Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Zloty inne - POZNAŃ MOTOR SHOW 2022

GruMar - 2022-03-15, 19:42
Temat postu: POZNAŃ MOTOR SHOW 2022
Największe targi motoryzacyjne w Polsce!
POZNAŃ MOTOR SHOW 2022
07-10.04.2022 Poznań
czy cos wiadomo na temat targow i zlotu bo jestem bardzo zainteresowany

toa - 2022-04-04, 12:00

Ja chętnie bym się zjawił. Na stronie jest info o zlocie ale nigdzie nie znalazłem informacji. Wiecie może gdzie warto zaparkować kamperem blisko targów?
Monter - 2022-04-04, 14:10

Blisko targów za bardzo nie ma gdzie, MTP są w samym sercu zatłoczonego miasta i wokół wszędzie jest strefa płatnego parkowania. Miasto jest w ciągu dnia bardzo zakorkowane.
Jest parking "pod iglicą" na samym terenie MTP, duży parking jest też pod Stadionem Miejskim i potem dojechać komunikacją, ew. kemping Malta nad jeziorem o tej samej nazwie, ale nie znam opinii ani cenników.

krzlac - 2022-04-08, 13:14

Nie wiem czy nie za późno piszę. Boże broń udać się na te targi. Właśnie wróciłem. Byłem z żoną więc 70 zł poszło się je...ć. Trzy kampery w pawilonie. NIEPOROZUMIENIE!
Monter - 2022-04-08, 13:45

Dzięki za ostrzeżenie. Pisali, że "będą mniejsze" ale że aż tak?
jawi13 - 2022-04-10, 00:12

krzlac napisał/a:
Byłem z żoną więc 70 zł poszło się je...ć
Ja niestety byłem sam ale pojechałem 300 kilometrów wiec poszło się je..ć jeszcze więcej. Miałem nadzieję że coś ciekawego zobaczę a tu figa z makiem. Tak jak kolega wyżej pisał były dwa kampery ,zabudowa kamperowa na pickupa i przyczepa kempingowa którą można wjechać do wody i może służyć też jako łódka. Był też Reno Trafic z zabudową turystyczną za astronomiczną kwotę ponad 300 tyś zł .A tak w ogóle gdyby nie Poznański dealer Karlik który wystawiał kilka marek samochodów to nie było by na co spojrzeć .Najciekawsze, moim zdaniem, były samochody marki Ssang Young ,które w porównaniu do ich modeli z przed lat są naprawdę ładne i mają atrakcyjną cenę .Nie wiem co jest tego przyczyną że jest tak mało wystawców a rynek kamperowy nie wystawia się w ogóle.
orkaaa - 2022-04-10, 09:41

W grudniu rozmawiałem z dealerem. Złożył zamówienia miał potwierdzoną tylko część zamówienia, dostawa na wrzesień -jak dobrze pójdzie. Targi to koszty. Jak nie ma się czym handlować to jaki jest sens wydawać kasę. A może inna przyczyna ?
adaml61 - 2022-04-10, 13:50

Nieraz dobrze posłuchać intuicji , ja chciałem ona nie , posłuchałem tym razem . :szeroki_usmiech
yamah - 2022-04-10, 19:38

adaml61 napisał/a:
Nieraz dobrze posłuchać intuicji , ja chciałem ona nie , posłuchałem tym razem . :szeroki_usmiech

Adaś..jakbyś tak posłuchał przed pójściem na plaże (pamiętasz ?) to i krzesła by zostały :haha: :spoko

kaimar - 2022-04-10, 20:52

jawi13 napisał/a:
a rynek kamperowy nie wystawia się w ogóle.

To po prostu nie były targi kamperowe. Targi kamperowe są w innym terminie.

adaml61 - 2022-04-10, 22:38

yamah napisał/a:
jakbyś tak posłuchał przed pójściem na plaże
Ale ona wtedy niema była
jawi13 - 2022-04-10, 23:15

Cytat:
Ostatni raz byłem na tych targach 5 lat temu .Też to nie były targi kamperowe a kamperów była wystawiana cała hala od najtańszych po Morelo za za grubo ponad milion. Pewnie było tak dlatego że wtedy jeszcze nie odbywały się jesienne Targi caravaningowe. Mój błąd mogłem sprawdzić kto się wystawia i wtedy wybrać się na nie. Pomijając kampery to liczba innych wystawców też była niezbyt liczna.
Socale - 2022-04-10, 23:18

jawi13 napisał/a:
...
Nie wiem co jest tego przyczyną że jest tak mało wystawców a rynek kamperowy nie wystawia się w ogóle.

1 Nadarzyn a nie MTP
2 Kampery sprzedają całkiem dobrze bez targów.

EwaMarek - 2022-04-11, 17:28

Jak piszą koledzy to nie są targi kamperowe - nawet gdzieś była informacją że będzie tylko kilka kamperów symbolicznie.
Tadeusz - 2022-04-12, 08:38

kaimar napisał/a:

Tak właśnie jest.

Targi kamperowe są jesienią. Połączone są ze zlotem karawaningowym i towarzysącymi nu atrakcjami.

