|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Inne imprezy - już za nami - XXIII Międzynarodowy Zlot Campingu i Caravaningu BORKI 2009
KOCZOR - 2009-02-02, 03:22 Temat postu: XXIII Międzynarodowy Zlot Campingu i Caravaningu BORKI 2009 Ten post jest bez sensu, jeśli najpierw nie byłeś TU na harmonogramie
koko napisał/a: | W ostatni wekend maja organizowane są dwa zloty carawaningowe uważam je za najlepsze wPolsce.
Zlot w Borkach nad zalewem Sulejowskim "WOLĘ BORKI OD MAJORKI"
Zlot OLEŃKA w Częstochowie organizator MOSIR
Szkoda że są w jednym terminie
Pozdrowienia Konrad |
Festiwal Strona główna łKCC
Galeria z 2008 r.
Kemping w Borkach na mapy.google
48a-ELANKO - 2009-02-02, 12:25
Byliśmy na tym zlocie w 2008 roku. Ilość załóg olbrzymia - ponad 200! Był to nasz pierwszy zlot i zaskoczeni byliśmy serdecznym przyjęciem przed Klub "Łabędź" z Radomia. Klub głównie przyczepowców (+Koko) natychmiast przygarnął nas nowicjuszy i bawiliśmy się świetnie!
prezesuu - 2009-02-02, 21:10
Też byliśmy i świetnie się bawiliśmy. Tak było dobrze, że zostały mi talony na piwo i danie regionalne.
Gruby przygotował winko i wędzonego łososia, a ja DżinDobry i resztę, było pysznie i wesoło.
W tym roku też się wybieramy, ale nie wiem czy zdołamy dojechać, bo mamy 6 km na miejsce.
Tolo-Digli - 2009-02-03, 09:09
Borki były fajne natomiast zlot w częstochowie nie dopisał z opowiadań wynikało że było mało ludzi miejsce fajne ale przyznać trzeba że Łabędzie Radomskie potrafią świetnie się bawić a i organizator stanął na wysokości organizując czas wszystkim bezwzględu na wiek a my z Kalininem godnie reprezentowaliśmy CT na wet na ręce OD złożyliśmy nagrodę
prezesuu - 2009-04-06, 20:41
Przymierzając się do zlotu w Borkach, ze zdziwieniem przeczytałem w zgłoszeniu o wysokości wpisowego. 120,- PLN dla załogi zrzeszonej w klubach
caravaningowych PZM, PFCC lub PTTK. Dla załóg niezrzeszonych 150,-PLN. Nie należę do żadnego z wymienionych klubów. Wynika z tego, że będąc z CT muszę zapłacić 150,-PLN. ( http://lkkc.nazwa.pl/karta_zgloszeniowa_2009.pdf ).
Nie chodzi do końca o pieniądze, ale o fakt, że jako CT nie jesteśmy uważani przez inne organizacje. No i jeszcze to nazewnictwo "motocaravan".
Jest to kolejny powód abyśmy licznie nawiedzili Borki by przeprowadzić edukację i stać się zauważanym przez inne organizacje. Gorąco zachęcam do zapisów i przyjazdu na ten międzynarodowy zlot.
W zaszłym roku przy rejestracji pytano nas o przynależność klubową i byli mocno zdziwieni, co to za CamperTeam.
M-k - 2009-04-06, 20:52
prezesuu napisał/a: |
Nie chodzi do końca o pieniądze, ale o fakt, że jako CT nie jesteśmy uważani przez inne organizacje. No i jeszcze to nazewnictwo "motocaravan".
|
Ja tam widze jeszcze fajniejsze wyrażenie : Campobus
Co to jest
eeik - 2009-04-06, 21:03
Maczek napisał/a: | prezesuu napisał/a: |
|
Ja tam widze jeszcze fajniejsze wyrażenie : Campobus
Co to jest |
Autobus z kuszetkami ?????
prezesuu - 2009-04-06, 21:55
Może taki?
