Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Inne imprezy - już za nami - XXIII Międzynarodowy Zlot Campingu i Caravaningu BORKI 2009

KOCZOR - 2009-02-02, 03:22
Temat postu: XXIII Międzynarodowy Zlot Campingu i Caravaningu BORKI 2009
Ten post jest bez sensu, jeśli najpierw nie byłeś TU na harmonogramie

koko napisał/a:
W ostatni wekend maja organizowane są dwa zloty carawaningowe uważam je za najlepsze wPolsce.
Zlot w Borkach nad zalewem Sulejowskim "WOLĘ BORKI OD MAJORKI"

Zlot OLEŃKA w Częstochowie organizator MOSIR
Szkoda że są w jednym terminie

Pozdrowienia Konrad

Festiwal Strona główna łKCC

Galeria z 2008 r.

Kemping w Borkach na mapy.google

48a-ELANKO - 2009-02-02, 12:25

Byliśmy na tym zlocie w 2008 roku. Ilość załóg olbrzymia - ponad 200! Był to nasz pierwszy zlot i zaskoczeni byliśmy serdecznym przyjęciem przed Klub "Łabędź" z Radomia. Klub głównie przyczepowców (+Koko) natychmiast przygarnął nas nowicjuszy i bawiliśmy się świetnie!
prezesuu - 2009-02-02, 21:10

Też byliśmy i świetnie się bawiliśmy. Tak było dobrze, że zostały mi talony na piwo i danie regionalne. :helm
Gruby przygotował winko i wędzonego łososia, a ja DżinDobry i resztę, było pysznie i wesoło.
W tym roku też się wybieramy, ale nie wiem czy zdołamy dojechać, bo mamy 6 km na miejsce. :haha:

Tolo-Digli - 2009-02-03, 09:09

Borki były fajne natomiast zlot w częstochowie nie dopisał z opowiadań wynikało że było mało ludzi miejsce fajne ale przyznać trzeba że Łabędzie Radomskie potrafią świetnie się bawić a i organizator stanął na wysokości organizując czas wszystkim bezwzględu na wiek a my z Kalininem godnie reprezentowaliśmy CT na wet na ręce OD złożyliśmy nagrodę :wyszczerzony:
prezesuu - 2009-04-06, 20:41

Przymierzając się do zlotu w Borkach, ze zdziwieniem przeczytałem w zgłoszeniu o wysokości wpisowego. 120,- PLN dla załogi zrzeszonej w klubach
caravaningowych PZM, PFCC lub PTTK. Dla załóg niezrzeszonych 150,-PLN. Nie należę do żadnego z wymienionych klubów. Wynika z tego, że będąc z CT muszę zapłacić 150,-PLN. ( http://lkkc.nazwa.pl/karta_zgloszeniowa_2009.pdf ).
Nie chodzi do końca o pieniądze, ale o fakt, że jako CT nie jesteśmy uważani przez inne organizacje. No i jeszcze to nazewnictwo "motocaravan". :gwm

Jest to kolejny powód abyśmy licznie nawiedzili Borki by przeprowadzić edukację i stać się zauważanym przez inne organizacje. Gorąco zachęcam do zapisów i przyjazdu na ten międzynarodowy zlot.

W zaszłym roku przy rejestracji pytano nas o przynależność klubową i byli mocno zdziwieni, co to za CamperTeam.

M-k - 2009-04-06, 20:52

prezesuu napisał/a:

Nie chodzi do końca o pieniądze, ale o fakt, że jako CT nie jesteśmy uważani przez inne organizacje. No i jeszcze to nazewnictwo "motocaravan". :gwm

Ja tam widze jeszcze fajniejsze wyrażenie : Campobus

Co to jest :?:

eeik - 2009-04-06, 21:03

Maczek napisał/a:
prezesuu napisał/a:

Ja tam widze jeszcze fajniejsze wyrażenie : Campobus

Co to jest :?:

Autobus z kuszetkami ????? :haha: :haha: :haha:

prezesuu - 2009-04-06, 21:55

Może taki? :helm
KOCZORKA - 2009-04-07, 00:26

prezesuu napisał/a:
W zaszłym roku przy rejestracji pytano nas o przynależność klubową i byli mocno zdziwieni, co to za CamperTeam.

Jacuś, my jeszcze nie mamy klubu.
Jesteśmy forum CT (najwspanialszym, najukochańszym, ale nie klubem )
Po zarejestrowaniu Stowarzyszenia możemy się zapisać jako jego członkowie, dostaniemy karty klubowe i zaistniejemy w świecie.
prezesuu napisał/a:
Przymierzając się do zlotu w Borkach, ze zdziwieniem przeczytałem w zgłoszeniu o wysokości wpisowego. 120,- PLN dla załogi zrzeszonej w klubach
caravaningowych PZM, PFCC lub PTTK.

Wyżej wymienione kluby doskonale wiedzą o naszym istnieniu, ale niestety jesteśmy nie zrzeszeni.

StasioiJola - 2009-04-07, 01:50

Ja tam czuję się zrzeszony razem z Wami w CT!!! :szeroki_usmiech Ale tak jak Jacek pisze musimy zaistnieć silną reprezentacją na tym i innych ogólnopolskich spotkaniach carawaningowych, coby ludziska poznali, że jesteśmy SILNĄ GRUPĄ pod wezwaniem OD.!!! :haha: :spoko Stasio.
eeik - 2009-04-07, 08:54

W roku 2007 w Brennej nie mieli żadnego problemu żeby nas wpisać jako Klub CT - o ile pamiętam
było to pierwsze nasze użycie CT jako Klubu i wpisanie oficjalnie w listę .
Nie znali ale bez problemu wpisali :) ))

louis_cypher - 2009-04-07, 09:28

Cytat:
W roku 2007 w Brennej nie mieli żadnego problemu żeby nas wpisać jako Klub CT

My też wtedy tak podaliśmy i nie było żadnego problemika, no i w Brennej powstała 1 flaga CT,
relikwie wozi teraz chyba Jawa :spoko

JaWa - 2009-04-07, 09:43

louis_cypher napisał/a:
relikwie wozi teraz chyba Jawa :spoko

Wozi, wozi, może kiedyś przekaże do muzeum w Warce. :mrgreen:

louis_cypher - 2009-04-07, 10:08

JaWa napisał/a:
Wozi, wozi, może kiedyś przekaże do muzeum w Warce. :mrgreen:

Jak się potem zaczną pielgrzymki to dopiero będzie, Lourdes nie dorówna :spoko

Tolo-Digli - 2009-04-07, 12:34

prezesuu napisał/a:
caravaningowych PZM, PFCC lub PTTK. Dla załóg niezrzeszonych 150,-PLN. Nie należę do żadnego z wymienionych klubów. Wynika z tego, że będąc z CT muszę zapłacić 150,-PLN. ( http://lkkc.nazwa.pl/karta_zgloszeniowa_2009.pdf ).

Jest to kolejny powód abyśmy licznie nawiedzili Borki by przeprowadzić edukację i stać się zauważanym przez inne organizacje. Gorąco zachęcam do zapisów i przyjazdu na ten międzynarodowy zlot.

potwierdzam zdziwienie było ogromne że istnieje coś takiego CT więc może czas wreszcie przytrzeć nosa co poniektórym pzm-otom i tym podobnym zarezerwujmy połowe tego placu :haha:
Tadeusz - 2009-04-07, 15:50

Tolo-Digli napisał/a:
potwierdzam zdziwienie było ogromne że istnieje coś takiego CT więc może czas wreszcie przytrzeć nosa co poniektórym pzm-otom i tym podobnym zarezerwujmy połowe tego placu

za takie oto pieniądze:

Wpisowe na zlot wynosi 120,00zł od załogi zrzeszonej w klubach
caravaningowych PZM, PFCC lub PTTK. Dla załóg niezrzeszonych 150,00zł.
(max.2 osoby dorosłe + 3 dzieci do lat 18)
Wpłaty należy dokonać w terminie do 15 maja 2009 r.
Dodatkowa opłata za udział każdej osoby dorosłej w załodze wynosi 60zł.
Opłata po terminie wynosi 140zł od załogi zrzeszonej i 170zł od załogi niezrzeszonej.
Opłata za przyjazd załogi przed zlotem i pozostanie po zlocie wynosi 30 zł/dzień pobytu.
:gwm :gwm :gwm :placz

