Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - Jezioro Chańcza - jakie miejsce.

Maniek91 - 2022-06-06, 20:38
Temat postu: Jezioro Chańcza - jakie miejsce.
Dzień dobry

Jakie polecacie miejsce nad jeziorem Chańcza , czy są gdzieś jakieś dzikie kamperowiska?? Jadę pierwszy raz kamperem i chciałem zaczerpnąć porady . dziękuje i życzę miłego dnia pozdrawiam.

zbyszekwoj - 2022-06-07, 12:12

Maniek91 napisał/a:
miejsce nad jeziorem Chańcza

Może chodzi o jezioro Hańcza? :roll:

Janusszr - 2022-06-07, 12:38

zbyszekwoj napisał/a:
Maniek91 napisał/a:

Również tak myślałem, bo mieszkam o rzut beretem od j. Hańczy.
Jest jednak w Polsce też j.Chańcza :spoko

MAZUREK - 2022-06-07, 12:46

Jest zbiornik zaporowy koło wsi Chańcza niedaleko Rakowa w woj. Świętokrzyskim. Bywałem tam wielokrotnie kamperem i nie znalazłem nigdy miejsca na "dziko". Zawsze wcześniej czy później zjawiał się dzierżawca pola namiotowego z workiem na śmieci i pobierał opłatę (na szczęście niezbyt wygórowaną) :spoko
Bim - 2022-06-07, 12:49

zbyszekwoj napisał/a:
Maniek91 napisał/a:

Maniek by sie utopił w Hańczy :bajer

Pewnie chodzi mu o to przez :CH" :)

Kiedyś było takie miejsce w lasku

50.65375, 21.03213

Teraz to nie wiem czy nadal z free przed sezonem.

W łekendy przychodził ajent i golił bez mydła po 10 zeta :spoko

orkaaa - 2022-06-07, 17:54

Jeśli chodzi o Chańczę koło Rakowa/ świetokrzydkie/ to dla osób które chcą odwiedzić ten zalew. Sezon jest od maja do końca września. Są dwa albo trzy pola namiotowe. W praktyce to stanie na dziko tylko za opłatą. Nie wyobrażam sobie tam stać w sezonie: młodzież, imprezy itp. Natomiast jesienią, zimą i wiosna super miejsce. Bywam wracając z Solca Zdroju. Można stanąć cisza i spokój. Wędkarze tylko czasami na zawody przyjeżdżają. Trzeba się kierować na te pola namiotowe. Jedno droga asfaltowa za tamą aż do końca drogi . Drugie droga asfaltowa we wsi Chańcza i zjazd jak się skończy asfalt pod zalew.