| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Inne imprezy - już za nami - The Tall Ships' Races 2009 Gdynia
KOCZOR - 2009-02-02, 17:53 Temat postu: The Tall Ships' Races 2009 Gdynia Ten post jest bez sensu, jeśli najpierw nie byłeś TU na harmonogramie
| pagas napisał/a: | Tej imprezy nie ma co specja;lnie zachwalac.Najwieksze zaglowce swaita najpierw do podziwiania przy kei , a nastepnie pod pelnymi zaglami na morzu.To wrazenie estetyczne mozna porownac jedynie do widoku koni w galopie i pieknej kobiety w akcie.
2-5 lipca 2009 Gdynia |
W 2003 roku do Gdyni zawinęło 120 jachtów i żaglowców m.in. z Rosji, Niemiec, Holandii, Szwecji, Stanów Zjednoczonych, Litwy, Włoch, Finlandii, a nawet z Meksyku. Każda z jednostek udostępniona była zwiedzającym.
Zlotowi towarzyszył szereg koncertów, odbyła się również kolorowa, wielonarodowa parada żeglarzy.
Gdynię odwiedziło wówczas ponad milion gości! Regaty i zlot stanowią wielkie, barwne o niepowtarzalnym klimacie żeglarskie święto.
Zapraszamy do Gdyni już dzisiaj!
O Zlocie Żaglowców
Marek - 2009-02-02, 18:38
Mogę dodać od siebie ,że w tym roku będę czynnie uczestniczył w tej imprezie na którymś z etapów. Obiecuję reportaż.
Marek
Tadeusz - 2009-02-02, 18:59
A ja dodam, że wielkie żaglowce to jedna z moich pasji. Oprócz ich podziwiania w pełnej gali flagowej i w akcji pod pełnymi żaglami, lubię je także malować.
Oto moja ulubiona duńska fregata idąca w sztilu na silniku i czekająca na wiatr. Namalowałem ją trzy lata temu.
Jak na fregatę jest nie duża, ale piękna.
KOCZORKA - 2009-02-02, 19:41
| Tadeusz napisał/a: | Namalowałem ją trzy lata temu.
Jak na fregatę jest nie duża, ale piękna. |
Jest bardzo piękna.
Ty to Tadziu masz zdolności, tylko pozazdrościć.
Już wiem po kim Twoja córcia ma talent.
Ja też na pewno mam jakiś talent, tylko go jeszcze nie odkryłam.
MAREKH - 2009-02-02, 20:50
Tadeusz GRATULACJE,nie spodziewałem się,że masz tak " zgrabną" rączkę.
tadek - 2009-06-24, 20:47
Kto się wybiera do Gdyni?
tadek - 2009-06-30, 19:39
Może ktoś podpowiedzieć, gdzie można bezpiecznie i w miarę spokojnie stanąć na dwie noce??
Jakoś tak nie za daleko od portu w Gdyni.
Niestety jadę sam, bo Grzesiu z załogi Adriaford, który miał ze mną jechać, wylądował w szpitalu
tomo - 2009-07-01, 07:31
w piątek wczesnym popołudniem wyjeżdżamy do Gdyni. Też jesteśmy zainteresowani miejscem postojowym w pobliżu portu.
Tomek
papamila - 2009-07-01, 08:10
| tadek napisał/a: | Może ktoś podpowiedzieć, gdzie można bezpiecznie i w miarę spokojnie stanąć na dwie noce??
Jakoś tak nie za daleko od portu w Gdyni. |
Tadek,
podpowiedziałem tu :
http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=3798
|
|