Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Maty na szyby ducato 2016

minimaniak - 2022-10-02, 20:52
Temat postu: Maty na szyby ducato 2016
Cześć

Pewnie dubluje temat ale nie mogę znaleźć niczego konkretnego a potrzebuje maty izolacyjnena zimę zewnętrzne
Tylko sprawdzone w boju zimą przy minusowych temperaturach

Bede wdzieczny za polecenie konkretnych produktów (jeśli ktoś ma to superbyloby z linkiem www)

zbyszekwoj - 2022-10-03, 12:35

minimaniak napisał/a:
maty izolacyjnena zimę zewnętrzn

Mam pikowane robione w Maroku na wzór firmowych. Zatrzymują 2 st więcej niz bez. Zimowanie w Hiszpanii.

Robert-4 - 2022-10-03, 13:17
Temat postu: Re: Maty na szyby ducato 2016
minimaniak napisał/a:
Cześć

Pewnie dubluje temat ale nie mogę znaleźć niczego konkretnego a potrzebuje maty izolacyjnena zimę zewnętrzne
Tylko sprawdzone w boju zimą przy minusowych temperaturach

Bede wdzieczny za polecenie konkretnych produktów (jeśli ktoś ma to superbyloby z linkiem www)

Mam zewnętrzne, używałem na Nordkapp i się sprawdziły. Dodatkowy atut w porównaniu z wewnętrznymi (tymi grubymi -miałem) to nic nie płynie po szybach.
Napisz do Jarka papamila - tam kupiłem.

orkaaa - 2022-10-03, 16:53

Mam dwie jedne oryginalne do Transita a drugie sam uszyłem. Poszycie biały ortalion. Środek alufox. W sumie 3 części drzwi i przód łączone na rzepy. Maty na całe drzwi. Działają super. Te zrobione własnoręcznie używam cały rok. Przy ostrym słońcu dużo lepiej chronią niż wewnętrzne roletki. Szablony do wycięcia ortalionu i alufoxs robiłem z papieru. Polecam. Po pierwsze wyjdzie taniej, będziesz miał na cale drzwi i łączenia na rzepy umożliwiają łatwy montaż oraz zdjęcie np przodu gdy zimą jest słońce. Dodatkowo jak duży mróz zakładam jeszcze drugą warstwę czyli oryginalne na szyby.
minimaniak - 2022-10-03, 21:57

Mata termoizolacyjna Fiamma Thermoglas XXL Ducato
To mi polecono

zbyszekwoj - 2022-10-04, 08:24

orkaaa napisał/a:
łączenia na rzepy umożliwiają łatwy montaż

Lączenia na rzepy do pierwszego silnego wiatru, dorobiłem zaciski na klik.

Papamila miał eleganckie firmowe . Tylko wszystko co dobre to nie jest tanie. :bajer

minimaniak - 2022-10-06, 08:01

tak dzieki kupilem od JArka