| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - kupujemy kamperka prosimy o pomoc
Pola - 2022-03-13, 09:45 Temat postu: kupujemy kamperka prosimy o pomoc Witam
Co sądzicie o tym kamperze ?
Mam na myśli tą zabudowę dla 2 osób i co sądzicie o takim modelu samochodu ?
Czy może ktoś już kupował samochód z Bielawy od tego człowieka ?
orientuję się że Pan ten sprowadza kampery i sprzedaje po naprawie (jak większość teraz w ogłoszeniach )
Andrzej i /
/www.otomoto.pl/oferta/weinsberg-600md-ID6EwSoM.htm
Socale - 2022-03-13, 09:47
Pola odseparuj link od pierwszego znaku / bo nie działa.
Tak powinien wyglądać: www.otomoto.pl/oferta/wei...d-ID6EwSoM.html i dodaj literkę L na końcu bo nie zadziała.
Pola - 2022-03-13, 09:51
www.otomoto.pl/oferta/wei...d-ID6EwSoM.html
Pola - 2022-03-13, 09:52
Dzięki teraz chyba dobrze
Socale - 2022-03-13, 10:04
Półintegra dla 2 osób jak najbardziej się sprawdzi ale szukając dla 2 szukałbym z garażem, tu jest tylko schowek pod łóżkiem, dobre i to ale szybko zacznie brakować miejsca na gabaryty. O Renault nic nie napiszę bo nie znam tych silników i skrzyń. Reszta jest bardzo powtarzalna.
Na podstawie zdjęć wad nie dostrzegłem więc proponuję zosrganizować sobie wycieczkę i oglądać w realu.
Robert-4 - 2022-03-13, 10:51
Jarek (papamila) zawsze powtarza, że jedyne czego później nie dokupisz to miejsca
Tak jak napisał Socale nie ma garażu - też przy poprzednim myślałem, że nie potrzebuje i najwyżej zapakuje coś na bagażnik dachowy. Nigdy tego nie zrobiłem, a krzesełka i stolik wolałem wozić w środku pomimo, ze było ciasno. Teraz doceniam możliwości pakowania. Nie wiem gdzie i jak będziecie podróżować, ale opróżnianie kota po stronie imprezowej nie każdemu odpowiada
pozdrawiam
R
moskit - 2022-03-13, 11:26
jak będą rowery na bagażniku to brak możliwości wejścia po drabince, lub bardzo utrudniony czyli krzesła, stół wewnątrz niestety.
To co piszą poprzednicy powierzchni się nie dokupi
Pola - 2022-03-13, 12:13
Dzięki za podpowiedzi.
Nie wiem co robić , bo samochód nie przerejestrowany na Polskę. jest na niemieckich papierach .
Pan chce zadatek w połowie ceny - żeby zarejestrować samochód na Polskę.
Nie wiem jaka to ma być umowa żeby nie okazało się że ani pieniędzy ani samochodu
Socale - 2022-03-13, 13:31
Silnik 3 litrowy, akcyza 18,6% czyli w sumie około +20tys zł do ceny.
Żadnych wysokich kwot na zaliczkowanie.
Na potwierdzenie uczciwych zamiarów wystarczy kwota określona na jednym dowolnym polskim banknocie, nie wyżej. Jak będzie się śmiał, to powiesz mu że traci potencjalnego klienta = to działa jak kubeł zimnej wody na szare komórki w trybie Standby
.
Pewien gość ode mnie kupował auto o wartości blisko 100tys zł chciał wpłacić 10%, powiedziałem mu, że jeśli ma szczere zamiary to wystarczy 50-100zł na konto, zawieszam ogłoszenie i rezerwuję termin spotkania a ta stówka i tak do zwrotu gdyby był zawiedziony.