KOCZORKA - 2009-04-07, 00:26
prezesuu napisał/a: | W zaszłym roku przy rejestracji pytano nas o przynależność klubową i byli mocno zdziwieni, co to za CamperTeam. |
Jacuś, my jeszcze nie mamy klubu.
Jesteśmy forum CT (najwspanialszym, najukochańszym, ale nie klubem )
Po zarejestrowaniu Stowarzyszenia możemy się zapisać jako jego członkowie, dostaniemy karty klubowe i zaistniejemy w świecie.
prezesuu napisał/a: | Przymierzając się do zlotu w Borkach, ze zdziwieniem przeczytałem w zgłoszeniu o wysokości wpisowego. 120,- PLN dla załogi zrzeszonej w klubach
caravaningowych PZM, PFCC lub PTTK. |
Wyżej wymienione kluby doskonale wiedzą o naszym istnieniu, ale niestety jesteśmy nie zrzeszeni.
StasioiJola - 2009-04-07, 01:50
Ja tam czuję się zrzeszony razem z Wami w CT!!! Ale tak jak Jacek pisze musimy zaistnieć silną reprezentacją na tym i innych ogólnopolskich spotkaniach carawaningowych, coby ludziska poznali, że jesteśmy SILNĄ GRUPĄ pod wezwaniem OD.!!! Stasio.
eeik - 2009-04-07, 08:54
W roku 2007 w Brennej nie mieli żadnego problemu żeby nas wpisać jako Klub CT - o ile pamiętam
było to pierwsze nasze użycie CT jako Klubu i wpisanie oficjalnie w listę .
Nie znali ale bez problemu wpisali ))
louis_cypher - 2009-04-07, 09:28
Cytat: | W roku 2007 w Brennej nie mieli żadnego problemu żeby nas wpisać jako Klub CT |
My też wtedy tak podaliśmy i nie było żadnego problemika, no i w Brennej powstała 1 flaga CT,
relikwie wozi teraz chyba Jawa
JaWa - 2009-04-07, 09:43
louis_cypher napisał/a: | relikwie wozi teraz chyba Jawa |
Wozi, wozi, może kiedyś przekaże do muzeum w Warce.
louis_cypher - 2009-04-07, 10:08
JaWa napisał/a: | Wozi, wozi, może kiedyś przekaże do muzeum w Warce. |
Jak się potem zaczną pielgrzymki to dopiero będzie, Lourdes nie dorówna
Tolo-Digli - 2009-04-07, 12:34
prezesuu napisał/a: | Przymierzając się do zlotu w Borkach, ze zdziwieniem przeczytałem w zgłoszeniu o wysokości wpisowego. 120,- PLN dla załogi zrzeszonej w klubach
caravaningowych PZM, PFCC lub PTTK. Dla załóg niezrzeszonych 150,-PLN. Nie należę do żadnego z wymienionych klubów. Wynika z tego, że będąc z CT muszę zapłacić 150,-PLN. ( http://lkkc.nazwa.pl/karta_zgloszeniowa_2009.pdf ).
Jest to kolejny powód abyśmy licznie nawiedzili Borki by przeprowadzić edukację i stać się zauważanym przez inne organizacje. Gorąco zachęcam do zapisów i przyjazdu na ten międzynarodowy zlot.
W zaszłym roku przy rejestracji pytano nas o przynależność klubową i byli mocno zdziwieni, co to za CamperTeam. | potwierdzam zdziwienie było ogromne że istnieje coś takiego CT więc może czas wreszcie przytrzeć nosa co poniektórym pzm-otom i tym podobnym zarezerwujmy połowe tego placu
Tadeusz - 2009-04-07, 15:50
Tolo-Digli napisał/a: | potwierdzam zdziwienie było ogromne że istnieje coś takiego CT więc może czas wreszcie przytrzeć nosa co poniektórym pzm-otom i tym podobnym zarezerwujmy połowe tego placu |
za takie oto pieniądze:
Wpisowe na zlot wynosi 120,00zł od załogi zrzeszonej w klubach
caravaningowych PZM, PFCC lub PTTK. Dla załóg niezrzeszonych 150,00zł.
