|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Konkurs fotograficzny - O konkursie - dyskusja
janusz - 2009-02-04, 13:27 Temat postu: O konkursie - dyskusja Proponuję stały, permanentny konkurs fotograficzny.
Konkurs trwałby na okrągło cały rok. Co miesiąc nowa edycja. Wybierane byłyby zdjęcia miesiąca i z pośród 12 zdjęć miesiąca wybierali byśmy zdjęcie roku.
Może nasze zaprzyjaźnione magazyny caravaningowe będą chciały skorzystać z naszych prac na okładki. Zobaczymy
Na początek proponuję by nagroda była raczej honorowa, jakiś dyplom czy coś. Jak znajdziemy jakiegoś sponsora to nagroda może być rzeczowa.
Regulamin konkursu jest TUTAJ
Na razie tyle regulaminu. Jeśli są jakieś sugestie do zasad konkursu proszę pisać. Regulamin możemy zmieniać aż dopasujemy do naszych potrzeb.
janusz - 2009-02-04, 14:01
No dobrze. Znaleźliśmy pierwszego sponsora. Nagroda za zdjęcie lutego 5 litrowe piwo.
Bartek-Ayer - 2009-02-04, 14:56
Witam
Myślę, że dobrze by było, żeby zdjęcia były związane z porą roku jakiej dotyczy dany miesiąc, lub powinny być zrobione w okresie trwania danego konkursu
Pozdrawiam
Bartek
KOCZORKA - 2009-02-04, 15:45
Bartek-Ayer napisał/a: | lub powinny być zrobione w okresie trwania danego konkursu |
Mnie ten pomysł si e nie podoba. Nie każdy ma kampiórka koło domu.
Bartek-Ayer napisał/a: | żeby zdjęcia były związane z porą roku jakiej dotyczy dany miesiąc, |
To zdecydowanie już lepiej.
Ale decyduje Ojciec Dyrektor.
Tolo-Digli - 2009-02-04, 18:57
KOCZORKA napisał/a: | dzień po Rocznicy CT | odrazu widać kto tam się nieoszczędzał i nie oszukiwał
slajd - 2009-02-15, 17:39 Temat postu: Re: O konkursie - dyskusja Witam
Pomysł na konkurs przedni, ale zastanowiłbym się nad pkt.5 nie kazdy forumowicz ma kampera, kamper mógłby być jednym z tematów konk.miesiąca.
janusz - 2009-02-15, 18:40
5. Ze względu na charakter naszego forum zdjęcia muszą być "z kamperem" . Autor musi umieć umotywować co zdjęcie ma wspólnego z kamperem. Może to być cały samochód, szczegół a nawet kamper może być w domyśle tylko musi być.
Według tego punktu nie musi fizyczne kamper być na zdjęciu, musi być jednak jakieś sensowne wytłumaczenie na związek z kamperem. Nie musi to być nasz kamper, autor zdjęcia nie musi mieć kampera. Forum jest kamperowe i stąd ten obowiązek kampera.
Przyznam się skąd wziął mi się ten pomysł na konkurs. Przy ostatniej dyskusji o okładkach do magazynów pomyślałem, że dobrze by było mieć zapasik zdjęć, które mogły by być wykorzystane albo przez zaprzyjaźnione gazety albo dla propagowania kamperingu.
martes - 2009-02-15, 22:56
przepraszam
janusz - 2009-02-15, 23:38
Marcinku musisz usunąć jedno zdjęcie. W konkursie możemy tylko jedno zdjęcie w danym miesiącu umieścić. W marcu będzie nowa edycja i wybór zdjęcia marca.
W tym wątku tylko po jednym zdjęciu konkursowym.
martes - 2009-02-16, 00:08
ale ja w styczniu chory byłem ....
janusz - 2009-02-16, 00:10
Cwaniaczku w styczniu nie było konkursu
martes - 2009-02-16, 00:14
a skąd mogłem wiedzieć ? jak chory byłem ....
A jedno zdjęcie zrobiłem Ja a drugie Julcia ...
to tak jak u tadeusza i halszki no...
janusz - 2009-02-16, 00:20
martes napisał/a: | to tak jak u tadeusza i halszki no... |
Uparciuchu, Oni są na forum w dwóch osobach. Niech Julka zarejestruje się i będziecie wtedy w dwóch osobach. A tak naprawdę toż Julci w Krakowie nie było onegdaj.
Tolo-Digli - 2009-02-16, 08:01
janusz napisał/a: | A tak naprawdę toż Julci w Krakowie nie było onegdaj | akurat ty tego nie musiałeświedzieć jedno wysłał za mnie bo ja nie umiem wrzucić zdjęć na for
kimtop - 2009-02-16, 14:48
ReginaZW napisał/a: | Zgadnijcie na jakim zlocie jesteśmy ? |
Oczywiście Zielenin
martes - 2009-02-16, 15:36
janusz napisał/a: | Uparciuchu, Oni są na forum w dwóch osobach. Niech Julka zarejestruje się i będziecie wtedy w dwóch osobach. A tak naprawdę toż Julci w Krakowie nie było onegdaj. |
To fakt nie było ... Januszku poddaje się
Jedno zdjęcie jest moje drugie Tola ....
martes - 2009-02-16, 15:42
Tolo-Digli napisał/a: | ja nie umiem wrzucić zdjęć na for | Nauczę Cię przy najbliższej okazji , ja też nie umiałem ...
Ale jak się nauczysz to obiecaj, że nie będziesz walił jak Sztefan
Januszku czy były gdzieś ustalane zasady tego konkursu ? Ile zdjęć jaka tematyka ? itd..
Tadeusz - 2009-02-16, 16:07
martes napisał/a: |
Januszku czy były gdzieś ustalane zasady tego konkursu ? Ile zdjęć jaka tematyka ? itd.. |
Marcinie, oczywiście regulamin jest TU
W tym wątku miały być tylko zdjęcia, bez dodatkowych postów. Gdy to przeczytasz, przeniosę wszystkie dyskusje na właściwe miejsce.
Oczyszczono wątek ze zdjęciami z postów i przeniesiono tu.
martes - 2009-02-16, 16:11
Dziękuję Tadziu już poczytałem i przepraszam za zamieszanie ....
janusz - 2009-02-16, 17:50
andreas pietrek, Aby mieć równe szanse w konkursie potrzeba by zdjęcie było 800x600 pikseli. Jeśli możesz to zmień na odpowiednie.
janusz - 2009-02-16, 20:12
pilocik, Kurcze blade nie potrafię dopatrzeć się tutaj związku z kamperowaniem. Chyba ze te mebelki z kamperka pochodzą.
Kochani czytajcie regulamina konkursu.
papamila - 2009-02-16, 21:53
janusz napisał/a: | Kurcze blade nie potrafię dopatrzeć się tutaj związku z kamperowaniem |
no jak to?
nie widzisz kampera w tle
po lewej pod wiaduktem
pilocik - 2009-02-17, 11:36
janusz napisał/a: | pilocik, Kurcze blade nie potrafię dopatrzeć się tutaj związku z kamperowaniem. Chyba ze te mebelki z kamperka pochodzą.
Kochani czytajcie regulamina konkursu. | Zdjęcie zrobione z kabiny kamperka i związek z kamperem jest
Tadeusz - 2009-02-17, 11:41
pilocik napisał/a: | Zdjęcie zrobione z kabiny kamperka i związek z kamperem jest |
Tak myślałem.
medard - 2009-02-17, 14:12
ja mam tylko pytanie zasadnicze-jaka jest nagroda bo ja taki pazerny ze slow brak
janusz - 2009-02-17, 14:14
5 litry
medard - 2009-02-17, 14:20
janusz napisał/a: | 5 litry | plynu chlodzacego?
rafalcho - 2009-02-17, 15:34
medard napisał/a: | plynu chlodzacego? |
W sumie też tak można nazwać
janusz - 2009-02-17, 18:08
macio, Przykro ale regulamin mówi tylko jedno zdjęcie w miesiącu. Będziesz musiał w lutym z jednego zrezygnować. Następne w Marcu.
KOCZOR - 2009-02-17, 21:42
Mam propozycję do przemyślenia... W związku z tym, że ma to być stały konkurs comiesięczny, czy nie warto byłoby dodać punkt do regulaminu (oczywiście od edycji marcowej, coby nie robić już zamieszania w konkursie lutowym), który mówiłby o tematyce zdjęcia adekwatnej do pory roku danego konkursu.
Jak myślicie - ma to sens
Tadeusz - 2009-02-17, 21:47
KOCZOR napisał/a: | Jak myślicie - ma to sens |
Ma.
janusz - 2009-02-17, 21:48
Nie wiem czy to będzie sprawiedliwe. Mamy takich kolegów którzy letnio wiosenno jesienne wyprawy preferują i zimowych zdjęć nie mają.
Myślę choć nie wiem czy mam rację, im mniej regulaminowy regulamin tym trudniej go złamać.
Ale mądrość mi wyszła.
Wystarczy, że UE wprowadza przeróżne ograniczenia po co jeszcze my.
janusz - 2009-02-17, 23:25
Tak sobie leżałem usuwając bakcyle chorobotwórcze z organizmu i pomyślałem, że jeżeli proponujecie by konkursy były tematyczne to może nie koniecznie związane z porami roku, bo co to za przyjemność w zimie oglądać zimowe zdjęcia. Może załóżmy jeszcze jeden wątek w którym będziemy proponować tematy do kolejnych edycji konkursu. Zaraz będziemy mieli już dwóch członków Akademii Artystycznej CT, AA-CT będzie miał kto weryfikować zgodność zdjęć z tematem. Będziemy na kolejne miesiące mieli konkretne tematy. Będzie można zaplanować, zaaranżować odpowiednie zdjęcie.
Ponieważ ktoś musi zacząć, proponuję na następny miesiąc temat zdjęcia "Kobieta". Ponieważ marzec to myślę pasuje ze względu na dzień kobiet.
Regulamin pozostaje jak był. Zdjęcie musi być kamperowe a tematem ma być NIEWIASTA.
Nie musi to być konkretna osoba może być jakieś bliskie skojarzenie. Ponieważ konkurs nie ma charakteru dokumentacji lecz jest bardziej artystyczny to i temat nie musi być fizyczny tylko bardziej jako przesłanie artystyczne. Jakaś impresja na zadany temat.
Zakładam nowy watek gdzie proszę zgłaszać propozycje tematów zdjęć.
prezesuu - 2009-02-17, 23:33
janusz napisał/a: | Temat - kobieta.
Wszystko kamperowe co związane z kobietą, niewiastą, dziewczyną. Mile widzane akty. | kamperów oczywiście na tle kobiety.
janusz - 2009-02-17, 23:34
prezesuu napisał/a: | kamperów oczywiście. | Też.
KOCZORKA - 2009-02-17, 23:42
janusz napisał/a: | Mamy takich kolegów którzy letnio wiosenno jesienne wyprawy preferują i zimowych zdjęć nie mają. |
I nawet swoje nieboraczki przez tyle miesięcy nie odwiedzą
janusz napisał/a: | Wystarczy, że UE wprowadza przeróżne ograniczenia po co jeszcze my. |
Czy to są ograniczenia , no może.
Ale jakoś w zimie dziwnie się ogląda fotki z lata.
Albo na wiosnę, przyroda się budzi do życia, kwiatuszki zakwitają na drzewkach ,
a ktoś daje jesień, grzybów pełne kosze i babie lato.
Mamy tylko 4 pory roku, czy nie fajniej by było się ich trzymać.
Proszę o rozważenie propozycji , bo ten galimatias dziwnie wygląda.
I jak go wrzucać do gazet.
janusz - 2009-02-17, 23:48
Ależ Lucynko spogladam przez okno - zima. Skaczę po kanałach TV - zima, zawieje, kraksy samochodowe. Czytam gazetę - o zimie. Idę do knajpy na piwo opowiadają kto się poślizgnął - zima. W klejce do lekarz połamane nogi - bo zima. W aptece kichają - bo zima. Na forum zdjęcia - też zimowe.
KOCZORKA napisał/a: | Ale jakoś w zimie dziwnie się ogląda fotki z lata. |
Właśnie fajnie, wspomina sie lato, ciepełko. Planuje podróże i spotkania z wami.
KOCZOR - 2009-02-17, 23:50
Można i tak.... jeśli nie ma ciągu do pór roku,
Propozycje do przemyślenia:
Lustereczko - powiedz przecie... widziałem już kilka fantastycznych fotek z lusterka wstecznego,
Ciemność widzę... zdjęcia nocne,
W pięknych okolicznościach przyrody...
Stare i nowe... (ale to stare powinno być naprawdę stare),
chociaż uważam, że to dopiero będzie mocne ograniczenie swobody fotografa
janusz - 2009-02-17, 23:54
Cytat: | chociaż uważam, że to dopiero będzie mocne ograniczenie swobody fotografa |
Może fotograf będzie musiał chwile pogłówkować, ale zdjęcia nie będą jednakowe.
Fotograf popracuje ale oglądający będą mieli ucztę duchową.
Takich ciekawych tematów możne być tysiące.
Np "cień".
Cień w pojęciu, gdy przedmiot rzuca cień gdy jest oświetlony słońcem. Cień jako kontrast oświetlenia w zacienionym na przykład lesie. Albo jako "cień człowieka" gdy mamy na mysli wychudłą istotę. Znaczenie ma gra słów i skojarzenia.
Mogą wystąpić przepiękne przeniesienia określeń na obraz.
KOCZORKA - 2009-02-18, 00:15
Pory roku są tylko cztery.
A co kto sobie wymyśli, jaka będzie jego impresja - to właśnie to będziemy oceniać!!
Zima też może być zabawna, tylko trzeba coś wymyślić fajnego, zabawnego.
janusz napisał/a: | Ależ Lucynko spogladam przez okno - zima. |
No i postaraj się zrobić coś fajnego, żeby ta zima zrobiła się kolorowa, wesoła, odlotowa.
Fotki z lata to żaden wysiłek. Każde są fajne.
Jeżeli to mają być zdjęcia do konkursu, to postarajmy się, pokombinujmy.
janusz - 2009-02-18, 00:28
A marzec to jaka pora roku?
KOCZORKA - 2009-02-18, 00:33
janusz napisał/a: | A marzec to jaka pora roku? |
Dzień Kobiet i Wiosna.
Z drobnymi elementami zimy i topieniem marzanny.
Januszku, to nie musi być takie dokładne, tylko przybliżone.
Ty w swoich majtasach ganiający po Grudziądzu , też byś pasował do początków zimy.
KOCZORKA - 2009-02-18, 00:39
janusz napisał/a: | Może fotograf będzie musiał chwile pogłówkować, ale zdjęcia nie będą jednakowe.
Fotograf popracuje ale oglądający będą mieli ucztę duchową. |
Januszku , to mi się podoba.
Tylko zdajesz sobie sprawę jakie wyzwania stawiasz przed nami ludzikami.
Dla mnie SUPER!!!
janusz - 2009-02-18, 00:45
KOCZORKA napisał/a: | Ty w swoich majtasach ganiający po Grudziądzu , też byś pasował do początków zimy. |
Pewnie. Jako ufoludek.
janusz - 2009-02-18, 00:52
KOCZORKA napisał/a: | Tylko zdajesz sobie sprawę jakie wyzwania stawiasz przed nami ludzikami. |
Trzeba się rozwijać.
"trzeba z żywymi naprzód iść po życie sięgać nowe"
Może to zły cytat
A nuż widelec odkryjemy nowego Bułhaka, albo Nasierowską. Kto wie co w nas drzemie.
KOCZORKA - 2009-02-18, 01:00
Marzec - kobieta
Kwiecień - Inwencja "Trochę zimy, trochę lata"
Maj - w maju jak w Raju
Czerwiec - Najpiękniejsze słowo tata
Lipiec - Najzabawniejsza fota z wakacji
Sierpień - Kamper przy wschodzie lub zachodzie słońca.
Wrzesień - babie lato
Październik - Grzybobranie, wędkowanie, co dusza zapragnie.
Listopad - Świat spowity w strugach deszczu
Grudzień - Inwencja Mikołajowo - Świąteczno - Sylwestrowa
Styczeń - Zimowe szaleństwa
Luty - Hu, hu, ha nasza zima zła.
To takie szybkie propozycje.
wbobowski - 2009-02-18, 01:10
Lucynko, widzę, że z Januszem rozstrzygniecie wszystkie problemy i nie ma potrzeby włączać się do dyskusji.
KOCZORKA - 2009-02-18, 01:22
wbobowski napisał/a: | Lucynko, widzę, że z Januszem rozstrzygniecie wszystkie problemy i nie ma potrzeby włączać się do dyskusji. |
Witaj Wbobosiu
Dawaj, nawijaj, każda propozycja jest na wagę złota.
Troszkę się przyczyniliśmy z Koczorem do tej dyskusji, bo ten "Galimatiasik" zdjęciowy jakoś tak dziwnie wygląda.
KOCZORKA - 2009-02-18, 01:49
janusz napisał/a: | Pewnie. Jako ufoludek. |
Jaki ufoludek . One są zielone i mają błony między palcami.
Wyglądałeś jak MORS wśród totalnych zmarzluchów.
janusz - 2009-02-18, 09:08
Moim zdaniem i to jest tylko dyskusja, żadne ustalenia, tematy nie powinny narzucać "sposobu robienia zdjęcia". Nie powinny ograniczać inwencji, pomysłowości a czasem przewrotności w realizacji tematu. Nie widzę potrzeby tego trzymania się pór roku.
Zimowe tematy w zimie narzucą wygląd zdjęcia. Choinka, bałwanek, zaspa. Czy nie można mniej łopatologicznie przedstawić tematu?
Zamiast "Styczeń - Zimowe szaleństwa" tematem zrobić "mróz", "śnieg"
Tak zadany temat uwalnia fotografującego od stereotypów a obejmuje też "Zimowe szaleństwa".
Przepraszam, że przyczepiłem się tak tej zimy i zimowych szaleństw. Może dla tego, że za oknem pada śnieg. Myślę, że tematy powinny być bardzo ogólne, pozwalające wykazać się mnogością skojarzeń. Np temat "płatek" może przedstawiać zimowe zdjęcie ze śniegiem, może wiosenne z okwieconymi drzewami, latem może to być szczegół kobiecej urody z ozdobionym kolczykiem płatkiem ucha.
Nie wiem czy mam rację. Jakoś nie bawi mnie sesja zdjęć, kamper przed zaspą, kamper za zaspą, kamper obok zaspy, kamper ze śniegiem na dachu, kamper na śniegu bez śniegu na dachu. Nie mówię, że jesteśmy mistrzami fotografii ale dajmy puścić wodze fantazji.
KOCZORKA napisał/a: | Czerwiec - Najpiękniejsze słowo tata |
Bardzo moim zdaniem fajny temat. Można do niego podejść z każdej strony.
KOCZORKA napisał/a: | "Galimatiasik" zdjęciowy jakoś tak dziwnie wygląda |
Nie jest chyba tak źle gdy popatrzy się na temat lutego "kamper".
KOCZORKA - 2009-02-18, 10:17
janusz napisał/a: | Przepraszam, że przyczepiłem się tak tej zimy i zimowych szaleństw. Może dla tego, że za oknem pada śnieg. |
W Krakowie też i dzisiaj mam wyjątkowo doskonały humorek. Jest ślicznie i bajecznie biało. janusz napisał/a: | Myślę, że tematy powinny być bardzo ogólne, pozwalające wykazać się mnogością skojarzeń. Np temat "płatek" może przedstawiać zimowe zdjęcie ze śniegiem, może wiosenne z okwieconymi drzewami, latem może to być szczegół kobiecej urody z ozdobionym kolczykiem płatkiem ucha. |
To zabrzmiało pięknie, tak poetycko.
To może faktycznie osoba, która wygra konkurs, wymyśla następny temat.
Będzie ciekawie, a ludziska niech puszczają wodze fantazji.
f68 - 2009-02-18, 12:55
Janusz napisał "mile widziane akty"
oj janusz janusz ty mały podglądaczu ....
KOCZORKA - 2009-02-18, 13:40
janusz napisał/a: | Mile widzane akty. |
Ja bym wolała męskie.
bonusik - 2009-02-18, 15:38
janusz napisał/a: | Mile widzane akty |
Janusz....nie wiem jak Tobie ale mnie jeszcze zycie miłe
Tadeusz - 2009-02-18, 16:40
Już chwyciłem za aparat!
Ale Halszka się nie zgodziła!!!
Nie rozumiem dlaczego.
BiG Team - 2009-02-18, 17:48
gdybym zrobił jakieś akty, to Beatka pewnie założyłaby mi u prawnika akta
eeik - 2009-02-18, 17:50
Tadeusz napisał/a: | Już chwyciłem za aparat!
Ale Halszka się nie zgodziła!!!
Nie rozumiem dlaczego. |
Tadziu ja też nie rozumiem dlaczego
A może Halszka chciała sama zrobić zdjęcie ?????
Czekam
eeik - 2009-02-18, 17:51
A może być temat - mężczyzna i jego kamper (mile widziane akty )
OMEGA - 2009-02-18, 17:55
eeik napisał/a: | A może być temat - mężczyzna i jego kamper (mile widziane akty |
Ciekaw jestem kto będzie ten pierwszy i odważny???
StasioiJola - 2009-02-18, 18:01
Ja tam uważam że powinien wygrać ,,prawie akt,,- Darka ARCADARKI z Uniejowa. Nie dość ,że odważny to jeszcze było mu ciepło!!! Stasio.
janusz - 2009-02-18, 18:06
eeik napisał/a: | A może być temat - mężczyzna i jego kamper (mile widziane akty ) |
W tym wypadku to pewnie akty wandalizmu
Rockers - 2009-02-19, 07:18
A mój kamper to też kobieta
janusz - 2009-02-27, 21:29
Jutro ostatnia szansa do zaprezentowania zdjęcia w stałym konusie fotograficznym, edycji lutego 2009. 1 marca zaprezentowane propozycje umieszczę w ankiecie i otworzą nową edycję marzec 2009. Tematem marca będzie "kobieta"
gino - 2009-03-01, 17:40 Temat postu: DYSKUSJA n/t -II edycja - Marzec 2009 - temat kobieta mam pytanko..
czy temat tez musi byc ''posrednio'' zwiazany z camperkami..czy..tylko z dziewczynami..
janusz - 2009-03-01, 17:59 Temat postu: Re: DYSKUSJA n/t -II edycja - Marzec 2009 - temat kobieta
gino napisał/a: | mam pytanko..
czy temat tez musi byc ''posrednio'' zwiazany z camperkami..czy..tylko z dziewczynami.. |
Oczywiście.
Tak jak w poprzedniej edycji, kamperek/cycepka musi być choćby w domyśle, (musi być przynajmniej kojarzone kamperkiem, trzeba umieć uzasadnić) a kobieta musi być, że tak powiem "wizualnie".
Teraz mamy komisję która przeanalizuje zgodność z regulaminem. Regulamin obowiązuje.
medard - 2009-03-01, 18:24
janusz napisał/a: | kobieta musi być, że tak powiem "wizualnie | rozumiem ze jak dam temat kobieta w afryce to nie podpadne?- tylko ten folder jeszcze mam do rpa zeby zamknac tamten temat i tylko zbieg okolicznisci ze nazywac sie bedzie tez KOBIETA
janusz - 2009-03-01, 20:22
Dostaliśmy kilka informacji, że dobrze byłoby aby można było głosować na więcej niż jedno zdjęcie. Ponieważ wybór jest dosyć trudny. Ponieważ już kilka osób głosowało i zmiana w trakcie trwania ankiety byłaby niesprawiedliwa dla tych co już głosowali, założyłem ankietę od nowa. Teraz można oddać 1,2 lub 3 głosy. Przepraszam za zamieszanie.
martes - 2009-03-01, 22:34
Przepraszam ale nie mogę odnaleźć wyników lutego , może mnie ktoś uświadomić ?
lepciak - 2009-03-05, 16:35
Ja bym tu wstawił zdjęcie Koczorki, ale go nie mam. Jak znam życie sama się tutaj zaraz znajdzie.
48a-ELANKO - 2009-03-06, 10:11
Wojtku, nie prowokuj nas! Chyba że... ?, ale wtedy temat przenieśmy do Hyde park.
janusz - 2009-03-09, 07:42
TIMOT, tak jak przewidziałeś, przesunąłem.
Przypominam że forum jest kamperowe i w regulaminie jest napisane fotki z kamperem lub chociaż kojarzące się. Nie wiem jak do tych nieregulaminowych ustosunkuje się "Akademia Artystyczna CT"
Pawcio - 2009-03-09, 20:17
Jak tam prognozy wyników lutowej edycji?
Zrobi ktoś przeciek ?
KOCZORKA - 2009-03-10, 01:40
lepciak napisał/a: | Ja bym tu wstawił zdjęcie Koczorki, ale go nie mam. Jak znam życie sama się tutaj zaraz znajdzie. |
Lepciaczku, nic straconego.
Na najbliższym zlocie zrobimy sobie razem foteczkę i wystawię w temacie " Piękna i Bestia."
Pawcio - 2009-03-17, 13:46
KOCZORKA napisał/a: | Na najbliższym zlocie zrobimy sobie razem foteczkę i wystawię w temacie " Piękna i Bestia." |
Kto będzie robił za piękną, a kto za bestię?
Tadeusz - 2009-03-17, 14:27
Pawcio napisał/a: | Kto będzie robił za piękną, a kto za bestię? |
Ojojoj! Pawciu. Ależ masz przechlapane!!!
MirekM - 2009-03-17, 14:50
Tadeusz napisał/a: | Pawcio napisał/a: | Kto będzie robił za piękną, a kto za bestię? |
Ojojoj! Pawciu. Ależ masz przechlapane!!! |
Ani chybi. Pawcio skończy kiedyś jako czyjeś (?) trofeum łowieckie na ścianie Koczorolandii.
KOCZORKA - 2009-03-17, 14:56
Pawcio napisał/a: | Kto będzie robił za piękną, a kto za bestię? |
Bestią będę ja.
MirekM napisał/a: | Ani chybi. Pawcio skończy kiedyś jako czyjeś (?) trofeum łowieckie na ścianie Koczorolandii. |
Mireczku wolę Twoje.
Pawcio - 2009-03-17, 17:06
KOCZORKA napisał/a: | Bestią będę ja. |
A ja myślałem, że odwrotnie ...
MirekM napisał/a: |
Ani chybi. Pawcio skończy kiedyś jako czyjeś (?) trofeum łowieckie na ścianie Koczorolandii. |
Trofeum, to pół biedy- gorzej, jeżeli końcem miało by być jakieś danie ...
Pawcio - 2009-03-29, 15:25
Nie no!
Prezesuu RULEZ
Tylko popitki brak ...
Pawcio - 2009-03-31, 22:51
Gratulacje dla Ciebie Gino. I dla Garbatejmilki też
Co Ty biedaku z tymi litrami pięcioma od Janusza poczniesz!
garbatamilka - 2009-03-31, 23:51
Dzięki Pawcio za gratulacje. Chociaż uważam, że gratulacje należą się operatorowi fotokamery. Ja jedynie mogę dostać Oskara za rolę drugoplanową
Pawcio - 2009-03-31, 23:52
gino - 2009-04-01, 07:02
Pawcio napisał/a: | Gratulacje dla Ciebie Gino. I dla Garbatejmilki też
Co Ty biedaku z tymi litrami pięcioma od Janusza poczniesz! |
Pawciu..rowniez dziekuje....
Pawcio - 2009-04-19, 22:55
Dzisiaj już dwudziesty! Budzić się do wstawiania konkursowych fotek!
Rockers - 2009-05-05, 16:36
Mnie od wczorajstrasznie głowa boli i już nie wiem czy coś z nią nie tak, w oczach mi się troi czy czas szybciej leci, bo dopiero co była 3-cia edycja konkursu a już jest 6-ta hmmm
janusz - 2009-05-05, 17:34
Sorki już poprawiam.
janusz - 2009-05-31, 12:33
W ostatnim konkursie z tematem "Kwiat" BaWa włożyła dwa zdjęcia, które stanowią całość. Coś w rodzaju opowiadania. Nie zgodne to trochę z zasadami konkursu ale może warto by te zasady zmienić. Co sadzicie o takiej możliwości by jakieś opowiadanie fotograficzne zawierające np do trzech zdjęć uznawać jako jedną pracę?
janusz - 2009-05-31, 12:41 Temat postu: Akademia Fotograficzna CT 1. gino - laureat I i III edycji.
2. Ela - Wbobowski - laureatka II edycji.
3. Dziabong - laureat IV edycji.
4. BaWa - laureatka IV i VIII edycji.
5. Aulos - laureat V edycji.
6. Świstak - laureat VI edycji.
7. Koczor - laureat VI edycji.
8. Pirat 666 - laureat VII edycji
9. Garbatamilka - laureat VIII edycji.
10. jan amico - laureat IX edycji.
11 Pawcio - laureat X edycji.
12 Big Team - laureat X edycji.
BaWa - 2009-05-31, 13:26
To drugie zdjęcie wrzuciłam poza konkursem( zgodnie z regulaminem) ale chciałam zobrazować kruchość życia gdyby mogło stanowić całość fajnie by było
Pawcio - 2009-06-05, 22:26
janusz napisał/a: | Co sadzicie o takiej możliwości by jakieś opowiadanie fotograficzne zawierające np do trzech zdjęć uznawać jako jedną pracę? |
Jestem za!
Osobiście chciałem zagłosować za tym co pozostało po białej damie. (Jakoś mi się to kojarzy ) A tak muszę głosować na białą damę.
KOCZORKA - 2009-06-07, 13:42
Pawcio napisał/a: | janusz napisał/a: | Co sadzicie o takiej możliwości by jakieś opowiadanie fotograficzne zawierające np do trzech zdjęć uznawać jako jedną pracę? |
Jestem za!
Osobiście chciałem zagłosować za tym co pozostało po białej damie. (Jakoś mi się to kojarzy ) A tak muszę głosować na białą damę. |
Ja tak nie do końca rozumiem zasady tych konkursów.
Te nasze fotki mają być związane z kamperami czy nie
Zdjęcia BaWy SUPER!!! , ale gdzie kamper?
Co do samych zdjęć to wydaje mi się, że jedno wystarczy.
Raczej wolałabym mieć możliwość wyboru więcej niż jedną opcję głosowania.
Ciężko się nieraz zdecydować, bo foteczki bywają fantastyczne.
slajd - 2009-06-09, 20:22
W konkursach fotograficznych oznaczony zestaw prac traktuje się jako jedna praca.
I nie ma znaczenia czy jest tam 3 , 5 czy 1000 zdjęć (np.mozaika-zdjęcie z tysięcy zdjęć).
Ograniczenia dotyczą formatu wystawienniczego prac.
garbatamilka - 2009-06-15, 23:35
No Gino, za tą fotkę to powinienem tantiemę pobrać. Nie dość że Adi na pierwszym planie, El Czystos to jeszcze mój półpasiec
eeik - 2009-06-16, 08:31
Aulos rewelacja ))))
pirat666 - 2009-06-16, 08:48
Aulos Mój kandydat puki co super fota
Rockers - 2009-06-30, 22:21
Wiecie co stwierdzam że ten konkurs jest nieadekwatny do rzeczywistości, głosy są nie na zdjęcia które się podobają a zdjęcia od swoich znajomych, dlaczego ?? otóż jeśli zdjęcie mi się podoba, to je ściągam zapisując sobie na dysku. W konkursie o temacie "kwiat" moje zdjęcie zostało ściągnięte 788 razy co znaczy (wg. mnie) że się podobało, inne zdjęcie najwięcej razy ściągnięte osiągneło wynik 482 pozostałe nie przekroczyły 10, a wynik ja ledwo osiągnąłem 2% > co to znaczy no albo przepłacili albo przepili za głosy ( nie będę wspominał innych możliwości )
to tylko taka mała dygresja w sprawie głosowania
Proszę się na mnie nie gniewać
janusz - 2009-06-30, 22:32
Rockers masz trochę racji. Na dowód zdjęcie mojego monitora komputerowego.
Ponieważ zrobiła już się nam trochę większa "Akademia fotograficzna" możemy popracować trochę nad regulaminem i sposobem oceniania. Można jakieś punkty za oglądalność, Można jakieś punkty za zgodność z tematem. Można wreszcie jakieś sugestie akademii. Coś tak jak ocenianie w "tańcu z gwiazdami" Akademia ocenia wg swoich ocen a generalny wynik i tak w ankiecie. Możemy o tym podyskutować.
SOKOLNIK - 2009-06-30, 22:41
Małe zdanie , miało być kamper i ........... ?
rumpel - 2009-06-30, 22:42
Witam
Aby zachować obiektywność konkursu , autorzy zdjęć na czas trwania ankiety/konkursu, muszą postać ukryci .
Ocenia się wtedy wartość zdjęcia, a nie uprawia "kolesiostwo" .
Jest to sprawdzone w praniu i zarazem jedyne logiczne rozwiązanie.
Pozdrawiam
janusz - 2009-06-30, 22:52
Możemy tak zrobić. Myślę jednak, że dopiero od sierpniowego konkursu aby nie zmieniać reguł w czasie meczu. Możemy tak zrobić, że zdjęcia będę umieszczał ja przesłane na e-maila. Nie wiem czy to coś da bo "kolesiostwo" może spiskować za plecami w prywatnym obiegu
Moim zdaniem zbyt dużo nakazów i zakazów spowoduje zagmatwanie regulaminu i zniechęci do konkursu.
Przecież to tylko zabawa i okazja do pokazania fajnych fotek.
gino - 2009-06-30, 22:55
Rockers napisał/a: | Wiecie co stwierdzam że ten konkurs jest nieadekwatny do rzeczywistości, ....W konkursie o temacie "kwiat" moje zdjęcie zostało ściągnięte 788 razy co znaczy (wg. mnie) że się podobało....
Proszę się na mnie nie gniewać |
Rockersik..zgadzam sie ze konkurs jest nie adekwatny do rzeczywistosci..
punkt 5 regulaminu..
''5. Ze względu na charakter naszego forum zdjęcia muszą być "z kamperem" . Autor musi umieć umotywować co zdjęcie ma wspólnego z kamperem. Może to być cały samochód, szczegół a nawet kamper może być w domyśle tylko musi być. ''
tematem byl kwiat i w mysl regulaminu.....CAMPER ...
moze..sciagali Twoja fotke tyle razy w...poszukiwaniu CAMPERA...
w.g mnie..zgodne z regulaminem..byly tylko dwie foteczki...
a piekne..BYLY WSZYSTKIE!!!!
Rockers - 2009-06-30, 23:11
czyż w zamyśle mojego zdjęcia nie było kampera wiesz gdybym był w domu nie zaskoczył by mnie taki piękny widok, a ja jak wiesz byłem wraz z Tobą na zlociku kiedy kwiaty były jeszcze w powijakach na jakieś tulipany, krokusy i przebiśniegi gdzieś tam były. Parę dni mnie nie było wracam ze zlotu a tu taki piękny widok. No mógłbym dodatkowo oprócz czpli postawić w tle kampera ale myślę że zdjęcie zrobione zaraz po wyjściu z kampera po zlocie jest samo w sobie piękne a ma coś wspólnego z kamperem.
Ale no cóż każdy ma swoje zdanie, lecz ściągalność zdjęć czyli ich ocena w podobaniu się jest porażająca co do rzeczywistej oceny więc poprostu brak mi słów.
Rockers - 2009-06-30, 23:12
NIe liczyłem na zwycięstwo w tym gronie bo je trochę poznałem ale widząc ten wynik liczyłem na trochę więcej % ( oczywićie w ocenie )
Aulos - 2009-06-30, 23:20
A czy nie traktujemy tego konkursu zbyt poważnie, w końcu to chyba miała być zabawa. Ja wahałem się, czy umieścić zdjęcie, bo rzeczywiście - jak pisał Gino - nie widać na nim związku z kamperem. Jest tylko kwiat. Ale pomyślałem, że kwiat jest piękny, zdjęcie udane i moje własne, dlatego warto podzielić się tym pięknem z wszystkimi. A konkurs to tylko pretekst, na punktowanych miejscach czy nagrodach nie zależy mi wcale. Może nawet jest to jakiś pomysł, aby zorganizować oprócz (lub zamiast) konkursu, galerię zdjęć. Mogłaby też być ułożona w formie miesięcznych tematycznych ekspozycji - bez głosowania, ankiety itp. zwyczajnie, dzielimy się swoimi fotkami ilustrującymi wyznaczony temat.
Co do wątku "kolesiostwa"- dobrze, że wyniki ankiety są znane dopiero po zakończeniu głosowania, ale powinniśmy w trakcie ankiety zablokować również dyskusję nad zgłoszonymi pracami, bo posty w rodzaju: "super fotka", "mój nr 1", "dla mnie the best" stają się trochę niezamierzoną agitacją.
Ogólnie nie bądźmy tacy poważni, róbmy fotki i bawmy się tym.
gino - 2009-06-30, 23:23
dokladnie tak...
niech kazdy wrzuca foteczki..jakie ma..
punkt 5..daje ''furteczke'' ...camaperek moze byc w ...''domysle''
chociaz, milo..jak temacik camperowy, faktycznie sie pojawia...
ale..z tym wyswwietlanie konkretnego zdjecia..to..troche nie rozumiem..
przeciez wchodzac na temat..zdjecia same sie wyswietlaja..wszystkie..a wiec..wyswietlen powinno byc tyle samo....a faktycznie jedne maja kilkanascie..a inne kilkaset...
janusz - 2009-06-30, 23:41
Z tymi wyświetlaniami to nie jest taka prosta sprawa.
Gdy popatrzycie sobie na zdjęcia wszystkie oprócz BaWa są wrzucone na serwer forum. Zdjęcia BaWa są linkami do albumu na innym serwerze. One terz nie mają zliczania wyświetleń. Gdy najedzie się myszą na pozostałe zdjęcia, te które mają kilka wyświetleń da się otworzyć. Te dwa z dużą ilością wyświetleń nie otwierają się. Prawdopodobnie związane to jest z rozdzielczością zdjęcia i wielkością pliku a nie z rzeczywistą ilością kliknięć na zdjęciu.
Na zdjęciu Rockersa i Doroty i Roberta w ogóle nie da się kliknąć. Zliczane są wszystkie wejścia na stronę, w pozostałych zdjęciach zwiększa się licznik tylko jeżeli na zdjęciu się kliknie i otworzy się nowe okno. Liczby te mają się nijak do rzeczywistego oglądania zdjęć.
roger - 2009-07-01, 10:54
Super zdjęcie Grzesiu tylko ni cholery nie mogę dojrzeć Twojej załogi w tym "cieniu"
gino - 2009-07-01, 11:41
ma byc camperek..a nie zaloga..
a camperek jest..
roger - 2009-07-01, 11:46
No tak sory nie doczytałem ..... haha jest wszystko światło cień i kamperek, dostrzegłem też muchę na kamperku "na dziko" .....
PS
cholernie podobny wiatrak stoi na trasie Świecko-Zielona Góra jakieś 20km przed ZG ... a to już niecodzienny obrazek
gino - 2009-07-01, 11:49
ten jest w CIECHANOWCU...
Dziabong - 2009-07-01, 22:54
Rockers napisał/a: | NIe liczyłem na zwycięstwo w tym gronie bo je trochę poznałem ale widząc ten wynik liczyłem na trochę więcej % ( oczywićie w ocenie ) |
Witaj poznałem Was i polubiłem nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi, lubię jasne sytuacje bo one czynią przyjaciół.
Po wnikliwej analizie postów powyżej utwierdzam się w przekonaniu, że na zdjęciach powinien być kamper, aby podnieść odrobinę nasze zdjęcia do rangi zdjęć konkursowych, a nie albumu ze zbiorem zdjęć. Brak własnego kampera nie jest przeszkodą tylko wymaga od fotografującego troszkę własnej inwencji. Skoro są nagrody to należy na nie zapracować uczciwie. Moim zdaniem kamper w domyśle to ogromna furtka może warto ją odrobinę przymknąć. Sposobu prezentacji i głosowania bym nie zmieniał, zostawmy sobie trochę zabawy.
rumpel - 2009-07-02, 00:52
A jeśli ktoś kampera nie ma, a jest na tym forum - tzn. że nie może brać udziału w konkursie ?
Konkurs foto , to konkurs foto - ograniczenie wymogiem pojawienia się np. kampera , ciężarówki, jachtu, motocykla itp, - stosownie do adekwatnych wytycznych -zawęża jednak możliwości fotografujących.
Nie oszukujmy się, wymóg by w kadrze zawsze był kamper jest nudny i odtwórczy. Można go zredukować do postulatu: jeśli fotografować w Polsce, to tylko z "głową państwa" w tle .
Dobranoc
gino - 2009-07-02, 08:06
rumpel napisał/a: |
Nie oszukujmy się, wymóg by w kadrze zawsze był kamper jest nudny i odtwórczy. |
oj.. przesadzasz...
w/g mnie..jest chyba zupelnie na odwrot..
latwiej /nudniej/ jest podejsc do kwiatka zrobic fotke..niz...troszke ''po kombinowac'' jak go /kwiatka / ''ujac'' obiektywem..aby pokazac kwiatek, i to co kochamy, chyba nawet bardziej niz kwiatuszki..czyli..nasze camperki...
to wymaga pomyslu, ..i ..wielu prob..aby byc w pelni zadowolonym..
wiec..gdzie tu NUDA..??
a poza tym...jestesmy na forum camperowym..uwierz mi..mnie ten temat nie nudzi w rzadnej postaci...
janusz - 2009-07-02, 09:02
rumpel napisał/a: | Konkurs foto , to konkurs foto - ograniczenie wymogiem pojawienia się np. kampera , ciężarówki, jachtu, motocykla itp, - stosownie do adekwatnych wytycznych -zawęża jednak możliwości fotografujących. |
Myślę, że jeśli ktoś potrzebuje zabłysnąć jako fotograf-artysta ma ogromne szanse w setkach tysięcy innych konkursów fotograficznych. Bardziej lub mniej tematycznych, np tutaj http://www.dcamera.pl/
Moim zdaniem nasze forum obok pogaduszek i rozmów grupy ludzi z podobnymi zainteresowaniami, niesie trochę wartości popularyzujących kamperowanie. Między innymi taki konkurs z kamperem w tle może przyczynić się do tego by takich jak my kamperowo-zakręconych było więcej.
W regulaminie nie stoi napisane, że kamper na pierwszym planie, wręcz przeciwnie, może być w domyśle.
Dziabong - 2009-07-02, 10:22
rumpel napisał/a: | A jeśli ktoś kampera nie ma, a jest na tym forum - tzn. że nie może brać udziału w konkursie ? |
I tu sie z Tobą nie zgadzam - może, a nawet powinien na naszym forum bo jak się dokładnie przyjżysz moim zdjęciom, które zamieściłem w konkursach to są kampery zabawki za 125 pln właśnie dlatego by nikt kto nie zdążył jeszcze nabyć kampera miał więcej odwagi w fotografowaniu. Ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia i zasady konkusu.
rumpel - 2009-07-02, 17:56
Pewnie macie rację w końcu to nie forum o fotografii . Wrzucam na luz
Rockers - 2009-07-02, 21:49
długo mnie nie było miałem problem z netem
Na drugi raz powiesze na szyji czapli zdjęcie z kamperem ja zrozumiałem że na zdjęciu nie musi być kamper a tylko ma być nawiązanie do kampera, moim zdaniem wyjście z kampera po powrocie ze zlotu i zobaczenie takiego kwiatuszka na swojej działce to jest nawiązanie, tym bardziej że to nie był koniec podróży powrotnej, gdyż obecnie mieszkam dalej, zajrzałem na działeczkę obejrzałem ją i naprawdę zachwyciłem się kwiatuszkiem dlatego go pstryknołem, nakarmiłem mojego pieska i pojechaliśmy dalej do domciu.
Niestety raczej rzadko mam możliwość wjechania na działeczkę aby zrobić zdjęcie z kamperem w tle, jeśli pamiętacie zdjęcie z pierwszego konkursu jak był zasypany śniegiem, wtedy stał na działeczce (zimował) aby tam wjechać
- po pierwsze nie może być nikogo na działkach gdyż 160m droga dojazdowa musi być pusta więc ciepłe dni odpadają
- po drugie musi być jakiś czas ciepło aby droga była sucha, jest to teren gliniast po starej cegielni w mokre dni nieraz się osobówką zakopałem,
- po trzecie musze rozebrać bramę która jest za niska na szczęście mam taką możliwość że prewidziałem jej demontaż np dla dowozu węgla
Rockers - 2009-07-02, 21:56
A co do pytania Dziabonga proszę nie zrozumieć mnie źle nie mam nic przeciwko Wam i powoli coraz bardziej Was lubię, problem polega na tym że mnie znacie prawie wcale i od niedawna, natomiast zauważyłem iż bractwo się już doskonale zaprzyjaźniło i doskonale się bawi, ma doskonały kontakt ze sobą i stanowicie wspaniałe grono dobrze się bawiące nawet tym konkursem, dlatego nie dziwię się że głównie ogląda się zdjęcie dobrze sobie znanych przyjaciół i na nie się głosuje, ja zanim stanę się takim Waszym dobrym kumplem (bo do przyjaźni chyba bardzo daleko) jeszcze sporo wody upłynie, tym bardziej iż najbardziej cierpię przez to iż jestem dość daleko od Was a moje obecne położenie uniemożliwia mi się zbyt często urywać z pracy, a i w pracy jest taka posucha że ledwo mogę nazbierać na używany silnik do dmuchawy.
Strasznie mi szkoda że nie mogę częściej do Was dołączać i bardziej się integrować no ale myślę że nadejdą lepsiejsze czasy
Dziabong - 2009-07-03, 11:35
Rocersik stawiam Ci wirualne piwo, wszak do Tawerny masz dalej niż ja. MK Mazowsze ma ogromne szczęście że ............... jest. Coraz więcej jest nowych osób na spotkaniach, jest naprawdę fajnie że można na nich liczyć.
Szczerze to nikt nie wie tak naprawdę kto na kogo głosuje w konkursie i ja nawet nie chcę wiedzieć. Wracając do znajomych to masz ich na fprum przeszło 1600 to chyba sporo, jeszcze jedno jesteś dłużej na forum niż ja. Chwilowe problemy miewamy wszyscy bez wyjątku, one mijają sprawdzałem na sobie.
Pozdrawiam Cię serdecznie potrzykroć!!!
StasioiJola - 2009-07-03, 12:24
Rockers - raz jest lepiej, raz gorzej , tak to juz w życiu bywa- ale cieszmy sie tym co mamy, a masz na tym forum tylu przyjażnych ludzi wobec siebie, jak rzadko gdzie. Myślę, że nasze spotkania na zlotach czy Małych Karawanach tylko to potwierdzją. Sam byłeś i w Koszelówce i Pajęcznie, to widziałeś jak jest. Pełny luzik i radość z tego że możemy być razem. Nieważne kto kim jest, gdzie mieszka i jakiego ma kampera- jestesmy jednym Bractwem Kamperowo-Karawaningowym!!! Przynajmniej ja tak to czuję i jestem szczęśliwy,że mogłem poznać tylu fajnych ludków przez ostatnie półtora roku. Pozdrawiam Was Wszystkich!!!
Rockers - 2009-07-03, 13:23
Dzięki bardzo za miłe słowa i za wirtualne pifko ja również mam nadzieję że sytuacja niebawem się poprawi i że będę mógł częściej zaglądać na zloty i powiększać grono przyjaciół w realu narazie musze sobie radzić z tym co mam, a przy okazji mam nadzieję że może trafi się jakiś zlocik gdzieś bliżej. Już się nawet zastanawiałem nad tym, gdzie można by coś takiego zorganizować, z tego co wyczytałem to np Automobilklub Śląski organizuje spotkania w okolicy Ochab, ja sam myślałem nad Ośrodkiem Paprocany, ładne miejsce choć zaniedbane no i nie wiem jak tam teraz wygląda czy dało by się tam zorganizować jakiś zlot, kiedyś jak znajdę trochę czasu to podjadę tam zobaczyć jak tam teraz wygląda.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za podtrzymanie na duchu ściskam mocno wszystkich
Tadeusz - 2009-07-03, 22:46
Myślę, Rockers, że Koledzy już przekonali Cię ilu masz znajomych, dobrych znajomych, a nawet bardzo dobrych znajomych na tym forum. Zapewne przekonali Cię również i do tego, że głosuje się nie koniecznie na tzw. swoich. Jest to przecież zabawa. Tu nie ma przegranych. Są za to fajne zdjęcia.
Dodam w uzupełnieniu wyjaśnień Janusza co do liczenia zdjęć ściąganych, że zdjęcia o dłuższym boku 650 pikseli liczone są tylko przy faktycznym ściągnięciu, natomiast od 645 w dół liczone są jako ściągnięte przy każdym wejściu na stronę. Oto przyczyna tych dysproporcji.
A teraz uśmiechnij się i głowa do góry.
Świstak - 2009-07-21, 14:05
Słońce z wody we włosach...
Świstak - 2009-07-21, 14:08
A jeśli ma być architektura to może kościół koptyjski z samolotem na niebie?
Świstak - 2009-07-21, 14:11
A zeby nie było że tylko jedna wiara - Droga do meczetu
janusz - 2009-07-21, 17:10
Świstaku drogi, musiałem usunąć z konkursu wszystkie trzy zdjęcia ponieważ nie zastosowałeś się do regulaminu.
W regulaminie jest napisane jedno zdjęcie. Nie mogłem zostawić jednego bo nie wiem które twoim zdaniem powinno zostać. Dla mnie modelka na pierwszym jest superrrr.
Wg regulaminu ma być kamperowe.
Patrz punkty 5 i 6 regulaminu konkursu.
W związku z tym wybierz jedno i umieść jeszcze raz w konkursie.
Świstak - 2009-07-21, 17:55
Wiem... Już dostałem reprymendę. Skoro podoba Ci się moja żoneczka - niech będzie! A kamperowe jest - w drodze powrotnej z wycieczki mieliśmy małą przygodę w lesie.....
Do konkursu wystawiłem inne - robione na pokładzie łodzi. Udało się dopiero za 30 razem....
Tolo-Digli - 2009-09-17, 10:14
Lucynka roszczarowałaś mnie sądziłem że twoim największym mażeniem i szczęściem było to że Raf cię wpuścił do kampiura
Świstak - 2009-09-17, 12:18
Pomyślcie tylko ile musiała stać w lesie i czekać aż te grzybki urosną do odpowiedniej wielkości aby zdjęcie ładne wyszło!!
prezesuu - 2009-09-17, 15:10
Przecież to FOTOMONTAŻ.
Przyjrzyjcie się dokładnie.
Takie grzybki są tylko w atlasie.
Rockers - 2009-09-17, 17:30
Zapewne są sztuczne albo pod spodem pisze "Made in China"
KOCZORKA - 2009-09-17, 23:48
Panowie , żeby coś pisać o grzybkach trzeba się na nich znać. Tolo-Digli napisał/a: | Lucynka roszczarowałaś mnie sądziłem że twoim największym mażeniem i szczęściem było to że Raf cię wpuścił do kampiura |
Tolciu Ty wiesz, że kampiórki są kobitek, a Wy jesteście naszymi wspaniałymi szoferami.
A może mam spytać Iwonki lub żonci Świstaczka
Świstak - 2009-09-18, 00:02
No to się doigrałaś! Ja się na grzybkach znam! Często żołnierzom wyciągałem takie małe - halucynki. Fakt że innych nie rozróźniam, ale skoro wiem jak wyglądają halucynki to juz się na grzybach znam! A co do szoferowania - nie zgadzam się. Żoneczka ma fotel wygodniejszy i ładniejszy ale mniejszy! Więc jaki ze mnie szofer skoro mój fotel robi pssssss kiedy nań zasiadam, a żoneczki nie robi nic, bo lekka jest. Jam jest kierownik - kierowca i jako że trzymam kierownicę, uważam że kieruję! No przynajmniej do czasu gdy żoneczka na mnie nie nakrzyczy... Ech. Chyba się nie wyłgam i będę musiał przyznać Ci rację.
KOCZORKA - 2009-09-19, 00:27
Świstak napisał/a: | No przynajmniej do czasu gdy żoneczka na mnie nie nakrzyczy... Ech. Chyba się nie wyłgam i będę musiał przyznać Ci rację. |
Wielkie brawa dla Świstaczka za odwagę.
Tolcio jakoś zamilkł.
Świstaczku, Ty robisz kawał wspaniałej roboty z Milką, ale to dzięki Twojej żoneczce mamy piękne foteczki postępów przy Milce.
Z nami babami nieraz trudno wytrzymać, ale chyba jeszcze trudniej bez nas żyć.
Pozdrówka.
Świstak - 2009-09-19, 09:17
Hi hi. Wasze zdjęcia potwierdzają Twe słowa! Czasem nawet na noc z kampiórka chłop wygania!
Za pochwałę dziękuję. Żoneczce przekażę.
ARCADARKA - 2009-10-06, 20:43 Temat postu: ARCADARKA
ależ zaskoczenie, masz u mnie piwko
garbatamilka - 2009-10-06, 20:45
Hahaha, Dareczku muszę przyznać że trochę się do tego przyczyniłeś
ARCADARKA - 2009-10-06, 20:46 Temat postu: ARCADARKA
garbatamilka napisał/a: | Hahaha, Dareczku muszę przyznać że trochę się do tego przyczyniłeś |
do grzyba wiem przepraszam
garbatamilka - 2009-10-06, 20:50 Temat postu: Re: ARCADARKA
ARCADARKA napisał/a: | garbatamilka napisał/a: | Hahaha, Dareczku muszę przyznać że trochę się do tego przyczyniłeś |
do grzyba wiem przepraszam |
Nie no grzyb powstał wcześniej, ty go tylko zerwałeś
ARCADARKA - 2009-10-06, 20:51 Temat postu: ARCADARKA już myślałem , że tak szybko urósł ,
garbatamilka - 2009-10-06, 20:54 Temat postu: Re: ARCADARKA
ARCADARKA napisał/a: | już myślałem , że tak szybko urósł , |
niestety w kamperku mam suszę
Tadeusz - 2009-10-07, 10:30
Świstak napisał/a: | I bez podtekstów proszę. |
I gdzie tu miejsce na podteksty? Sama przyroda. Dodam, że piękno aż bucha ze zdjęcia. Kocham las. Stary i młody.
roger - 2009-10-07, 10:40
Świstak napisał/a: | Na zdjęciu przyszła żona chrześniaka mojej żoneczki... |
Rozumiem Arku że ona idzie na grzybki lub z nich wraca .....
WOW ...... powiem tak duże brawa za odwagę i samozaparcie ......
pirat666 - 2009-10-08, 09:52
Adi ale to kolory narodowe Monaco nie nasze - chyba że odwrócisz go do góry nogami hi hi
pirat666 - 2009-10-08, 10:08
Jak padniecie to a grzybek będzie prosto to wyjdą barwy narodowe Malty
coś jednak z tym grzybem musicie jeszcze dokonać
Tadeusz - 2009-10-08, 15:08
Kochani, niektóre powyższe posty wydają się bez sensu. Prawdę mówiąc są bez sensu w tym miejscu, bo zostały przeniesione z tematu: Konkurs fotograficzny do tematu: O konkursie - dyskusja.
Przeniesione zostały bo umawialiśmy się, że nie piszemy żadnych postów tam gdzie prezentujemy zdjęcia konkursowe. Nadal posty stamtąd wędrować będą tu.
pirat666 - 2009-10-08, 15:12
więc chyba lepiej je usunąć całkowicie bo czytać się tego nie da
Tadeusz - 2009-10-08, 15:16
pirat666 napisał/a: | więc chyba lepiej je usunąć całkowicie bo czytać się tego nie da |
To prawda! Jednak niech zostaną ku przestrodze i dla ... żartu.
roger - 2009-10-08, 15:42
Tadeusz napisał/a: | pirat666 napisał/a: | więc chyba lepiej je usunąć całkowicie bo czytać się tego nie da |
To prawda! Jednak niech zostaną ku przestrodze i dla ... żartu. |
Oj a czy to pierwszy raz zaczynamy o zupie a kończymy na ....................................................................................
..................................................................................... grzybachhhhhh
pirat666 - 2009-10-13, 12:14
Cytat: | więc chyba lepiej je usunąć całkowicie bo czytać się tego nie da |
już wiem gdzie to przenieść
roger - 2009-10-13, 12:18
hahaha ja też wiem ......
Szukałem gdzie tematnienatemat ma swój początek ......i chyba znalazłem ......
WSZĘDZIE a tu przede wszystkim ...
wiesia zdzisław - 2009-10-19, 20:50
No to ładne grzybki wyrosły.
Świstak - 2009-11-02, 10:09
Zatem pomimo sporej kolekcji jesiennych zdjęć, nie mogę wystartować...
pirat666 - 2009-11-02, 10:52
Świstak - oczywiście, że możesz - tylko musisz powiązać to z kamperkiem np. - jesień 2008 to w tym miejscu po drzewkiem "duża żołądź" spadła z nieba i zrodził się pomysł budowy Kamperka - MILKI
Na pewno coś wymyślisz
roger - 2009-11-02, 11:04
pirat666 napisał/a: | w tym miejscu po drzewkiem "duża żołądź" spadła z nieba i zrodził się pomysł budowy Kamperka - MILKI |
Hahahaha ale to się nazywa dorabianie dooopie uszu ....
Żeby nie wiem jak piękne te uszka dorobić i tak i tak wyjdzie .......URBAN
PS
Ale podoba mi się "duża żołądź" - hahhaha ta co zrodzi.......
Pawcio - 2009-11-28, 16:26
Co tam za tematy w grudniu fotografujemy?
Ma być zimowo, czy świątecznie?
janusz - 2009-11-28, 16:31
Ostatni post tutaj.
http://www.camperteam.pl/...t=4000&start=15
Jednocześnie przypominam o głosowaniu w grzybach. Jeszcze dwa dni.
Pawcio - 2009-11-28, 16:34
Czyli mój portret ...
janusz - 2009-11-28, 16:35
Pawcio napisał/a: | Czyli mój portret ... |
Tak, może być nawet akt.
Pawcio - 2009-12-03, 21:07
11. Autor lub jego załoga jeśli jest zalogowana na forum pod drugim nickiem nie może głosować na swoją pracę. W wypadku nie zastosowania się do tego punktu regulaminu będziemy odejmować sporne punkty.
Tak brzmi jeden z punktow regulaminu...
A czy zamieszczajacy fotke moze zaglosowac na swoja prace ?
Pawcio - 2009-12-04, 21:47
Pytam, gdyż przypomina mi się sytuacja z wyborów samorządowych.
Po ogłoszeniu wyników okazało się, że na jednego z kandydatów oddano tylko jeden głos.
Kolega chwilę się zastanawiał i stwierdził:
Ku**a, nawet żona na mnie nie głosowała...
Jednoznacznie potwierdził, czy był ten jedyny głos... Ale był ubaw...
Pawcio - 2009-12-20, 20:21
gino napisał/a: | tak sobie pomyslalem..ze ..wstawie JEGO portret..czyli..Dziabonga wymeczonego zlotem w Pajecznie.. |
Ło matko..ale chłopa zmordowali ...
Dziabong - 2009-12-20, 20:28
Pawcio napisał/a: | gino napisał/a: | tak sobie pomyslalem..ze ..wstawie JEGO portret..czyli..Dziabonga wymeczonego zlotem w Pajecznie.. |
Ło matko..ale chłopa zmordowali ... |
Jeszcze nie mogę się otrząsnąć.
KOCZORKA - 2010-01-03, 17:55
janusz napisał/a: | Czyżby "bezduszny" samochód był tym jedynym, najważniejszym członkiem rodziny? |
Że nasze ukochane kamperki są "bezduszne" , to tylko może napisać facet.
Moje Maleństwo, mój kamperek, moja Izolka ma dusze za trzech i jest najważniejszym członkiem rodziny.
Wozi nas w najpiękniejsze rejony, silniczkiem cichutko i milutko nam mruczy w podróży, jedzonko też nieźle nas kosztuje (wybredna ), buciki - aż 4 szt i to na lato i zimę itp.
Koczor nie jest taki wymagający i wybredny, chociaż też członek załogi.
janusz - 2010-01-03, 17:58
Adi napisał/a: | więc nie załapałem jak większość |
Nie wiem czy większość, na 7 zdjęciach są jakieś osoby, choć nie zawsze "ON" ale jednak osoby czyli zdjęcia portretopodobne lub wręcz portrety.
Niejednokrotnie cytowana Wikipedia na hasło portret "Portret (fr. portrait) - obraz, zdjęcie lub inne dzieło będące przedstawieniem osoby i odwzorowujące jej wygląd zewnętrzny, a czasem także cechy osobowości."
Pewnie, że wszystko jest względne i jestem pewien, że wielu z nas traktuje kampera jako osobę, wręcz żywi do niego uczucia. Pewnie znaleźliby się tacy u których żona, mąż, przyjaciel jest dopiero na drugim miejscu po kamperku
pirat666 - 2010-01-03, 18:17
Myślę, że fotki można by komentować ale po ogłoszeniu wyników a nie w trakcie trwania coby nie sugerować innym co kto wybrał jeszcze podczas trwania konkursu.
Ja głos oddałem a komentarz dlaczego i co mi się podoba a co nie pozostawię po ogłoszeniu wyników
janusz - 2010-01-03, 18:27
pirat666 napisał/a: | Myślę, że fotki można by komentować ale po ogłoszeniu wyników a nie w trakcie trwania coby nie sugerować innym co kto wybrał jeszcze podczas trwania konkursu.
Ja głos oddałem a komentarz dlaczego i co mi się podoba a co nie pozostawię po ogłoszeniu wyników |
Można tak i można tak. I tak wyniki będą znane dopiero za miesiąc. Jeżeli komentarze sprawią, że inaczej spojrzymy na zdjęcia to może dobrze. I tak każdy zagłosuje jak mu serce podpowie a przecież "nie to jest ładne co jest ładne, tylko to co się komu podoba"
janusz - 2010-01-03, 18:47
Postanowiłem zakładać nowe wątki do zaproponowanych wcześniej tematów konkursów. Zmobilizuje to może kolegów do robienia zdjęć ze szczególnym uwzględnieniem przyszłych konkursu. Na razie mamy tematy do marca.
KOCZORKA - 2010-01-03, 18:51
janusz napisał/a: | Na razie mamy tematy do marca. |
Jakie?
Może tak założyć w osobnym wątku, żeby każdy odszukał.
janusz - 2010-01-03, 19:02
Dołożyłem punkt regulaminu o dyskusji. W temacie "jego portret" pójdziemy na żywioł a od lutego zgodnie z regulaminem. Adi napisał/a: | Nie mam pomysłu niestety jak zachęcić pozostałych ............ |
Chyba 5 litrów piwa to w nagrodę to za mała zachęta.
KOCZORKA - 2010-01-03, 19:28
Adi napisał/a: | czy na naszej stronie w jakimś widocznym dla wszystkim po wejsciu miejscu - promocja fotki i fotografa. |
To jest chyba niegłupi pomysł.
Te konkursy (a może są za często?), zlewają się ze sobą.
Jeden zakończyliśmy, już następny.
Ja sama zaczynam się gubić, czy na wszystkie głosowałam?
Tak naprawdę, to słabo jest zaakcentowane kto wygrał i jakoś to się rozmywa.
Może przez miesiąc jakoś powinno być zaakcentowane - Kto wygrał.
janusz - 2010-01-03, 19:48
KURCZAKI napisał/a: | ja nie będę się targował o zasady ( jak kiedyś ) |
KURCZAKI napisał/a: | nie kumam tylko jak na forum kamperowym podstawowym wizerunkiem nie ma być właśnie "maszyna" ??? |
Tak tylko dla przypomnienia nazywamy się "Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam" miłośników turystyki a nie kamperów. Jeśli już co to miłośnikami przeważnie są ludzie (osoby) i dalej "turystyki" nie miłośnicy kamperów. KURCZAKI napisał/a: | Forma "jego" też wskazuje na "maszynę" bo inaczej byłby to temat dla żon , córek , kochanek i ojców synów czyli nie dla wszystkich ... |
Każden jeden i każda jedna był/była/jest synem/córka czyli dla wszystkich. W zasadzie zgadzam się z twoim tokiem myślenia ale nie wiem czemu to wskazuje na maszynę? Szczególnie ta córka i maszyna. Czy myślałeś o czymś szczególnym?
KOCZORKA - 2010-01-03, 19:54
janusz napisał/a: | Tak tylko dla przypomnienia nazywamy się "Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam" miłośników turystyki a nie kamperów. |
A ja myślałam, że turystykę KAMPEROWĄ uprawia się kamperami.
To na rowerze i motorze czy ścigaczu też się kamperuje??
janusz - 2010-01-03, 20:18
Dobra jak jesteście tacy cwani to czemu kiedy tematem była kobieta to to nie było zdjęć alkowy albo muszli klozetowej to też rodzaj żeński. A w mojej alkowie jestem bardziej zakochany niż w całym kamperze.
KOCZORKA - 2010-01-03, 20:28
janusz napisał/a: | kiedy tematem była kobieta to to nie było zdjęć alkowy albo muszli klozetowej to też rodzaj żeński. |
To trzeba było zatytułować - Jej portret.
Może ktoś dałby alkowę.
Ale kobieta - muszla klozetowa?
Jego portret??? - gdzie tutaj słowo o facecie??
Dla mnie dotyczy kamperka.
A Rafał z chłopcami wtedy smacznie w nim spali.
janusz - 2010-01-03, 20:30
Lucynko i Kurczaku, czy możecie mi wytłumaczyć o co Wam chodzi.
KOCZORKA - 2010-01-03, 20:46
janusz napisał/a: | Czyżby "bezduszny" samochód był tym jedynym, najważniejszym członkiem rodziny? |
janusz napisał/a: | Tak tylko dla przypomnienia nazywamy się "Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam" miłośników turystyki a nie kamperów. |
janusz napisał/a: | kiedy tematem była kobieta to to nie było zdjęć alkowy albo muszli klozetowej to też rodzaj żeński. |
janusz napisał/a: | Lucynko i Kurczaku, czy możecie mi wytłumaczyć o co Wam chodzi. |
No nie, obraża kamperki i kobiety i jeszcze się pyta - o co mi chodzi.
Tadeusz - 2010-01-03, 21:34
Adi napisał/a: | Widać mała bo mało ludzi, może uda Ci się pokombinować nad czymś wirtualnym, jak zdjęcie w PC/CE w jakiejś rubryce, |
Pomysł doskonały. Adi, dokładasz mi tym pracy, bo jako rzecznik prasowy CT muszę się tym zająć, ale uczynię to z przyjemnością.
Masz rację z tą małą frekwencją. Należało by jednak pomyśleć o wszystkich przyczynach. Ja na przykład nie biorę udziału z założenia. Pomyślałem, że może z racji pełnionej funkcji nie bardzo wypada.
Czasami mnie korci, bo lubię fotografować i szukam ciekawych tematów i ujęć, ale...
Nie wiem, może nie mam racji.
slajd - 2010-01-03, 21:59
Proponuję zrezygnować z tematów
Dlaczego - ponieważ konkurs nie jest skierowany do miłośników fotografowania a do miłośników kamperowania, wierzcie mi sam organizowałem konkursy miesiąca i gdy tylko pod wpływem głosów kilku osób wprowadziłem tematy natychmiast zmniejszała się liczba uczestników.
Poza tym nie praktykuje się by przed oceną zdjęć znało się ich autorów
janusz - 2010-01-03, 22:07
Tadeusz napisał/a: | Nie wiem, może nie mam racji. |
Pewnie, że nie masz. Bo jak ty nie bierzesz udziału z założenia to co ja bidulek mam powiedzieć.
KOCZORKA - 2010-01-03, 22:09
Tadeusz napisał/a: | Czasami mnie korci, bo lubię fotografować i szukam ciekawych tematów i ujęć, ale...
Nie wiem, może nie mam racji. |
Wydaje mi się, że nie masz racji.
To jest zabawa i każdy powinien brać w niej udział.
Fajnie pooglądać ciekawe foteczki. slajd napisał/a: | Poza tym nie praktykuje się by przed oceną zdjęć znało się ich autorów |
No może, ale my w większości się znamy.
Chyba głosujemy na fotkę, a nie na autora???
janusz - 2010-01-03, 22:11
slajd napisał/a: | Proponuję zrezygnować z tematów |
No ale chociaż jakieś generalne założenie tematyczne kamperowanie, turystyka lub coś podobnego. Inaczej to jak oceniać/głosować. slajd napisał/a: | Poza tym nie praktykuje się by przed oceną zdjęć znało się ich autorów |
Na forum dosyć trudno, chyba że zdjęcia przesyłać mailem do opiekuna/kustosza konkursu
KOCZORKA - 2010-01-03, 22:11
janusz napisał/a: | to co ja bidulek mam powiedzieć. |
Też powinieneś brać udział.
Chyba dla piwa nie będziesz oszukiwał.
Tadeusz - 2010-01-03, 22:13
slajd napisał/a: | Poza tym nie praktykuje się by przed oceną zdjęć znało się ich autorów |
Racja, Jurku, święta racja! To trzeba koniecznie zmienić.
Aulos - 2010-01-03, 22:16
janusz napisał/a: | Poza tym nie praktykuje się by przed oceną zdjęć znało się ich autorów
Na forum dosyć trudno, chyba że zdjęcia przesyłać mailem do opiekuna/kustosza konkursu
_________________ |
Zdjęcia mają, z założenia, mieć związek z kamperowaniem i bardzo często elementem kompozycji jest kamper, który - niemal jednoznacznie - identyfikuje forumowicza; znamy się ze zlotów i znamy nasze kampery. Anonimowość byłaby raczej teoretyczna.
slajd - 2010-01-03, 22:44
Aulos napisał/a: | janusz napisał/a: | Poza tym nie praktykuje się by przed oceną zdjęć znało się ich autorów
_________________ |
Zdjęcia mają, z założenia, mieć związek z kamperowaniem i bardzo często elementem kompozycji jest kamper, który - niemal jednoznacznie - identyfikuje forumowicza; znamy się ze zlotów i znamy nasze kampery. Anonimowość byłaby raczej teoretyczna. |
Oczywiście zdjęcia mają mieć związek z kamperowaniem a to,że na fotce jest np.mój kamper czy córka nie znaczy, że jestem autorem tego zdjęcia ,
jeśli chodzi o przesyłanie zdjęć - tak się praktykuje, że zdjęcia wysyłane są do komisarza konkursu i nie widzę w tym żadnego problemu
Reasumując chodzi mi tylko o to by na forum oglądać ciekawe fotografie a nie robione, (często w ostatniej chwili ) na temat
janusz - 2010-01-03, 22:47
slajd napisał/a: | Reasumując chodzi mi tylko o to by na forum oglądać ciekawe fotografie a nie robione, (często w ostatniej chwili ) na temat |
Aby tak było i żebyśmy mieli więcej czasu na zrobienie tego najlepszego zdjęcia rozwiązaniem mogło by być wyznaczenie tematów z dużym wyprzedzeniem. Ale kazda sugestia jest dobra i do rozważenia.
pirat666 - 2010-01-04, 00:07
Również uważam że fotki powinni wstawiać wszyscy którzy mają na to ochotę
Anonimowość jest w naszym przypadku bez sensu gdyż każdy głosuje na tę która mu się podoba a nie na tą którą "musi" ... chyba ... no ja tak mam przynajmniej ... he he
janusz - 2010-01-04, 00:11
KURCZAKI napisał/a: | Kiedyś w rozmowach z Januszem sugerowałem by uprościć zasady , jednym z uproszczeń powinien być udział w konkursach np. Tadeusza dla którego fotografia jest czymś czym się bawi |
Ależ nie ma takiego ograniczenia to Tadeusz dokonał samoograniczenia
Co do uproszczenia regulaminu.
1. Autorem zdjęcia musi być nasz forumowicz lub członek jego załogi.
2. Autor zgadza się na publikacje na naszym forum. Co do ewentualnego wykorzystania przez inne podmioty obowiązuje umowa pomiędzy autorem a zainteresowaną stroną.
3. Zdjęcia należy umieszczać w odpowiednim wątku (miesięcznym) w tym dziale w rozdzielczości 800x600 pikseli. W działach tych nie prowadzimy dyskusji. Posty z dyskusją będą usuwane. Do zdjęcia może być dołączony opis, wyjaśnienie ale tylko w tym poście w którym jest zdjęcie.
4. Zwycięzca miesiąca zobowiązuje się dostarczyć oryginał zdjęcia w formie elektronicznej w celu umieszczenia w galerii.
5. Ze względu na charakter naszego forum zdjęcia muszą być "z kamperem" . Autor musi umieć umotywować co zdjęcie ma wspólnego z kamperem. Może to być cały samochód, szczegół a nawet kamper może być w domyśle9jednak bliskim) tylko musi być.
6. Jeden nick na forum = 1 zdjęcie w miesiącu.
7. Zdjęcia można będzie umieszczać do ostatniego dnia danego miesiąca.
8. Po zakończeniu miesiąca zrobiona będzie ankieta ze zdjęciami które wzięły udział w każdym miesiącu i tak zostanie wybrane zdjęcie. Otwarty zostanie jednocześnie nowy wątek do zdjęć w następnej edycji.
9. Laureaci kolejnych miesięcy stworzą "Akademię Fotograficzna CT" i będą dbali o regulamin i nominacje.
10. Nagrody będą wręczane przez sponsora lub osobę upoważnioną przez niego, zwycięzcy/zwycięzcom na najbliższym zlocie na którym będzie zwycięzca.
11. Autor lub jego załoga jeśli jest zalogowana na forum pod drugim nickiem nie może głosować na swoją pracę. W wypadku nie zastosowania się do tego punktu regulaminu będziemy odejmować sporne punkty.
12. Autor umieszczając zdjęcie w konkursie automatycznie zgadza się na poddanie swojej pracy pod forumową dyskusję. Jeżeli autor nie wyraża zgody na ocenianie jego dzieła musi to zaznaczyć w opisie zdjęcia.
Mało skuteczne są 4. 9. 11 są mało skuteczne i można zastanowić się nad ich istnieniem.
I może ten 12, nowy punkt ja osobiście chciałbym wiedzieć co sądzicie o moich zdjęciach, szczególnie zgłaszanych na konkurs. Autor ma możliwość zaznaczenia, że nie życzy sobie dyskusji o jego pracy i nie musi podawać powodu.
Nie wiem co więcej można uprościć.
pirat666 - 2010-01-04, 00:19
janusz napisał/a: | Mało skuteczne są 4. 9. 11 są mało skuteczne i można zastanowić się nad ich istnieniem. |
ad 4 - fakt, sam również nie dostarczyłem
może upomnienie wystarczy hi hi
pytania
1. - gdzie wysłać ?
2. - po co tak na prawdę w pełnej rozdzielczości skoro cyfrowo są właśnie wysyłane do konkursu i równie dobrze można je w galerii umieścić ?
Pomysł
skoro robimy 1 konkurs / miesiąc to można by na koniec roku
jakiś kalendarz wydrukować z fotek laureatów ? gdzie jedna fotka / miesiąc i na tytułowej coś specjalnego - co myślicie ?
ad 9
nie czuję się na siłach aby uczyć innych fotografowania ...
ad 11
jeśli nie da się tego programowo uskutecznić to trzeba usunąć - bo dokłada dużo pracy adminowi i to bez sensownej - kto jest a kto nie jest z danej załogi.
wystarczy jak autor nie może głosować na swoje (dodam, że tylko ja jestem zalogowany z naszej ekipy )
ad 12
nie bardzo kumam co to ma oznaczać - krytykę uważam za nie potrzebną
pomysł
zmienił bym ten punkt jedynie na taki aby autor opisał w jakiej okoliczności fotka została trafiona itp będzie tak ciekawiej i kawałek historii do fotki można dopisać
- pamiętam doczepianą motorówkę do jednej z załogi he he - fajne to było ...
janusz - 2010-01-04, 00:23
Cytat: | jakiś kalendarz wydrukować z fotek laureatów ? gdzie jedna fotka / miesiąc i na tytułowej coś specjalnego - co myślicie ? |
Dobry pomysł. Podoba mi się. Nawet kalendarz może być lekko zwariowany i zaczynać się na wiosnę. Kto powiedział że kalendarz ma być od nowego roku.
pirat666 - 2010-01-04, 00:27
janusz napisał/a: | zaczynać się na wiosnę. |
Taki kalendarz na sezon letnio2010/zimowy2011 - podoba mi się
janusz - 2010-01-04, 00:29
Trzeba byłoby przydusić Koczora aby w kalendarzu harmonogram zlotów wkomponować.
Tadeusz - 2010-01-04, 00:38
Adi napisał/a: | Wg mnie jak najbardziej powinieneś brać udział w konkursach foto. |
StasioiJola - 2010-01-04, 00:43
To jest oczywista oczywistość!!!!
pirat666 - 2010-01-04, 00:44
Wstawiam się za Januszem bo wpędziliście go w kozi róg i znów słowo pisane pokazało swoje oblicze
będzie o czym na żywca rozmawiac kto to jest "ON" i czy to głowa czy najważniejszy członek rodziny he he
dla was na zgodę i bez zbędnego pogłębiania tego wątku
janusz - 2010-01-04, 00:46
pirat666 napisał/a: | ad 12
nie bardzo kumam co to ma oznaczać - krytykę uważam za nie potrzebną
pomysł
zmienił bym ten punkt jedynie na taki aby autor opisał w jakiej okoliczności fotka została trafiona itp będzie tak ciekawiej i kawałek historii do fotki można dopisać
- pamiętam doczepianą motorówkę do jednej z załogi he he - fajne to było ... |
Nie chodzi o krytykę chociaż z ust, z pod pióra, człowieka z talentem artystycznym byłbym rad posłuchać uwag. Zdjęcia konkursowe to nie takie sobie pstrykanie. Coś powoduje, że autor umieszcza swoje zdjęcie w konkursie. Tu bardziej chodzi o to by można było napisać że zdjęcie podoba mi się z takiego czy innego powodu i na nie głosowałem.
Co do dołożenia historii zdjęcia to nie ma zakazu. A czy wprowadzać nakaz? Nie wiem. To zdjęcie powinno opowiadać nie przyczepione słowa. Tak myślę.
janusz - 2010-01-04, 00:52
KURCZAKI napisał/a: | Januszu - jak się ma pkt 5 do "jego portret" i Twojej argumentacji w tamtym temacie? |
Nie rozumiem.
Punkt 5 nie nakazuje by kamper był tematem zdjęcia. Wystarczy umieć wytłumaczyć co zdjęcie ma wspólnego z kamperem.
KOCZOR - 2010-01-04, 01:14
pirat666 napisał/a: | Wstawiam się za Januszem bo wpędziliście go w kozi róg |
Ty go nie broń, bo sam się wpędził... i to nie pierwszy raz.
Janusz to lubi - wsadzić rękę w mrowisko i przeżywać ekstatyczne uniesienia, kiedy go mrówki gryzą.
Taki typ lekko masochistyczny z niewielką dozą sadyzmu.
gino - 2010-01-04, 09:44
hmm...kombinujecie jak konie pod gorke...
wystarczy..aby fotka byla taka..ze kazdy/nie tylko z Ct / ogladajac ja..powiedzial.. ''O...KAMPEREK...''
czy to takie trudne do zrozumienia...
KOCZORKA - 2010-01-04, 13:16
gino napisał/a: | wystarczy..aby fotka byla taka..ze kazdy/nie tylko z Ct / ogladajac ja..powiedzial.. ''O...KAMPEREK...'' |
janusz napisał/a: | Punkt 5 nie nakazuje by kamper był tematem zdjęcia. Wystarczy umieć wytłumaczyć co zdjęcie ma wspólnego z kamperem. |
Wybacz Januszku, ale mnie osobiście bardziej przekonuje Gino.
My powinniśmy promować kamperki, bo to właśnie te pojazdy umożliwiają nam zwiedzanie świata i nazwę naszego klubu CAMPERTEAM.
Nie bardzo rozumiem jak można wytłumaczyć, że to dotyczy kampera , a robić fotkę np. Janusza na łódce.
Chyba, że wystarczy, że Janusz jest z CT.
Tak niestety do tej pory było, bo takich fotek było wiele.
janusz napisał/a: | Nie chodzi o krytykę chociaż z ust, z pod pióra, człowieka z talentem artystycznym byłbym rad posłuchać uwag. |
Ja też, ale tylko w przypadku, że to autentyczny znawca będzie mnie krytykował.
W innym wypadku się nie zgadzam, bo uważam, że konkurs powinien służyć dobrej zabawie, a nie kłótniom.
roger - 2010-01-04, 13:21
KOCZORKA napisał/a: | Nie bardzo rozumiem jak można wytłumaczyć, że to dotyczy kampera , a robić fotkę np. Janusza na łódce.
Chyba, że wystarczy, że Janusz jest z CT. |
Nie Lucynko to zdecydowanie za mało ....... ale przecież wiadomo że Janusz przyjechał na łódkę kamperem i to właśnie kamperem ją ciągnął .....
slajd - 2010-01-04, 13:25
Zastanawiamy się dlaczego tak mało osób bierze udział w konkursie
Więc jako organizator ( w przeszłości) konkursów fotograficznych proponuję:
1. Znieść tematy - przynajmniej spróbować na forum widziałem naprawdę dużo udanych zdjęć, ale nie brały one udziału w konkursie bo nie w temacie.
2. Anonimowość do chwili ogłoszenia wyników - nawet w najweselszych i zwariowanych zabawach istnieją ustalone przez uczestników zasady lub stosuje się ogólnie przyjęte.
3. Akademia Fotograficzna CT - może podjeła by się trudów oceny zdjęć, chociaż ci którzy zwyciężyli kilka razy.
KOCZORKA - 2010-01-04, 13:34
roger napisał/a: | ale przecież wiadomo że Janusz przyjechał na łódkę kamperem i to właśnie kamperem ją ciągnął ..... |
A jak przyciągnął ją osobówką, bo będzie spał na łódce.
KOCZORKA - 2010-01-04, 13:38
slajd napisał/a: | 1. Znieść tematy - przynajmniej spróbować na forum widziałem naprawdę dużo udanych zdjęć, ale nie brały one udziału w konkursie bo nie w temacie. |
Dlaczego Slajdziku?
Wśród tysięcy naszych foteczek coś do temaciku możemy postarać się wysznupać.
Potrzeba troszkę naszej wyobraźni i chęci.
Tadeusz - 2010-01-04, 13:49
Adi napisał/a: | W ilu iteracjach, bo będę wisiał na drzewie, a jestem właścicielem kampera, a więc fota ma związek z kamperem - 1 iteracja. |
Oj, Adi, użyłeś mało znanego terminu i już pojawiły się wątpliwości, czy kogoś przypadkiem nie chciałeś obrazić.
Może wyjaśnijmy zatem, aby nie było wątpliwości:
iteracja
1. metoda w analizie matematycznej i programowaniu polegająca na wielokrotnym stosowaniu tego samego przekształcenia lub procedury; też: kolejne przekształcenie lub procedura;
2. wysyłanie sygnału telegraficznego w sposób ciągły.
