|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Litwa, Łotwa, Estonia - Kraje bałtyckie info
remi - 2022-07-30, 10:47 Temat postu: Kraje bałtyckie info Witam .Za parę dni wyjazd w tym kierunku .Czy ktoś z kolegów był tam z wędkami bo mam problem z wykupem zezwolenia .Może ktoś to przerabiał.Wiem że wszystko jest w internecie ale na stronie estońskiej problem z konfiguracją danych obywatela. Drugie pytanie -czy w tym regionie można trafić na wagę.O viniety to aż się boję zapytać bo z postu o nich to dwie prawdy - i tak i nie.Auto 3.5 DMC org. kamp.
stef - 2022-08-10, 21:46
Co do wagi to tak jak u nas... jak jest na Litwie akcja ważenia busów to ważą, stacjonarnych wag nie zauważyłem.
Do do winiet. To na Litwie do 3.5 nie są wymagane. Co do Łotwy to chyba nikt tego nie wie... w Estonii tez nie są wymagane.
Janusszr - 2022-08-10, 22:10
Przejeżdżałem w czerwcu br. przez Litwę, Łotwę, Estonię. Zero wag, policji. Winiety nie obowiązują.
JaWa - 2022-08-11, 11:56
Na szczęście, jak dotąd to jeszcze normalne kraje. W Estonii, jak w Norwegii. Masz mnóstwo atrakcyjnych, darmowych miejsc, z wiatami, grillem, codziennie uzupełnianym drewnem na grilla, kosze na śmieci i sławojki.
|
|