|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Kamper do 50 tyś
Foks - 2022-02-01, 08:13 Temat postu: Kamper do 50 tyś Witajcie
Z racji przybycia na forum chciałem dopytać czy może znacie to Iveco? Podpowiedzcie przy ewentualnych oględzinach co zwrócić uwagę, https://m.olx.pl/d/oferta/kamper-iveco-burstner-5-osob-2-5td-91r-CID5-IDNlbVH.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0
Rozmawiałem z właścicielem telefonicznie, jeździ nim 4 lata, jest doinwestowany w PV, mam świadomość że za te pieniądze nie ma co marudzić, ale zawsze warto dopytać doświadczona ekipę kamper maniaków, za wszelkie sugestie dzięki.
Pozdrawiam
Foks
Andrzej 73 - 2022-02-01, 10:02
Jeśli układ odpowiada Waszej załodze to jedź oblukaj i powachaj kamperka w realu. Tego się nie sprawdzi przez ekran.
Kazik II - 2022-02-01, 12:21
Burstnery z tamtych lat były bardzo solidnie wykonane. Poza tym fajne, trochę staroświeckie wnętrze - ale bardzo "domowe" i przytulne. Elektryczne szyby z tamtych lat? Może sam dorobił. Widać że właściciel urządzał kamperka dla siebie. Trochę masz daleko do tej Wieliczki - ale może ktoś Ci pomoże we wstępnych oględzinach. Jak nie ma jakichś poważnych wad to warto się zainteresować.
Foks - 2022-02-01, 12:43
Kazik II napisał/a: | Burstnery z tamtych lat były bardzo solidnie wykonane. Poza tym fajne, trochę staroświeckie wnętrze - ale bardzo "domowe" i przytulne. Elektryczne szyby z tamtych lat? Może sam dorobił. Widać że właściciel urządzał kamperka dla siebie. Trochę masz daleko do tej Wieliczki - ale może ktoś Ci pomoże we wstępnych oględzinach. Jak nie ma jakichś poważnych wad to warto się zainteresować. |
Rozmawiałem dziś z właścicielem czy jest jeszcze aktualna oferta , ktoś ma przyjechać na oględziny w sobotę, ja z racji odległości mogę też dopiero w weekend, nie chciałbym być pod presją drugiego kupującego lub odwrotnie dlatego mam prośbę do grupowiczów z okolicy Wieliczki. Jeżeli jest ktoś chętny z osób które mają swojego kampera i wiedzą na co zwrócić uwagę przy zakupie, mogliby podjechać i organoleptycznie zerknąć czy w środku nie ma wilgoci czy urządzenia typu lodówka , woda, ogrzewanie itp. są sprawne i czy ogólny stan jest OK, jak na swoje lata, będę wdzięczny ( rekompensata przewidziana ). Mogę wtedy puścić zaliczkę i spokojnie pojechać odebrać Kampera.
Dla zainteresowanych pomocą podaję swój nr telefonu
504280818 Andrzej
Pozdrawiam Foks
Foks - 2022-02-01, 15:06
Niestety ogłoszenie już nie auktualne właśnie dzwonił właściciel i poinformował o sprzedaży Kampera.
Zamykam wątek, chyba że są osoby chętne do sprzedaży lub znają taką osobę w moim budżecie.
Pozdrawiam
Foks
minimaniak - 2022-02-01, 16:26
Ceny kosmiczne - za tyle kasy to 8 lat temu mozna bylo kupic Integre 15 letnia a teraz 30 letnia alkowe :D
Foks - 2022-02-01, 16:57
minimaniak napisał/a: | Ceny kosmiczne - za tyle kasy to 8 lat temu mozna bylo kupic Integre 15 letnia a teraz 30 letnia alkowe :D |
Niestety, co zrobić takie czasy , teraz na spokojnie znowu szukanie , wracając do wątku co myślicie o tym https://www.otomoto.pl/of...e-ID6EloIk.html
trochę daleko ale może się wybiorę w weekend jak będzie dostępny.
Andrzej 73 - 2022-02-01, 18:50
Ten kamper był omawiany na forum. Ma słaby silnik , to pewne reszta do oględzin.
