| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Hand made - ręczna robota - Oryginalne fotele z Ducato
piter89 - 2022-08-09, 09:35 Temat postu: Oryginalne fotele z Ducato Cześć
Chciałem się spytać czy ktoś z Was ma może do sprzedania oryginalne fotele dla kierowcy i pasażera z Fiata Ducato (po 2006, mój to rocznik 2010) wraz z działającym napinaczem pirotechnicznym?
Chciałbym wrócić do oryginalnych foteli i dołożyć tylko do nich obrotnicę.
Będę wdzięczny za propozycje lub namiary gdzie takie fotele (w parze) w rozsądnej cenie dostać. Bowiem cena nowych jest zaporowa.
Mogę też się zamienić na oryginalne - obecnie mam oba obrotowe z VW sharana (normalnie - po stronie kierowcy i pasażera).
LukF - 2022-08-09, 11:56
piter89,
Przecież na alledrogo masz tego miliony, nawet kolor wybierzesz
piter89 - 2022-08-09, 13:50
Hmmm, nie abym nie patrzył ale z używanych widziałem głównie fotele kierowcy. A po prawej chcę też mieć pojedynczy fotel. Czy może są one uniwersalne? (nie wiem tego dokładnie).
Być może coś źle szukałem, podesłałbyś proszę namiary na fotele, najlepiej komplety?
EDIT: OK, faktycznie na allegro jest tego dużo i łatwo wyszukać. Wcześniej głównie patrzyłem na OLX a tam było dużo syfiastych foteli i mało foteli pasażera. Dziękuję za podpowiedź.
To jeszcze kontynuując wątek:
- Jeśli mam podstawę fotela o standardowej wysokości i oryginalny fotel z ducato, to wystarczy dokupić tylko obrotnicę, czy jest konieczne jeszcze zmienić podstawę na inną aby pasowała do obrotnicy?
LukF - 2022-08-09, 13:54
Fotele nie są uniwersalne: lewy i prawy są inne tzn. lustrzane odbicie
piter89 - 2022-08-09, 14:05
OK dziękuję za pomoc
Jeszcze jedno pytanie techniczne - jak rozumiem to fotele dla ducato oznaczane jako 06-22 są kompatybilne z modelami pojazdów produkowanymi w tych rocznikach?
Inaczej mówiąc, nie ma ryzyka, że gdy kupię fotel z podstawą to nie zamontuję jej do podłogi jeśli te oznaczenia się zgadzają?
LukF - 2022-08-09, 14:45
Tak. Od 2006 do teraz wszystko pasuje.
piter89 - 2022-08-10, 08:21
A jeszcze może głupie pytanie, ale czy obok siebie z przodu moga być 2 takie same fotele ale z różnym kolorem tapicerki?
Czy o to może gdzieś przyczepić ktoś na przeglądzie albo policja (też za granicą jak w Niemczech czy Austrii)?
Gregor887 - 2022-08-10, 08:42
Kolor tapicerki ma niewielki wpływ na bezpieczeństwo w aucie. Aktualnie mam zamontowane trzy pojedyncze fotele i każdy w innym kolorze. Wczoraj byłem na przeglądzie i nikogo to nie interesowało. A fotel sypialny który mi został po Ducato ma jeszcze inną tapicerkę .
piter1600 - 2022-08-29, 20:57
Obrotnica na standardowej podstawie podniesie fotel ok 4 cm.Może być za wysoko.Można kupić obniżoną ale to koszt ok 850 zł za sztukę.
SlawekEwa - 2022-08-30, 06:37
| piter1600 napisał/a: | | Można |
obniżyć podstawę
|
|