Wcześniej na wiosennych targach Motor Show organizowaliśmy również zloty karawaningowe i ekspozycja obejmowała także kampery i przyczepy. Teraz było to niemożliwe ze względu na wielką inwestycję (budowa parkingów podziemnych) i nie było miejsca na zorganizowanie zlotu wiosennego.

slajd - 2022-04-15, 19:56

Witajcie,

Spieszę z informacją, że pojawiła się nowa impreza caravaningowa i zlot na mapie Polski, na która się wybieram i zapraszam naszą społeczność J

Warsaw Caravaning Festival na Służewcu 14-15 maja – to takie połączenie Zlotu z Targami oraz giełdą w dodatkowo w cenie parceli czy biletu jest też możliwość oglądania wyścigów konnych.

Organizatorami tej nowej imprezy są Stowarzyszenie PGC oraz ekipa z Poznania odpowiedzialna za targi Caravans Salon na MTP, mają też wsparcie od PZM przy zlocie.

Zlot rozpoczyna się dzień przed Festivalem czyli można przyjechać 13 maja przed południem i zostać do 15 do wieczora.

Parcele kosztują 250 zł – 2 osoby załogi (każda następna dopłata 75 zł) – przewidziana jest biesiada w cenie, sanitariaty, podłączenia do prądu, jakiś pakiet dla uczestników oraz zakłady na wyścigi J

Parcele lub bilety kupujemy tutaj (po kliknięciu w baner): https://bit.ly/ZLOT_WCF_info

Giełda – oprócz Expo z nowymi kamperami, przyczepami i akcesoriami (lista wystawców: https://caravaningfestival.pl/pl/dla-zwiedzajacych/wazne-informacje/katalog-wystawcow/ ) będzie też Giełda – każdy ze zlotowiczów, może tam w ramach opłaty za parcelę w ciągu dnia wystawić coś na sprzedaż – jeśli to będzie cały kamper/przyczepa to wtedy obsługa wyznaczy Wam miejsce bliżej strefy tej giełdy, żeby się tam rano przestawić. Jeśli to akcesoria, to pom prostu je tam zaniesiemy i rozłożymy w godzinach Festiwalu.

Więcej informacji w wydarzeniu na Facebooku: https://fb.me/e/1Al8AeoZR

Albo na ich stronie: https://caravaningfestival.pl/pl/

RyszardVolvo232 - 2022-10-17, 19:42

Przepraszam jeśli nie znalazłem a gdzieś jest na forum. W najbliższy piątek rozpoczynają się targi kamperowe w Poznaniu . Czy jest tam w tym roku organizowany zlot kamperów a jeśli tak to kto to organizuje i gdzie jakieś zapisy ? Dziękuję za wskazówki .
moskit - 2022-10-17, 20:12

Chętnie odkupię parcelę na Zlot w Poznaniu w dniach 21-23 października 2022 proszę i info na priw
EwaMarek - 2022-10-17, 20:22

No pewnie że jest :-)

https://www.facebook.com/CaravansSalon

https://www.caravanssalon...wVKXX1fRO9u_DiA

vincent - 2022-10-18, 15:53

moskit napisał/a:
Chętnie odkupię parcelę na Zlot w Poznaniu w dniach 21-23 października 2022 proszę i info na priw

Też chętnie się wcisnę na zlot:) Jak by ktoś nie mógł to odkupię miejscówkę. :)

Andrzej77 - 2022-10-24, 11:45

Targi i zlot bardzo udane. Dużo wystawców, sporo zwiedzających.
Duże brawa dla organizatorów, wszystko szybko, sprawnie. Bogate pakiety zlotowe, wieczorna impreza- jak to wszystko udało się wcisnąć za taką kwotę to nie wie. Ale brawa, że się udało.
Jedyny minus jak dla mnie to imprezujący i śpiewający na całe gardła, do póżnych godzin nocnych zlotowicze, pomiędzy kamperami, przyczepami. Na tak małej powierzchni było to trochę uciążliwe jak się jest z małymi dziećmi. Ale rozumiem, że niektórzy przyjechali spotkać się ze znajomymi i poimprezować.
Do zobaczenia za rok.

EwaMarek - 2022-10-24, 12:56

Andrzej77 - zacząłeś temat to i ja cos wtrącę.
Rzeczywiście zlot pod względem organizacyjnym jak najbardziej udany.
Dziękuje Organizatorom jak i klubowi karawaningowemu , który się zajmował nami :-)
Targi się rozwijają na lepsze . super

Niestety nie mogę sie zgodzić z Tobą że jak ktoś chce sie bawić to może po nocach głośno puszczać muzykę czy drzeć mordy do samego rana.

Jakaś kultura obowiązuje. Mimo zwracania uwagi te osoby dalej się bawiły.

Szkoda ale jest coraz więcej ludzi co nie mają szacunku do innych. :zastrzelic

Temat był poruszany czy to na zlotach czy na kempingach, co niektórzy nie umieją zachować umiaru. I właśnie te hałasy, nie zachowanie po sobie czystości powodują niechęć społeczeństwa do takie formy turystyki. Już coraz częściej stawiane są znaki zakazu nocowania kamperem na parkingu. Zamykania czy ogradzania miejsc kempingowania na dziko. Przeciwnicy wysyłają na kempingi. SUPER tylko gdzie takie są? Owszem w niektórych miejscach Polski jest sporo takich obiektów ale to niewiele.

gryz3k - 2022-10-24, 16:03

Organizacja super. Podpowiedziałbym tylko organizatorom zrobienie placu zabaw dla dzieci. Odwiedzającym rodzicom pozwoliłoby to skupić się na karawaningu a wystawcom oszczędziłoby hord milusińskich radośnie klikających wszystko co się da w wystawianych kamperach i bujania się na wszystkich klamkach.