StasioiJola - 2009-04-07, 16:53

To nasze spotkania sa dużo tańsze- nie ma co porównywać!!! I jaka atmosfera - :szeroki_usmiech no i inne atrakcje : :pifko2 :band: :dyskusja: :haha: :spoko Stasio.
koko - 2009-04-07, 20:27

Ja sprółbuję to wyregolować Porozmawiam z Prezesem i coś wymyślimy
Jeżeli ktoś chce to niech się zgłasza i płaci minimalną stawkę i podaje klub CT
Dodatkowa opłata to za trzecią osobe dorosła

prezesuu - 2009-04-07, 20:34

koko, serdeczne dzięki. Wiem, że nie może być inaczej. Chodziło mi tylko o wyciągnięcie tematu. :helm
koko - 2009-04-07, 20:40

Już załatwione Club CT co do ceny to kto był to wie że warto
prezesuu - 2009-04-07, 20:54

Oczywiście, że warto. Dzieciaki mają dobrze zorganizowany czas, a i dla dużych też nie brakuje atrakcji. Oj, dzieje się, dzieje. :spoko
ReginaZW - 2009-04-07, 22:54

Mu też byliśmy w Borkach i świetnie sie bawiliśmy wraz z innymi uczestnikami, a było 240 załóg. Tak było :bylo
KOCZORKA - 2009-04-07, 23:46

My to na tylu zlocikach być nie możemy. :-/

Wybieramy więc te nasze, bardziej kameralne. :bigok

MariuszB - 2009-05-11, 08:37

Czy poza Prezesu i Koko ktoś jeszcze wybiera się w tym roku na imprezę do Borek?
Zeszłoroczna zapadła mi pozytywnie w pamięci więc może... :)

ARCADARKA - 2009-05-11, 08:41
Temat postu: ARCADARKA
załoga ARCADARKA melduje się w Borkach
:bigok :bigok :bigok :bigok :bigok

kimtop - 2009-05-11, 10:24

My też będziemy :spoko
dr.big - 2009-05-12, 13:47

Zlot w Borkach 2008 byl moim pierwszym zlotem i naprawde b. milo go wspominam. DżinDobry byl dla mnie na poczatku zaskoczeniem, ale tradycji stalo sie zadosc :) . Jesli bede sie blakal gdzies w okolicy, to na pewno zlotu nie opuszcze :wyszczerzony: .
Cacki - 2009-05-14, 22:57

witam wybieram się na zlot w Borkach tylko jak wbiłem w mapę nazwę to wyskoczyło dużo wyników które Borki są właściwe pozdrawiam
eler1 - 2009-05-14, 23:31

darek cacek napisał/a:
witam wybieram się na zlot w Borkach tylko jak wbiłem w mapę nazwę to wyskoczyło dużo wyników które Borki są właściwe pozdrawiam
jest to mała miejscowość koło Tomaszowa Mazowieckiego Swolszewice Małe nad zalewem sulejowskim
Cacki - 2009-05-15, 10:55

dzięki i do zobaczenia w Borkach :spoko
Cacki - 2009-05-15, 21:32

witam może ktoś się orientuje jak jest z rezerwacją i zapłatą za zlot czy można pojechać i na miejscu zapłacić czy trzeba wcześniej się zgłosić jeżeli tak to gdzie pozdrawiam i z góry dziękuję (to mój pierwszy zlot)
JaWa - 2009-05-22, 19:17

darek cacek napisał/a:
witam może ktoś się orientuje jak jest z rezerwacją i zapłatą za zlot czy można pojechać i na miejscu zapłacić

Na poprzedniej stronie wszystko jest opisane.

kalinin - 2009-05-23, 09:19

Przedpłaty, zapisy i kartki mnie nie interesują. Jesli przyjade do Borek to zdecyduję w ostatniej chwili. Tak sie pewnie stanie, dlatego do zobaczenia :spoko