|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Węgry - Sylwester na termach
gryz3k - 2021-12-08, 10:55 Temat postu: Sylwester na termach Czy ktoś z kolegów orientuje się jak wygląda czas między świętami a sylwestrem na termach? Czy ktoś może się wybiera?
MILUŚ - 2021-12-08, 14:18 Temat postu: Re: Sylwester na termach
gryz3k napisał/a: | Czy ktoś z kolegów orientuje się jak wygląda czas między świętami a sylwestrem na termach?...... |
Tak jak poza tym okresem ; w sylwestra kończy się moczenie ok.20:00
Głęboko się zastanawiamy nad Hajduszoboszlo . Jeżdziliśmy przez lata tam na imprezę na sylwka ale jakoś w tym roku nie mamy weny
gryz3k - 2021-12-08, 15:13
Zacząłem o tym myśleć bo czasu ruszyć gdzieś dalej za mało, zresztą w Europie lockdowny.
W ferie miała być Botswana a też raczej nie wyjdzie.
Komplecik - 2021-12-08, 17:45
gryz3k napisał/a: | Zacząłem o tym myśleć bo czasu ruszyć gdzieś dalej za mało, zresztą w Europie lockdowny.
W ferie miała być Botswana a też raczej nie wyjdzie. |
Pewnie że w kraju, Białka, Chochołów, Bukowina, Szaflary 1 i 2, zabawa pod Krokwią jak nas granica puści to Łomnica wieczorem Vrbove, coś ludzie przebąkują o sylwku na Polanie sosny i te wszystkie atrakcje w koło komina
gryz3k - 2021-12-08, 19:03
Komplecik napisał/a: | Pewnie że w kraju |
No ja wolę poza. Mniej bydła i nosaczy sundajskich. Edyty Górniak, disco polo i stref wolnych od rozumu.
Komplecik - 2021-12-08, 19:35
gryz3k napisał/a: | Komplecik napisał/a: | Pewnie że w kraju |
No ja wolę poza. Mniej bydła i nosaczy sundajskich. Edyty Górniak, disco polo i stref wolnych od rozumu. |
Jeśli jesteś uczulony na Polskę pomyśl nad osiedleniem się gdzieś w idealnych warunkach na Twoim miejscu bym się nie męczył
Mnie np. się tu podoba, wybieram się do Białki i okolic
MILUŚ - 2021-12-08, 19:55
gryz3k napisał/a: | ..........
No ja wolę poza. Mniej bydła i nosaczy sundajskich. Edyty Górniak, disco polo i stref wolnych od rozumu. |
No właśnie kiedy byłem we wrześniu "Pod Krokwią" nasłuchałem się opowieści właścicielki o ostatnim hucznym sylwestrze kamperowiczów spod znaku niebieskiej naklejki
Socale - 2021-12-08, 20:10
Temat zachęcający, nie wykluczam chlupania się w ciepluśkiej wodzie, ale nie mogę zadeklarować swojej obecności. Ewie się podoba więc decyzję "gdzie", podejmiemy tuż przed wyjazdem.
Kurde fajnie by było jakby się udało spontanicznie spotkać.
Komplecik - 2021-12-08, 20:13
MILUŚ napisał/a: | gryz3k napisał/a: | ..........
No właśnie kiedy byłem we wrześniu "Pod Krokwią" nasłuchałem się opowieści właścicielki o ostatnim hucznym sylwestrze kamperowiczów spod znaku niebieskiej naklejki |
Zapytam z ciekawości co było nie tak, jesteśmy tam już chyba od dobrych kilku lat, zeszły rok było zamknięte, Górolki zawsze uśmiechnięte, ciężko jest obsługę z równowagi wyprowadzić no może bijatyka na ciupagi, to są charde Baby.
Komplecik - 2021-12-08, 20:19
Socale napisał/a: | Temat zachęcający, nie wykluczam chlupania się w ciepluśkiej wodzie, ale nie mogę zadeklarować swojej obecności. Ewie się podoba więc decyzję "gdzie", podejmiemy tuż przed wyjazdem.
Kurde fajnie by było jakby się udało spontanicznie spotkać. |
Noooo.
moze sie wyzbirocie jak sie Wom udo hej!!!
jo tyz bee chcioł. Zobocymy jak to wyjdzie hej!!!
MILUŚ - 2021-12-08, 20:39
Socale napisał/a: |
....................