KOCZORKA - 2010-01-04, 13:56
pirat666 napisał/a: | Wstawiam się za Januszem bo wpędziliście go w kozi róg |
Wątpliwa rzecz Piraciku, nasz Januszek nie daje się zapędzić do narożnika. pirat666 napisał/a: | kto to jest "ON" i czy to głowa czy najważniejszy członek rodziny he he |
ON - to nasze GURU, nasz Ojciec Dyrektor, najważniejszy członek naszej rodzinki, nasz wspaniały kolega i kumpel.
roger - 2010-01-04, 14:21
1 iteracja........2 iteracja .......3 iteracja
To to już jest inkrementacja.... kochani moi ..... bo przyrost jest o jeden .....hahaha
slajd - 2010-01-04, 16:17
Tak Lucynko, święta racja, mamy tysiące foteczek, ale cały roczek pokazał, że do konkursu stawało kilka osób miesięcznie.
KOCZORKA - 2010-01-04, 16:35
slajd napisał/a: | ale cały roczek pokazał, że do konkursu stawało kilka osób miesięcznie. |
Można zrobić próbę i zobaczyć jak wzrośnie frekwencja.
Mnie osobiście wydaje się, że ludkom się nie chce, że piwko to słaba motywacja, że może faktycznie, gdyby zaczęli oglądać znajome morduchny w PC lub CE, to by ich zmotywowało.
Tylko jeżeli nie będzie tematów, tylko dowolne fotki, to trochę to głupio będzie wyglądało jak zamieścimy tam zdjęcia np. z ogródka czy lotu samolotem, bo taka fota wygra konkurs.
Ja osobiście jestem za promowaniem kamperków.
Im więcej nas będzie w Polsce tym więcej możemy zdziałać. (np.trudności z opróżnianiem kota).
slajd - 2010-01-04, 16:37
Tak,Tak, Tak, OCZYWIŚCIE, że KAMPEREK jak pisał Gino
Dziabong - 2010-01-04, 16:48
Z konkursem jest tak: należy czytać zasady i do nich się stosować, a następne należy wybrać i zamieścić zdjęcie, dla chętnych wyżycia się w fotografii jest założony przez Pawcia stosowny temat i tam ciekawe zdjęcia można zamieścić. Sam brałem udział w konkursie ale świadomie z tego zrezygnowałem pod naporem ładnych zdjęć, ale nie na temat i tego będę się dalej trzymać. Jak wrócą zdrowe zasady wrócę i ja, bo wszędzie można zrobić zdjęcie i powiedzieć że się myślało o kamperze w tym czasie.
Pomysł kalendarza jest dobry i praktykowany na innych forach; np SAABA bo jak sobie wyobrażacie kalendarz ze zdjęciami bez najważniejszego elementu czyli saaba?
Myślę, że akademia fotografii może powinna niczym do oskarów nomiować zdjęcia spełniające warunki do konkursu. Wiem będzie mniej zdjęć, ale będzie tylko chwilowe.
KOCZORKA - 2010-01-04, 16:49
slajd napisał/a: | Tak,Tak, Tak, OCZYWIŚCIE, że KAMPEREK |
A może podzielmy na cztery pory roku i róbmy konkurs co trzy miesiące.
Najpiękniejsza fota z aktualnej pory roku.
Dziabong - 2010-01-04, 16:54
KURCZAKI napisał/a: | a może mi ktoś przypomnieć od czego się problem zaczął ??? |
To przeczytaj od początku .....
roger - 2010-01-04, 16:56
Dziabong napisał/a: | KURCZAKI napisał/a:
a może mi ktoś przypomnieć od czego się problem zaczął ???
To przeczytaj od początku ..... |
Hahahha przeczytał ale zanim dotarł Krzysiu do 15 strony to i się zapomniało "naszemu ptaku" ......
KOCZORKA - 2010-01-04, 16:57
Dziabong napisał/a: | Myślę, że akademia fotografii może powinna niczym do oskarów nomiować zdjęcia spełniające warunki do konkursu. |
Masz u mnie piwko Dziabongu za te święte słowa.
roger - 2010-01-04, 17:03
KOCZORKA napisał/a: | ON - to nasze GURU, nasz Ojciec Dyrektor, najważniejszy członek naszej rodzinki, nasz wspaniały kolega i kumpel. |
ŁO Jezu ja tam znam 2 takich jednego zamordowali razem z żona krajanie .....ci co go "słońcem karpat" i "ojcem wszystkich ojców" nazywali ......a drugi ma się dobrze w "ciepłych źródłach" ....ale ja się odcinam od Toruńskiej rodzinki ....
KOCZORKA - 2010-01-04, 17:05
KURCZAKI napisał/a: | chyba nie o tego ONEGO kolega pytał ... |
Oooo, a o którego ONEGO.
pirat666 - 2010-01-04, 18:06
KOCZORKA napisał/a: | KURCZAKI napisał/a: | chyba nie o tego ONEGO kolega pytał ... |
Oooo, a o którego ONEGO. |
he he sie porobiło
chodziło mi o rodzaj męski "ON" nie o "OD"
janusz - 2010-01-04, 18:23
Czy Wy jeszcze orientujecie się o czym dyskutujecie
janusz - 2010-01-04, 20:01
KURCZAKI napisał/a: | tylko teraz dwa tematy są o tym samym i trudno złapać tok rozumowania |
Trochę sprzątnąłem.
W temacie o propozycjach tematów do konkursu.
W temacie "Jego portret" tu głosujemy lub ewentualnie komentujemy załączone zdjęcia konkursowe.
W temacie tym cała dyskusja zbliżona do konkursu fotograficznego.
Pozdrawiam i idę sprzątać w "kozim rogu" aby się tam zmieścić
pirat666 - 2010-01-04, 20:05
janusz napisał/a: | idę sprzątać w "kozim rogu" aby się tam zmieścić |
może samo się posprząta
ma być "zawieje i zamiecie" he he
janusz - 2010-01-04, 21:04
Cicho, walczę z programem księgowym
KOCZORKA - 2010-01-04, 21:09
janusz napisał/a: | Cicho, walczę z programem księgowym |
W kozim rogu
janusz - 2010-01-04, 21:18
KOCZORKA napisał/a: | janusz napisał/a: | Cicho, walczę z programem księgowym |
W kozim rogu |
Pokonał mnie.
Nawet nie pomogło "jak wszystko zawiedzie przeczytaj instrukcję"
janusz - 2010-01-04, 21:24
KURCZAKI napisał/a: | zatrudnij sianowłosą pięknisię |
Lubię panować nad swoimi pieniędzmi
Tadeusz - 2010-01-04, 21:30
janusz napisał/a: | Lubię panować nad swoimi pieniędzmi |
Kiedyś, gdy je miałem, też usiłowałem nad nimi panować...
janusz - 2010-01-04, 22:06
KURCZAKI napisał/a: | to co ? |
To nic
KURCZAKI napisał/a: | nie warto ich mieć ? |
warto
KURCZAKI napisał/a: | albo zabierze je blondi albo i tak się straci ? |
nie dam
KURCZAKI napisał/a: | co zrobię z "6" w lotto |
zainwestować i kontrolować wypływ
KURCZAKI napisał/a: | oczywiście zorganizuję super zlot |
Trzymamy za słowo
KURCZAKI napisał/a: | co z resztą ? |
Podam Ci numer konta
Skorpion - 2010-01-04, 22:11
cholera podziela sie temi pieniedzmi ja tez chce trche z tego miec ;)
KOCZORKA - 2010-01-04, 22:26
janusz napisał/a: | KURCZAKI napisał/a: | zatrudnij sianowłosą pięknisię |
Lubię panować nad swoimi pieniędzmi |
Czy ja jestem w temacie " o konkursie dyskusja".
Jako, że Januszek posprzątał działy, a dyskusji nie przeniósł, cytuję tutaj.
janusz napisał/a: | Lucynka czuje się jak na forum fotograficznym. Przecież jeśli weszłaś do działu fotograficznego to jak masz się czuć? |
Ale weszłam do działu fotograficznego w CT - klubie miłośników kamperów (bo turystyka kamperowa, to kampery ), a nie na Forum fotograficzne.
janusz napisał/a: | A wam to nic nie pasuje. |
Pasuje nam tematyka dowolna, ale tylko z kamperem - nie z samolotem, ogródkiem, czy trabantem.
janusz napisał/a: | Już niedługo, za trzy miesiące wiosna, to poprawi wam się nastrój i wyjdziecie z tego doła emocjonalnego. |
Nasze nastroje są wyśmienite, ale nie pozwolimy na rezygnację z fotek o kamperkach.
I rację miał Dziabong, który prosił o przestrzeganie regulaminu.
Pawcio - 2010-01-04, 22:30
KURCZAKI napisał/a: | ale mam teraz dylemat co zrobię z "6" w lotto , oczywiście zorganizuję super zlot ale co z resztą |
Rozdasz potrzebującym..kamperowcom.
janusz - 2010-01-04, 22:59
KOCZORKA napisał/a: | Pasuje nam tematyka dowolna, ale tylko z kamperem - nie z samolotem, ogródkiem, czy trabantem. |
Oficjalne dementi.
Nigdzie nie napisałem, nigdy nie przyszło mi do głowy napisać lub powiedzieć że powinniśmy wykreślić kamperka jako motto konkursu fotograficznego. Jeżeli ktoś widzi w moich postach takie zamiary to wygląda na to, że jest manipulowany przez znane nam ośrodki opozycyjne. To wrogie siły określonego systemu próbują udowodnić, że białe jest czarne a kamper karawanem jest. Stojąc na stanowisku iż będę bronił dobrego imienia kamperków do ostatniej kropli, zapewniam, że kamperkowym skryto (tu mi brakło drugiej części określenia) mówię stanowcze NIE. Niech żyje kamper i jego wyznawcy.
Pawcio - 2010-01-04, 23:05
janusz napisał/a: | Niech żyje kamper i jego wyznawcy. |
Amen.
KOCZORKA - 2010-01-05, 13:57
janusz napisał/a: | Proponuję stały, permanentny konkurs fotograficzny.
Konkurs trwałby na okrągło cały rok. Co miesiąc nowa edycja. Wybierane byłyby zdjęcia miesiąca i z pośród 12 zdjęć miesiąca wybierali byśmy zdjęcie roku.
|
Fajnie.
W lutym minie nam 1-sza rocznica naszych foteczek.
Będziemy sobie głosować na najlepszą foteczkę ze wszystkich miesięcy.
Prośba ogromna do ludków???
Sprężcie się wtedy i głosujcie.
gino - 2010-01-05, 15:54
JA JUZ JESTEM SPREZONY
roger - 2010-01-05, 17:24
KURCZAKI napisał/a: | ta akurat to ja z mojego dowodu |
To ty ładny chłopczyk jesteś ....wow ..... "pitojny mescyzna"
KOCZORKA - 2010-01-07, 17:01
KURCZAKI napisał/a: | . ta akurat to ja z mojego dowodu |
To ty taki ładny jesteś, a zasłoniłeś się wielgachnymi okularkami.
Po cio???
Nie wiedziałam, że z taką pięknością tańczę.
slajd - 2010-01-29, 08:45 Temat postu: Re: O konkursie - dyskusja
janusz napisał/a: | Proponuję stały, permanentny konkurs fotograficzny.
Może nasze zaprzyjaźnione magazyny caravaningowe będą chciały skorzystać z naszych prac na okładki. Zobaczymy
Na początek proponuję by nagroda była raczej honorowa, jakiś dyplom czy coś. Jak znajdziemy jakiegoś sponsora to nagroda może być rzeczowa.
Regulamin konkursu jest TUTAJ
Na razie tyle regulaminu. Jeśli są jakieś sugestie do zasad konkursu proszę pisać. Regulamin możemy zmieniać aż dopasujemy do naszych potrzeb. |
Taka była propozycja Janusza i proponuję do niej wrócić czyli rezygnujemy z TEMATóW"
i podobnie jak w zabawie " kto jest na tym zdjęciu" przesyłamy do "kogoś" zdjęcia a On je umieszcza na forum nadając im kolejne numery Przecież chodzi nam o ciekawe fotografie związane z kamperowaniem, które mogą zainteresować innych jeszcza nie "zarażonych" prawda
Ponad to wielu z nas decydując się na kierunek urlopowych wojaży podejmują tę decyzję na podstawie fotografii właśnie
KOCZORKA - 2010-01-29, 13:26
slajd napisał/a: | czyli rezygnujemy z TEMATóW"
i podobnie jak w zabawie " kto jest na tym zdjęciu" przesyłamy do "kogoś" zdjęcia a On je umieszcza na forum nadając im kolejne numery |
Rezygnację z tematów popieram , niech to będą nasze!!! najciekawsze fotki.
Koniecznie z kamperkiem - niech to zmotywuje Świstaczka, do szybkiego ukończenia Milki.
Ale przesyłanie fotek do "kogoś" nie ma dla mnie zbytnio sensu, bo i tak większość kamperków poznamy, a i kochane mordki również.
Chyba, że miałyby być to tylko pejzaże, ale ja osobiście wolę oglądać ludki, które kamperują i które pokazują innym, jak to cudownie mieć kamperka, i zwiedzać piękne miejsca.
Aulos - 2010-01-29, 16:49
Slajd, co do zasady, też uważam, że zgłoszenia do konkursu powinny być anonimowe. Jednak, podobnie jak Lucynka, obawiam się, że w przypadku naszego CT-owego konkursu, byłaby to zasada fikcyjna. Zarówno nasze kampery jak i buźki, są dla większości z nas rozpoznawalne. Możemy "zadekretować" w regulaminie taką zasadę, ale będzie to martwe prawo.
W kwestii tematów, może określać tylko bardzo ogólny zakres tematyczny np. "Przyroda" lub "Historia i zabytki" itp.
Może konkursy były zbyt często. Rozważyłbym przejście na system kwartalny - 2 miesiące na zgłaszanie prac, trzeci miesiąc na głosowanie i ogłoszenie wyników. Następną edycję rozpoczynamy dopiero po ogłoszeniu wyników poprzedniej. Dotychczas mieliśmy zazębienia i czasem zastanawiałem się, czy ja już głosowałem w tej edycji, czy jeszcze nie.
Myślę, że powinniśmy znaleźć jakąś formułę kwalifikowania zdjęć do konkursu pod względem spełniania wymogów regulaminowych. Głównie myślę o związku naszych fotek z turystyką kamperową. Tego powiązania czasem trudno się dopatrzyć, a niekiedy wprost brak go całkowicie. Sam zgłosiłem zdjęcie w temacie "Kwiaty", które nie miało związku z kamperem. Chciałem, aby było trochę "poza konkursem", bo nie spełnia wymogów formalnych, ale przedstawia kwiat. Jednak wzięło udział w głosowaniu - na szczęście nic nie wygrało, bo miałbym kaca moralnego.
To tylko mój głos w dyskusji - nikogo i niczego nie oceniam, nikomu niczego nie narzucam.
krzysioz - 2010-01-29, 18:51
A ja tam jestem za pelna amatorszczyzna ( co widac po takze po dzielach). I podobalo mi sie kiedy temat znany byl ze tak powiem "z dolu" (np grzybobranie w grudniu). Wtedy kazdy poszperal w swoich dzielach juz zrobionych -przypadkowych. A tak to juz pewnei przygotowania trwaja do przyszlych tematow. I na znak protestu przeciw profesjonalizmowi w tej kwestyi nadal bede rozne badziewie przysylal az wysoka komisyja odrzuci. Tak bedzie weselej.
gino - 2010-01-29, 19:07
mnie tez sie wydaje..ze TEMAT powinien byc....
Dziabong - 2010-01-29, 21:25
Tematy powinny być i dodatkowo należy się trzymać spójności z regulaminem konkursu - tylko wtedy będzie to konkurs. Miliony fotek ciekawych i tak są na forum.
slajd - 2010-01-31, 17:19
Dyskutujemy, dyskutujemy a i tak decyzja jaka będzie formuła konkursu należy do organizatora konkursu
O ile pamiętam założeniem konkursu fot. było dostarczanie NASZYCH fotografii pismom o camperowaniu, może w tym roku wprowadzic temat " Zdjęcie na okładkę" oczywiście za przyzwoleniem właścicieli w/w pism
janusz - 2010-01-31, 17:42
To może spróbujmy następny temat lutowy i następne przesunąć albo ominąć a zrobić tematem lutowego konkursu "temat dowolny". Możemy tytułem eksperymentu spróbować wstawiać zdjęcia przeze mnie albo Tadeusza. Wkładający wstrzyma się od głosowania chociaż nie musi wstrzymać się od umieszczenia zdjęcia. Jak nie spróbujemy to nie będziemy wiedzieć czy pomysł wypali.
janusz - 2010-11-15, 14:30
Padła propozycja wskrzeszenia konkursu fotograficznego.