Foks - 2022-02-01, 19:31
Andrzej 73 napisał/a: | Ten kamper był omawiany na forum. Ma słaby silnik , to pewne reszta do oględzin.
|
Dzieki za info ,właśnie prześledziłem wątek z tym kamperkiem, faktycznie silnik 1,9 ale TD , pamiętam czasy jak śmigałem felicją 1,3 zapakowaną w 3 osoby do Włoch + graty uczył pokory , ale przeglądając różne oferty w Polsce i za granicą dosyć często są te siniki
andi at - 2022-02-01, 22:44
Zastanów się nad blaszanką i samemu coś zrobić .Wiesz co masz .Kupisz zgniłka i tragedia . A tak sama radość z budowy
Foks - 2022-02-02, 17:17
andi at napisał/a: | Zastanów się nad blaszanką i samemu coś zrobić .Wiesz co masz .Kupisz zgniłka i tragedia . A tak sama radość z budowy |
Myślałem o tym , niestety 2+2 gdzie dzieciaki są już duże to w vanie jest trochę za ciasno, ale jak dobrze wszystko się ułoży to jutro śmigam obejrzeć alkowę z trochę naciągniętym budżecie i jak oględziny wyjdą ok wracam na kołach
Foks - 2022-02-03, 17:38
Mam i Ja, dziś sprawa została sfinalizowana
jacek2214 - 2022-02-03, 18:10
Niech Wam słuzy,szerokosci.
Robert-4 - 2022-02-03, 22:31
Foks napisał/a: | Mam i Ja, dziś sprawa została sfinalizowana |
Super. Teraz jesteś z nami:)
Wrzuć zdjęcia ze środka, ale ........... szkoda, że nie napisałeś przed zakupem o swoich potrzebach. Może uniknąłbyś wielu błędów. Ja pomimo długiego życia w przyczepie ich nie uniknąłem
Powodzenia o może się kiedyś spotkamy
pozdrawiam
R
Foks - 2022-02-04, 10:21
Robert-4 napisał/a: | Foks napisał/a: | Mam i Ja, dziś sprawa została sfinalizowana |
Super. Teraz jesteś z nami:)
Wrzuć zdjęcia ze środka, ale ........... szkoda, że nie napisałeś przed zakupem o swoich potrzebach. Może uniknąłbyś wielu błędów. Ja pomimo długiego życia w przyczepie ich nie uniknąłem
Powodzenia o może się kiedyś spotkamy
pozdrawiam
R |
Kamper wczoraj po zakupie wylądował u zaprzyjaźnionego mechanika na wymianę rozrządu i dodatkowy przegląd więc własnych zdjęć nie mam , ale mogę kilka wrzucić z ogłoszenia.
Układ moim zdaniem jak na kamperka z tamtych lat ciekawy.
Co do spotkania, z miłą chęcią, jak tylko kamperek wróci z naprawy pewnie zaczniemy kompletowanie akcesoriów i na początek weekendy po Polsce.
Banan - 2022-02-04, 11:23
Foks, no to gratulacje, niech się kula
Zakładaj nowy temat, tam gdzie się chwalimy
Robert-4 - 2022-02-04, 11:31
Kazik II - 2022-02-04, 12:20
Gratuluję Bardzo fajna zabudowa. Podobają mi się te rozsuwane okna - chyba była robiona na rynek francuski, zauważyłem że takie okna tam stosowano. Z tymi oknami to prawie same plusy. Można zostawić uchylone podczas jazdy i nie ma problemu z wiecznie szwankującymi podpórkami na zatrzaski. Tyle że w czasie deszczu trzeba zamykać. Ale w tym fordzie podczas jazdy z żoną nie pogadasz za dużo . Miałem to wiem. Ale za to jest to niezawodna maszyna. Polecam tylko sprawdzić niezbyt udany mechanizm opuszczania koła zapasowego.
Foks - 2022-02-04, 14:16
Banan napisał/a: | Foks, no to gratulacje, niech się kula
Zakładaj nowy temat, tam gdzie się chwalimy |
Dzięki, jak tylko odbiorę od mechanika będę się chwalił i pytał o różne dodatki
Foks - 2022-02-04, 14:24
Kazik II napisał/a: | Gratuluję Bardzo fajna zabudowa. Podobają mi się te rozsuwane okna - chyba była robiona na rynek francuski, zauważyłem że takie okna tam stosowano. Z tymi oknami to prawie same plusy. Można zostawić uchylone podczas jazdy i nie ma problemu z wiecznie szwankującymi podpórkami na zatrzaski. Tyle że w czasie deszczu trzeba zamykać. Ale w tym fordzie podczas jazdy z żoną nie pogadasz za dużo . Miałem to wiem. Ale za to jest to niezawodna maszyna. Polecam tylko sprawdzić niezbyt udany mechanizm opuszczania koła zapasowego. |
Jeżeli dobrze pamiętam kamper pochodzi ze Szwajcarii , kabina kierowcy jest wygłuszona może jakoś się dogadamy .
Co do zapasu faktycznie muszę to sprawdzić i zakonserwować, piwko dla ciebie za celną uwagę.
|
|