Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

W TV, Internecie - Coś modnego

SlawekEwa - 2023-01-10, 16:50
Temat postu: Coś modnego
Nowy program
https://centruminformacji.tvp.pl/65519228/kamper-polska-nowy-reality-show-tvp-vod

Socale - 2023-01-10, 18:15

No... zapowiada się wielka przygoda kamperami przed kamerami :spoko
Mnie ciekawić będą sposoby rozwiązywania przeciwności, może podejrzę coś nowego. :bukiet:

Misio - 2023-01-10, 21:08

Może po tym programie ludki nabiorą więcej sympatii i przychylności do kamperowców. ;)
Cyryl - 2023-01-10, 21:41

to jest jak korespondencyjny kurs seksu.

dla tych co już kamperują, to strata czasu.

dla tych co jeszcze nie to też, bo trzeba to samemu doświadczyć.

gryz3k - 2023-01-10, 23:01

To TVPIS więc raczej nie obejrzę...
Maverick_Norwegia - 2023-01-11, 05:16

gryz3k napisał/a:
Mam tak samo :mrgreen: Nie ogladam nic z TVPiS 8-)
DI STEFANO - 2023-01-11, 08:30

Nic dziwnego :ok

PiS-dzielcy wszędzie szukają cymb...ów aby ich przerobić na mięso wyborcze. :szeroki_usmiech

:diabelski_usmiech Tylko pusto- głowcy TVPiS oglądają. :diabelski_usmiech

WaldekR - 2023-01-11, 08:58

Nic dodać nic ująć. Jeszcze ze dwa lata temu to czasami przełączyłem TV na tvp ale tam się nie da oglądać chyba już nic. Ciągle tylko Tusk im we wszystkim przeszkadza.
Pewnie tak jak piszecie, grupa która już złapała bakcyla nic ciekawego się nie dowie a nowych raczej nie zachęci.

Socale - 2023-01-11, 09:02

Maverick_Norwegia napisał/a:
gryz3k napisał/a:

Wyrzekała się żaba mułu.
Mundialu też nie oglądałeś? :shock:

gryz3k - 2023-01-11, 09:32

Socale napisał/a:
Mundialu też nie oglądałeś?

Nie.

krzlac - 2023-01-11, 09:49

Jedyny plus tej telewizji to kampery bez pedałów. :spoko
bert - 2023-01-11, 09:59

Jakieś 15 lat temu wyrzuciłem telewizor na śmietnik.
Jakieś 5 wcześniej przestałem słuchać radia.
Informację, jeśli ich potrzebuję, czerpię z różnych nie masowych mediów. Owszem wymaga to pewnego wysiłku, ale przecież mam na to czas którego nie marnotrawię na "łykanie" medialnej propagandowej papki.

bardzo z tym mi dobrze :mrgreen:

choć niestety czasem, gdzieś w miejscach publicznych, zderzam się z tym syfem (najczęściej radiowym), jest wówczas sytuacja mocno wymiotna. Szczególnie gdy rozpoczynają się wiadomości lub reklamy.

Nie to bym zachęcał, broń boże (który bądź z licznej palety ludzkich bogów) każdy niech ma to, czego potrzebuje
:spoko

gryz3k - 2023-01-11, 11:02

bert napisał/a:
Informację, jeśli ich potrzebuję, czerpię z różnych nie masowych mediów.

Czyli wyjaśniła się skłonność do spiskowych teorii. :diabelski_usmiech :spoko

Szczerze? Informacje z internetu to chyba jeszcze większy syf niż telewizja. Bo net cierpliwy. Wszystko zniesie. Ignorant może być specjalistą i autorytetem. Te słynne pętle i odnośniki od jednego oszołoma do innego. Tam hydraulik może być specjalistą od wirusów a mechanik wojennym strategiem. To tu jeden idiota najłatwiej znajdzie poparcie idiotycznych teorii od innych mu podobnych. Bo co tam nauka i wiedza. Toż to brzmi bardzo prawdopodobnie.
No i ta duma z posiadania wiedzy innym niedostępnej. Wszak jak coś jest różowe, chrumka i tapla się w błocie to nie może być to świnia. Odpowiedź byłaby zbyt prosta. Wtajemniczeni wiedzą, że to pewnie krokodyl ale zmutowany w chińskim laboratorium by zniszczyć naszą cywilizację...

No i algorytmy. Czytanie newsów w internecie konserwuje tkwienie w bańce informacyjnej lepiej niż ruska telewizja.

Ale co ja tam wiem...

SlawekEwa - 2023-01-11, 11:32

Teraz to strach coś napisać o weekendzie skoków w Zakopanem co by nie podpaść userom z CT, bo to
teraz TVP Sport w naziemnej transmituje :shock: :haha:

rysiol - 2023-01-11, 12:06

Sławek Ty to masz chyba jakąś specjalną wyszukiwarkę która bezbłędnie i bardzo szybko wyłapuje z sieci wszystko ze słowem kamper. Nieraz jak trudno mi coś znależć to bardzo mnie korci żeby zgłosić sie do Ciebie pon pomoc.
Programy typu reality show to akurat nie wymysł TVP tylko moda z zachodu. Już dawno temu gdy moda ta do nas dotarła najtrafniej w swojej piosence opisał ją Andrzej Sikorowski.
[youtube]https://www.google.com/search?client=opera&q=tok+szoł+pod+budą&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:f03ddf1b,vid:ocE05ILDL8I[/youtube]
Pokazywanie ludzi którzy nic sobą nie reprezentują i są znani z tego że są znani to niestety codzienność wszystkich mediów .

SlawekEwa - 2023-01-11, 12:49

rysiol napisał/a:
Sławek Ty to masz chyba jakąś specjalną wyszukiwarkę która bezbłędnie i bardzo szybko wyłapuje z sieci wszystko ze słowem kamper.

Mam :bigok

Cyryl - 2023-01-11, 13:33

Socale napisał/a:
...Mundialu też nie oglądałeś? :shock:

po co?

były wcześniej Mistrzostwa Świata w siatkówce, gdzie nie trzeba było się wstydzić za postawę reprezentacji, ale tego TVP nie transmituje.

Brat - 2023-01-11, 13:46

"Influencerzy będą przebywać ze sobą non-stop przez miesiąc, na małej przestrzeni, w słońcu i w deszczu, często bez prądu, z długimi przerwami w posiłkach, bez prysznica i klimatyzacji. To będzie wielki test ich przyjaźni, współpracy i pomysłowości, bo na trasie czeka ich nieustająca rywalizacja"
A ja być może obejrzę ;) porównam to z "dziełem", z realizacji którego żyłem przez 5 lat, a którym, szczególnie w roku 2001, żył cały niemalże naród ;) całą niemal dobę ;)

SlawekEwa - 2023-01-11, 14:09

a może to już było / dla tych co mają awersję na żondowo telewizję/

bert - 2023-01-11, 14:41

gryz3k napisał/a:
bert napisał/a:
Informację, jeśli ich potrzebuję, czerpię z różnych nie masowych mediów.

Czyli wyjaśniła się skłonność do spiskowych teorii. :diabelski_usmiech :spoko

Szczerze? Informacje z internetu to chyba jeszcze większy syf niż telewizja. Bo net cierpliwy. Wszystko zniesie. Ignorant może być specjalistą i autorytetem. Te słynne pętle i odnośniki od jednego oszołoma do innego. Tam hydraulik może być specjalistą od wirusów a mechanik wojennym strategiem. To tu jeden idiota najłatwiej znajdzie poparcie idiotycznych teorii od innych mu podobnych. Bo co tam nauka i wiedza. Toż to brzmi bardzo prawdopodobnie.
No i ta duma z posiadania wiedzy innym niedostępnej. Wszak jak coś jest różowe, chrumka i tapla się w błocie to nie może być to świnia. Odpowiedź byłaby zbyt prosta. Wtajemniczeni wiedzą, że to pewnie krokodyl ale zmutowany w chińskim laboratorium by zniszczyć naszą cywilizację...

No i algorytmy. Czytanie newsów w internecie konserwuje tkwienie w bańce informacyjnej lepiej niż ruska telewizja.

Ale co ja tam wiem...

tłumacz sobie to jak chcesz, mnie to dynda ;)
Dla mnie możesz łykać codzienna papkę przygotowana przez speców od mas, bowiem Ty w żaden sposób nie jesteś moim problemem :mrgreen:

gryz3k - 2023-01-11, 14:55

bert napisał/a:
tłumacz sobie to jak chcesz, mnie to dynda
Dla mnie możesz łykać codzienna papkę przygotowana przez speców od mas, bowiem Ty w żaden sposób nie jesteś moim problemem

Wow, no błysnąłeś. No ja to o niczym innym nie myślę tylko o Tobie. Analiza Twoich teorii zajmuje mi większość czasu i nie zostaje nic na sen. Tak się żyć nie da. :haha: :haha: :haha:

Pieredyszka - 2023-01-11, 15:06

gryz3k napisał/a:

Może w TVNWSI coś puszcza na poziomie ich targetu z Big Brother-a :roll:

Ja mam podobnie z TVNWSI. ale! od czasu do czasu zajrzę, kontrolnie, wroga trzeba kontrolować.

DI STEFANO napisał/a:
Nic dziwnego :ok

PiS-dzielcy wszędzie szukają cymb...ów aby ich przerobić na mięso wyborcze. :szeroki_usmiech

:diabelski_usmiech Tylko pusto- głowcy TVPiS oglądają. :diabelski_usmiech

U POUBeków podobnie, tylko tam nie trzeba przerabiać, target urobiony w czasach jedynie słusznych+lemingoza (czyt. pożyteczni idioci) z poziomu Big Brother-a ;)

WaldekR napisał/a:
Nic dodać, nic ująć. Jeszcze ze dwa lata temu to czasami przełączyłem TV na tvp ale tam się nie da oglądać chyba już nic. Ciągle tylko Tusk im we wszystkim przeszkadza.
Pewnie tak jak piszecie, grupa która już złapała bakcyla nic ciekawego się nie dowie a nowych raczej nie zachęci.

Czyli skowyt jak w TVN, żeby nie PIS, to mielibyśmy zieloną wyspę mlekiem i miodem płynącą, obiecaną zresztą przez khróla Nowej Europy nim go Polacy pognali, poszedł biedak na chleb niemiecki. Program TVN-u zszedł do narracji "a bo PIS" każda stacja ma takich wiernych oglądaczy, na jakich zasłużyła.

Cyryl napisał/a:
po co?

były wcześniej Mistrzostwa Świata w siatkówce, gdzie nie trzeba było się wstydzić za postawę reprezentacji, ale tego TVP nie transmituje.

Kierując się dalej tą logiką rozumowania (lub brakiem) w telewizji powinna iść non-stop transmisja z mistrzostw świata w akrobatyce samolotowej i szybowcowej, tam zawsze sukces murowany :roll: nie wiem jak w bierki....

bert - 2023-01-11, 16:17

gryz3k napisał/a:
bert napisał/a:
tłumacz sobie to jak chcesz, mnie to dynda
Dla mnie możesz łykać codzienna papkę przygotowana przez speców od mas, bowiem Ty w żaden sposób nie jesteś moim problemem

Wow, no błysnąłeś. No ja to o niczym innym nie myślę tylko o Tobie. Analiza Twoich teorii zajmuje mi większość czasu i nie zostaje nic na sen. Tak się żyć nie da. :haha: :haha: :haha:

jutro, jutro...
:mrgreen:

Pieredyszka - 2023-01-11, 16:57

Jestem zdziwiony waszym sporem :bajer zawsze myślałem, że mówicie jednym głosem, żeście jedna rodzina, jak Bert z Bratem :roll: ;)
DI STEFANO - 2023-01-11, 17:22

Piereduszka czy Pieredyszka (czy jak ci tam)

Jeśli znasz język angielski - lub jeśli nie znasz,
to wykorzystaj elektrotechnikę (jeśli potrafisz)
przetłumacz sobie
co w tym pięknym (nie-rynsztokowym) języku oznacza p....owe PiS.