(max.2 osoby dorosłe + 3 dzieci do lat 18)
Wpłaty należy dokonać w terminie do 15 maja 2009 r.
Dodatkowa opłata za udział każdej osoby dorosłej w załodze wynosi 60zł.
Opłata po terminie wynosi 140zł od załogi zrzeszonej i 170zł od załogi niezrzeszonej.
Opłata za przyjazd załogi przed zlotem i pozostanie po zlocie wynosi 30 zł/dzień pobytu.
StasioiJola - 2009-04-07, 16:53
To nasze spotkania sa dużo tańsze- nie ma co porównywać!!! I jaka atmosfera - no i inne atrakcje : Stasio.
koko - 2009-04-07, 20:27
Ja sprółbuję to wyregolować Porozmawiam z Prezesem i coś wymyślimy
Jeżeli ktoś chce to niech się zgłasza i płaci minimalną stawkę i podaje klub CT
Dodatkowa opłata to za trzecią osobe dorosła
prezesuu - 2009-04-07, 20:34
koko, serdeczne dzięki. Wiem, że nie może być inaczej. Chodziło mi tylko o wyciągnięcie tematu.
koko - 2009-04-07, 20:40
Już załatwione Club CT co do ceny to kto był to wie że warto
prezesuu - 2009-04-07, 20:54
Oczywiście, że warto. Dzieciaki mają dobrze zorganizowany czas, a i dla dużych też nie brakuje atrakcji. Oj, dzieje się, dzieje.
ReginaZW - 2009-04-07, 22:54
Mu też byliśmy w Borkach i świetnie sie bawiliśmy wraz z innymi uczestnikami, a było 240 załóg. Tak było
KOCZORKA - 2009-04-07, 23:46
My to na tylu zlocikach być nie możemy.
Wybieramy więc te nasze, bardziej kameralne.
MariuszB - 2009-05-11, 08:37
Czy poza Prezesu i Koko ktoś jeszcze wybiera się w tym roku na imprezę do Borek?
Zeszłoroczna zapadła mi pozytywnie w pamięci więc może...
ARCADARKA - 2009-05-11, 08:41 Temat postu: ARCADARKA załoga ARCADARKA melduje się w Borkach
kimtop - 2009-05-11, 10:24
My też będziemy
dr.big - 2009-05-12, 13:47
Zlot w Borkach 2008 byl moim pierwszym zlotem i naprawde b. milo go wspominam. DżinDobry byl dla mnie na poczatku zaskoczeniem, ale tradycji stalo sie zadosc . Jesli bede sie blakal gdzies w okolicy, to na pewno zlotu nie opuszcze .
Cacki - 2009-05-14, 22:57
witam wybieram się na zlot w Borkach tylko jak wbiłem w mapę nazwę to wyskoczyło dużo wyników które Borki są właściwe pozdrawiam
eler1 - 2009-05-14, 23:31
darek cacek napisał/a: | witam wybieram się na zlot w Borkach tylko jak wbiłem w mapę nazwę to wyskoczyło dużo wyników które Borki są właściwe pozdrawiam | jest to mała miejscowość koło Tomaszowa Mazowieckiego Swolszewice Małe nad zalewem sulejowskim
Cacki - 2009-05-15, 10:55
dzięki i do zobaczenia w Borkach
Cacki - 2009-05-15, 21:32
witam może ktoś się orientuje jak jest z rezerwacją i zapłatą za zlot czy można pojechać i na miejscu zapłacić czy trzeba wcześniej się zgłosić jeżeli tak to gdzie pozdrawiam i z góry dziękuję (to mój pierwszy zlot)
JaWa - 2009-05-22, 19:17
darek cacek napisał/a: | witam może ktoś się orientuje jak jest z rezerwacją i zapłatą za zlot czy można pojechać i na miejscu zapłacić |
Na poprzedniej stronie wszystko jest opisane.
kalinin - 2009-05-23, 09:19
Przedpłaty, zapisy i kartki mnie nie interesują. Jesli przyjade do Borek to zdecyduję w ostatniej chwili. Tak sie pewnie stanie, dlatego do zobaczenia
|
|