nasłuchałem się opowieści właścicielki o ostatnim hucznym sylwestrze kamperowiczów spod znaku niebieskiej naklejki :-/

Socale - 2021-12-08, 20:10

Temat zachęcający, nie wykluczam chlupania się w ciepluśkiej wodzie, ale nie mogę zadeklarować swojej obecności. Ewie się podoba więc decyzję "gdzie", podejmiemy tuż przed wyjazdem.
Kurde fajnie by było jakby się udało spontanicznie spotkać.

Komplecik - 2021-12-08, 20:13

MILUŚ napisał/a:
gryz3k napisał/a:
..........

No właśnie kiedy byłem we wrześniu "Pod Krokwią" nasłuchałem się opowieści właścicielki o ostatnim hucznym sylwestrze kamperowiczów spod znaku niebieskiej naklejki :-/

Zapytam z ciekawości co było nie tak, jesteśmy tam już chyba od dobrych kilku lat, zeszły rok było zamknięte, Górolki zawsze uśmiechnięte, ciężko jest obsługę z równowagi wyprowadzić no może bijatyka na ciupagi, to są charde Baby. :mrgreen:

Komplecik - 2021-12-08, 20:19

Socale napisał/a:
Temat zachęcający, nie wykluczam chlupania się w ciepluśkiej wodzie, ale nie mogę zadeklarować swojej obecności. Ewie się podoba więc decyzję "gdzie", podejmiemy tuż przed wyjazdem.

Noooo. :mrgreen:
moze sie wyzbirocie jak sie Wom udo hej!!!
jo tyz bee chcioł. Zobocymy jak to wyjdzie hej!!!
:szeroki_usmiech

MILUŚ - 2021-12-08, 20:39

Socale napisał/a:

....................

Uprzedź gdzie będziesz :chytry

Socale - 2021-12-08, 20:59

Złośnik :diabelski_usmiech
SlawekEwa - 2021-12-08, 21:23

MILUŚ napisał/a:
"Pod Krokwią" nasłuchałem się opowieści właścicielki o ostatnim hucznym sylwestrze kamperowiczów spod znaku niebieskiej naklejki

To raczej CP "Olimp" gościł amatorów Sylwka :-P

gryz3k - 2021-12-08, 22:08

Komplecik napisał/a:
jesteś uczulony na Polskę pomyśl nad osiedleniem się gdzieś w idealnych warunkach na Twoim miejscu bym się nie męczył

Mylisz pojęcia. Nie jestem uczulony na Polskę. Jestem uczulony na kołtuństwo, głupotę, nienawiść, zawiść, złodziejstwo, kumoterstwo i kilka innych cech, które w ostatnich latach rozkwitły. A to nie Polska. To stan przejściowy, jak komunizm. Komunizm w Polsce Ci się podobał? To samo tutaj. Polska to MÓJ kraj. Moi przodkowie walczyli i ginęli za Niego. Mogę pokazać medale. Żyjè w Polsce bo to MÓJ kraj ale nie wszystko musi mi się podobać. Nie podoba mi się wycie hymnu po pijaku przed kamperem czy Czerwonych Maków. Obraża to mój patriotyzm i wrażliwość.

SlawekEwa - 2021-12-08, 22:10

gryz3k napisał/a:
Komunizm w Polsce Ci się podobał?

Komunizm w Polsce ? :bajer

MILUŚ - 2021-12-08, 22:19

SlawekEwa napisał/a:
gryz3k napisał/a:
Komunizm w Polsce Ci się podobał?

Komunizm w Polsce ? :bajer

Utopijna druga faza socjalizmu . :-/

Komplecik - 2021-12-08, 22:51

Do u widzenia w Zakopcu jak by co, biere litra i kilo kiełbasy, :mrgreen: :spoko
Komplecik - 2021-12-12, 13:53

Lista kręcących się po Polsce w okresie Świąteczno/sylwestrowym :mrgreen:
1. Komplecik gdzieś w około Zakopca
2.

@ndrzej - 2021-12-12, 18:32

Komplecik napisał/a:
Do u widzenia w Zakopcu jak by co, biere litra i kilo kiełbasy, :mrgreen: :spoko

No to trzeba jechać na północ... :spoko

Komplecik - 2021-12-12, 19:00

@ndrzej napisał/a:
Komplecik napisał/a:

No to trzeba jechać na północ... :spoko

Spoko jest sporo miejsca na południu :szeroki_usmiech

MILUŚ - 2021-12-13, 13:56

Komplecik napisał/a:
...............

Południe nie wyklucza jazdy na północ lub.........węgierskie termale :mrgreen:

gryz3k - 2021-12-13, 14:33

MILUŚ napisał/a:
lub.........węgierskie termale

Kombinuj, kombinuj... :spoko

MILUŚ - 2021-12-13, 15:05

gryz3k napisał/a:
MILUŚ napisał/a:

A ja wiem do kogo dzwoniłeś :-P I...po :bajer

gryz3k - 2021-12-13, 16:15

MILUŚ napisał/a:
gryz3k napisał/a:
MILUŚ napisał/a:

A ja wiem do kogo dzwoniłeś :-P I...po :bajer

:-P :spoko

Komplecik - 2021-12-13, 19:12

MILUŚ napisał/a:
Komplecik napisał/a:
...............

