Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

PEUGEOT - J5 nadmuch

arek - 2022-03-13, 18:53
Temat postu: J5 nadmuch
Poszukuję wentylatora nadmuchu do J 5 88r
Socale - 2022-03-13, 20:05

Co za styl Arek, wieje fejsbukiem aż czuję z ekranu :mrgreen:
Zapodaj temat, opisz usterkę a okaże się że nie o wentylator chodzi :idea
One są nie zniszczalne :bigok

kimtop - 2022-03-13, 20:23

Socale napisał/a:
Zapodaj temat, opisz usterkę a okaże się że nie o wentylator chodzi

O ile pamiętam, to Arek prowadzi warsztat samochodowy :haha:

Socale - 2022-03-13, 20:53

A na wentylatorach w J5 się nie zna :-P
Żarcik :diabelski_usmiech
Nie znam Arka, ale jakbym mógł pomóc, zrobiłbym to bezinteresownie, dlatego zachęta z mojej strony do opisu usterki. Taka moja natura :bukiet:

darek 61 - 2022-03-14, 09:54
Temat postu: Re: J5 nadmuch
arek napisał/a:
Poszukuję wentylatora nadmuchu do J 5 88r

Ja już kilka lat wstecz szukałem,nie do dostania.Zrobiłem przeróbkę,plastyk stary, silnik z wiatrakiem od innego nowego.Niestety nie pamiętam od czego to było,poszedłem do sklepu ,koledzy wyciągnęli wszystkie jakie mieli i tak dobrałem.Niestety teraz w sklepach to takie rzeczy na zamówienie,a w hurtowniach nie pogadasz.
U mnie w starym wyrobiły się łożyska i się zacinał,kombinowałem kilka razy , w końcu przerobiłem z dwóch, jeden.

Monter - 2022-03-14, 14:04

arek, pisz tutaj, w treści ogłoszenia jest napisane, że ma, na fotce też jest. Ogłoszenie z wczoraj.
darek 61 - 2022-03-14, 14:23

Monter napisał/a:
na fotce też jest

Głowy nie dam,ale chyba miałem inny.

Monter - 2022-03-14, 14:27

Najlepiej byłoby szukać po nr części. Wiele sklepów a nawet oferentów na dusigroszu daje jedno foto kartonu a w opisie tyko symbole. Ja do swojego DII kupiłem nowy silnik (sam wkład) właśnie po numerze. Jak szukałem po nazwie, to były same używane zgliszcza.
Bim - 2022-03-14, 14:38

Monter napisał/a:
arek, pisz tutaj, w treści ogłoszenia jest napisane, że ma, na fotce też jest. Ogłoszenie z wczoraj.

Buda z tego kampera już jest przełożona na innego widelca gościowi się zamotała fotka tam gdzie nie trzeba :shock:

Ciekawe który rocznik tego forda tak się odmładza kampery :mrgreen:

SlawekEwa - 2022-03-14, 15:06

Bim napisał/a:
Buda z tego kampera już

Takich detektywów jak ten najsłyniejszy /z przeszczepem włosów na głowie / to Ty wcziągasz nosem :haha:

Monter - 2022-03-14, 15:17

A wracając do tematu - może tez zapytać tu ?
Bim - 2022-03-14, 15:36

Monter napisał/a:
A wracając do tematu - może tez zapytać tu ?

250 kpl z nagrzewnicą :mrgreen: :spoko

Monter - 2022-03-14, 16:17

Dzwoniłeś, czy wróżba z fusów?
Na temat ceny niech decyduje autor wątku. Jeszcze przed chwilą była opcja "kilka lat wstecz szukałem, nie do dostania".

Bim - 2022-03-14, 16:35

Monter napisał/a:
Dzwoniłeś, czy wróżba z fusów?

Marek weź przestań mi zchlebiać :diabelski_usmiech

nie jestem mistrzem tasseomancji :-P

Monter - 2022-03-15, 13:43

Ortografii też nie :-P
Jak już pisałem powyżej - decyzję o opłacalności zakupu czy o cenie pozostawmy szukającemu. Nowego raczej nie da się zdobyć, chyba, że dobierając jakiś pasujący silnik i metodą Adama Słodowego.
Warto prosić sprzedawców o fotkę przed transakcją, bo faktycznie internety pokazują dwie różne wersje wentylatora (albo już dostatecznie różne fajtłapy zaśmieciły internet przez dodawanie "fotek poglądowych" i Google to łyknął jak prawdę).

Bim - 2022-03-27, 21:22

Cytat:
Jak już pisałem powyżej - decyzję o opłacalności zakupu czy o cenie pozostawmy szukającemu

Jakoś poszukujący ma to w poważaniu zadał pytanie i na tym koniec :bajer

Gramatyczne niedociągnięcia no cóż nie każdy skończył liceum o profilu humanistycznym :wyszczerzony: