| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kupujemy kampera - Prośba o pomoc przy zakupie Ducato Dethleffs
Lolo - 2022-11-20, 20:52 Temat postu: Prośba o pomoc przy zakupie Ducato Dethleffs Witam Wszystkich,
nosze się zakupem pierwszego kampera i wybór padł na Ducato Dethleffs z 1992r. O ile przestrzeń samego kampera nie budzi we mnie zastrzeżeń to mam pytanie do znawców o ślady korozji na nadkolach od strony kół. Sytuacja wygląda tak samo po obu stronach auta - na zdjęciu wygląda że jest to dziura na wylot lecz jest to złudzenie. Czy korozja w tym miejscu to poważna sprawa? Przesyłam także inne zdjęcia podwozia z prośbą o ocenę stanu. Drugie pytanie czy zapocony od dołu silnik może wróżyć jakieś większe kłopoty w tym silniku czy po prostu jest to zwykła nieszczelność gdzieś na uszczelce?
Z góry dziękuję za pomoc.
https://zapodaj.net/a9a8481864b4b.jpg.html
https://zapodaj.net/279f7bc9f3e73.jpg.html
https://zapodaj.net/5328ef001b571.jpg.html
voice - 2022-11-20, 21:02 Temat postu: Re: Prośba o pomoc przy zakupie Ducato Dethleffs Z pierwszego zdjęcia nie wygląda to na nadkole tylko dół gdzie idzie podłużnica i cała rama nośna.
Niestety te modele miały problem z gnijącymi podłużnicami, więc ewentualnie przy zakupie trzeba pomyśleć lub wziąć pod uwagę dodatkowy budżet by to zrobić. Jest to normalna sytuacja.
Lolo - 2022-11-20, 21:08 Temat postu: Re: Prośba o pomoc przy zakupie Ducato Dethleffs
| voice napisał/a: | Z pierwszego zdjęcia nie wygląda to na nadkole tylko dół gdzie idzie podłużnica i cała rama nośna.
Niestety te modele miały problem z gnijącymi podłużnicami, więc ewentualnie przy zakupie trzeba pomyśleć lub wziąć pod uwagę dodatkowy budżet by to zrobić. Jest to normalna sytuacja. |
Dziękuję za tak szybką odpowiedź. Czy orientujesz się może w jakich okolicach może kształtować się koszt naprawy tego? Przy tym roczniku raczej nie znajdę elementu nowego/używanego, więc blacharz będzie musiał coś kombinować.
zbyszekwoj - 2022-11-21, 12:41
Jak na 30 lat to i tak nie jest żle.
voice - 2022-11-22, 16:04 Temat postu: Re: Prośba o pomoc przy zakupie Ducato Dethleffs
| Lolo napisał/a: | | Czy orientujesz się może w jakich okolicach może kształtować się koszt naprawy tego? Przy tym roczniku raczej nie znajdę elementu nowego/używanego, więc blacharz będzie musiał coś kombinować. |
Ciężko powiedzieć wszystko zależy od regionu u mnie w okolicy wyspawanie podłużnic i ramy bez zabezpieczenia podwozia to koszt około 3000 tys zł
kimtop - 2022-11-22, 17:09
| voice napisał/a: | | koszt około 3000 tys zł |
NINED - 2022-11-22, 19:11 Temat postu: Re: Prośba o pomoc przy zakupie Ducato Dethleffs
| voice napisał/a: | | Lolo napisał/a: | | Czy orientujesz się może w jakich okolicach może kształtować się koszt naprawy tego? Przy tym roczniku raczej nie znajdę elementu nowego/używanego, więc blacharz będzie musiał coś kombinować. |
Ciężko powiedzieć wszystko zależy od regionu u mnie w okolicy wyspawanie podłużnic i ramy bez zabezpieczenia podwozia to koszt około 3000 tys zł |
3000 tys to normalne 3 miliony....
LukF - 2022-11-22, 22:36 Temat postu: Re: Prośba o pomoc przy zakupie Ducato Dethleffs
| NINED napisał/a: | Przy tym roczniku
3000 tys to normalne 3 miliony.... |
To normalne, że przy tym roczniku to będzie tyle kosztować
Socale - 2022-11-23, 09:13 Temat postu: Re: Prośba o pomoc przy zakupie Ducato Dethleffs
| LukF napisał/a: | | NINED napisał/a: | Przy tym roczniku
3000 tys to normalne 3 miliony.... |
To normalne, że przy tym roczniku to będzie tyle kosztować |
...
bo i pojazd z czasów sprzed dewaluacji.
adaml61 - 2022-11-23, 18:26
Jeżeli tylko to co na zdjęciu to jest to błahostka , pytanie jak wygląda to od strony silnika i od dołu . Ze zdjęć to wróżenie z fusów , najlepiej zaprzyjaźniony blacharz do oględzin .
|
|