|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Kamper na olx czy ktoś zna temat
tomasztolala - 2022-02-02, 17:57 Temat postu: Kamper na olx czy ktoś zna temat Znalazłem wkoncu coś godnego uwagi co myślicie?
https://www.olx.pl/d/ofer...D5-IDK95Wt.html
(według zdjęć przed sprowadzeniem nie ma nic złego)
https://www.vehicleonsale...-42260a09573f/#
Andrzej 73 - 2022-02-02, 20:11
Co to za marka zabudowy?
tomasztolala - 2022-02-02, 20:40
a w sumie racja nic na ten temat nie wiadomo.
Robert-4 - 2022-02-02, 22:40
Byłbym ostrożny i zważył
Kazik II - 2022-02-02, 23:16
Na pierwszy rzut oka wygląda atrakcyjnie. Dobry silnik, dobra jak na dzisiejsze czasy, cena. Ale informacji coś trochę mało. Pewnie zarejestrowany- ale o tym ani słowa w ogłoszeniu. Spory przebieg. A przede wszystkim dziwny brak na zabudowie jakichkolwiek oklejeń firmowych - nie wiadomo w ogóle co to za marka kampera. A ten kolorowy pasek wzdłuż zabudowy raczej nie wygląda na oryginalny. Więc to już rodzi pewne podejrzenia. Sprowadzony w zeszłym roku - więc czemu tak szybko do ludzi? Jesteś ze Sląska - jak masz czas to się przejedź - drogą S 3 będziesz w parę godzin. Jeśli nigdy nie kupowałeś albo nie miałeś kampera zalecam dużą ostrożność. Albo poproś kogoś z okolicy - może pomoże.
Cyryl - 2022-02-03, 07:32
Masa własna 3080kg, zarejestrowany na 6 osób, realnie z dwoma osobami i bagażem około 3700-3800kg.
wędrowiec - 2022-02-03, 10:00
Przy tej wielkości kampera masa 3080 jest normalna. Bardziej ciekawe ile będzie na wadze. Do 3500 większość kamperów się nie łapie, czyli to nie jest aż tak ważne. Nawet Ci co piszą, że to problem to przy 4 osobach, też ważą więcej.
Bazyli - 2022-02-03, 15:07
Przy tej wielkości zabudowy MOIM daniem słaby układ czyt. brak garażu. Mam podobnego tylko z dużo lepszym układem i 4200 kg realnie. Duża alkowa zawsze będzie za ciężka.
tomasztolala - 2022-02-03, 22:38
Dzięki Panowie za poradę odpuszczę ten brak oznaczeń jakoś mnie przekonał bo kto by to wszystko odklejał bez powodu i jestem umówiony ze jadę po ten model
https://www.otomoto.pl/of...y-ID6Eqipf.html
Nie zbudza żadnych moich podejrzeń chyba że ktoś ma coś do powiedzenia to bardzo bym prosił. Uznałem też z żona że w sumie może być mniejszy
(ps; aktualnie te ceny to jakieś wariactwo za 20 letnie auto tylko pieniedzy)
Robert-4 - 2022-02-03, 23:18
Kolego,
nie napisałeś w ile osób będziecie podróżować. Czego potrzebujesz. Nie napalaj się jak szczerbaty na suchary. To że mało jest teraz ofert nie oznacza zakupu czegokolwiek. Jedź, obejrzyj i zastanów się, czy to o to chodzi.
luzik
bedzie jeszcze mnóstwo ofert
tomasztolala - 2022-02-04, 08:24
To racja to fakt ale człowieka męczy nostop te oglodanie.
Podróżować będziemy 2 dorosły ja i żona i dwoje małych dzieci 3 i 4 lata
Bazyli - 2022-02-04, 08:46
Ja bym takiego dla 2+2 nie kupił. Moim zdaniem jest za ciasny. Będziesz 2x dziennie składał i rozkładał dolne łóżko które nie należy do najwygodniejszych. Marka kampera zacna. Poszukałbym czegoś takiego https://archiwum.allegro.pl/oferta/kamper-camper-burstner-2005-a647-alkowen-i8504402889.html
Masz dzieci 3 i 4 lata - jakoś nie widzę komfortowego podróżowania w kampie bez garaż z taką rodziną.
Może rozsądniej by było pożyczyć sobie kamperka w takim układzie i zobaczyć czy Ci pasuje ?
Andrzej 73 - 2022-02-04, 10:44
To może ja koledze tomasztolala, zasugeruję ogłoszenie?
Kampera znam , właściciela obecnego również jak i poprzedniego który nie szczędził mu kasy aby wszystko miał.
https://www.camperteam.pl...pic.php?t=38060
To jest sprzęt doinwestowany i konkretny , a zabudowa to marka premium.