:diabelski_usmiech :diabelski_usmiech PRZYPADEK???? nie sądzę :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech

Rynsztok- to taki kanał w którym pływa g..o i inne takie tam odpadki:ok :ok

Pieredyszka - 2023-01-11, 18:07

Nie pisz mi o "pięknym języku”, gdy sam go nie potrafisz używać. Nie pisz mi o "rynsztoku" gdy sam się nim biegle posługujesz. Mógłbym również błysnąć prostactwem i także przekręcić twój nick, ale to byłoby zbyt prymitywne, tym bardziej że nie wiem, czy to nick, czy może twoje nazwisko, z którym jak rozumiem, zapewne, być może, z dumą się obnosisz.
Swoje wypowiedzi staram się dobierać do poziomu rozmówcy, tym razem jednak, na przekór, odstąpię od tego zwyczaju. :bajer

ps.

Osoby kształcące się w dziedzinie elektroniki skupiają się na eksploatacji układów, systemów i urządzeń elektronicznych oraz informatycznych. Natomiast elektrotechnika dostarcza wiedzy z zakresu projektowania instalacji, urządzeń, aparatur, obwodów elektrycznych i przemiany energii.

Maverick_Norwegia - 2023-01-11, 19:02

Socale napisał/a:
gryz3k napisał/a:

Wyrzekała się żaba mułu.
Mundialu też nie oglądałeś?
:shock:

Oglądałem w NRK czyli norweskiej TV :-P Także chybiłeś :mrgreen: :spoko

Pozdrawiam Maverick

Socale - 2023-01-11, 20:06

Aaaaa... haha, no... pozamiatełeś mnie :mrgreen:
Najwięcej Polaków żyje jednak w Polsce i nie strzelało focha na TVPis gdy padały bramki. Chyba.

joko - 2023-01-11, 20:18

Jedną z tych tv (i tylko tę jedną ) oglądają tylko ci , którzy mają ściśle określona sympatię polityczną i nie szukają tam prawdziwych i rzetelnych informacji , tylko pożywki , aby się w swoich poglądach nakręcać i utwierdzać.
Mam wśród znajomych zarówno zagorzałych fanów tvn'u jak i tvpis i jest to przykre i wręcz przerażające do jakiego poziomu doszedł już proceder prania mózgów . Intelektualne ubóstwo nic więcej. Potwierdza się stara zasada, że "narząd nie używany zanika" ........ i nie dotyczy to tylko mięśni :spoko
To się albo ogląda wszystko i samodzielnie wyciąga wnioski .... albo nie ogląda wcale.

Jak ktoś ogląda , słucha lub czyta tylko jedno źródło informacji i twierdzi że myśli samodzielnie i głosi własne poglądy, zachowuje się jak alkoholik, który twierdzi , że pije bo lubi :haha:

SlawekEwa - 2023-01-11, 20:21

Q.... wa zwykła informacja i zaraz polityczna gównoburza .
Leci z nami jeszcze jakiś moderator do zamknięcia tematu czy już wyskoczył bez spadochronu? :hallo: :hallo: :hallo:

joko - 2023-01-11, 20:32

Socale napisał/a:

Najwięcej Polaków żyje jednak w Polsce i nie strzelało focha na TVPis gdy padały bramki. Chyba.

Bo to jest tak Wojtku, że oglądający tylko TVN myślą że na TVP przez 24h/dobę lecą tylko Wiadomości , a ci drudzy że tylko Fakty :haha:

Jeśli chodzi o mistrzostwa to ja na ten przykład nie oglądałem ani w tvpis, ani nigdzie indziej, bo po pierwsze zwyczajnie i po ludzku nie lubię piłki nożnej (jak zresztą większości sportów zespołowych - wolę dyscypliny indywidualne) i nie rozumiem tego fenomenu , a po drugie cała ta szambo-otoczka wokół tych konkretnie skutecznie mnie do tego zniechęciła .
Gdyby zawodnicy ,działacze i kibice mieli trochę przyzwoitości to by nikt tam nie poleciał aby brać w tym udział i nikt by tego nie oglądał .

joko - 2023-01-11, 20:41

SlawekEwa napisał/a:
Q.... wa zwykła informacja i zaraz polityczna gównoburza .
Leci z nami jeszcze jakiś moderator do zamknięcia tematu czy już wyskoczył bez spadochronu? :hallo: :hallo: :hallo:

Oj tam, oj tam Sławku ..... tak jakbyś był od tygodnia na forum i nie wiedział , że temat wątku jest tylko zaczynem dyskusji , a nie jej motywem przewodnim :bigok
Każdy prędzej czy później kieruje się do polityki ...... oprócz oczywiście wpisów Cyryla , które zawsze kończą na siatkówce :-P

SlawekEwa - 2023-01-11, 20:45

joko napisał/a:
Oj tam, oj tam Sławku ...

Prawda :diabelski_usmiech szkoda czasu idę sprawdzić osiągi przetwornicy przysłanej przez Wojtka :brawo:

joko - 2023-01-11, 20:48

SlawekEwa napisał/a:
joko napisał/a:
Oj tam, oj tam Sławku ...

Prawda :diabelski_usmiech szkoda czasu idę sprawdzić osiągi przetwornicy przysłanej przez Wojtka :brawo:

Tylko ostrożnie tam z prądem , żebyś czegoś nie pofajczył :spoko

Moja Mama zawsze jak coś kombinowałem z kabelkami mówiła mi, żebym nie podłączał tego do prądu , żeby mnie nie kopnęło ..... a ja zawsze odpowiadałem, że "urządzenia elektryczne podłączone do prądu , działają zazwyczaj lepiej " :szeroki_usmiech

SlawekEwa - 2023-01-11, 20:54

joko napisał/a:
żebyś czegoś nie pofajczył

Spokojnie - pierwsze moje doświadczenie z prądem zmiennym było 70 lat temu , włożenie rozwartej
" wsuwki" do włosów w gniazdo 220V . Jak widać przeżyłem, wywaliło tylko korki. :idea:

StasioiJola - 2023-01-11, 21:19

Sławku- pozdrowionka z Gąbina!!! :-P :ok Nic się nie przejmuj tą dyskusją :box - podobno przez to forum żyje!! :haha:
Pieredyszka - 2023-01-11, 21:30

Powiem tak... kiedyś gdy "komuna upadla" i "odzyskaliśmy swoje państwo" w naiwności młodzieńczej swojej, uwierzyłem, że telewizja publiczna, to będzie taki twór, który będzie służył informacja i edukacja swoich obywateli. Niestety zderzenie z rzeczywistością propagandową kolejnych rządów przeróżnych, wyjaśniło tę mgłę bezpowrotnie.
Na szczęście trzydzieści lat temu...

Jeżeli jeszcze ktoś w dzisiejszych czasach myśli, że jakakolwiek telewizja, to jest obiektywne, bezstronne "źródło informacji", to jest zwyczajnie bardzo naiwny, albo mówiąc wprost, głupi.

:bajer

Robert-4 - 2023-01-11, 23:48

SlawekEwa napisał/a:
Teraz to strach coś napisać o weekendzie skoków w Zakopanem co by nie podpaść userom z CT, bo to
teraz TVP Sport w naziemnej transmituje :shock: :haha:

Skoki można obejrzeć na innej, nie reżimowej TV

Robert-4 - 2023-01-12, 00:08

SławekEwa
Temat jak temat. Ktoś wcześniej napisał - ci co jeżdżą nic nie wyniosą, ci co chcą zacząć też. Będą tam jakieś twory z internetu, które raczej będą się bzykać przed kamera, kłócić czy z Helu jechać w Bieszczady przez Szczecin, czy Suwałki a merytoryki tam nie będzie.
Reality show to nie wskazówki do kamperowania - to program skandalizujący dla prostaczków pragnących "przeżyć" przygodę, bo sami ani nie są w stanie zrealizować takich planów, ani nie mają do tego środków. To takie show dla ubogich (finansowo i umysłowo). Zauważam to od wielu lat na nartach i nad morzem - "tacy" jadą tam gdzie pokazuje TV bo sami nic nie znajdą i nie wymyślą.
Jeden taki uczestniczy w tej dyskusji - w d...ie był, g..no widział, ale na temat się wypowiada, bo jest reżimowym trollem i mąci.
Dlatego nie miej pretensji do tych co się negatywnie odnieśli do informacji, bo tak na prawdę nic nie znaczy dla tych co żyją tym na co dzień.

gryz3k - 2023-01-12, 00:58

Fajna dyskusja. I pomyśleć, że wywiązała siè z informacji, że nie oglądam określonej telewizji. Nie oglądam bo jakość prezentowanych treści obraża mojà inteligencjè. Dotyczy to szerokiej gamy programów. Od informacji przez rozrywkę do prognozy pogody, która za niedobór deszczu obwinia Tuska i opozycję.
Automatycznie awansowałem na wielbiciela TVN i Big Brothera, których to raczej też nie oglądam. Już się boję, że jak w innych wątkach pojawi siè wina Żydów czy masonów bo ubecja już tu została wspomniana. Boję się, że za chwilę pojawi się w tym wątku o covidzie i ukrainizacji Polski. Nie krępujcie się. Następny wątek siè zamknie.

DI STEFANO - 2023-01-12, 06:32

Piereduszka czy Pieredyszka czy jak ci tam. :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech

Takich jak ty na CT było wielu (np: taki drób jak kury, koguty ) i słuch o nich dawno zaginął.
Trafili na śmietnik :szeroki_usmiech
Kup se kampera lub jakąś drewnianą furmankę, będziesz wiedział jakie to jest forum.
Zajmij się autentycznymi podróżami, a nie rozpisywaniem jak podróżujesz palcem po mapie np: po Europie.

Jako członek (czyt: dowolnie) Polskiej Zjednoczonej Partii PiS-dzielców reprezentujesz poziom kultury, że zasługujesz tylko i wyłącznie na

IGNORUJ

co niniejszym czynię. :ok :ok

Cyryl - 2023-01-12, 07:34

można oglądać skoki, ale emocje jak na rybach.
oprócz 10 zawodników, a może nawet mniej, którzy się liczą w stawce, cześć skacze, aby przeżyć, część robi frekwencję.

kiedyś dla mnie i moich kolegów wzorem nieudacznictwa był Mateja, który prze 22 lata startów w Pucharze Świata nic nie osiągnął, ale żył dostatnio i zwiedził cały świat.
dzisiaj takim jest Stefan Hula, o którym jeszcze Adaś Małysz mówił z wyrozumiałością: Stefankowi trochę nie poszło i tak temu Stefankowi nie idzie do dzisiaj.

dlatego zamiast tracić trzy godziny na oglądanie cześć skoków kiepskich, część przeciętnych, żeby zobaczyć klika przyzwoitych i parę wybitnych, to lepiej później oglądnąć skrót na YT.

podobnie z ostatnim Mundialem, trzeba było być masochistą, aby oglądać mecze naszych. skróty i bramki można później zobaczyć na YT.

gryz3k - 2023-01-12, 08:59

DI STEFANO napisał/a:
Takich jak ty na CT było wielu (np: taki drób jak kury, koguty ) i słuch o nich dawno zaginął.
Trafili na śmietnik

No akurat jeśli chodzi o Adama to poza niefajnymi rzeczami wniósł do forum bardzo dużo dobrego. Bo poza czasami ciężkim dla niektórych charakterem to karawaningowiec z krwi i kości. Tutaj raczej mamy do czynienia z kimś kto nie wniósł nic merytorycznego a jedynie zamęt. Fakt takich było bardzo wielu.

SlawekEwa - 2023-01-12, 09:07

Robert-4 napisał/a:

W jakiej?, interesuje mnie tylko za darmo :chytry
Cyryl napisał/a:
oprócz 10 zawodników, a może nawet mniej,

i dla tych 10 wolę trzy godziny spędzić przed TV na żywo niż oglądać skrót w internecie znając wynik końcowy.
Tak to można oglądać mecze siatkówki :bajer :haha:

SlawekEwa - 2023-01-12, 09:11

StasioiJola napisał/a:
Sławku- pozdrowionka z Gąbina!!!

I dla Joli , Ciebie i Tosi pozdrowienia z Biłgoraja :kwiatki:

Robert-4 - 2023-01-12, 09:13

[quote="SlawekEwa"]
Robert-4 napisał/a:

W jakiej?, interesuje mnie tylko za darmo :chytry

W tej "opozycyjnej" - darmowa :-P
Fakt piłki tam nie uświadczysz, a płacić za oglądanie patałachów to wolę przepić :wyszczerzony:

gryz3k - 2023-01-12, 09:15

Cyryl napisał/a:
można oglądać skoki, ale emocje jak na rybach.
oprócz 10 zawodników, a może nawet mniej, którzy się liczą w stawce, cześć skacze, aby przeżyć, część robi frekwencję.

kiedyś dla mnie i moich kolegów wzorem nieudacznictwa był Mateja, który prze 22 lata startów w Pucharze Świata nic nie osiągnął, ale żył dostatnio i zwiedził cały świat.
dzisiaj takim jest Stefan Hula, o którym jeszcze Adaś Małysz mówił z wyrozumiałością: Stefankowi trochę nie poszło i tak temu Stefankowi nie idzie do dzisiaj.

dlatego zamiast tracić trzy godziny na oglądanie cześć skoków kiepskich, część przeciętnych, żeby zobaczyć klika przyzwoitych i parę wybitnych, to lepiej później oglądnąć skrót na YT.

podobnie z ostatnim Mundialem, trzeba było być masochistą, aby oglądać mecze naszych. skróty i bramki można później zobaczyć na YT.

Doskonale napisane. Dodam tylko, że nie rozumiem dlaczego, kiedy pojawia się ktoś dobry w jakimś sporcie to momentalnie cały naród staje się fanem tej dyscypliny. Nigdy nie pasjonował mnie tennis to dlaczego teraz mam oglądać mecze Świątek? Bo wygrywa? No chyba o to chodzi. A u nas sukces jednej zdolnej dziewczyny, która doszła do tego własną pracą i ogromnym nakładem prywatnych środków urasta do miary sukcesu całego narodu. To samo było ze skokami. Zupełnym fenomenem jest piłka nożna. Od lat wymiernych sukcesów brak a ekscytacja w narodzie jakby Lewandowski Nobla dostał za wynalezienie leku na raka.

To samo z wszelkiej maści reality shows czy innych kanałach youtuberów. Jak trzeba mieć nieciekawe własne życie by pasjonować się życiem innych?

SlawekEwa - 2023-01-12, 09:33

Robert-4 napisał/a:
W tej "opozycyjnej" - darmowa

Tak ,ale wcisnęli im transmisję " na siłę" i pokazują "piąte przez dziesiąte".
Transmisję z TCS wolałem oglądać z darmowej niemieckiej Astry, bo pokazywali duuuużo więcej.

Robert-4 - 2023-01-12, 09:38

TCS to był akurat na eurosport1 - byłem na nartach, oglądałem po słowacku. Zero emocji, ale dobry ubaw.
SlawekEwa - 2023-01-12, 09:53

Robert-4 napisał/a:
Zero emocji, ale dobry ubaw.

:poddaj:

zbyszekwoj - 2023-01-12, 10:01

SlawekEwa napisał/a:
StasioiJola napisał/a:
Sławku- pozdrowionka z Gąbina!!!

I dla Jpli , Ciebie i Tosi z Biłgoraja :kwiatki:

W Biłgoraju znam prawie wszystkich ale Tosi z Biłgoraja nie kojarzę. :haha:

Brat - 2023-01-12, 10:06

Może Sławek także nie zna wszystkich Twoich dziewczyn... z Lublina ;)
Pieredyszka - 2023-01-12, 10:16

DI STEFANO napisał/a:
Piereduszka czy Pieredyszka czy jak ci tam.

Trafili na śmietnik
Kup se kampera lub jakąś drewnianą furmankę, będziesz wiedział jakie to jest forum.
Zajmij się autentycznymi podróżami, a nie rozpisywaniem jak podróżujesz palcem po mapie np: po Europie.

Jako członek (czyt: dowolnie) Polskiej Zjednoczonej Partii PiS-dzielców reprezentujesz poziom kultury, że zasługujesz tylko i wyłącznie na

IGNORUJ

co niniejszym czynię.

Tymczasem idę na plaże kontemplować się szumem fal i hiszpańskim słońcem, leżaki rozstawione :lol:

[ Komentarz dodany przez: Banan: 2023-01-12, 10:47 ]
Usunąłem treść wypowiedzi, za którą kol. Pieredyszka został usunięty z forum.

adaml61 - 2023-01-12, 10:19

gryz3k napisał/a:
Jak trzeba mieć nieciekawe własne życie by pasjonować się życiem innych?
Popieram i stawiam piwko za te stwierdzeni .
SlawekEwa - 2023-01-12, 10:26

zbyszekwoj napisał/a:
ale Tosi

ważne, że Stasio wie o co biega :bigok

SlawekEwa - 2023-01-12, 10:29

Pieredyszka napisał/a:
Gdybyś nie był tylko tępym

to byś wiedział, ze za takiego posta to
:czerwona: :czerwona: :czerwona: :czerwona: :czerwona: :czerwona:

gryz3k - 2023-01-12, 10:58

SlawekEwa napisał/a:
Pieredyszka napisał/a:

Ups... :haha:

Banan, Ty brutalu... :haha: :haha: :haha:

Banan - 2023-01-12, 10:59

SlawekEwa napisał/a:
Pieredyszka napisał/a:

Nawet nie podlega dyskusji, tym samym pożegnaliśmy się z Pieredyszką.

Całość wypowiedzi Pieredyszki usunąłem dla przyzwoitości, wystarczy cytat w poście Sławka...

Robert-4 - 2023-01-12, 12:37

Banan,
dzięki za pozbycie się trolla. Niestety wróci pod innym nickiem i będzie pluł jadem - taka natura i pewnie jeszcze mu za to płacą.

Banan - 2023-01-12, 14:40

Robert, nie ma za co dziękować, taka robota...
Polityczne wrzutki na ogólnym, można jakoś przełknąć, przymknąć czasami oko, zwrócić uwagę itp, ale chamskiego ubliżania kolegom z forum w żaden sposób nie można wytłumaczyć i nie ma pobłażliwości dla tego typu zachowania.
Pomimo użycia narzędzi jakie posiadamy, pewnie nie da się uniknąć powrotu, jeżeli ktoś się bardzo uprze, samo życie...

Jeszcze raz bardzo proszę, o zgłaszanie postów do moderacji, jeżeli jest łamany Regulamin, najczęściej polityka na otwartym. Nie jesteśmy w stanie czytać wszystkich postów, których jest czasami blisko 300 dziennie. Tak jak niestety jest w przypadku tego tematu, którego niestety nie czytałem. Właśnie jestem w blokach startowych na wyjazd do Uniejowa, posprzątam po powrocie.