Kurde fajnie by było jakby się udało spontanicznie spotkać. |
Uprzedź gdzie będziesz
Socale - 2021-12-08, 20:59
Złośnik
SlawekEwa - 2021-12-08, 21:23
MILUŚ napisał/a: | "Pod Krokwią" nasłuchałem się opowieści właścicielki o ostatnim hucznym sylwestrze kamperowiczów spod znaku niebieskiej naklejki |
To raczej CP "Olimp" gościł amatorów Sylwka
gryz3k - 2021-12-08, 22:08
Komplecik napisał/a: | jesteś uczulony na Polskę pomyśl nad osiedleniem się gdzieś w idealnych warunkach na Twoim miejscu bym się nie męczył |
Mylisz pojęcia. Nie jestem uczulony na Polskę. Jestem uczulony na kołtuństwo, głupotę, nienawiść, zawiść, złodziejstwo, kumoterstwo i kilka innych cech, które w ostatnich latach rozkwitły. A to nie Polska. To stan przejściowy, jak komunizm. Komunizm w Polsce Ci się podobał? To samo tutaj. Polska to MÓJ kraj. Moi przodkowie walczyli i ginęli za Niego. Mogę pokazać medale. Żyjè w Polsce bo to MÓJ kraj ale nie wszystko musi mi się podobać. Nie podoba mi się wycie hymnu po pijaku przed kamperem czy Czerwonych Maków. Obraża to mój patriotyzm i wrażliwość.
SlawekEwa - 2021-12-08, 22:10
gryz3k napisał/a: | Komunizm w Polsce Ci się podobał? |
Komunizm w Polsce ?
MILUŚ - 2021-12-08, 22:19
SlawekEwa napisał/a: | gryz3k napisał/a: | Komunizm w Polsce Ci się podobał? |
Komunizm w Polsce ? |
Utopijna druga faza socjalizmu .
Komplecik - 2021-12-08, 22:51
Do u widzenia w Zakopcu jak by co, biere litra i kilo kiełbasy,
Komplecik - 2021-12-12, 13:53
Lista kręcących się po Polsce w okresie Świąteczno/sylwestrowym
1. Komplecik gdzieś w około Zakopca
2.
@ndrzej - 2021-12-12, 18:32
Komplecik napisał/a: | Do u widzenia w Zakopcu jak by co, biere litra i kilo kiełbasy, |
No to trzeba jechać na północ...
Komplecik - 2021-12-12, 19:00
@ndrzej napisał/a: | Komplecik napisał/a: | Do u widzenia w Zakopcu jak by co, biere litra i kilo kiełbasy, |
No to trzeba jechać na północ... |
Spoko jest sporo miejsca na południu
MILUŚ - 2021-12-13, 13:56
Komplecik napisał/a: | ...............
Spoko jest sporo miejsca na południu |
Południe nie wyklucza jazdy na północ lub.........węgierskie termale
gryz3k - 2021-12-13, 14:33
MILUŚ napisał/a: | lub.........węgierskie termale |
Kombinuj, kombinuj...
MILUŚ - 2021-12-13, 15:05
gryz3k napisał/a: | MILUŚ napisał/a: | lub.........węgierskie termale |
Kombinuj, kombinuj... |
A ja wiem do kogo dzwoniłeś I...po
gryz3k - 2021-12-13, 16:15
MILUŚ napisał/a: | gryz3k napisał/a: | MILUŚ napisał/a: | lub.........węgierskie termale |
Kombinuj, kombinuj... |
A ja wiem do kogo dzwoniłeś I...po |
Komplecik - 2021-12-13, 19:12
MILUŚ napisał/a: | Komplecik napisał/a: | ...............
Spoko jest sporo miejsca na południu |
Południe nie wyklucza jazdy na północ lub.........węgierskie termale |
By Wam tak bardzo nie przeszkadzać to nie martwcie się nie jadę spokojne możecie jechać gdzie dusza zapragnie
gryz3k - 2021-12-14, 18:01
Komplecik napisał/a: | By Wam tak bardzo nie przeszkadzać to nie martwcie się nie jadę spokojne możecie jechać gdzie dusza zapragnie
|
Ależ nie martwimy się. Świat jest duży. Nie sądzę byśmy znaleźli wspólny język w realu. Ja staram się trzymać z daleka w swoim wolnym czasie od pewnych zjawisk, które drążą Polskę. Nie bawi mnie pijaństwo, bigoteria czy disco polo. Postrzegamy świat kompletnie inaczej więc widzę małą możliwość wspólnej udanej zabawy. Myślę, że znajdziesz wielu zainteresowanych miłą Ci formą spędzania czasu.
