| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Pomocy! mam konkretny problem techniczny - Podpory elektryczne Autolift
NdR - 2022-09-01, 11:48 Temat postu: Podpory elektryczne Autolift Szanowni,
Pojazd mamy wyposażony w podpory elektryczne Autolift (Tesa, ew. Linnepe). System działał całkiem dobrze, do czasu aż jedna z podpór uległa uszkodzeniu. Śruba, która wydłuża podporę zmieliła gwint, w którym się obraca.
Znacie kogoś, kto może to naprawić?
Wymiana ze względów na koszty tylko w ostateczności, szczególnie, że nie da się zamówić jednej sztuki a komplet do tanich nie należy...
Janusszr - 2022-09-01, 13:39 Temat postu: Re: Podpory elektryczne Autolift
| NdR napisał/a: |
Znacie kogoś, kto może to naprawić?
|
Tokarz powinien ogarnąć temat.
WaldekR - 2022-09-01, 14:20
Trochę zachodu będzie. Bo albo trzeba naciąć nowy gwint co spowoduje konieczność dotoczenia nowej nakrętki bo zmienią się średnice. Jeżeli gwint w nakrętce jest dobry to pozostaje napawanie na czopie i ponowne nacięcie gwintu. Gwint się wytarł więc chyba sworzeń nie jest utwardzany. Dzisiaj w dobie bajerów do spawania nie powinno być problemu z napawaniem i ponownym nacięciem gwintu.
Pozostaje znalezienie warsztatu w którym pracuje złota rączka.
To nie jest jakaś skomplikowana robota tylko pokolenie fachowców którzy to potrafią zrobić przechodzi powoli do historii. Dzisiaj się nic nie naprawia tylko kupuje nowe.
Grooby78 - 2022-09-01, 21:24
A czy mogę prosić o zdjęcie sprawnej nogi. Mam dwie Lineppe. Jedna jest sprawna a druga niezbyt. Może są takie same jak ta co u Ciebie się uszkodziła. Wtedy z pewnością się dogadamy.
NdR - 2022-09-05, 08:40
| Grooby78 napisał/a: | | A czy mogę prosić o zdjęcie sprawnej nogi. Mam dwie Lineppe. Jedna jest sprawna a druga niezbyt. Może są takie same jak ta co u Ciebie się uszkodziła. Wtedy z pewnością się dogadamy. |
Pewnie.
Tak wyglądała, jak była nowa (poniżej)...
Myślę, że za moment będzie ten sam problem z drugiej strony, więc pokusiłbym się zarówno na lewą jak i prawą podporę.
Grooby78 - 2022-09-06, 17:40
Niestety Twoja jest inna o tych co ja mam.
|
|