Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Rzetelne informacje techniczne bez bajerowania - zasilanie lodówki 12v z aku

alinixhi - 2022-06-23, 00:00
Temat postu: zasilanie lodówki 12v z aku
temat dla znawców...kupiłem knausa 640 i tu taka mała zagwózdka ...lodówka elektrolux przy 220v chodzi... z gazu chodzi....natomiast opcja zasilania 12v działa tylko przy właczonym silniku...tak ma być czy cos jest na rzeczy...w momencie gdy gasze silnik i przełaczam na zasilanie z aku wewnętrznego zasilanego solarami już nie...tak powinno być czy ktoś sobie coś porobił bo tak było wygodnie...ktoś cos ;) ;) ;)
ZEUS - 2022-06-23, 00:11

tak ma być... lodówka zasilana jest w opcji "12V" wyłącznie podczas pracy silnika, jest to lodówka (a w zasadzie chłodziarka) absorbcyjna i przy jej sporym poborze prądu na akumulatorze za długo by nie popracowała🤗
Andrzej 73 - 2022-06-23, 07:18

alinixhi napisał/a:
tak ma być czy cos jest na rzeczy

Tak ma być , jak chcesz to możesz w weekend do mnie podjechać kamperem i porozmawiamy o tym i o tamtym. Wyjaśnię działania urządzeń w kamperze.
:spoko

alinixhi - 2022-06-23, 08:09
Temat postu: https://www.camperteam.pl/forum/viewforum.php?f=429
dziękuje za cenne uwagi /nowy nabytek no moze nie nowy rocznikowo/ bo ma 25lat więc cos innego niz dotychczas bo była to cepka a teraz kamper....cały czas sie ucze jak to ustrojstwo obsługiwac bo to inna bajka niz przyczepka...jak to mówią ....kamperowanie jest najtańszym sposobem uprawiania turystyki dla ludzi bogatych....alde /poduszki/przetwornice/opanowałem a to co sam zrobiłem to tym bardziej opanowane...jest jeszcze pare ciekawostek typu klima travel cool i dodatkowe ogrzewanie części kabinowej które rozpracowuje ale to z czasem....chciałem coś więcej o tym pojeżdzie dodać mam na myśli fotki ale nie chcą sie wkleić...na fejsie jakoś to prościej działa pozdro :kwiatki: :kwiatek2 :kwiatek2
yamah - 2022-06-23, 08:59
Temat postu: Re: https://www.camperteam.pl/forum/viewforum.php?f=429
alinixhi napisał/a:
..na fejsie jakoś to prościej działa 2

..bo facebuk to dla prostych ludzi :hide: a nowości kampera powoli ogarniesz..każdy z nas tak miał i ma..a ile radości to sprawia :bigok

Banan - 2022-06-23, 11:37

alinixhi napisał/a:
chciałem coś więcej o tym pojeżdzie dodać mam na myśli fotki ale nie chcą sie wkleić...

Nie mogą być większe niż 2 mega, wtedy się uda :mrgreen:
Najprościej "przepuścić" je przez komunikator Whatsapp, jeżeli używasz ;)

Kazik II - 2022-06-23, 19:34

Banan napisał/a:
alinixhi napisał/a:
chciałem coś więcej o tym pojeżdzie dodać mam na myśli fotki ale nie chcą sie wkleić...

Nie mogą być większe niż 2 mega, wtedy się uda :mrgreen:
Najprościej "przepuścić" je przez komunikator Whatsapp, jeżeli używasz ;)

Jako złośliwy zgred ośmielam się zauważyć, że również tekst alinxhi można by przepuścić przez jakiś prostownik językowy. PS długo się biedziłem, zanim udało mi się przetworzyć ten nick przez klawiaturę - ale nie jestem pewien, czy się udało :gwm .

alinixhi - 2022-06-23, 20:17

jak chcecie zobaczyć mój pojazd to wrzuciłem fotki na facebooka na grupie Camping i Caravaning Polska ...... a takie tam.... :ok ...tu nie umiem tego wkleić.....