Nadwozia kempingowe i zabudowy - Ciekawy bus z trzema slajdami, interesujące rozwiązania.
Pieredyszka - 2022-10-05, 12:49 Temat postu: Ciekawy bus z trzema slajdami, interesujące rozwiązania.SlawekEwa - 2022-10-05, 14:33 Przecież to Kogut Bim - 2022-10-05, 14:48
SlawekEwa napisał/a:
Przecież to Kogut
Myślisz że sam się lansuje ?gryz3k - 2022-10-05, 14:54
SlawekEwa napisał/a:
Przecież to Kogut
Kogut zdolny człowiek. Ciekaw jestem Jego rozwiązań.Banan - 2022-10-05, 15:01
gryz3k napisał/a:
Ciekaw jestem Jego rozwiązań.
Będziemy mieli okazję w Poznaniu gryz3k - 2022-10-05, 15:13
Banan napisał/a:
gryz3k napisał/a:
Ciekaw jestem Jego rozwiązań.
Będziemy mieli okazję w Poznaniu
SlawekEwa - 2022-10-05, 15:43 Dzisiaj 18: 30 środek Adama kamperaSlawekEwa - 2022-10-05, 18:44 Jest następny
Komplecik - 2022-10-06, 05:51 Bus raczej z założenia ma być ciasnawy mobilny, troszkę przekombinowal Adam zwłaszcza z tymi bocznymi slajdami, no niech Cię złapie sraczka a do klopa się nie przecisniesz błyskawicznie, ten tylni slajd byłby wystarczył, choć rozwiązania z wzdłużnymi łózkami są i jest tam sporo miejsca,
Szacun za masę pracy i próbę zbudowania czegoś wyjątkowego czy to do końca wyszło w każdym miejscu nie jestem pewien.
Każdy rodzaj kampera ma inne zastosowanie robienie z blaszaka na siłę integry, no cóż darek 61 - 2022-10-06, 10:00 Bardzo fajne drzwi do bagażnika.
Szkoda że kogut na CT nie ograniczył się do działów technicznych,zdolna bestia.
Niejedno piwo należy się za ten projekt,może kiedyś w realu.gryz3k - 2022-10-06, 17:23
darek 61 napisał/a:
zdolna bestia
Rozmawiałem z Adamem przez telefon w sierpniu. Opowiadał mi trochę o swoim projekcie. Szkoda, że przy takiej eksplozji zainteresowania caravaningiem tak mało vanów jest robione przez osoby, które mają o tym pojęcie jak Adam. Niestety obserwując grupy na fb większość działa wg zasady nie wiem ale się wypowiem.
Ciekawe dlaczego np Klimek i Duda nie zatrudnili kogoś takiego jak On na konsultanta.Brat - 2022-10-06, 17:36 Innowacyjność niektórych rozwiązań powala! Adaśku zrobił coś, czego chyba nikt jeszcze przed nie zrobił!
Zapewne sporo na tym zarobi. I dobrze, bo zasłużył! mischka - 2022-10-06, 18:43 Pomysł fajny, jeszcze ładnie to w środku wykończyć i można świat zdobywać.rigg - 2022-10-07, 06:30 Oglądałem Kogutowego kampera podczas budowy jak i po. Nawet na chrzcinach byłem
Powiem wam, że trzeba mieć łeb jak sklep, żeby z siłowników które wysuwają się np na 10cm wysunąć slajd na 50 cm. To tylko przykład. Fajne są tylne drzwi dzielone i łamane.
Dużo roboty i serca włożył w ten projekt, a z tego co wiem za chwilę będzie następny.
Co do braku relacji na forum to z wiadomych względów nie jest dostępna. MILUŚ - 2022-10-07, 11:16
rigg napisał/a:
................
Co do braku relacji na forum to z wiadomych względów nie jest dostępna.
I było Go wywalać z CT ? gryz3k - 2022-10-07, 14:30
Brat napisał/a:
Zapewne sporo na tym zarobi.
Z tego co na razie mówił to bardziej hobby niż droga do pieniędzy. MILUŚ - 2022-10-07, 15:12
gryz3k napisał/a:
Brat napisał/a:
Z tego co na razie mówił to bardziej hobby niż droga do pieniędzy.
A co z Jego żółtą Ivoną ?gryz3k - 2022-10-07, 15:29
MILUŚ napisał/a:
A co z Jego żółtą Ivoną ?
A nie wiem. Pewnie ją zdradził. reaven22 - 2022-10-08, 08:57 Ktoś wie jaka masa auta wyszła po przeróbce?? Bo ze zrobione fajnie to ok ale czy praktycznie ?? Mi się nijak nie kalkulowały podobne rozwiązania z masą 3,5twlodo - 2022-10-08, 10:25 Na pierwszym filmie podaje masę po przeróbce 3200 kg.Brat - 2022-10-09, 20:40
gryz3k napisał/a:
Brat napisał/a:
Z tego co na razie mówił to bardziej hobby niż droga do pieniędzy.
To nie był z mojej strony zarzut czy - nie daj Boziu - zawiść to była tylko oczywista oczywistość czyli stwierdzenie faktu. Życzę Adasiowi, by - po nacieszeniu się przez rok czy dwa - sprzedał jak najlepiej. I wierzę, że tak właśnie będzie.rigg - 2022-10-10, 07:20
Maciej S. napisał/a:
Rozwiązania ciekawe z techniczengo punktu widzenia. Użyteczność? Problematyczna. Kamper bez rozsunięcia jest w takim przypadku bezużyteczny. Stając nawet na zwykłym parkingu trzeba trochę gimnastyki, aby skorzystać z jego zawartości. Potrzebujesz inna kurtkę, coś z lodówki i kicha. Staniesz na ulicy przy krawężniku i po odsunięciu boku slajd zajmuje miejsce chodnika.
Wystarczy wysunąć prawy slajd na 10 cm i już jest przejście na tył....
Jest to możliwe nawet podczas jazdy Komplecik - 2022-10-10, 07:54 Laik może widzieć w tym projekcie bajery, praktyk wie z czym co się je, jak wygląda praktyka.
Powtórzę się, o ile slajd z tyłu ma uzasadnienie praktyczne, wysuwanie tyłu sensownie powiększa sypialnie nie komplikując bieżącego użytkowania, o tych bocznych slajdach powinien wypowiedzieć się Papamila został wywołany w filmie, Jarek w mojej ocenie niestety ma racje, bezkompromisowo powierzchni w kamperze nie da się dokupić zawsze jest coś za coś, Adamowe coś (boczne slajdy) są raczej mało praktyczne, ale efekciarskie bajeranckie , zobaczymy ile praktycznie będzie te rozwiązanie użytkował.
Socale - 2022-10-10, 09:02
Maciej S. napisał/a:
Rozwiązania ciekawe z techniczengo punktu widzenia. Użyteczność? Problematyczna. Kamper bez rozsunięcia jest w takim przypadku bezużyteczny.
...
Staniesz na ulicy przy krawężniku i po odsunięciu boku slajd zajmuje miejsce chodnika.
...
Kogut od zawsze jest fanem kamperowania w dziczu, tam zawsze slajd znajdzie sobie miejsce na rozsunięcie i raczej nie o zysk miejsca chodziło lecz o zamysł, przedsięwzięcie konstrukcyjne do wykonania zakończone sukcesem.papamila - 2022-10-10, 09:40
Cytat:
o tych bocznych slajdach powinien wypowiedzieć się Papamila został wywołany w filmie
a co ja jakiś autorytet jestem?
nic nie wymyśliłem nic nie stworzyłem tylko głupio powtarzałem wymyślone powiedzonko o niemożliwości dokupienia przestrzeni.
Zostałem miło pozdrowiony przez znajomych
Mnie podoba sie pomysł a jeszcze bardziej wykonanie Każdy ma inne potrzeby i oczekiwania. Jednemu podoba się synowa innemu teściowa.. Adam pokazał w praktyce że można to wykonać. Zważcie na jedno- wykonał to JEDEN człowiek, nie sztab konstruktorów i wykonawców.
Myślę że jest to wspaniała baza do rozwinięcia praktyczności i wygody blaszaków.
Brawo Adam t5BikerB - 2022-10-10, 13:51 papamila gdzie ty widziales ten "sztab" konstruktorow ????
jezeli juz to szybciej zobaczysz sztab ksiegowych
w praktyce wyglada to tak ze w wytworniach prdukujacych w miare seryjnie (odstepstwo to przelozenie gniazdka 230 w inne miejsce ) prototyp buduje jeden czlowiek czasem wspomagajac sie muskulami innego i zadnego sztabu tam nie ma.
co do vana ze slidami to jest to taki motocykl z wozkiem
bo jak wiadomo motocykl z wozkiem w idealny sposob laczy wady motocykla i samochodu.
Ale jak to mowia kto bogatemu zabronigryz3k - 2022-10-10, 15:21
BikerB napisał/a:
bo jak wiadomo motocykl z wozkiem w idealny sposob laczy wady motocykla i samochodu.
Jako motocyklista z 34 letnim stażem powiem tak. Można widzieć wady a można powiedzieć, że motocykl z koszem łączy zalety samochodu z zaletami motocykla. Wiatr we włosach jest a można zabrać rodzinę.
Czekam na możliwość zobaczenia Adamowego sprzętu na żywo. Dla mnie slidy to fajna możliwość zwiększenia przestrzeni choć faktycznie chciałbym by złożone pozwalały na pełną funkcjonalność a rozłożone dawały więcej swobody.zbyszekwoj - 2022-10-10, 15:32
gryz3k napisał/a:
MILUŚ napisał/a:
A co z Jego żółtą Ivoną ?
A nie wiem. Pewnie ją zdradził.
Ponoć sprzedal koledze. Kolega bardzo uszczęśliwiony. Komplecik - 2022-10-10, 18:27
papamila napisał/a:
a co ja jakiś autorytet jestem?
no raczej i praktyk, zdaje się że dobrze wiesz czym to się je
Prawdą jest że została wykonana duża praca by to wymyśleć/wykonać, może masz rację jeśli Autorowi to się podoba i funguje o gustach nie możemy polemizować,
Jo bych takiego nie chciał Bim - 2022-10-10, 19:36
Komplecik napisał/a:
Jo bych takiego nie chciał
Po Kogucie używany
No weź się ogarnij deko
I nie wypowiadaj takich stroffffKomplecik - 2022-10-10, 20:25
Bim napisał/a:
Komplecik napisał/a:
Jo bych takiego nie chciał
Po Kogucie używany
No weź się ogarnij deko
I nie wypowiadaj takich stroffff
nie ważne po kim, wynalazek za trudny dla mnie
Socale - 2022-10-10, 21:22 Mam w życiu kilka sukcesów tytułowanych jako jedyny egzemplarz na świecie. Wszystkie moje były prototypami które działały i pracowały jak z seryjnej produkcji. To były wzmacniacze audio, to były odwilgociki (fortunę zrobiłem), to były... to były... i jeszcze coś tam.
Omawiany kogutowy blaszak slajder, śmiem twierdzić że też jest jedynym egzemplarzem na świecie tak jak żółta Yvona i ja tą właśnie ideę i radochę z tworzenia niepowtarzalnego doskonale rozumiem i gratuluję że działa.
A jeśli działa, to pomyślcie o dalszych celach, np. patencie i sprzedaży licencji dla dużych producentów
Ha? No i...?
Oczywiście gdybam ale ja na wszystkim mógłbym zarabiać jeśli mowa o celu komercyjnym pokrywa się z celem Koguta.Komplecik - 2022-10-10, 22:24 Nie uszczęśliwiajmy Koguta na siłę wmawiając sobie i innym że przeciskanie się do sracza jest spoko bo się z kiszek więcej wyciśnie
Nie możemy bronić roboty nie do obrony, to jest idea dla idei zrobiłem i jest. Przecież Adam kibel i prysznic stawiał na piedestale bez to nie kamper, niech żoneczka w czasie przeciskania się omyłkowo przyciśnie zwężam i klops w kuchni
Przekombinowal za dużo chce. darek 61 - 2022-10-11, 09:06
Komplecik napisał/a:
Przekombinowal za dużo chce.
Wszystko zależy do tego jaki typ wypoczynku preferujemy.Ta zabudowa nie nadaje się dla kogoś kto lubi zwiedzać miasta i często w mieście parkuje.Natomiast dla kogoś kto szuka dziczy to jak najbardziej.
Zrobił go pod siebie,jest z niego zadowolony,a jak komuś się nie podoba to niech zrobi lepszy.zbyszekwoj - 2022-10-11, 09:40 Po złożeniu tych trzech puszek da się jeszcze tam posiedzieć? Komplecik - 2022-10-11, 09:49
zbyszekwoj napisał/a:
Po złożeniu tych trzech puszek da się jeszcze tam posiedzieć?
Tak, na kolanach u kierowcy Istvan - 2022-10-11, 10:19 Jak Adasia wkur .... cie tymi uwagami to zrobi slajd teleskopowy ale tylko na Wasze zamówienie.
No i wtedy się nie zes.....cie na środku kampera.voice - 2022-10-12, 07:42 Panowie dzisiaj jest wolność słowa i każdy może się wypowiadać, byle nie obrażać innych.
Adam pamiętam jak robił Iwone to i tam już wprowadzał swoje rozwiązania.
Z budową kampera jest jak z domem (tak mówią chociaż ja wybudowałem jeden) , że za trzecim razem Ci wyjdzie. choć i tak nie będziesz w 100% zadowolony.
Jest to pewna koncepcja która miał właściciel Adam -Kogut i ją zrealizował, czy wyszła w 100% to wie tylko on.
Ja nie komentuje bo auta nie widziałem, a na filmie to można obejrzeć seans filmowy a nie auto.
Jak dobrze wiemy kamera kłamie. Banan - 2022-10-12, 11:01
Socale napisał/a:
A jeśli działa, to pomyślcie o dalszych celach, np. patencie i sprzedaży licencji dla dużych producentów
Ha? No i...?
No i trochę za późno, bo są od dawna produkowane A niech sobie popatrzy
Tu co prawda jeden, ale widziałem też z trzema sliderami na Sprinerze
Edytka:
Znalazłem z dwoma Wojtuś, będę miał czas poszukam z trzema, oczywiście Sprinter gryz3k - 2022-10-12, 14:15
Banan napisał/a:
No i trochę za późno, bo są od dawna produkowane
Adamowi chodziło żeby był do 3,5 tony. Te są są są ponoć powyżej.
Banan, teraz zobaczyłem, że ktoś mi 3 piwa wypił... Banan - 2022-10-12, 16:02
gryz3k napisał/a:
Adamowi chodziło żeby był do 3,5 tony. Te są są są ponoć powyżej.
Banan, teraz zobaczyłem, że ktoś mi 3 piwa wypił...
Pioter, to są przykłady na szybko, są wersje do 3,5T (widziałem i już się przymierzałem ) , ten koguci jest na blaszaku, a te są na zabudowach muszę poszukać u Yankesów bo u nas niema...
Jak pragnę zakwitnąć, nie wysiorbałem Ci nawet jednego
Żeby nie było, to Ci poleję gryz3k - 2022-10-12, 16:31
Banan napisał/a:
Żeby nie było, to Ci poleję
To zdrowie RyszardVolvo232 - 2022-10-16, 14:22 To chyba ten sam którego w maju spotkałem koło Świnoujścia .RyszardVolvo232 - 2022-10-24, 11:43 Niestety nie dotarłem na targi w Poznaniu. Czy ktoś widział to auto i może coś więcej przedstawić w temacie? Ewentualnie jakieś odnośniki, ja nie znajduję w sieci.rigg - 2022-10-24, 13:27
RyszardVolvo232 napisał/a:
Niestety nie dotarłem na targi w Poznaniu. Czy ktoś widział to auto i może coś więcej przedstawić w temacie? Ewentualnie jakieś odnośniki, ja nie znajduję w sieci.
Część 1 Część 2 [/youtube]RyszardVolvo232 - 2022-10-24, 18:12 Na YT widziałem, dziękuje za linki ale interesują mnie odczucia po kontakcie bezpośrednim.Komplecik - 2022-10-27, 22:30 Nic nie piszą może nie chcą urazić kolegi Koguta, kurde nasz drogi Adaś nigdy się nie pier.... mówił prawdę jeśli coś bylo do kitu więc może ktoś widział na żywo iRyszardVolvo232 - 2022-10-28, 09:50 Wychodzi na to, że nikt z forum nie obejrzał bo pewnie by coś napisano dobrze lub źle. Skoda bo projekt wizualnie bardzo odmienny od tego co dziś proponują producenci kampervanów. Może gdzieś jeszcze będzie prezentowany publicznie.gryz3k - 2022-10-28, 11:14
Wychodzi na to, że nikt z forum nie obejrzał bo pewnie by coś napisano dobrze lub źle. Skoda bo projekt wizualnie bardzo odmienny od tego co dziś proponują producenci kampervanów. Może gdzieś jeszcze będzie prezentowany publicznie.
Ja widziałem. Adam odwalił kawał dobrej roboty. Nie wiem co dokładnie Cię interesuje. Ze względu na ogromne zainteresowanie projektem Adama nie widziałem jak to wygląda po złożeniu.
Po wysunięciu slidów znacznie wzrasta przestrzeń w środku. Co do wykończenia środka nie wypowiadam się bo to wg gustu ale w środku wszystko jest. Duża łazienka, spory salon i sypialnia. Tylny slide pozwala na pełnowymiarowe łóżko w vanie co jest rzadkością.RyszardVolvo232 - 2022-10-28, 18:32 [quote="gryz3k"]
Nie wiem co dokładnie Cię interesuje. .
Chyba najbardziej to odpowiedź na pytanie czy było warto aż tak nadmuchać kampervana? Środek każdy urządza pod siebie i gust, mnie osobiście powlekane materiałem ściany i meble bardzo się podobają, na filmiku w YT widać odmienność i w tym temacie. Zastanawiam się czy wysunięcie tylko jednej ściany, lewej nie byłoby optymalnym by zwykłego kampervana wyleczyć z ciasnoty. Pytam kamperowców o odczucia a nie autora o reklamowanie swojego produktu:) Pewnie nie jest skłonny już do większych opowieści przez telefon a tylko taki kontakt na dziś jest możliwy.