Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Ameryka - Karawaning po amerykansku.

Szeryf - 2022-12-28, 08:31
Temat postu: Karawaning po amerykansku.
W moim pierwszym prawdziwym poscie na forum warto chyba napisac jak to wszystko sie zaczelo.

Nasza rodzinna przygoda z biwakowaniem(wole ta nazwe) zaczela sie od wypadow z namiotami. Oczywiscie wszystko w amerykanskim stylu...czyli na weekend zabieralismy ze soba pol domu :mrgreen:

Oto film z jednego z takich wypadow:

Ale czlowiek z wiekiem robi sie wygodnicki...wiec przesiedlismy sie z namiotow na przyczepy.

Zaczynalismy od wypozyczonych aby testowac rozne wielkosci i rodzaje wnetrz przed zakupem tej wymarzonej wlasnej.

Tu film z pierwszej wyprawy z jedna z wypozyczonych przyczep:

Mysle ze na dzis wystarczy.

Dajcie znac czy taki rodzaj postow wam sie podoba i czy kontunuowac moje opowiesci o biwakowanu w ameryce.

[ Komentarz dodany przez: Banan: 2022-12-28, 14:18 ]
Pozwoliłem sobie zrobić okienka z Twoich linków YT dla uatrakcyjnienia :spoko

MILUŚ - 2022-12-28, 08:54
Temat postu: Re: Karawaning po amerykansku.
Szeryf napisał/a:
...............

Dajcie znac czy taki rodzaj postow wam sie podoba i czy kontunuowac moje opowiesci o biwakowanu w ameryce.

No ba :mrgreen:

Większość z nas może tylko pomarzyć o takich biwakach :(
Czekamy na relacje z upragnionego........Airstream'u :-P

WaldekR - 2022-12-28, 10:02

Dawaj więcej.
Banan - 2022-12-28, 14:26

Browarek dla Ciebie za tak efektowny początek :bigok
:pifko

Z przyjemnością się czyta i ogląda, proszę więc o jeszcze :spoko

Misio - 2022-12-28, 17:30

Super fotorelacja, pisz dalej, czekamy. :pifko
Szeryf - 2022-12-28, 19:59

Ciesze sie ze temat sie podoba.

Tak jak pisalem, zanim kupilismy wlasna przyczepe wypozyczalismy rozne modele aby dokladnie je przetestowac i sprawdzic jaki uklad i wielkosc nam najbardziej pasuje.

W miedzy czasie zdarzaly sie tez urlopy tradycyjne...czyli hotele...ale w podrozniczym stylu...czyli przeskoki z hotelu do hotelu co kilka nocy zeby zwiedzic jak najwiecej w ciagu urlopu. O to jeden z takich wypadow do Oregonu:

Zdarzaly sie tez jednodniowe wypady na rekonesans nowych pol kempingowych:

Obiecuje ze w kolejnym wpisie bedzie wiecej o przyczepach :mrgreen:

Robert-4 - 2022-12-28, 21:35

Witaj,
Fajnie, że masz zajawkę na taki wypoczynek. Masz co zwiedzać, choć mnie bardziej Kanada ciągnie jeśli już w tamtą stronę.
te schowki na żarcie i odwiedziny niedźwiedzi tak jakoś zniechęcają do wyjścia "na siku" w nocy :)

OMEGA - 2023-01-02, 18:33

Fajna relacja ,
też przed kilkoma laty liznąłem część Ameryki , zachodnią część ,przez ponad trzy tygodnie przejechaliśmy ponad 8000 km wypożyczonym kamperem , wtedy ceny paliwa były bardzo niskie , normalne można było sobie pozwolić , całą wyprawę opisałem na CT pod tym linkiem

https://www.camperteam.pl...pic.php?t=10387 .

Jeszcze raz bym pojechał ale wiek już nie ten i zdrowie nadszarpnięte .

Pozdrawiam życzę dużo wrażeń a jest co zwiedzać. :spoko