Cyryl - 2023-01-12, 22:17

gryz3k napisał/a:
...jakby Lewandowski Nobla dostał za wynalezienie leku na raka...

tego właśnie nie rozumiem.

Lewandowski jak wielu chłopaków i młodych zawodników marzył pewnie o grze w takim gigancie jak FC Barca i spełnił swoje marzenie, co więcej nie jest zmiennikiem jak Jerzy Dudek (którego szanuję), ale gra pierwszoplanową rolę, pod niego jest ustawiona cała drużyna, a on strzela bramki.

czego ma się wstydzić: nie dostał posady przez wujka, znajomego czy z poruczenia partyjnego.
wszystko zawdzięcza swojej pracy, talentowi i umiejętności.

jest zaprzeczeniem Stefana Huli.

więc uważam, że powinien być stawiany za wzór młodym ludziom.

pamiętaj jeszcze ilu młodych ludzi dzięki niemu zainteresowało się sportem.

w swojej dziedzinie powinien dostać Nobla - moim zdaniem.

Robert-4 - 2023-01-12, 23:02

Cyryl,
masz dużo racji. Zapracował, może być wzorem, ale...
Ale medal od długopisa mógł sobie darować. Stać go :lol:

LukF - 2023-01-13, 12:37

Kilka dni temu widziałem ten temat- to była strona druga wątku. Wtedy parę osób coś sobie udowadniało :mrgreen:

Dziś wchodzę, mamy stronę piątą i się porobiło: wykluczony został ze społeczności tubylców jeden człek :shock:
Może na chwilę pomoże?

SlawekEwa - 2023-01-13, 14:27

LukF napisał/a:
Może na chwilę pomoże?

Śmiem wątpić :chytry zawsze znajdą się mądrale, którzy będą udowadniać swoje racje pod pozorem wolności wyrażanie opinii na każdy przedstawiony temat :kon:

gryz3k - 2023-01-13, 15:35

SlawekEwa napisał/a:
LukF napisał/a:
Może na chwilę pomoże?

Śmiem wątpić :chytry zawsze znajdą się mądrale, którzy będą udowadniać swoje racje pod pozorem wolności wyrażanie opinii na każdy przedstawiony temat :kon:

Nie to żebym.... ale czy nie na tym polega dyskusja? Czy nie jest to odpowiednik nocnych Polaków rozmów pod markizą? :diabelski_usmiech

Różnica jest jedna. Trudniej dać komuś w zęby. :spoko

Bim - 2023-01-13, 17:29

gryz3k napisał/a:
Nie to żebym.... ale czy nie na tym polega dyskusja? Czy nie jest to odpowiednik nocnych Polaków rozmów pod markizą?

Różnica jest jedna. Trudniej dać komuś w zęby.

Lub złamać nogę "od markizy" :haha:

SlawekEwa - 2023-01-13, 18:01

gryz3k napisał/a:
ale czy nie na tym polega dyskusja?

tylko jakoś ta dyskusja zawsze zmierza do kreowania " najmojszej " racji :chytry
Bim napisał/a:
Lub złamać nogę

"młodzi "nie wiedzą o co biega , a " starzy" udają, że nie pamiętają :haha:

Bim - 2023-01-13, 18:12

SlawekEwa napisał/a:
a " starzy" udają, że nie pamiętają

Pamietają jak się wspomina o "kogutach" i inej maści drobiu :haha: :haha:

Nieobecnym :dupa się nie obrabia

mischka - 2023-01-13, 18:47

LukF napisał/a:
wykluczony został ze społeczności tubylców jeden człek :shock:

to już drugi w tym roku, no chyba że mi coś umknęło :niewiemm

SlawekEwa - 2023-01-13, 19:30

mischka napisał/a:
no chyba że mi coś umknęło

rachunek się zgadza :klotnia

Cyryl - 2023-01-13, 20:38

SlawekEwa napisał/a:
...zawsze znajdą się mądrale, którzy będą udowadniać swoje racje pod pozorem wolności wyrażanie opinii na każdy przedstawiony temat :kon:

no tak, ale skąd znaleźć ludzi, którzy będą udowadniać nie swoje, ale cudze racje?

LukF - 2023-01-13, 21:34

mischka napisał/a:
LukF napisał/a:
wykluczony został ze społeczności tubylców jeden człek :shock:

to już drugi w tym roku, no chyba że mi coś umknęło :niewiemm

Oooo, to mi umknęło.
Czy chodzi o tego pana co ma napęd na wszystkie koła? :-P

SlawekEwa - 2023-01-13, 21:37

wejdź tu i będziesz wszystko wiedział https://www.camperteam.pl/forum/warnings.php
mischka - 2023-01-14, 10:13

Nie ogladam nic z TVPiS 8-)

ja lubię "jeden z dziesięciu" :spoko

joko - 2023-01-14, 15:36

mischka napisał/a:
Nie ogladam nic z TVPiS 8-)

ja lubię "jeden z dziesięciu" :spoko

Familiada była super, ale od czasu jak asystent Google'a opowiada lepsze kawały to jakoś tak ostatnimi czasy już nie oglądam :szeroki_usmiech

LukF - 2023-01-14, 15:48

SlawekEwa napisał/a:
wejdź tu i będziesz wszystko wiedział https://www.camperteam.pl/forum/warnings.php

Czyli nawet napęd 4x4 nie pomógł...
Posty tego Pana były tak dziwne, że trudno to było czytać. Chyba więc nie będę tęsknił :spoko

Cyryl - 2023-01-16, 08:03

gryz3k napisał/a:

a Lewandowski wczoraj zdobył superpuchar Hiszpanii, strzelając bramkę w półfinale i drugą w finale (el Clasico z Realem), będąc jednym z najlepszych piłkarzy Barcy, choć MVP dostał zasłużenie Gavi wschodząca gwiazda hiszpańskiej piłki - rocznik 2004.

gryz3k - 2023-01-16, 09:53

Cyryl napisał/a:
gryz3k napisał/a:

a Lewandowski wczoraj zdobył superpuchar Hiszpanii, strzelając bramkę w półfinale i drugą w finale (el Clasico z Realem), będąc jednym z najlepszych piłkarzy Barcy, choć MVP dostał zasłużenie Gavi wschodząca gwiazda hiszpańskiej piłki - rocznik 2004.

