Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Pomocy! mam konkretny problem techniczny - Poszukiwane uchwyty szuflad kuchni w Burstner Elegance

NdR - 2022-07-27, 06:12
Temat postu: Poszukiwane uchwyty szuflad kuchni w Burstner Elegance
Szanowni, połamały mi się metalowe odlewy wewnątrz uchwytów i cała szyna wypada z szafki. Usilnie szukam czegoś na wymianę, ale bez skutku...
Jesteście w stanie pomóc?

Uchwyt podnosi się do góry na całej jego długości, co zwalnia zatrzask i można pociągnąć za uchwyt do siebie celem otworzenia szuflady.
Nie mam pojęcia, jak taki uchwyt się nazywa ani kto jest producentem...
Tak to wygląda

Gżegżółka - 2022-07-27, 06:51

Nie jestem pewny....może https://www.baldacci.it/P...0RCMzEzMDA0MjA1 ?
NdR - 2022-07-29, 14:03

Dzięki Gżegżółka!
To jest ten uchwyt, jednak producent nie podaje na swojej stronie ani dystrybutorów, ani nie umożliwia zamówienia przez klienta indywidualnego.
Zostaje zatem Burstner Polska i cena 100 EUR za sztukę :/

Horte - 2022-07-29, 15:25

Jest jeszcze jedno rozwiązanie za około 15 zł.
Kupujesz taki zamek jak z fotek i montujesz. Masz zamykanie na zasadzie: dopychasz - odblokowujesz, ta sama czynność blokujesz.
Wszystkie swoje górne szafki na taki system przerobiłem, bo oryginalne klamki psuły się jedna za drugą.

MILUŚ - 2022-07-29, 15:59

Horte napisał/a:
Jest jeszcze jedno rozwiązanie za około 15 zł.
Kupujesz taki zamek jak z fotek i ....

do tego jakieś ładniejsze wkręty :chytry

Horte - 2022-07-29, 16:05

Wiedziałem, że zwrócicie na to uwagę :wyszczerzony:

Obiecuję, że się w ciągu tygodnia poprawię.
Najlepsze jest, to że zrobiłem zdjęcie ostatniego zestawu który montowałem i śrubek już miałem deficyt.

Socale - 2022-07-29, 21:11

Mam coś innego, łatwego w zamontowaniu. Wiem nawet gdzie to mam ale nie wiem ile sztuk, bodaj tylko jedną, może dwie.
Cena: 1 zł :mrgreen:

LukF - 2022-07-29, 21:44

Horte,

Te uchwyty nie nadają się do szuflad które są ciężkie lub mają ładunek ciężki. Po prostu puszczą. Do drzwiczek szafek górnych mogą być. Lecz mechanizm jest dość delikatny jednak.

Horte - 2022-07-30, 06:15

Te moje to wersja mini. Pewnie są większe.
Fakt. U mnie zamontowane są w górnych szafkach.

NdR - 2022-08-02, 12:36

Myślałem już o waszych propozycjach, jednak ze względu na rozmiar tych szuflad i wagę ich zawartości, taki handrail to jedyna słuszna opcja.

Ostatecznie zamówiłem dwie sztuki w Burstner Polska. Czas oczekiwania to 3-4 miesiące...

Socale - 2022-08-02, 21:38

NdR napisał/a:
...
Burstner Polska. Czas oczekiwania to 3-4 miesiące
...

UuUuUuUu....Gratuluję Burstnerowi sukcesów.