Południe nie wyklucza jazdy na północ lub.........węgierskie termale :mrgreen:

By Wam tak bardzo nie przeszkadzać to nie martwcie się nie jadę spokojne możecie jechać gdzie dusza zapragnie :chytry
:spoko

gryz3k - 2021-12-14, 18:01

Komplecik napisał/a:
By Wam tak bardzo nie przeszkadzać to nie martwcie się nie jadę spokojne możecie jechać gdzie dusza zapragnie

Ależ nie martwimy się. Świat jest duży. Nie sądzę byśmy znaleźli wspólny język w realu. Ja staram się trzymać z daleka w swoim wolnym czasie od pewnych zjawisk, które drążą Polskę. Nie bawi mnie pijaństwo, bigoteria czy disco polo. Postrzegamy świat kompletnie inaczej więc widzę małą możliwość wspólnej udanej zabawy. Myślę, że znajdziesz wielu zainteresowanych miłą Ci formą spędzania czasu. :spoko

Komplecik - 2021-12-14, 18:23

gryz3k napisał/a:
Komplecik napisał/a:
By Wam tak bardzo nie przeszkadzać to nie martwcie się nie jadę spokojne możecie jechać gdzie dusza zapragnie

Ależ nie martwimy się. Świat jest duży. Nie sądzę byśmy znaleźli wspólny język w realu. Ja staram się trzymać z daleka w swoim wolnym czasie od pewnych zjawisk, które drążą Polskę. Nie bawi mnie pijaństwo, bigoteria czy disco polo. Postrzegamy świat kompletnie inaczej więc widzę małą możliwość wspólnej udanej zabawy. Myślę, że znajdziesz wielu zainteresowanych miłą Ci formą spędzania czasu. :spoko

Ja natomiast lubię śpiew i góralską :ok muzykę lubię ogólnie Ludzi , nie cierpię nadetych bufonów którzy wyżej sra.... Ą jak dupe mają, bo to zwyczajnie dupki som, Ciebie nie znam z pisowni którą uprawiasz wydaje się że możesz być tym najmądrzejszym z mądrych tacy też są potrzebni.
Cóż powiedzieć miłej zabawy Kolego :bajer
:spoko

Comsio - 2021-12-14, 19:24

Pobawimy się :mikolaj palcem w bucie :roll:

Od jutra ograniczenia, Dysko zamknięte. :(

Ale knajpy otwarte :ok zawsze coś się zdegustuje regionalnego :mikolaj

Komplecik - 2021-12-29, 20:49

Jak tam kuracjusze na termach? :szeroki_usmiech
Comsio - 2022-01-01, 10:52

Niestety w tym roku domówka :(

Za to Styczeń będzie kamperowo :mikolaj :spoko

zbychu - 2022-01-01, 11:12

tzn . w przyszłym roku styczeń?
MILUŚ - 2022-01-01, 13:14

Komplecik napisał/a:
Jak tam kuracjusze na termach? :szeroki_usmiech

Doskonale :-P

https://www.youtube.com/watch?v=fJ1Lu_9fCU8

zbychu - 2022-01-01, 13:49

Prosimy o aktualne zdjęcia , lato to już było :spoko
gryz3k - 2022-01-04, 09:03

My w tym roku jednak odpuściliśmy Węgry. Był Zieleniec. Z term tylko Słoneczne Termy w sanatorium Jan Kazimierz. :diabelski_usmiech
chris_voyager - 2022-01-05, 00:49

Zaczęliśmy od Komarom, teraz Budapeszt. Zobaczymy gdzie nas jeszcze poniesie. Wszystko funkcjonuje normalnie, ale tłoku nie ma :spoko
chris_voyager - 2022-01-06, 00:19

Czy poza znanymi nam Komarom, Bogacs i Berekfurdo możecie polecić jakieś inne termy na Węgrzech czynne zimą przy których jest czynny kamping?
Andrzej 73 - 2022-01-06, 11:29

Ten kemping jest otwarty cały rok , nie wiem jak jest w pandemii czy mają jakieś restrykcje i ograniczenia.
Przed pandemią byliśmy kilka razy w zimie
https://www.cserkeszolo.hu/szallas/thermal-camping

Socale - 2022-01-06, 15:51

chris_voyager napisał/a:
Czy poza znanymi nam Komarom, Bogacs i Berekfurdo możecie polecić jakieś inne termy na Węgrzech czynne zimą przy których jest czynny kamping?

Miasteczko Papa. https://www.google.pl/map...088!4d17.473776
Fajne termy, a kemping wręcz luksusowy, wstęp na termy bezpłatny nie limitowany.
Możesz stać na kilku wolnych stanowiskach tuż przed szlabanem w lewo. Stanowiska za symboliczną opłatą z prądem.

chris_voyager - 2022-01-10, 22:55

Socale napisał/a:
chris_voyager napisał/a:

Miasteczko Papa. https://www.google.pl/map...088!4d17.473776
Fajne termy, a kemping wręcz luksusowy, wstęp na termy bezpłatny nie limitowany.
Możesz stać na kilku wolnych stanowiskach tuż przed szlabanem w lewo. Stanowiska za symboliczną opłatą z prądem.

Dziękuję. Zostawiam to sobie na następny raz, bo to miejsce jest znacznie na zachód od regionu gdzie byliśmy. Odwiedziliśmy Komarom, Budapeszt, Egerszalok, Demjen i Bogacs. Wkrótce kilka informacji z zimowej wyprawy na Węgry.

Voku - 2022-01-12, 17:00

chris_voyager napisał/a:

Hajdúszoboszlo, ale mnie nie urzekł zimą.