Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Inne imprezy - już za nami - The Tall Ships' Races 2009 Gdynia

KOCZOR - 2009-02-02, 17:53
Temat postu: The Tall Ships' Races 2009 Gdynia
Ten post jest bez sensu, jeśli najpierw nie byłeś TU na harmonogramie

pagas napisał/a:
Tej imprezy nie ma co specja;lnie zachwalac.Najwieksze zaglowce swaita najpierw do podziwiania przy kei , a nastepnie pod pelnymi zaglami na morzu.To wrazenie estetyczne mozna porownac jedynie do widoku koni w galopie i pieknej kobiety w akcie.
2-5 lipca 2009 Gdynia

W 2003 roku do Gdyni zawinęło 120 jachtów i żaglowców m.in. z Rosji, Niemiec, Holandii, Szwecji, Stanów Zjednoczonych, Litwy, Włoch, Finlandii, a nawet z Meksyku. Każda z jednostek udostępniona była zwiedzającym.
Zlotowi towarzyszył szereg koncertów, odbyła się również kolorowa, wielonarodowa parada żeglarzy.
Gdynię odwiedziło wówczas ponad milion gości! Regaty i zlot stanowią wielkie, barwne o niepowtarzalnym klimacie żeglarskie święto.
Zapraszamy do Gdyni już dzisiaj!

O Zlocie Żaglowców

Marek - 2009-02-02, 18:38

Mogę dodać od siebie ,że w tym roku będę czynnie uczestniczył w tej imprezie na którymś z etapów. Obiecuję reportaż.
Marek

Tadeusz - 2009-02-02, 18:59

A ja dodam, że wielkie żaglowce to jedna z moich pasji. Oprócz ich podziwiania w pełnej gali flagowej i w akcji pod pełnymi żaglami, lubię je także malować.
Oto moja ulubiona duńska fregata idąca w sztilu na silniku i czekająca na wiatr. Namalowałem ją trzy lata temu.
Jak na fregatę jest nie duża, ale piękna.

KOCZORKA - 2009-02-02, 19:41

Tadeusz napisał/a:
Namalowałem ją trzy lata temu.
Jak na fregatę jest nie duża, ale piękna.

Jest bardzo piękna. :roza:
Ty to Tadziu masz zdolności, tylko pozazdrościć. :bigok
Już wiem po kim Twoja córcia ma talent. :wyszczerzony:
Ja też na pewno mam jakiś talent, tylko go jeszcze nie odkryłam. :haha: :haha: :haha:

MAREKH - 2009-02-02, 20:50

Tadeusz GRATULACJE,nie spodziewałem się,że masz tak " zgrabną" rączkę.
tadek - 2009-06-24, 20:47

Kto się wybiera do Gdyni?
tadek - 2009-06-30, 19:39

Może ktoś podpowiedzieć, gdzie można bezpiecznie i w miarę spokojnie stanąć na dwie noce??
Jakoś tak nie za daleko od portu w Gdyni.
Niestety jadę sam, bo Grzesiu z załogi Adriaford, który miał ze mną jechać, wylądował w szpitalu :(

tomo - 2009-07-01, 07:31

w piątek wczesnym popołudniem wyjeżdżamy do Gdyni. Też jesteśmy zainteresowani miejscem postojowym w pobliżu portu.
Tomek

papamila - 2009-07-01, 08:10

tadek napisał/a:
Może ktoś podpowiedzieć, gdzie można bezpiecznie i w miarę spokojnie stanąć na dwie noce??
Jakoś tak nie za daleko od portu w Gdyni.

Tadek,
podpowiedziałem tu :
http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=3798