| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Pomocy! mam konkretny problem techniczny - Poszukiwane uchwyty szuflad kuchni w Burstner Elegance
NdR - 2022-07-27, 06:12 Temat postu: Poszukiwane uchwyty szuflad kuchni w Burstner Elegance Szanowni, połamały mi się metalowe odlewy wewnątrz uchwytów i cała szyna wypada z szafki. Usilnie szukam czegoś na wymianę, ale bez skutku...
Jesteście w stanie pomóc?
Uchwyt podnosi się do góry na całej jego długości, co zwalnia zatrzask i można pociągnąć za uchwyt do siebie celem otworzenia szuflady.
Nie mam pojęcia, jak taki uchwyt się nazywa ani kto jest producentem...
Tak to wygląda
Gżegżółka - 2022-07-27, 06:51
Nie jestem pewny....może https://www.baldacci.it/P...0RCMzEzMDA0MjA1 ?
NdR - 2022-07-29, 14:03
Dzięki Gżegżółka!
To jest ten uchwyt, jednak producent nie podaje na swojej stronie ani dystrybutorów, ani nie umożliwia zamówienia przez klienta indywidualnego.
Zostaje zatem Burstner Polska i cena 100 EUR za sztukę :/
Horte - 2022-07-29, 15:25
Jest jeszcze jedno rozwiązanie za około 15 zł.
Kupujesz taki zamek jak z fotek i montujesz. Masz zamykanie na zasadzie: dopychasz - odblokowujesz, ta sama czynność blokujesz.
Wszystkie swoje górne szafki na taki system przerobiłem, bo oryginalne klamki psuły się jedna za drugą.
MILUŚ - 2022-07-29, 15:59
| Horte napisał/a: | Jest jeszcze jedno rozwiązanie za około 15 zł.
Kupujesz taki zamek jak z fotek i .... |
do tego jakieś ładniejsze wkręty
Horte - 2022-07-29, 16:05
Wiedziałem, że zwrócicie na to uwagę
Obiecuję, że się w ciągu tygodnia poprawię.
Najlepsze jest, to że zrobiłem zdjęcie ostatniego zestawu który montowałem i śrubek już miałem deficyt.
Socale - 2022-07-29, 21:11
Mam coś innego, łatwego w zamontowaniu. Wiem nawet gdzie to mam ale nie wiem ile sztuk, bodaj tylko jedną, może dwie.
Cena: 1 zł
LukF - 2022-07-29, 21:44
Horte,
Te uchwyty nie nadają się do szuflad które są ciężkie lub mają ładunek ciężki. Po prostu puszczą. Do drzwiczek szafek górnych mogą być. Lecz mechanizm jest dość delikatny jednak.
Horte - 2022-07-30, 06:15
Te moje to wersja mini. Pewnie są większe.
Fakt. U mnie zamontowane są w górnych szafkach.
NdR - 2022-08-02, 12:36
Myślałem już o waszych propozycjach, jednak ze względu na rozmiar tych szuflad i wagę ich zawartości, taki handrail to jedyna słuszna opcja.
Ostatecznie zamówiłem dwie sztuki w Burstner Polska. Czas oczekiwania to 3-4 miesiące...
Socale - 2022-08-02, 21:38
| NdR napisał/a: | ...
Burstner Polska. Czas oczekiwania to 3-4 miesiące
... |
UuUuUuUu....Gratuluję Burstnerowi sukcesów.
|
|