Komplecik - 2021-12-14, 18:23
gryz3k napisał/a: | Komplecik napisał/a: | By Wam tak bardzo nie przeszkadzać to nie martwcie się nie jadę spokojne możecie jechać gdzie dusza zapragnie
|
Ależ nie martwimy się. Świat jest duży. Nie sądzę byśmy znaleźli wspólny język w realu. Ja staram się trzymać z daleka w swoim wolnym czasie od pewnych zjawisk, które drążą Polskę. Nie bawi mnie pijaństwo, bigoteria czy disco polo. Postrzegamy świat kompletnie inaczej więc widzę małą możliwość wspólnej udanej zabawy. Myślę, że znajdziesz wielu zainteresowanych miłą Ci formą spędzania czasu. |
Ja natomiast lubię śpiew i góralską muzykę lubię ogólnie Ludzi , nie cierpię nadetych bufonów którzy wyżej sra.... Ą jak dupe mają, bo to zwyczajnie dupki som, Ciebie nie znam z pisowni którą uprawiasz wydaje się że możesz być tym najmądrzejszym z mądrych tacy też są potrzebni.
Cóż powiedzieć miłej zabawy Kolego
Comsio - 2021-12-14, 19:24
Pobawimy się palcem w bucie
Od jutra ograniczenia, Dysko zamknięte.
Ale knajpy otwarte zawsze coś się zdegustuje regionalnego
Komplecik - 2021-12-29, 20:49
Jak tam kuracjusze na termach?
Comsio - 2022-01-01, 10:52
Niestety w tym roku domówka
Za to Styczeń będzie kamperowo
zbychu - 2022-01-01, 11:12
tzn . w przyszłym roku styczeń?
MILUŚ - 2022-01-01, 13:14
Komplecik napisał/a: | Jak tam kuracjusze na termach? |
Doskonale
https://www.youtube.com/watch?v=fJ1Lu_9fCU8
zbychu - 2022-01-01, 13:49
Prosimy o aktualne zdjęcia , lato to już było
gryz3k - 2022-01-04, 09:03
My w tym roku jednak odpuściliśmy Węgry. Był Zieleniec. Z term tylko Słoneczne Termy w sanatorium Jan Kazimierz.
chris_voyager - 2022-01-05, 00:49
Zaczęliśmy od Komarom, teraz Budapeszt. Zobaczymy gdzie nas jeszcze poniesie. Wszystko funkcjonuje normalnie, ale tłoku nie ma
chris_voyager - 2022-01-06, 00:19
Czy poza znanymi nam Komarom, Bogacs i Berekfurdo możecie polecić jakieś inne termy na Węgrzech czynne zimą przy których jest czynny kamping?
Andrzej 73 - 2022-01-06, 11:29
Ten kemping jest otwarty cały rok , nie wiem jak jest w pandemii czy mają jakieś restrykcje i ograniczenia.
Przed pandemią byliśmy kilka razy w zimie
https://www.cserkeszolo.hu/szallas/thermal-camping
Socale - 2022-01-06, 15:51
chris_voyager napisał/a: | Czy poza znanymi nam Komarom, Bogacs i Berekfurdo możecie polecić jakieś inne termy na Węgrzech czynne zimą przy których jest czynny kamping? |
Miasteczko Papa. https://www.google.pl/map...088!4d17.473776
Fajne termy, a kemping wręcz luksusowy, wstęp na termy bezpłatny nie limitowany.
Możesz stać na kilku wolnych stanowiskach tuż przed szlabanem w lewo. Stanowiska za symboliczną opłatą z prądem.
chris_voyager - 2022-01-10, 22:55
Socale napisał/a: | chris_voyager napisał/a: | Czy poza znanymi nam Komarom, Bogacs i Berekfurdo możecie polecić jakieś inne termy na Węgrzech czynne zimą przy których jest czynny kamping? |
Miasteczko Papa. https://www.google.pl/map...088!4d17.473776
Fajne termy, a kemping wręcz luksusowy, wstęp na termy bezpłatny nie limitowany.
Możesz stać na kilku wolnych stanowiskach tuż przed szlabanem w lewo. Stanowiska za symboliczną opłatą z prądem. |
Dziękuję. Zostawiam to sobie na następny raz, bo to miejsce jest znacznie na zachód od regionu gdzie byliśmy. Odwiedziliśmy Komarom, Budapeszt, Egerszalok, Demjen i Bogacs. Wkrótce kilka informacji z zimowej wyprawy na Węgry.
Voku - 2022-01-12, 17:00
chris_voyager napisał/a: | Czy poza znanymi nam Komarom, Bogacs i Berekfurdo możecie polecić jakieś inne termy na Węgrzech czynne zimą przy których jest czynny kamping? |
Hajdúszoboszlo, ale mnie nie urzekł zimą.
|
|