Bazyli - 2022-02-04, 10:47
Andrzej 73 napisał/a: | To może ja koledze tomasztolala, zasugeruję ogłoszenie?
Kampera znam , właściciela obecnego również jak i poprzedniego który nie szczędził mu kasy aby wszystko miał.
https://goo.gl/maps/NuDBUtiNf5bJtpPd7
To jest sprzęt doinwestowany i konkretny , a zabudowa to marka premium.
|
Czyli odsyłasz kolegę do Świata Alkoholi... oj Andrzej, Andrzej...
Bim - 2022-02-04, 11:30
Cytat: | Czyli odsyłasz kolegę do Świata Alkoholi... oj Andrzej, Andrzej...
|
Pewnie z pracy pisze lub przemyca reklamę
Andrzej 73 - 2022-02-04, 12:05
No żesz , co za numer? Tak to jest jak się robi wszystko na raz.
Wracając do tematu , tego kampera , to poprzedni właściciel co z nim gadam wypytuje się o niego jak by pytał o własne dziecko.
Kazik II - 2022-02-04, 12:08
Podzielam powyższe opinie. Ponadto zabudowa jest z generacji już mocno przestarzałej. Ten pierwszy kamper za 99 tys. co prawda należałoby dokładnie sprawdzić, różnica 20 tys. a klasa zabudowy nieporównywalnie wyższa. Jak dla mnie cena 78 tys. za takiego kampera z zabudową z innej epoki to gruba przesada. Łazienka trochę wzbudza podejrzenia - jakieś przeróbki, panele na ścianie itp. Poza tym też uważam, że codzienne rozkładanie i składanie spania jest trochę upierdliwe.
tomasztolala - 2022-02-04, 14:12
https://www.camperteam.pl...pic.php?t=38060
Ten z linku ogłoszenia wygląda dobrze.
rozmawiałem z właścicielem oby więcej taki ludzi bardzo pomógł i uświadomił.
Jeśli ktoś coś ma ciekawego lub zna bardzo proszę o propozycje.
Mazur - 2022-02-04, 14:50
Tomek, nie napalaj się. Większość mi znanych, twierdzi że dopiero trzeci kamper jest taki jak powinien. Ja dopiero mam drugi stopień wtajemniczenia, ale też mi się zmieniło bo dzieci stały się pełnoletnie , nie chcą razem jeździć, a taki "wielki " z garażem na wszystkie "graty" i dla dwójki jest w sam raz. Możemy w ciche dni spać na dwóch końcach kampera , a stół na śniadanie jest ZAWSZE gotowy i nikt nikogo nie ściąga z łóżka aby go jako pierwszy na powitanie zastawić
Oczywiście, każdy chwali swoje, ale jak dla takiej rodziny jak Wasza , układ : alkowa+ tylne łóżko (najlepiej nad garażem, mieści się spokojnie 2x dziecko+dorosły) jest jak najbardziej ergonomiczny. Sprawdziłem, wiem.
Ten wyżej, Bazylego tez jest podobny.
Lub takie piętrowe jak mial Kolega Dulare , Autoroller 3
mirek67 - 2022-02-04, 18:33
Witam, tak jak Kazik II- łazienka..... ale może taka moda, widziałem nie dawno .. z płytkami ceramiki.
Andrzej 73 - 2022-02-04, 19:28
tomasztolala napisał/a: | ozmawiałem z właścicielem oby więcej taki ludzi bardzo pomógł i uświadomił |
Uczył się od najlepszych.
Jeśli nie masz doświadczenia z kamperami , poproś kogoś kto się zna aby pomógł w oględzinach i sprawdził dokładnie jakość zabudowy i urządzeń. Sam jak nie posiadasz wiedzy, możesz natknąć się na minę.
Socale - 2022-02-04, 19:50
Podobnego Burstnera też miałem. Mały, zgrabny, zwinny ale dla nas dwojga zdecydowanie za ciasny.
Na alkowie powinno być logo m/w tam gdzie są naklejki.
Cyryl - 2022-02-04, 21:08
mnie zastanawia jedno:
pierwszy kamper Alkowa Kamper Fiat Ducato 18Q 2.8JTD 128KM ma długość 7,4m i masę własną 3080kg.
drugi Ducato Burstner Active A535 ma długość 5,5m a masę własną 3070kg.
oba mają podobną budowę, wyposażenie, ale jeden dłuższy prawie o dwa metry, które ważą raptem 10kg.
czyż to nie dziwne?
Socale - 2022-02-04, 21:40
Dziwne i powszechne.
MW zależy od tego co miały zamontowane w standardzie wychodząc z fabryki.
|
|