Wiem oczywiście o Twojej fascynacji sportem ale dla nie osiągnięcia sportowe zawodników nie mają żadnego wpływu na moje życie. To tylko rozrywka. W przeciwieństwie do np. wynalezienia leku na raka. :spoko

SlawekEwa - 2023-01-16, 11:55

A Borek Sedlak opuszczał Wielką Krokiew w kapturze głęboko naciągniętym na oczy
:haha

Cyryl - 2023-01-16, 12:23

gryz3k napisał/a:
...dla nie osiągnięcia sportowe zawodników nie mają żadnego wpływu na moje życie. To tylko rozrywka. W przeciwieństwie do np. wynalezienia leku na raka. :spoko

masz rację, ale deprecjonowanie sukcesów zawodnika, który wywodzi się z naszej robaczywej piłki nożnej i osiąga sukcesy tylko dzięki własnej pracy, samozaparciu, uporowi charakteryzuje tych, którzy sami wiele nie osiągnęli i nie potrafią tego ocenić.

to że ktoś realizuje się w innej dziedzinie nie przeszkadza docenić kogoś, kto robi coś innego, zakres może być kompletnie inny, ale wymaga to podobnego nakładu pracy i walki z przeciwnościami.

a z drugiej strony czy sam będąc chorym uwierzyłbyś w lek, który powstał na boisku podczas kopania piłki?

zawodnik nawet gdyby był geniuszem, nawet gdyby stanął na głowie nie osiągnie sukcesu w innej dziedzinie niż jego sport i oczekiwanie od piłkarza wynalezienia leku na raka, czy czegoś innego poza piłką jest bardzo naiwne.

nie jestem za tym, aby dawno temu Religę zmuszać do kopania piłki, a Lubańskiego do leczenia ludzi.

ps.
w plebiscycie na sportowca roku nagradza się tylko i wyłącznie sportowców.
jak byś wynalazł perpetum mobile i wspomniany lek na raka też byś się nie znalazł na liście nawet w czwartej dziesiątce.

gryz3k - 2023-01-16, 13:23

Cyryl napisał/a:
ale deprecjonowanie sukcesów zawodnika,

Myślę, że nie do końca mnie zrozumiałeś. Ja nie deprecjonuję osiągnięć zawodnika i nie wymagam by działał w innej dziedzinie. Twierdzę tylko, że znaczenie sportu w życiu publicznym, zupełnie inaczej niż w prywatnym, jest mocno przecenione. Zaczęło się od tego, że niby każdy miał oglądać Mundial w TVP. Ja, jak wiele innych osób, nie oglądałem Mundialu nigdzie. Dlaczego? Z tego samego powodu dla którego nie oglądam skoków narciarskich, konnych, polo, golfa i innych. W piłkę wolę pograć na swoim nędznym poziomie bo to dla zdrowia niż oglądać w TV z piwem w ręku. Chętnie pojechałbym na zlot na którym Ty pokazałbyś nam jak grać w siatkówkę. Taką amatorską dla zdrowia i przyjemności. :spoko

Cyryl - 2023-01-16, 21:44

moja odpowiedź dotyczyła tego, że część z kolegów była zdziwiona wysoką pozycją Lewandowskiego wobec przedstawicieli innych sportów.
joko - 2023-01-17, 00:29

Cyryl napisał/a:

więc uważam, że powinien być stawiany za wzór młodym ludziom.

pamiętaj jeszcze ilu młodych ludzi dzięki niemu zainteresowało się sportem.

w swojej dziedzinie powinien dostać Nobla - moim zdaniem.

Wzorem sportowca dla młodych to mógłby być, gdyby wykonywał jakąś normalną pracę, a sport uprawiał amatorsko i odnosił w nim podobne sukcesy ....... a tak to może być co najwyżej wzorem pracownika miesiąca , który dobrze wykonuje swoją robotę i odbiera za to wynagrodzenie i premię zgodnie z tym co ustalił ze swoim pracodawcą.

Sport zawodowy to nie sport tylko zawód podobny do zawodu aktora czy artysty scenicznego.
Ani to nie ma nic wspólnego ze zdrowiem , ani z ideą samego sportu.

Fakt, dużo dzieci i młodzieży zainteresowało się piłka nożną , a cześć z nich z powodu Lewandowskiego ...... pytanie tylko ilu pociągnął sport, a ilu profity jakie daje , kiedy się go wykonuje (a nie uprawia) na odpowiednio wysokim poziomie ?

Mam w rodzinie takich Lewandowskich i dobrze wiem co dla kilkuletnich dzieciaków jest dzisiaj motywacją do tego, aby wolny czas poświęcać nie na zabawę , a na treningi w szkółce piłkarskiej ...... i wiem jak się to kończy , kiedy tylko zorientują się , że szanse na osiągnięcie celu są mizerne .

joko - 2023-01-17, 01:17

Cyryl napisał/a:
moja odpowiedź dotyczyła tego, że część z kolegów była zdziwiona wysoką pozycją Lewandowskiego wobec przedstawicieli innych sportów.

Wysoka pozycja Lewandowskiego wobec przedstawicieli innych sportów wynika z tego, że pracuje w bardziej popularnej , a przez to bardziej dochodowej korporacji rozrywkowej od innych.
Trudno powiedzieć , czy ma większy talent, czy więcej i ciężej trenuje, czy osiągnięcie wysokich wyników kosztuje go więcej wysiłku niż czołowych przedstawicieli innych dyscyplin.

Cyryl - 2023-01-17, 10:24

Joko, kompletnie nie rozumiesz idei sportu wyczynowego.

zadaniem Lewandowskie oprócz zrobienia kasy dla siebie jest bycie idolem dla młodych.

ma to spowodować, żeby jak najwięcej młodych chłopaków i dziewczyn dzięki niemu zainteresowało się sportem.
wyczynowcami zostanie tylko niewiele z nich, a nawet jak nikt nie zostanie to dobrze.
ważne aby grali dla siebie amatorsko lub mniej niż amatorsko, ale do dojrzałego wieku.
dzięki temu będą zdrowsi, będą mniej chorować, dłużej będą pracować, a to wielki zysk dla społeczeństwa.

oprócz tego osobiste uprawianie sportu uczy wielu rzeczy:
nie osiągniesz sukcesu bez pracy,
jak przegrywać,
szacunku dla przeciwnika, chociaż tego w piłce nożnej trudno szukać.

trenowałem drużynę amatorską siatkówki 10 lat i wiesz co było moim największym sukcesem?

nie wyniki sportowe, choć te były, ale to że gdy zaczynałem to po treningu tylko ja się kąpałem, po pół roku wszyscy.

a ci chłopcy zainteresowali się siatkówką dzięki idolom oglądanym w TV (Gruszka, Murek, Papke, Świderski, Zgumny).

dzisiaj już są dojrzałymi panami z prawie dorosłymi dziećmi, ale większość z nich dalej uprawia sport.

