Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Francja - Lazurowe Wybrzeże 2008

Nico - 2009-02-08, 17:40
Temat postu: Lazurowe Wybrzeże 2008
Zapraszam na krótką fotorelację z wyprawy po Lazurowym Wybrzeżu w zeszłym roku, wycieczka trwała dwa tygodnie i przebiegała przez Niemcy, Szwajcarię, Włochy i Francję oraz Monako.
Nico - 2009-02-08, 18:05

C.D.
Nico - 2009-02-08, 18:19

C.D.
Nico - 2009-02-08, 18:37

C.D.
SlawekEwa - 2009-02-09, 06:28

Super fotki z miejsc odwiedzonych przez nas 10 lat wcześniej. Mamy z tamtej wyprawy film z kamery wideo z utrwalonym Fiatem 126p na blachach Księstwa Monako :)
maga - 2009-02-09, 20:44

Nico,fajna fotorelacja oddająca piękno tego zakątku Europy,tak chętnie przez wszystkich odwiedzana.
Mieliśmy okazję zwiedzić te miejsca o których wspomniałeś,opisując wklejane zdjęcia.
Przyznasz,że chciało by się tam powrócić.

Nico - 2009-02-09, 21:33

maga napisał/a:
Przyznasz,że chciało by się tam powrócić.

Tak, tak w tym roku prawdopodobnie też tam zawitamy chociaż na kilka dni :spoko

Aulos - 2009-02-09, 22:02

My też w najbliższe wakacje przymierzamy się do odwiedzenia tych okolic. Już nam ślinka cieknie. Przy okazji, pozdrówcie Bydgoszcz - to miejsce naszych studiów, mamy tam wielu przyjaciół. :spoko
AGAK - 2009-02-21, 16:13

Super zdjecia, :) przypomina nam to nasz pobyt w tych samych okolicach w 2007r,
byc moze znowu sie tam wybierzemy w tym roku,bo naprawde warto,
pozdrawiam

f68 - 2009-02-22, 05:12

super relacja brawo , pomimo że byłem tam 3 razy chyba trzeba będzie jechać jeszcze raz
k-arolina - 2009-03-05, 01:00

Witam serdecznie...
Na poczatku chcialabym napisac ze zdjecia pierwsza klasa:)
Mam pytanie jesli chodzi o autostrady poniewaz wybieram sie na tourne po lazurowym samochodem i interesuje mnie cena autostrad we Francji, slyszalam ze sa bardzo drogie i nie wiem czy poza tymi autostradami mozna dojechac do atrakcyjnych miejsc tak aby sie nie zgubic.
Czy duzo wyszla Pana ta podroz jesli chodzi o sam dojazd bo to ciezko nawet znalesc na google.pl...?

z gory dziekuje za pomoc:)

rafalcho - 2009-03-05, 07:21

k-arolina,

My tez Cię gorąco witamy na Forum :diabelski_usmiech

Wypadało by się przywitać, napisać doś o sobie, uzupelnić prolil .... :bajer

A swoją dtogą tu na forum wszyscy mówimy do siebie "per Ty" :ok

:spoko

Nico - 2009-03-06, 10:39

k-arolina napisał/a:

Mam pytanie jesli chodzi o autostrady poniewaz wybieram sie na tourne po lazurowym samochodem i interesuje mnie cena autostrad we Francji, slyszalam ze sa bardzo drogie i nie wiem czy poza tymi autostradami mozna dojechac do atrakcyjnych miejsc tak aby sie nie zgubic.
Czy duzo wyszla Pana ta podroz jesli chodzi o sam dojazd bo to ciezko nawet znalesc na google.pl...?

z gory dziekuje za pomoc:)

Witam serdecznie na forum CT
Tak jak kolega już wspomniał zapraszamy Cię do uzupełnienia profilu oraz przedstawienia się na "Przedstaw swoje CV" :bigok
Jeżeli chodzi o pytania to są różne drogi dotarcia na Lazurowe jedni wybierają autostrady inni wolą z dala od zgiełku ale za to z krajobrazami i dużo wolniej.
Tak więc do obrania odpowiedniej dla siebie trasy potrzeba tylko i wyłącznie własnego pomysłu na taką trasę, a koszty dość w dużym stopniu od tego zależą co chcemy zobaczyć. Jeżeli chcesz jechać przez Niemcy i Francją na dół możesz autostradami płatnymi ale również można tzw. nationalkami które biegną wzdłuż autostrad i są bezpłatne, oczywiście można też przez Niemcy, Austrię, Szwajcarię i Włochy korzystając z autostrad lub też dużo wolniej ale bardziej krajoznawczo za to z serpentynami.
Wszystko zależy od Ciebie jaką trasę chcesz wybrać i wtedy dopiero można skomponować jakieś koszty. Na pewno pomocny będzie GPS albo dobry atlas i niema szans na zgubienie się to nie Mongolia. :spoko