Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Zagraniczne - Ceny paliwa w Europie

andrzej627 - 2022-03-22, 10:13
Temat postu: Ceny paliwa w Europie
Cyryl napisał/a:
właśnie na święta, w kwietniu, też chcieliśmy jechać gdzieś w tamte strony. myślę, że oprócz innych rzeczy sprawa kosztów paliwa jest istotna.

jeżeli ktoś nie jedzie przez Austrię (ON 9,5zł/l), ale przez Węgry, to chyba warto wiedzieć, że tam ON jest około 6,10zł/l.

w tamtym roku tankowałem na Słowacji (7,4zł/l), teraz nawet wyjeżdżając z Polski nie będę tankował, bo spokojnie do Węgry dociągnę.

Przed wyjazdem proponuję zajrzeć tutaj.

Misio - 2022-03-22, 20:31

Super tabelka. Dzięki. Turcja nadal jest kusząca, najlepiej przez Słowację, Węgry i Macedonię. ;)
Bim - 2022-03-22, 21:10

Misio napisał/a:
Turcja przez i Macedonię. ;)

Chyba nie trafiony pomysł

Trasa Węgry ,Rumunia i Bulgaria szlakiem tranzytowym .

Turcja to duży kraj :spoko

Track222 - 2022-03-22, 21:16

Bim napisał/a:
Misio napisał/a:
Turcja przez i Macedonię. ;)

Chyba nie trafiony pomysł
Trasa Węgry ,Rumunia i Bulgaria szlakiem tranzytowym .
Turcja to duży kraj :spoko

Nie rozumiem po co Rumunia i Bułgaria, jak można jechać autostradą.

rjas - 2022-05-26, 15:21

Aktualne ceny paliwa na autostradzie przed Atenami, chociaż w Atenach na jakiejś małej stacyjce widziałem diesla po 1,66 EUR/l. :spoko
@ndrzej - 2022-05-27, 08:31

Węgrzy, sąsiedzi z kempingu poinformowali nas, że od dzisiaj na Węgrzech nie mogą tankować obcokrajowcy. :evil: Sprawdzane mają być tablice rejestracyjne. :-P
joko - 2022-05-27, 08:38

@ndrzej napisał/a:
Węgrzy, sąsiedzi z kempingu poinformowali nas, że od dzisiaj na Węgrzech nie mogą tankować obcokrajowcy. :evil: Sprawdzane mają być tablice rejestracyjne. :-P

Nie mogą tankować w ogóle, czy nie mogą tankować po 480ft ?

@ndrzej - 2022-05-27, 08:45

W innym wątku dotyczącym tankowania na Węgrzech, elaola doprecyzowała, że obcokrajowcy będą mogli zatankować po cenach komercyjnych - 679 Ft/l.