Przyjechał z Tarnowa, pojechał szczęśliwy!
voice - 2022-03-13, 14:05
| Socale napisał/a: |
Pewien gość ode mnie kupował auto o wartości blisko 100tys zł chciał wpłacić 10%, powiedziałem mu, że jeśli ma szczere zamiary to wystarczy 50-100zł na konto, zawieszam ogłoszenie i rezerwuję termin spotkania a ta stówka i tak do zwrotu gdyby był zawiedziony.
Przyjechał z Tarnowa, pojechał szczęśliwy! |
I tak podchodzą uczciwi czy to z jednej strony czy drugiej.
Kazik II - 2022-03-13, 14:29
Wg mnie żądanie połowy wartości jako zadatku od razu świadczy o niezbyt uczciwym podejściu do sprawy. To jest, mówiąc bez owijania w bawełnę, dość bezczelne. Poza tym ja zawsze uważam, że to, co charakteryzuje m.in. porządnego handlarza, to jest wyczerpujący i dokładny opis auta. A tutaj mamy takie byle co, na odpiernicz. Nie podoba mi się to wszystko.
Robert-4 - 2022-03-13, 15:10
5% sumy to max - Jeśli nie ustąpi z zaliczką odpuść.
Druga sprawa dotyczy papierów.
1. Jeśli papiery załatwia na siebie i Wy później kupujecie od niego to ok
2. Jeśli od razu załatwia papiery na Was - NIE KUPUJ. Chyba, że zobaczysz umowę pierwotną i ta kwota będzie zgłoszona do akcyzy.
WaldekR - 2022-03-14, 12:08
Tak jak Ci radzą Koledzy lepiej odpuścić niż stracić kasę.
Wy macie otrzymać fakturę i tyle w temacie. Jego biznes i jego fatyga.
Silniki renówek mają dobrą opinię ale przy 3-litrowym jak ktoś ostrzej jeździ mogą być problemy ze skrzynią biegów. Skrzynia jest dokładnie taka sama jak w 2,5l a moc zdecydowanie większa.
My swojego pojechaliśmy obejrzeć w niedzielę. W sobotę wieczorem ukazało się ogłoszenie. Sprzedawca chciał gotówkę więc transakcja od ręki nie wchodziła w grę. Sam stwierdził, że 1000zł to maksymalny zadatek. Pomijam fakt, że transakcja odbywała się u niego w domu.
blue60 - 2022-03-14, 13:12
Renault diesel i 16-to letni, to nie jest dobry pomysł.
Jest takie powiedzenie wśród samochodziarzy - jeżeli widzisz pół kilometra przed sobą na drodze , auto które kopci - to musi być to renault diesel.
zbychu - 2022-03-14, 13:56
blue60 piszesz bzdury
adam2 - 2022-03-14, 16:53
Witam dopiero teraz zauważyłem ten temat po miejscowości i numerze tel widzę że to chyba ten sam Pan od którego kupiliśmy naszego w zeszłym roku my jesteśmy ogólnie zadowoleni ale u nas transakcja była trochę skomplikowana ale podstawa to pojechać i obejrzeć a potem myśleć o kupnie jeżeli chcesz znać szczegóły to zadzwoń
adam2 - 2022-03-14, 16:56
604 430 048
Pola - 2022-03-18, 09:01
Kupiliśmy naszego kamperka
Jest to zabudowa Weinsberg na Peugeot Boxer.
Mam prośbę - potrzebujemy kogoś z Częstochowy lub okolic w celu przeglądu części mieszkalnej.
Chcemy mieć pewność bezpiecznego kamperowania.
Robert-4 - 2022-03-18, 10:42
| Pola napisał/a: | Kupiliśmy naszego kamperka
Jest to zabudowa Weinsberg na Peugeot Boxer.
Mam prośbę - potrzebujemy kogoś z Częstochowy lub okolic w celu przeglądu części mieszkalnej.
Chcemy mieć pewność bezpiecznego kamperowania. |
Gratulacje - niech służy jak najlepiej. pochwal się jakimiś zdjęciami
Andrzej 73 - 2022-03-18, 13:23
Mogę zerknąć
|
|