Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Kupujemy kampera - Janow Lubelski kamper do sprawdzenia

minimaniak - 2022-03-04, 21:20
Temat postu: Janow Lubelski kamper do sprawdzenia
Jest ktoś z Janowa Lubelskiego co moglby podjechać zobaczyć kamperka - dzieki
minimaniak - 2022-03-06, 10:56

Nikogo w najbliższej okolicy? Zwroce za benzynę bo wiem ze droga :)

Więcej na priv

Osinskiluk - 2022-03-06, 18:32

Nie chce cie martwić i mam nadzieję że ktoś się znajdzie, al mi w moim wątku pewien użytkownik sam zaproponował że podjedzie obejżeć, a jak się już ostatecznie zdecydowałem i napisałem do niego pw to do dziś cisza...
minimaniak - 2022-03-07, 22:17

Wiesz trudno każdy zalatany wiec ciezko czasami wyrwać się i pomoc
Nie mam pretensji

Socale - 2022-03-07, 23:22

minimaniak napisał/a:
Nikogo w najbliższej okolicy? Zwroce za benzynę bo wiem ze droga :)
...

Benzyna taniocha, ja mam diesla, ale oszczędnego. Blisko mam, jak opłacisz mi 1450km + obiad + dniówkę (tu bym nie fikał) to podjadę.
:diabelski_usmiech
Spokojnie i serio, są koledzy w pobliżu ale ta wojna wszystkich nas stłumiła tak jak covid 2 lata temu.
Zapodaj dane do wstępnej weryfikacji, link do ogłoszenia lub do zdjęć, czasami nasze spostrzeżenia skutecznie egzemplarz kwalifikują do zakupu lub wybijają z głowy. Za darmo :idea

SlawekEwa - 2022-03-07, 23:34

Socale napisał/a:
link do ogłoszenia

ten https://www.otomoto.pl/of...-ID6Ewblt.html?

prusiak - 2022-03-08, 10:01

Wygląda całkiem przyzwoicie. Ma świetny układ, opuszczane łóżko nie blokuje wyjścia... Wyposażenie kompletne.. Cena atrakcyjna jak na te czasy. Jak nie ma wad mechaniczno przygodowych to warto sie zainteresowac i osobiście pojechać. Jeżeli jeszcze jest aktualny. Dzwoniłeś, rozmawiałeś telefonicznie o historii tego pojazdu? Opis baaaardzo lakoniczny....
Ja za swoim goniłem też kilka razy po 300-400 km.

Track222 - 2022-03-08, 18:43

Pomyłka przepraszam
prusiak - 2022-03-08, 19:38

Track222 napisał/a:
nie znalazłem tak malowanego kampera w sieci)

Ja znalazłem: https://www.caravanmarket...11-SEMINTEGRALE

voice - 2022-03-08, 20:41

Track222 napisał/a:
tapicerka przednik foteli rożni się ot tylnych siedzisk. .

Nie wiem może ja daltonista jestem ale dla mnie te fotele są jak najbardziej o.k. Tapicerka ta sama, może odcień na zdjęciu wygląda inny, ale to efekt zdjęcia.

samotny wilk - 2022-03-08, 20:52

Zauważone po szybkim powiększeniu kilku zdjęć i oglądzie.
LukF - 2022-03-08, 21:05

Panowie, ale co Wy chcecie za taką cenę... :bajer
Komplecik - 2022-03-08, 21:23

LukF napisał/a:
Panowie, ale co Wy chcecie za taką cenę... :bajer

Jodwobiu i kolońskiej wody :szeroki_usmiech

minimaniak - 2022-03-08, 22:51

dzieki Panowie,

@samotny wilk - tak dziekuje za trafne uwagi
na Was zawsze mozna liczyc :D ekspertyza online pierwsza klasa

ale jedno jest pewne facet dziwny nic nie wie o kamperach ma go 3 miesiace (naprawa?)
od 3 dni staram sie dowiedziec o wadze i dlugosci i poprosic o wiecej zdjec - ale od 3 dni facet nie daje rady - chce sprzedac ale chyba nie mi :D
Ja jak sprzedawalem kampera to kupujacemu nawijalem 2,5 h o jego wadach i zaletach a tutaj facet nic nie chce powiedziec

PS
za taka cene oczekuje normalnosci to nadal 11 letnie auto :D i troche sklejki

Komplecik - 2022-03-09, 00:00

minimaniak napisał/a:

