Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Czechy - Wekkend 6-7-8 lutego w Pradze.

janusz - 2009-02-06, 13:25
Temat postu: Wekkend 6-7-8 lutego w Pradze.
Czy może ktoś ma w planach tą sobotę i niedzielę w Pradze. Albo ma wolne, chęć i nie wie gdzie jechać. Wyruszamy dzisiaj po południu.
Oczywiście kamperkiem.

Tadeusz - 2009-02-06, 13:37

Szerokiej drogi, ładnej pogody i dobrego samopoczucia życzymy. Jednym słowem - beztroskiej zabawy. :) :spoko
TOMMAR - 2009-02-06, 13:56

Jak do Pragi to przez Zgorzelec.
Jak nie zajedziecie to..................... :zastrzelic

eeik - 2009-02-06, 14:24

Hehe :) )
Mirek właśnie wyciągnął kampióra żeby go przegonić, ale czy do Pragi hmmm - walne zgromadzenie robimy dzisiaj i decydujemy gdzie.
Mnie się nartki marzą :) ))

Do Pragi to przez Żory czyli przez Marklowice nie ma co to , to tamto :) )

TOMMAR - 2009-02-06, 14:27

Ewa nie podbieraj gosci :spoko
eeik - 2009-02-06, 14:32

TOMMAR napisał/a:
Ewa nie podbieraj gosci :spoko

Rzekłabym "nie wtrancaj się "

Gdzie tam do Zgorzelca, Ojcu Dyrektorowi , ale za to Wam też po drodze do Pragi przez Marklowice , pakuj się

BiG Team - 2009-02-06, 14:33

Do Pragi wyłącznie przez Karpacz :diabelski_usmiech
janusz - 2009-02-06, 14:35

eeik napisał/a:
ale czy do Pragi hmmm

Nam najbardziej po drodze przez Wrocław. Ale jeżeli Eeiki jadą to pojedziemy przez Marklowice :haha:

Tadeusz - 2009-02-06, 15:18

janusz napisał/a:
Nam najbardziej po drodze przez Wrocław. Ale jeżeli Eeiki jadą to pojedziemy przez Marklowice

A próbowaliście na Pragę przez Otwock? Na Pragę mam kilka kilometrów.
To jak? Szykować kielonki? :wyszczerzony:

eeik - 2009-02-06, 15:23

janusz napisał/a:
eeik napisał/a:
ale czy do Pragi hmmm

Nam najbardziej po drodze przez Wrocław. Ale jeżeli Eeiki jadą to pojedziemy przez Marklowice :haha:

Zulka wrzeszczy na na narty , Wy pewnie w Pradze nastawieni będziecie na zwiedzanie.
Więc kłopotem bylibyśmy dla Was.

Ale satwiennictwo u nas obowiązkowe, bo użyję pokojowych argumentów :evil: :box :box2

Przecież pojedziecie autostrada na Wrocław, to odbijając na Rybnik i Marklowice to macie 20 km czyli akurat na kawę i jakiś słodycz czy inny tatar :) )

P/s wyciągac mięsko ???????

A co mi tam i tak wyciągnę :szeroki_usmiech

janusz - 2009-02-06, 15:40

eeik napisał/a:
Przecież pojedziecie autostrada na Wrocław
:shock:
Nie wiedziałem że nazywa się to autostrada :haha: :haha: :haha:
Nie my całkiem z innej strony. Jak będziemy jechać kiedyś do Bratysławy to będzie po drodze.
Pewnie pojedziemy tędyk:
http://mapy.google.pl/map...899&ie=UTF8&z=8
Bez Opole.

eeik - 2009-02-06, 16:48

janusz napisał/a:
eeik napisał/a:
Przecież pojedziecie autostrada na Wrocław
:shock:
Nie wiedziałem że nazywa się to autostrada :haha: :haha: :haha:
Nie my całkiem z innej strony. Jak będziemy jechać kiedyś do Bratysławy to będzie po drodze.
Pewnie pojedziemy tędyk:
http://mapy.google.pl/map...899&ie=UTF8&z=8
Bez Opole.

Ależ się czepnął O. Dyrekcja nooooooo

Autostrada, czy polna drga jak zwał tak zwał ważne, że niedaleko nas.

Ale jak widać wybrali na skróty :(

KOCZOR - 2009-02-06, 19:48

eeik napisał/a:

Nie czepnął się, nie czepnął, tylko nie zrozumiał, że jedyna słuszna droga z Pajęczna do Pragi wygląda tak:
Pajęczno---Otwock---Kraków---Marklowice---Karpacz---Zgorzelec---Praga(jak starczy czasu) :haha: :haha: :haha:

BiG Team - 2009-02-06, 20:01

KOCZOR napisał/a:
eeik napisał/a:

Nie czepnął się, nie czepnął, tylko nie zrozumiał, że jedyna słuszna droga z Pajęczna do Pragi wygląda tak:
Pajęczno---Otwock---Kraków---Marklowice---Karpacz---Zgorzelec---Praga(jak starczy czasu) :haha: :haha: :haha:

uwentualnie w kolejności odwrotnej :haha:

janusz - 2009-02-10, 15:11
Temat postu: Kilka zdjęć z Pragi
Kilka zdjęć z Pragi
KOCZORKA - 2009-02-11, 21:18

janusz napisał/a:
Kilka zdjęć z Pragi

Zdjęcia bardzo ładne, :ok ale przepraszam, gdzie jakieś podpisy!!! :shock:

Przynajmnie jakaś króciutka relacja!!! :-/

Podobał mi się ten dziwaczny budynek, i ten robot :?: :?: , ale gdzie to, :?: co to :?:

Lekcja słabo odrobiona :oops: , poproszę o uzupełnienie!!! :bukiet:

Powinnam się jeszcze podpisać - polonistka (bo tylko one tak się czepiają :haha: ), ale nie jestem. :roll:

Po uroczej wycieczce wypoczęty, zrelaksowany :szeroki_usmiech , proszę rzetelnie zabrać się do roboty!!! :haha: :haha: :haha:

janusz - 2009-02-12, 10:12

:hide:
Jeden podpis do wszystkich pasuje, "gdzieś w Pradze" :haha:
Skąd mam wiedzieć gdzie to było, byłem zajęty czym innym :haha: (piwo, beherovka, sklepy z butami :hide: )
Kemping był na wyspie nad Wełtawą.
Muzeum samochodów było przy samym wejściu na wyspę gdzie jest camping. Z tego miejsca jeździ tramwaj 12 na most Karola i 14 na stare miasto.
Kilka zdjec jest gdzieś z uliczek starej Pragi a nocne zdjęcia Hradczan z okolic mostu Karola.

majsterus - 2009-03-02, 23:06

a jakieś szczegóły możesz podać???
-koszta postoju
jak wygląda sprawa z sanitariatem?

zaczynam myśleć nad takim wypadem :wyszczerzony:

janusz - 2009-03-02, 23:23

Na kempingu były dwa kamperki, nasz i Belgów. Sanitariaty chyba są bo Belgowie tam biegali. Oni jednas sporo pili to i biegać musieli. Nie widziałem organoleptycznie to i nie wiem. Za dobą z prądem i czterema 75 minutowymi biletami tramwajowymi zapłaciliśmy niecałe 100 zł. 2 osoby i kamper. Do przystanku tramwajowego było jakieś 400-500 metrów.
darboch - 2010-06-10, 11:17

Nie chcąc dublowac tematow pozwolę sobie na wklejenie kilku fotek z Pragi nocą....za dnia jest urokliwa a wieczorem zjawiskowa