Mamy 12 członków akademii/laureatów.
Proponuję aby dalej konkurs poprowadziła sama akademia. Może jakieś wybory Rektora/Redaktora/Dyrektora.
Naczelny akademii będzie moderatorem w konkursie i w grupie. Ja oczywiście pomogę w umieszczaniu zdjęć na forum i we wszystkim w czym będę mógł.
Proponuję zrobić jakoś tak jak na przykład w "Tańcu z gwiazdami" Jury akademii głosuje/nominuje prace a publiczność swoimi głosami i tak decyduje o zwycięzcy.
Na początek wyślę maila do wszystkich członków akademii o ogłoszeniu wyborów Rektora.
pirat666 - 2010-11-15, 14:47
Ja chętnie wybiorę redaktora jednocześnie sam się tej funkcji nie podejmę więc proszę mnie nie brać na kandydata.
Co do formuły to myślę, że redaktor będzie tylko zostawiał fotki których tematyka nie będzie zgodna z danym konkursem a reszta tak jak była czyli głosowanie i ogłoszenie wyników po zakończeniu konkursu.
BiG Team - 2010-11-15, 18:30
W pracach akademii chetnie wezmę udział , ale na redaktora się nie nadaję
gino - 2010-11-15, 19:17
BiG Team napisał/a: | na redaktora się nie nadaję |
ja tez nie...
Pawcio - 2010-11-15, 19:25
Co to za bunt na pokladzie?
Na redaktorow moze sie nie nadajecie, ale na rektorow jak najbardziej.
BiG Team - 2010-11-15, 19:49
Pawcio na Dyrektora, Redaktora i Rektora - jestem za
KOCZORKA - 2010-11-15, 19:50
janusz napisał/a: | Padła propozycja wskrzeszenia konkursu fotograficznego. |
Pawcio napisał/a: | Na redaktorow moze sie nie nadajecie, ale na rektorow jak najbardziej. |
To może ankietka i bez wymigiwania proszę.
Ja stawiam na PAWCIO.
ekosmak.dabrowska - 2010-11-15, 20:13
Ja, ja chcę być rektorem
Tak poważnie. Z przyjemnością w nadchodzące zimowe wieczory " wskrzeszony konkurs" będzie miał rację bytu.
janusz - 2010-11-15, 20:14
KOCZORKA napisał/a: | To może ankietka i bez wymigiwania proszę. |
Z niewolnika nie ma pracownika.
KOCZORKA napisał/a: | Ja stawiam na PAWCIO. |
Ja tez, chociaż nie mam tu nic do gadania, nie jestem jeszcze członkiem Akademii
KOCZORKA - 2010-11-15, 20:20
janusz napisał/a: | nie jestem jeszcze członkiem Akademii |
Bo to trzeba jeszcze zdjęcia umieć robić.
Ale, ale przecież masz lustrzankę, to i członkiem powinieneś być.
janusz - 2010-11-15, 20:25
KOCZORKA napisał/a: | ale przecież masz lustrzankę, |
Chyba lustrzycę http://www.zgapa.pl/zgapedia/Lustrzyca.html
roger - 2010-11-15, 20:28
KOCZORKA napisał/a: | to i członkiem powinieneś być. |
>>>>>jak powinien ...... ? to OD nie jest członkiem .... ? niemożliwe .....
janusz - 2010-11-15, 20:36
Wy tu pierdu, pierdu a temat stygnie. Zgłaszać się na moderatora do konkursu fotograficznego.
Pawcio - 2010-11-15, 22:04
Ale się miło na duchu zrobiło.
Myślę, że członkowie akademii powinni wyłonić ze swojego grona rektora/moderatora.
No i oczywiście wybrać, kto zasiądzie w Loży Szyderców. Szybka ankieta nie będzie zła.
janusz - 2010-11-15, 22:12
Pawcio napisał/a: | Szybka ankieta nie będzie zła. |
Ale kogo dać do ankiety jak nikt nie zgłosił gotowości wzięcia na siebie brzemienia odpowiedzialności?
KOCZORKA - 2010-11-15, 22:27
janusz napisał/a: | Ale kogo dać do ankiety jak nikt nie zgłosił gotowości wzięcia na siebie brzemienia odpowiedzialności? |
1. gino - laureat I i III edycji.
Jak wygrali i dostali wielkie beczułki piwa, to i brzemię odpowiedzialności powinni udźwignąć. Beczkę potrafili.
janusz - 2010-11-15, 22:37
1. gino - laureat I i III edycji.
Nie zgodzili się na kandydowanie.
gino - 2010-11-15, 22:44
ja...mam dylemat miedzy dwoma kandydatami..
1.Dziabong
2.Pawcio
kolejnosc przypadkowa...alfabetyczna
widzialem fotki obu ..i obaj zasluguja na miejsce w ''ankiecie ''
BiG Team - 2010-11-15, 22:59
KOCZORKA napisał/a: | Jak wygrali i dostali wielkie beczułki piwa, to i brzemię odpowiedzialności powinni udźwignąć. Beczkę potrafili. |
w X edycji były beczułki wirtualne
KOCZORKA - 2010-11-16, 00:03
BiG Team napisał/a: | w X edycji były beczułki wirtualne |
Ale były.
gino napisał/a: | ja...mam dylemat miedzy dwoma kandydatami..
1.Dziabong
2.Pawcio |
To po co dylemat? Niech będą obaj.
gino - 2010-11-16, 06:51
jak dla mnie..moga byc obaj..
generalnie...wszyscy moga byc...poza mna...bo...juz sie wycofalem
Pawcio - 2010-11-16, 07:44
Proponuję szybkie PW na skrzynkę ODa ze swoim typem... i po sprawie.
Świstak - 2010-11-16, 10:40
A ja się cieszę że konkurs rusza. Jesień i zima to najlepszy okres dla chcących wygrać browara!
Pawcio - 2010-11-16, 12:21
Przydała by się większa aktywność członków i członkiń.
A w jakiej formie widzimy członków żuri? Moim zdaniem powinni się zmieniać co jakiś czas tak, aby nowi laureaci również mogli sobie pożurować.
No i kwestia wygranej. Chyba wypada znieść przemię sponsorowania browarków z bark ODa?
pirat666 - 2010-11-16, 13:05
Ja jestem za tym aby tak jak poprzednio wszyscy wybierali w tajnej ankiecie a nie jurorzy.
Co do akademii to chyba chodziło o to aby ci co robią fajne fotki troszkę opowiedzieli jak to się robi he he.
Chyba, że ktoś wygrywa robiąc ciekawą fotkę całkiem przypadkowo (i tu mam właśnie siebie na myśli).
Dlatego nie czuję się w stanie decydować o czymś na czym się nie znam.
A w konkursach bardzo chętnie będę brał udział, jak i w głosowaniu
janusz - 2010-11-16, 14:35
No dobrze, bardzo demokratycznie zadecyduję.
Naczelnym Rektorrem Akademii Fotograficznej CT na rok 2011 z możliwością ponownego wyboru w 2012 został Pawcio dostał 3 głosy. Zastępcą z 2 głosami został Dziabąg. Obydwu zrobię moderatorami w konkursowym dziale a moderatorem grupy zostanie Pawcio bo tam tylko jeden może być. Oczywiście służę wszelką pomocą i przy moderowaniu tematu i obróbce zdjęć do konkursu.
Do konkursowych zmagań przeznaczony jest dział "Konkurs Fotograficzny" w tym dziale "Akademia Fotograficzna mogą tylko pisać członkowie akademii aby nikt wam nie mieszał. Dział akademii może być czytany przez zalogowanych. Jakieś tajne ustalenia proszę na PW. Moderator grupy czyli Pawcio może do każdego z członków akademii lub do wszystkich razem pisać korespondencję z konsultacjami w konkursach.
pirat666 - 2010-11-16, 15:17
No i pięknie
czekamy na pierwszy konkurs
Andrzej1 - 2010-11-16, 16:42
Dobry pomysł. Ja już obiektywy ostrzę.
KOCZORKA - 2010-11-16, 19:27
janusz napisał/a: | Naczelnym Rektorrem Akademii Fotograficznej CT na rok 2011 z możliwością ponownego wyboru w 2012 został Pawcio dostał 3 głosy. Zastępcą z 2 głosami został Dziabąg. |
GRATULACJE!!! pirat666 napisał/a: | czekamy na pierwszy konkurs |
janusz - 2010-11-17, 22:32
Adi napisał/a: | Zdjęcie nr 13 zgłoszone niezgodnie z regulaminem......... |
Ale to takie remanentowe głosowanie, całe niezgodne z regulaminem.
To może niech tak zostanie i niech wyborcy w głosowaniu zadecydują czy 13 może być oceniana.
gino - 2010-11-18, 06:46
Adi....plisss....wyluzuj...to tylko Adi napisał/a: | Taka zabawa |
a Ty jakos tak ''urzedowo''... jakbys pozew do sądu pisal....
daj na luzik..i baw sie razem z innymi...
tak jak napisal Janusz, cale to glosowanko jest poza regulaminowe..
wlasnie tylko..dla ''zabawy'' ...
nastepne bedzie zgodne z regulaminem...ale..DALEJ TRAKTOWAC TO BEDZIEMY JAKO ZIMOWA ROZRYWKE a nie na powaznie...jakby od tego mialo zaleziec moje ''BYC ALBO NIE BYC...''
BAWMY SIE
Pawcio - 2010-11-18, 07:52
Adi.. daj spokój.
Janusz na moją prośbę uruchomił tą edycję w formie jaka pozostała na początku roku.
Całe głosowanie jest troszeczkę po terminie więc i nieterminowa fotka nie jest rażącym odstępstwem.
Listopad i całą XIII edycję taktujmy z przymrużeniem oka. Troszeczkę przejściowo.
Myślę, że kolejne konkursy Cię zadowolą i będziesz mógł się wykazać.
gino - 2010-11-18, 07:54
ehhh....ADI
nie chcesz sie bawic.....trudno
pirat666 - 2010-11-18, 08:11
Skoro traktujemy to głosowanie jako zabawowe testowe itp to oddałem głos na Adiego aby "zamieć" jego zły humor he he
A najbardziej podoba mi się fotka Pawcia choć nie mogę oddać drugiego głosu - a może mogę - Pawcio mogę ?
janusz - 2010-11-18, 17:23
Adi, że tak zapytam, po jakiego grzyba glosowałeś jeżeli to głosowanie wywołało dyskomfort i źle się z tym czujesz?
Zdjęcia wiszą na forum od pół roku i to przeterminowane też. Ankieta została zrobiona dwa dni temu kiedy już wszyscy wiedzieli o jej nieregulaminowości. Normalnie najpierw trzeba było zwrócić uwagę, że to głosowanie jest niespotykanym przejawem łamania wszelkich praw i regulaminów a dopiero potem podjać decyzje o niegłosowaniu i bojkocie.
Nie ma możliwości cofnąć Twojego głosowania, nie pozwala na to skrypt forum. Możliwe jest jedynie usuniecie tej ankiety i założenie nowej. Tego jednak nie zrobię bo głosowało więcej osób niż Ty jeden i nie będę usuwał głosów osób które nie mają zastrzeżeń do tego głosowania. Adi napisał/a: | Mnie nie bawi postępowanie pt "moje forum i robię co mi się podoba |
A na to odpowiedział Ci Pawcio.
Kto wiedział Adi, że będziesz miał zły dzień i regulamin konkursu fotograficznego będzie najważniejszym regulaminem w twoim życiu.
Dziabong - 2010-11-18, 19:05
No dobra falstart już mamy za sobą - bawmy się teraz tym konkursem.
janusz - 2010-11-18, 19:05
Adi napisał/a: | Jak znajdziesz chwilę wolnego czasu to proszę przeczytaj jeszcze raz moje posty, bez emocji |
Przeczytałem i:
Podtrzymuję to co napisałem, według mojej wiedzy, umiejętności i tego , że na forum mogę wszystko to jednak nie mogę cofnąć Twojego głosowania.
W pierwszym poście jaki napisałeś wskazujesz że zdjęcie 13 jest nieregulaminowe domniemywam, że ze względu na czas umieszczenia. Podważyłeś też regulaminowosć zdjęcia Madzi Elerówny ale wycofałeś się z tego. Moim zdaniem słusznie się wycofałeś bo zostało użyte tylko jedno zdjęcie i to pierwsze umieszczone na forum.
Jeżeli te "przekręty" były tak znaczące to czemu glosowałeś a nie poczekałeś na wyjaśnienia Twoich zastrzeżeń. Minęło tylko 5 minut od Twojego postu do mojego. Jeżeli zagłosowałeś (tego nie wiem) po moim poście tym bardziej nie rozumiem czemu głosowałeś?
Nie bardzo też potrafię zrozumieć Twoje poczucie krzywdy i pretensje dopiero w momencie gdy ktoś zechciał coś zrobić by to forum było ciekawsze. Gdy koledzy zechcieli poświecić swój czas i pracę dal forum. Czemu Ty nie zaproponowałeś wskrzeszenia konkursu fotograficznego i nie zaproponowałeś, że się tym zajmiesz. Byłoby zgodnie z regulaminem i praworządnie.
Dobrze, że ograniczasz swoje słuszne skądinąd zastrzeżenia do Adi napisał/a: | Żałuję, że już głosowałem, bo inaczej tego nie potrafię zbojkotować. | a nie do powołania komisji śledczej dla ukarania sprawcy tego niebywale haniebnego czynu, bo sprawcę przecież już znalazłeś, teraz tylko wyrok potrzebny.
Pawcio, Dziabong i janusz
gino - 2010-11-18, 19:17
Adi napisał/a: | janusz, Panie i Władco tego tutaj forum |
Adi napisał/a: | wiesz wszystko najlepiej, ale tak nie jest .................. Gino wie lepiej - nie wiesz tego ???? |
ADI ...ani to smieszne..ani dowcipne...jedynie ZŁOŚLIWE..
jeszcze raz prosze..wyluzuj...
jak tak wszytsko Ci nie pasuje..nie glosuj..nie czytaj.....nie szukaj wrogow....
działa Ci to na nerwy, masz złe dni......ziołeczka zaparz ..pomagaja..
ale..przedewszystkim...daj sie innym bawic...
janusz - 2010-11-18, 20:03
Adi napisał/a: | a na koniec mi się odechciało. |
Dzięki Bogu
U mnie było podobnie.
Adi napisał/a: | Potem nie pojawiła się ankieta do głosowania |
Adi napisał/a: | Potem była reaktywacja, która mnie ucieszyła |
Potem zrobiłem ankietę.
Potem zauważyłeś nieścisłość regulaminową.
Potem jak ją pokazałeś to też zauważyłem.
Potem pomyślałem, że człowiek ma na głowie tyle znacznie ważniejszych spraw i ciekawszych rzeczy do zrobienia (np dyskusja z Adim), że takie nagięcie regulaminu przy nieregulaminowsci całego XII wydania konkursu, to pikuś.
Fux - 2010-11-18, 20:13
A gdzie foty?
Świstak - 2010-11-19, 10:17
zmieniono automatycznie na - lafirynda, po takich akcjach ręce opadają i przestaje się chcieć zaglądać na Forum. Aż strach otwierać jakiś temat bo nawet o zmieniono automatycznie na - opowiadaj zdjęcia a konkretnie o termin glosowania może zrobić się pyskówka i publiczne darcie pasów.
Przekleństwa użyte w tym poście celowo pozostawiam w pełnej formie pragnąc tym samym wyrazić swój poziom frustracji. Gotów jestem przyjąć wszelkie konsekwencje, łącznie z czasowym lub stałym zakazem pisania na Forum.
Edit: Niestety skrypt moje jawne przekleństwa objął cenzurą, ale fakt pozostaje faktem że ich użyłem.
roger - 2010-11-19, 10:23
A ja chciałem powiedzieć ,że poruszę tą sprawę w Amerykańskim Kongresie i poproszę o interwencję ...... zarówno w sprawie konstultacji okołoregulaminowych jak i stosunku do stosunku po stosunku w stosunku do słów uznanych powszechnie za obraźliwe .....
OOOOOO i doigraliście się teraz zajmie się tym CIA ...... i KGB
Q..... dzwonię do Fotygi i Antka może jeszcze coś załatwią ......
PS
Świstak napisał/a: | Edit: Niestety skrypt moje jawne przekleństwa objął cenzurą, ale fakt pozostaje faktem że ich użyłem. |
Nie do końca w dymku że strony głównej bez rozwijania tematu widać ....
Andrzej 73 - 2010-11-19, 13:52
Jak niewiele potrzeba ludziom , aby powstały utarczki.
paf - 2010-11-19, 19:57
szybko poszło
ręce czasami opadają ale cóż trzeba nimi ruszać dalej.
