Klub miło¶ników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Kemping koło lotniska w Modlinie

RadekNet - 2022-05-03, 21:51
Temat postu: Kemping koło lotniska w Modlinie
Cze¶ć!
Zapowiada się, że będę żonę odwoził na lotnisko w Modlinie, a potem miał kilka dni na zwiedzanie Warszawy. Możecie polecić jaki¶ kemping, ktory byłby możliwie blisko tego lotniska? Bo na sam± Warszawę to chyba lepiej się przenie¶ć na jaki¶ kemping blisko centrum?
Radek

Comsio - 2022-05-03, 23:26

Za fontann± po prawej stronie jest parking i stare,nowe miasto.
W zeszłym tygodniu parkowały kampy.

Lub pojedĽ do Pawcia Zabi Raj Agroturystyka.
Powedkujesz🤔

RadekNet - 2022-05-03, 23:55

Raczej celuję w jaki¶ kemping, a nie parking, bo będ± z nami dziadkowie z przyczep±.

Żabi Raj wyglada ciekawie, ale...daleko od lotniska :( Czy tam nic nie ma (po za Camp Tanne), czy to ja ¶lepy jestem?

samotny wilk - 2022-05-04, 10:50

RadekNet,
RadekNet napisał/a:
Raczej celuję w jaki¶ kemping, a nie parking, bo będ± z nami dziadkowie z przyczep±.
z tym w okolicach lotniska łatwo nie będzie. Poza wspomnianym campingiem innych brak.

A może jednak skorzystacie z darmowego obiektu Altanki Port Modlin - 52.43944, 20.6995.
Jest to rekreacyjny obiekt gminny, położony przy samej Narwi. Jest dużo miejsca na zaparkowanie wielu aut, nawet z przyczep±. Obok macie do dyspozycji: altany z paleniskiem/grillem, Toi Toi, kosze na ¶mieci, drewniane stoiaki dla rowerów. Grille s± zadaszone. Nawet deszcz nie przeszkodzi w grillowaniu. :-P Tuż obok znajduje się zadbane boisko sportowe. Na terenie obiektu jest plac zabaw dla dzieci.
W pakiecie mamy bezcenny widok na Narew. :mrgreen:

To miejsce ma też swoje wady:
- blisko DK 85, ale w nocy ruch samochodowy jest tam znikomy;
- blisko torów kolejowych, co może być niezbyt ciekawe w nocy. :shock:

Wybór należy do Was. Ja tylko doniosłem, że taki obiekt b.blisko lotniska jest.
:spoko

RadekNet - 2022-05-04, 15:24

Te Altanki całkiem sypmatyczne :)

Znalazlem cos takiego jak osrodek wypoczynkowy Wioselko (https://g.page/KajakiWioselko?share). Tam sie chyba zatrzymamy na pocz±tek (lotnisko, Twierdza Modlin), a póżniej na jedn± noc na który¶ kemping w Warszawie.

samotny wilk - 2022-05-04, 19:30

Comsio napisał/a:
Za fontann± po prawej stronie jest parking i stare,nowe miasto.
W zeszłym tygodniu parkowały kampy.

Wiesiek tam calutki, okr±gły rok parkuj± jakie¶ kampery. Cepki też widziałem. Ale, zazwyczaj s± to zagramaniczne kampery.

Do wyboru blisko siebie masz 2 parkingi, 24/24 h, strzeżone, płatne. Sorry, wysokopłatne. :-P

1. Parking strzeżony ZTP Bole¶ć. Opłata za parkowanie przez 24 h wynosi 102 PLN.
2. Parking strzeżony ZTP Bugaj. Opłata za parkowanie przez 24 h wynosi 121 PLN.
To więcej jak camping dla 2 os. z en. elektr. :shock:
Nic tylko parkować. :mrgreen: