| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Czechy - Wekkend 6-7-8 lutego w Pradze.
janusz - 2009-02-06, 13:25 Temat postu: Wekkend 6-7-8 lutego w Pradze. Czy może ktoś ma w planach tą sobotę i niedzielę w Pradze. Albo ma wolne, chęć i nie wie gdzie jechać. Wyruszamy dzisiaj po południu.
Oczywiście kamperkiem.
Tadeusz - 2009-02-06, 13:37
Szerokiej drogi, ładnej pogody i dobrego samopoczucia życzymy. Jednym słowem - beztroskiej zabawy.
TOMMAR - 2009-02-06, 13:56
Jak do Pragi to przez Zgorzelec.
Jak nie zajedziecie to.....................
eeik - 2009-02-06, 14:24
Hehe )
Mirek właśnie wyciągnął kampióra żeby go przegonić, ale czy do Pragi hmmm - walne zgromadzenie robimy dzisiaj i decydujemy gdzie.
Mnie się nartki marzą ))
Do Pragi to przez Żory czyli przez Marklowice nie ma co to , to tamto )
TOMMAR - 2009-02-06, 14:27
Ewa nie podbieraj gosci
eeik - 2009-02-06, 14:32
| TOMMAR napisał/a: | Ewa nie podbieraj gosci |
Rzekłabym "nie wtrancaj się "
Gdzie tam do Zgorzelca, Ojcu Dyrektorowi , ale za to Wam też po drodze do Pragi przez Marklowice , pakuj się
BiG Team - 2009-02-06, 14:33
Do Pragi wyłącznie przez Karpacz
janusz - 2009-02-06, 14:35
| eeik napisał/a: | | ale czy do Pragi hmmm |
Nam najbardziej po drodze przez Wrocław. Ale jeżeli Eeiki jadą to pojedziemy przez Marklowice
Tadeusz - 2009-02-06, 15:18
| janusz napisał/a: | | Nam najbardziej po drodze przez Wrocław. Ale jeżeli Eeiki jadą to pojedziemy przez Marklowice |
A próbowaliście na Pragę przez Otwock? Na Pragę mam kilka kilometrów.
To jak? Szykować kielonki?
eeik - 2009-02-06, 15:23
| janusz napisał/a: | | eeik napisał/a: | | ale czy do Pragi hmmm |
Nam najbardziej po drodze przez Wrocław. Ale jeżeli Eeiki jadą to pojedziemy przez Marklowice |
Zulka wrzeszczy na na narty , Wy pewnie w Pradze nastawieni będziecie na zwiedzanie.
Więc kłopotem bylibyśmy dla Was.
Ale satwiennictwo u nas obowiązkowe, bo użyję pokojowych argumentów
Przecież pojedziecie autostrada na Wrocław, to odbijając na Rybnik i Marklowice to macie 20 km czyli akurat na kawę i jakiś słodycz czy inny tatar )
P/s wyciągac mięsko ???????
A co mi tam i tak wyciągnę
janusz - 2009-02-06, 15:40
| eeik napisał/a: | | Przecież pojedziecie autostrada na Wrocław |
Nie wiedziałem że nazywa się to autostrada
Nie my całkiem z innej strony. Jak będziemy jechać kiedyś do Bratysławy to będzie po drodze.
Pewnie pojedziemy tędyk:
http://mapy.google.pl/map...899&ie=UTF8&z=8
Bez Opole.
eeik - 2009-02-06, 16:48
| janusz napisał/a: | | eeik napisał/a: | | Przecież pojedziecie autostrada na Wrocław |
Nie wiedziałem że nazywa się to autostrada
Nie my całkiem z innej strony. Jak będziemy jechać kiedyś do Bratysławy to będzie po drodze.
Pewnie pojedziemy tędyk:
http://mapy.google.pl/map...899&ie=UTF8&z=8
Bez Opole. |
Ależ się czepnął O. Dyrekcja nooooooo
Autostrada, czy polna drga jak zwał tak zwał ważne, że niedaleko nas.
Ale jak widać wybrali na skróty
KOCZOR - 2009-02-06, 19:48
| eeik napisał/a: | | Ależ się czepnął O. Dyrekcja nooooooo |
Nie czepnął się, nie czepnął, tylko nie zrozumiał, że jedyna słuszna droga z Pajęczna do Pragi wygląda tak:
Pajęczno---Otwock---Kraków---Marklowice---Karpacz---Zgorzelec---Praga(jak starczy czasu)
BiG Team - 2009-02-06, 20:01
| KOCZOR napisał/a: | | eeik napisał/a: | | Ależ się czepnął O. Dyrekcja nooooooo |
Nie czepnął się, nie czepnął, tylko nie zrozumiał, że jedyna słuszna droga z Pajęczna do Pragi wygląda tak:
Pajęczno---Otwock---Kraków---Marklowice---Karpacz---Zgorzelec---Praga(jak starczy czasu) |
uwentualnie w kolejności odwrotnej
janusz - 2009-02-10, 15:11 Temat postu: Kilka zdjęć z Pragi Kilka zdjęć z Pragi
KOCZORKA - 2009-02-11, 21:18
| janusz napisał/a: | Kilka zdjęć z Pragi
|
Zdjęcia bardzo ładne, ale przepraszam, gdzie jakieś podpisy!!!
Przynajmnie jakaś króciutka relacja!!!
Podobał mi się ten dziwaczny budynek, i ten robot , ale gdzie to, co to
Lekcja słabo odrobiona , poproszę o uzupełnienie!!!
Powinnam się jeszcze podpisać - polonistka (bo tylko one tak się czepiają ), ale nie jestem.
Po uroczej wycieczce wypoczęty, zrelaksowany , proszę rzetelnie zabrać się do roboty!!!
janusz - 2009-02-12, 10:12
Jeden podpis do wszystkich pasuje, "gdzieś w Pradze"
Skąd mam wiedzieć gdzie to było, byłem zajęty czym innym (piwo, beherovka, sklepy z butami )
Kemping był na wyspie nad Wełtawą.
Muzeum samochodów było przy samym wejściu na wyspę gdzie jest camping. Z tego miejsca jeździ tramwaj 12 na most Karola i 14 na stare miasto.
Kilka zdjec jest gdzieś z uliczek starej Pragi a nocne zdjęcia Hradczan z okolic mostu Karola.
majsterus - 2009-03-02, 23:06
a jakieś szczegóły możesz podać???
-koszta postoju
jak wygląda sprawa z sanitariatem?
zaczynam myśleć nad takim wypadem
janusz - 2009-03-02, 23:23
Na kempingu były dwa kamperki, nasz i Belgów. Sanitariaty chyba są bo Belgowie tam biegali. Oni jednas sporo pili to i biegać musieli. Nie widziałem organoleptycznie to i nie wiem. Za dobą z prądem i czterema 75 minutowymi biletami tramwajowymi zapłaciliśmy niecałe 100 zł. 2 osoby i kamper. Do przystanku tramwajowego było jakieś 400-500 metrów.
darboch - 2010-06-10, 11:17
Nie chcąc dublowac tematow pozwolę sobie na wklejenie kilku fotek z Pragi nocą....za dnia jest urokliwa a wieczorem zjawiskowa
|
|