Cytat: | Q..... dzwonię do Fotygi i Antka może jeszcze coś załatwią ...... |
No trzeba by
temat zamykam
gino - 2010-11-20, 17:16
chyba niema ograniczen.....
ps.ale nie bedziesz pozniej BOJKOTOWAŁ zabawy bo cos tam cos tam....
Dziabong - 2010-11-20, 17:27
Ted69 napisał/a: | To ja poprosze o dokladna definicje - CO nazywamy zlotem CT.
Czy spotkanie beskidnikow - jest czy nie jest zaliczane do tej kategorii ? |
Może być tak: za Zlot uważam każdy ogłoszony zjazd/spotkanie na forum CT, beskidników też.
Dziabong - 2010-11-20, 21:53
Ted69 napisał/a: | Dziabong napisał/a: | Ted69 napisał/a: | To ja poprosze o dokladna definicje - CO nazywamy zlotem CT.
Może być tak: za Zlot uważam każdy ogłoszony zjazd/spotkanie na forum CT, beskidników też. |
OK - i sprawa jasne wiec moze zmienic w zapisie tematu ze nie zlot CT ale impreza, spotkanie ogloszone na forum CT - nie bedzie watpliwosci. |
A MOŻE JESZCZE COŚ ZMIEĆ.
Tadeusz - 2010-11-20, 21:56
Mam prośbę do moderatorów tego działu, Pawcia i Dziabonga, aby usunęli z wątku przeznaczonego tylko na zdjęcia, powyższe posty będące w istocie dyskusją o konkursie i jego zasadach.
Proszę, scalcie te posty z wątkiem dyskusyjnym. Aby to umożliwić, wątek dyskusyjny ponownie otwieram.
janusz - 2010-11-20, 23:54
Ja to zrobiłem.
Tadeusz - 2010-11-21, 00:19
janusz napisał/a: | Ja to zrobiłem. |
Ja mogłem przecież, ale nie zrobiłem tego.
W tym dziale są moderatorzy i to ich rola.
Jednak dziś, w dniu Twych imienin, możemy się nie gniewać.
KOCZORKA - 2010-11-22, 15:08
maluch napisał/a: | Krupówki mam na codzień , ale Jajecznice od Prezesuu kilka razy w roku, ostatnio bardzo rzadko, Prezesuu ma urlo ????
|
Witaj maluszku.
Jacuś ten roczek coś zapracowany.
Ale musi kiedyś odpocząć , to na jakiś zlocik przyjedzie i upichci jajeczniczkę.
Pawcio - 2010-11-22, 23:03
KOGUT napisał/a: | przepraszam ale czy ogłoszenie spotkania liczy się tylko przed tym spotkaniem czy po ,jako relacja , też ? |
Jak Ci pasuje!
roger - 2010-11-23, 20:00
ADI .... Kolegów Hainekena i Ogóra na fotce zlotowej poznaję ....ale Koczor nie ostry .....
Track222 - 2010-11-23, 22:15
Powtarzam zdjecie - w wymiarach zgodnych z regulaminem.
Wito - 2010-11-25, 08:03
Witam. Na wniosek Pawcio, umieszczam zdjęcie we właściwym formacie, przez co będzie nieco zmienione. Zdjęcie w oryginalnej rozdzielczości, niestety już skasowałem. Pozdrawiam.
tolo61 - 2010-11-28, 21:51
KANKAN
[Zmiana zdjęcia na regulaminowe]
wbobowski - 2010-11-29, 14:15
Ted69 napisał/a: | To ja poprosze o dokladna definicje - CO nazywamy zlotem CT.
Witaj, jesteś z nami od grudnia 2009. Zarówno Tobie jak i innym nowszym kolegom gorąco polecam najpierw poszukanie na forum interesujacych Was tematów, a potem dopiero zadawanie pytań... ale najlepiej w odpowiednich do tego forach czy tematach.
Odpowiadając na Twoje pytanie informuję Cię o dyskusji w 2009 roku na forum poświęconym spotkaniom i zlotom CT.
Dyskusja ta zakończyła się ustaleniami dotyczącymi ogólnopolskich numerowanych zlotów CT.
Termin nowych zlotów (organizowanych po raz pierwszy) musi być ustalony w roku poprzedzającym termin zlotu, Zlot musi być ogólnodostępny bez ograniczeń ilościowych. Do tego musi być zapewniona odpowiednia infrastruktura (prąd, serwis WC).
Jak pewnie wiesz istnieją już zloty cykliczne (jak np. Pajęczno) i tu termin może być uściślony później.
Na tej podstawie KOCZOR prowadzi już drugi rok Harmonogram spotkań, MK CT, Zlotów CT itp.
Wszystkie inne spotkania to zloty MK CT.
Mam nadzieję, że rozwiałem Ci pewne wątpliwości.
Pozdrawiam
Dziabong - 2010-11-29, 15:35
PLS Ted to był ukłon dla Ciebie, abyś mógł brać udział w konkursie. Proszę nie szukaj dziury w całym, to jest zabawa , a nie praca doktorska. Zawsze można potraktować regulaminowo do bólu, ale po co. Robisz ładne fotografie, szkoda by było aby ich zabrakło.
48a-ELANKO - 2010-12-01, 20:59
Cytat: | XVII edycja Marzec 2010 - |
Pawciu ! czy to jest OK ? ( rok ? )
Dziabong - 2010-12-05, 18:55
Bardzo prosimy o przeczytanie regulaminu konkursu przed zamieszczeniem swoich prac w konkursie fotograficznym. Unikniemy wówczas niepotrzebnych dyskusji, w przypadku wątpliwości prosimy o info na PW.
martes - 2010-12-06, 10:07
Proszę o usunięcie mojego pierwszego zdjęcia (ja już nie mogę) dostałem info że takie nie będzie oceniane , dam inne
Pozdrawiam i dziękuję
makarena2001 - 2010-12-06, 10:37
gino napisał/a: | jesienny wypad... |
Super fotka .
Ma klimat :-)
wbobowski - 2010-12-06, 20:32
6. Jeden nick na forum = 1 zdjęcie w miesiącu.
Jest to 6-ty punkt Regulaminu.
yannoo zdecyduj sie na jedno a resztę wywał. To nie są relacje z wypraw.
bonusik - 2010-12-08, 22:18
Czyżby plac desantowy przy drodze do ośrodka wypoczynkowego w Rogowie?..
Dość dawno temu miałem okazję być tam na manewrach....
Czołgi,transportery pływające i takie tam pierdoły....
Andrzej1 - 2010-12-16, 16:13
Ładne zdjęcia, zapowiada się ostra walka
Dziabong - 2011-01-09, 18:31
Andrzej1 napisał/a: | Ładne zdjęcia, zapowiada się ostra walka |
Andrzej1 Ty to Prorok jesteś.
Słuchajcie ludki, zdjęcia coraz fajniejsze. Nowy regulamin widzę, że kłopotów raczej nie sprawia. Już się cieszę na następne zdjęcia.
Dziabong - 2011-01-23, 11:24
Pogoda się poprawia. Mam propozycję aby tak przebrać zdjęcia z wakacji, powspominać troszkę przy kawie i w dobrym nastroju wziąść udział w konkursie fotograficznym
Pawcio - 2011-01-30, 20:42
Ostatni dzwonek aby zamieścić zdjęcia w lutowej edycji konkursu
http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=9072
lub oddać głos na najlepszą styczniową pracę
http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=9071 .
Pawcio - 2011-02-10, 12:53
Coś w ostatnim czasie ciężko nam idzie zamieszczanie prac w konkursie.
Tematem obecnej edycji jest kamperowy gażet.
Gażet jak większość z nas się domyśla jest to instalacja, przyrząd bądź urządzenie niekoniecznie spełniające funkcje użytkowe.
Słowo gadżet pochodzi od słowa gadjet funkcjonującego w gwarze marynarskiej oznaczającego zagubioną bądź zapomnianą część statku.
Nie bądźcie tacy.. pokażcie swoje gadżety.
http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=9073
Camper Diem - 2011-02-10, 16:22
nie mogę wziąć udziału w konkursie...
jeszcze do niedawna byłem w posiadaniu dwóch gadżetów, które gwarantowałyby mi zwycięstwo: nie chłodząca lodówka i nie grzejące ogrzewanie.
niestety udało się naprawić
Dziabong - 2011-02-10, 19:52
affa napisał/a: | nie mogę wziąć udziału w konkursie...
jeszcze do niedawna byłem w posiadaniu dwóch gadżetów, które gwarantowałyby mi zwycięstwo: nie chłodząca lodówka i nie grzejące ogrzewanie.
niestety udało się naprawić |
Zawsze możesz dopisać, że działa jeśli Cię to hamuje w zrobieniu zdjęcia
Ami - 2011-02-12, 14:06
0000
krzysioz - 2011-02-12, 15:47
Tu raczej chodzilo o to ze nie chlodzaca lodowka i nie grzejacy grzejnik to tylko gadzet.
I ja sie z tym zgadzam.
Pawcio - 2011-02-28, 14:34
Przypominamy, iż dobiega końca głosowanie na najlepsze zdjęcie w XVI edycji konkursu oraz termin zgłaszania prac do XVII edycji.
Zapraszamy Was również do zgłaszania propozycji tematów do kolejnych konkursów.
slajd - 2011-02-28, 22:59
Upss spóźniłem się z głosowaniem
janusz - 2011-03-01, 15:40
Czy jest już jakiś temat fotek na marzec?
Pawcio - 2011-03-01, 15:44
Tak, ale zawsze możesz zgłosić nowy do następnych edycji .
Pawcio - 2011-03-30, 11:58
Kochani, ostatni dzwonek aby zamieścić fotkę do aktualnego konkursu: http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=9729
lub zagłosować na najciekawszą fotkę: http://www.camperteam.pl/...p=211384#211384
Pawcio - 2011-09-30, 09:40
I ponowny dzwoneczek.
Przypominamy o trwającym konkursie fotograficznym.
Aktualna edycja znajduje się tutaj: http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10423
Ami - 2011-10-02, 23:53
0000
Pawcio - 2011-10-08, 20:16
Rozleniwiła nam się brać kamperowa, oj rozleniwiła. Fotek do konkursu ani widu ani słychu.
Obecna edycja konkursu fotograficznego pozostaje bez rozstrzygnięcia. Dotarło tylko jedno zdjęcie.
Zastanawiamy się co dalej z kolejnymi edycjami. Aby zabawa trwała nadal -> musimy chcieć się bawić.
Pojawiają się pomysły zmiany zasad w konkursie- dopuszczenie fotek bez kamperów, edycje kwartalne, roczne...
Poddajemy pod dyskusję ponownie aktualny temat- co dalej z konkursem fotograficznym?
Świstak - 2011-10-10, 11:21
Ja znowu z wnioskiem racjonalizatorskim....
Zazwyczaj po wejściu na Forum klikam "zobacz swoje posty" i nigdy nie wyświetla mi się konkurs foto, więc zwyczajnie o nim zapominam. Może info umieścić na stronie głównej????
Tadeusz - 2011-10-10, 14:31
Punkt regulaminu nakazujący aby na zdjęciu był kamper, jest wg.mnie destrukcyjny. Wszystko co fajne w podróżach, na zlotach czy małych spotkaniach koleżeńskich dzieje się wtedy, gdy kampera w kadrze po prostu nie ma. Umieszczanie go na siłę odbiera chęć do udziału w konkursie. Tak dzieje się ze mną i mam podejrzenie, że inni Koledzy czują podobnie.
W praktyce wygląda to tak, że biorę najfajniejsze zdjęcie, chcę je wykorzystać w konkursie, ale z braku kampera w kadrze muszę je odłożyć. Te z kamperem są jednak gorsze lub mniej interesujące i... rezygnuję.
Rockers - 2011-10-11, 21:34
ja właśnie mam ten sam problem chętnie pokombinowałbym trochę i zrobił jakąś fotkę ale rzadko mam okazję wybrać się robić fotki kamperem może starczy jakiś motyw kamperowy ?? niekoniecznie kamper np sama kaseta z wc tą łatwiej zabrać na sesję zdjęciową
Ami - 2011-10-16, 22:11
0000
SlawekEwa - 2011-10-16, 22:18
jan amico napisał/a: | Ale jesli to problem ...zgadzam sie nawet na ,,kasete wc,,... |
Wy nie macie kasety WC
Pozdrawiamy
Poprawiłem oznakowanie cytatu.WB
Ami - 2011-10-16, 22:40
0000
slajd - 2011-10-25, 00:10
Tadeusz napisał/a: | Punkt regulaminu nakazujący aby na zdjęciu był kamper, jest wg.mnie destrukcyjny. |
Zgadzam się z Tadeuszem w 100% i co z tego, że w internecie jest tysiące "pięknych"
zdjęć skoro w większości nie są nasze-kamperowe.
Powtórzę kolejny raz;
1.proponuję zrezygnować z tematów miesiąca,
2. z pośród dotychczasowych laureatów konk.miesiąca powoływać 3 osobowe,
korespondencyjne jury konkursu,
3.ogłosić konkurs z podziałem na dwie kategorie z kamperem i bez,
4.pozostaje kwestia nagród i ich wysokości oraz sposobie wręczania - tu nie mam pomysłu
wagabunda - 2011-10-25, 20:05
Konieczność umieszczania w kadrze kampera,ogranicza i zubaza, zawęża konkurs.Ważne
że to konkurs ;naszego środowiska;i cieszmy się tym co udało sie zatrzymac w kadrze naszym koleżankom i kolegom -będzie dobrze!:spoko
WHITEandRED - 2012-01-21, 22:07
Dziabong - 2012-01-22, 19:01
Dobrze destrukcja destrukcją - na próbę poproszę o zdjęcia. Zanim zmienimy lub nie regulamin, proszę przygotujcie sobie aparaty i karty pamięci, w lutym i poproszę o zdjęcia nawiązujące do naszej pasji. Tematem być może będzia właśnie owa nasza pasja. Ja jednak nie chcę wszystkich zdjęć bo one i tak trafiają na forum, chcę tylko przez Was wybrane, te konkursowe. Przekonajcie mnie, że chcecie konkurs fotograficzy, ostatnio szału w ilości zdjęć nie było.
Misio - 2012-01-23, 18:54
Dziabong napisał/a: | Dobrze destrukcja destrukcją - na próbę poproszę o zdjęcia. Zanim zmienimy lub nie regulamin, proszę przygotujcie sobie aparaty i karty pamięci, w lutym i poproszę o zdjęcia nawiązujące do naszej pasji. Tematem być może będzia właśnie owa nasza pasja. Ja jednak nie chcę wszystkich zdjęć bo one i tak trafiają na forum, chcę tylko przez Was wybrane, te konkursowe. Przekonajcie mnie, że chcecie konkurs fotograficzy, ostatnio szału w ilości zdjęć nie było. |
Mamy tzw. martwy sezon i możemy pobawić się zdjęciami.
Mam kilka pasji i nie wiem którą wybrać. Chyba poproszę Kotka o pomoc w podjęciu decyzji.
Pawcio - 2012-01-24, 13:02
Ok. Jeśli są chętni do zabawy fotograficznej, to jedziemy dalej.
Otwieramy kolejną edycję konkursu. W kadrze nie musi być kamperka, jednak będzie miło, jeśli zdjęcia będą trzymały akcent karawaningowy.
Jeśli ktoś ma jeszcze sugestie, co do zmian w konkursie- zapraszam do dyskusji.
darboch - 2012-01-24, 13:59
Pawcio napisał/a: | Miło będzie, jeśli jednak wystąpi karawaningowe zabarwienie na zdjęciach. |
a jeżeli pasja nie jest związana z karawaningiem ?
Pawcio - 2012-01-24, 14:16
darboch napisał/a: | Pawcio napisał/a: | Miło będzie, jeśli jednak wystąpi karawaningowe zabarwienie na zdjęciach. |
a jeżeli pasja nie jest związana z karawaningiem ? |
Czy będzie miło? Oczywiście. A jak bardzo.. to od zdjęcia będzie zależało.
gino - 2012-01-24, 17:42
widzę że nie możecie sie dogadac...
osobiście, uwazam ze skoro forum kamperowe...a nie fotograficzne
to fotki powinny byc z kamperkiem w tle
..i ja, zawsze spełniałem ten wymóg bez większych problemów
ale..że sa równiez głosy na fotki ''ogólne'' ... proponuje wszystkie ''tematy'' rozpatrywac w 2 kategoriach
1- wszelakie zdjęcia
2- zdjęcia z ''kamperyzmem'' w tle /nie domyslnym tylko...''realnym''
wtedy każdy, będzie mógł sie wykazać
Misio - 2012-01-24, 18:23
Bardzo dobry pomysł z przewagą na kamperyzm.
Pawcio - 2012-02-29, 08:55
Przypominamy, iż dzisiaj jest ostatni dzień dla nadsyłania fotek do obecnej edycji konkursu fotograficznego : http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=12029
Czekamy również na propozycje tematów do kolejnych edycji konkursu.
|
|