Ja jak sprzedawalem kampera to kupujacemu nawijalem 2,5 h o jego wadach i zaletach a tutaj facet nic nie chce powiedziec

PS
za taka cene oczekuje normalnosci

Powiem brutalnie ciut siedzącą w temacie
Za Kampera z 2011roku w stanie dobrym trzeba zapłacić 35 i więcej euro + papiery skarbowe a to się robi, policzcie sobie sami, a wtedy właściciel będzie nawijał Wam makaron na uszy i snuł niestworzone opowieści.
Jeśli takie same auto pojawi się w ogłoszeniach mam na myśli (dobry stan techniczn) oraz atrakcyjna cena
, sprzedaż trwa ok 30 sekund a raczej trzyma się sprzedającego na telefonie przez 1h by inny (kupiec) nie spruł mu beretu (głowy) :)

Wiekszosc ofert wiszących na portalach ogloszeniowych to przygoda z motoryzacja z którą trzeba się liczyć bo to stare jest, a nie raz jak jest nowe może mieć też wady.
Dla totalnych laików rada, połamać wysoko postawioną poprzeczkę i wziąć starszy i brzydszy wizualnie model tgz. ('' szafa Gdańska) w podobnej cenie jest prawdopodobieństwo kupna czegoś jako takiego, innych rad nie poradzę.
Klepanie się na forum po pleckach i tak nic nie zmieni.

Handlującego w sensie (wstrętnego handlarza) 😜nie interesuje co ma do sprzedania musi się zgadzać rachunek końcowy, nie jest też tak że cudowne kokosy na tym robi, kalkuluje dopisuje i tyle, jak w każdej branży, rolnik obraca obitego pomidora, doktor przepisuje leki najbardziej odpowiednie, tapicer robi narożnik do salonu za 800zł i setki tysięcy innych przykładów
Przypominam że bardzo często sprzedajemy różne rzeczy nie koniecznie idealnie, klepnij się jeden z drugim w pierś jak to jest. :diabelski_usmiech

Nowy kamper wynalazek ('' bida marka) teraz z wyposażeniem kosztuje 350koła minimum!, ciut lepszy bez kozery powiem 5ć set, a taki w miarę fajny 7 stówek :spoko

Życzę spokojnych poszukiwań i mądrych pytań do sprzedajacego:ok

minimaniak - 2022-03-09, 11:09

@komplecik

w punkt :D
zgadzam sie z wszystkim staram sie racjonalnie podejmowac decyzje o wydawaniu badz co bądz duzych jak na polskie warunki pieniedzy bo wiadomo ze trzysta i pińcet teraz kosztuja- i czy warto placic takie pieniadze teraz za sklejke na kolkach stad wywody - nie potrzebuje klepania po plecach
siedze w tym nascie latek i przerobilem kilka samochodow

ciekaw jestem jak % w PLN beda 10 czy latwo rate za trzysta bedzie zaplacic za jazde 21 dni w roku :)

pozdro

Monter - 2022-03-09, 12:02

Teraz jest chyba tak (przynajmniej dla mnie), że ceny kamperów są owinięte w dwa absurdy - jeden to koszt przerobienia i zarobek z tym związany, a drugi to wartość naszej waluty względem zachodnich. Co do pkt.2. nie ma co dyskutować, co do pkt.1. jestem w stanie zrozumieć, że koszt przerobienia 1 auta przez prywatną osobę może być duży, ale firmy, jakie robią to taśmowo? Tam w cenie po prostu jest mega marża.
Dla mnie cena typu 300k jest absolutnie nieakceptowalna (nie wspominając o droższych), szczególnie, gdy nowe jest coraz gorzej wykonane i niekiedy rozlatuje się jeszcze w salonie, a na pewno wymaga poprawek po zakupie.
Może jak ktoś ma firmę i kupi na nią (nie wnikam w zasadność zakupu podczas kontroli US), albo wypożyczalnie - ale i te w pewnym momencie dobiją do pewnej granicy, bo ile można brać za dobę wypożyczając - już w zeszłym roku słyszałem o kwotach typu 800-850, to jak zacznie być tysiąc za dobę to kto to wypożyczy? Wypożyczającym biznes też musi się przecież jakoś spinać.
Aż jestem ciekaw po ile będą rowery w sklepach na wiosnę, jak paliwo dobije do 10 PLN lub przekroczy :)