Cyryl - 2023-01-19, 21:12

a Lewandowski strzeli kolejnego gola w barwach drużyny o której marzył w dzieciństwie, a dopiero 53 minuta.
i dołożył drugą bramkę w 90 minucie.

wbobowski - 2023-01-20, 14:26

Koledzy Cyryl, joko, gryz3k czy Wy czytacie własne posty? Jak przyjrzeć się z boku tej dyskusji, to albo nie rozumiecie, że każdy może mieć inne poglądy niż ja, albo brakuje Wam miejsca aby swoje racje udowadniać innym, bo o przekonaniu do nich raczej mowy być nie może. Dlatego to się tu dzieje.

Wielu dyskutantów z tego tematu było w Uniejowie. Ale albo było za ciemno przy ognisku, albo za daleko od siebie siedzieliśmy podczas kolacji sobotniej, bo dopiero tutaj dowiedziałem się o obecności niektórych z Was - a szkoda, bo dyskusja na żywo jest ciekawsza i zupełnie to co innego niż tutaj.

6 stron dyskusji w temacie o TVPiS (której ja też nie oglądam- niektóre wyłączności wymuszają), to widać jak brakuje kontaktów z innymi kamperowcami. Dlatego też wróciliśmy do koncepcji spotkań rocznicowych i organizacją tychże zajęła się PTTC, która do tego m.in. została powołana.

Miejmy nadzieję, że już żadne przeszkody (typu Coronavirus) nie przeszkodzą nam spotykać się w rzeczywistości kamperowej.

A... jeszcze jedno. Został pobity rekord ilości kamperów (nie członków) obecnych na zlocie rocznicowym. Dotychczas bywało ok.40, teraz było ponad 60.

joko - 2023-01-22, 23:35

wbobowski napisał/a:
Koledzy Cyryl, joko, gryz3k czy Wy czytacie własne posty? Jak przyjrzeć się z boku tej dyskusji, to albo nie rozumiecie, że każdy może mieć inne poglądy niż ja, albo brakuje Wam miejsca aby swoje racje udowadniać innym, bo o przekonaniu do nich raczej mowy być nie może. Dlatego to się tu dzieje.

Pozwolisz Włodku , że się z Tobą nie zgodzę ;)

Nie wiem jak pozostali Koledzy , ale ja czytam zawsze przed naciśnięciem przycisku "Wyślij" i zawsze publikuję to co chce i tak jak chcę napisać , niczego nie żałuję , niczego się nie wstydzę i za nic nie przepraszam :spoko

Dokładnie rozumiemy że każdy może mieć inne poglądy , dlatego je przedstawiamy , o nich dyskutujemy i czasami się o nie spieramy . Gdyby wszyscy mieli takie same, to nie było pola do dyskusji , bo niby o czym ?
To jest z definicji forum dyskusyjne , więc aby istniało musi być o czym dyskutować.
Wyprzedzając od razu mocno prawdopodobną ripostę , że jest to forum karawaningowe i dyskutować powinno się tu tylko w tematach bezpośrednio związanych z karawaningiem odpowiem tak, że po co w takim razie są tu działy takie jak choćby ten w którym tutaj teraz piszemy ?....... no są tu właśnie dlatego, że są chętni którzy chcą w nich pisać i je czytać.

Ludzie na to forum wchodzą z różnych powodów, jedni tylko czytają to co ich interesuje (takich jest znacząca większość), inni czasami zabierają głos , pytają , szukają porad, a inni piszą więcej od całej reszty i zabierają głos w różnych tematach .
Pytanie którzy z nich bardziej przyczyniają się do tego , że to forum żyje i ma przyzwoitą jak na ten rodzaj medium oglądalność ?

Nie wiem jak inni Koledzy, ale ja loguję się na tym forum dla własnej rozrywki , z sympatii , a częściowo również z przyzwyczajenia . Jestem tutaj od 10 lat i pomimo tego, że w tematach stricte karawaningowych mało co mnie już tutaj może porwać , to w miarę systematycznie staram się zaglądać i jak mam ochotę to czasami zabieram głos . Traktuję to bardzo na luzie , na zasadach rozrywki i oderwania na chwilę głowy od własnych zupełnie odmiennych spraw.
Nie mam potrzeby udowadniania innym swoich racji, więc nie brakuje mi miejsca , aby to czynić. Jeżeli czasem moje wypowiedzi mogą robić takie wrażenie to tylko dlatego , że mam z tego ubaw :ok

Pisałem to już kilka razy w innych wątkach przy okazji podobnych dyskusji ...... napiszę raz jeszcze :
Drodzy Właściciele, Zarządcy, Moderatorzy ...... mówiąc krótko Drodzy Decydencji Forum CT.
Jeśli macie swoją wizję tego jak ma to forum wyglądać , w jakich tematach i co mają tutaj ludziska pisać, to sobie to zorganizujcie po swojemu, pousuwajcie działy i wątki, które Was drażnią i po kłopocie . Lista userów się Wam z automatu zweryfikuje i będziecie mieć "porządek" ......a za pół roku forum albo umrze śmiercią naturalną , albo stanie się niedoścignionym wzorem forów tematycznych :bukiet:

Banan - 2023-01-23, 00:18

joko napisał/a:
za pół roku forum albo umrze śmiercią naturalną

Przepowiadano to już 10 lat temu, może wcześniej... :diabelski_usmiech
Nawet był na ten temat osobny wątek :haha:

Cyryl - 2023-01-23, 00:19

wbobowski napisał/a:
...nie rozumiecie, że każdy może mieć inne poglądy niż ja...

ależ doskonale zdaję sobie sprawę.

nie chcę innych za wszelką cenę przekonać do swoich poglądów, ale przedstawiam swoje, a to czy są zgodne z poglądami tego czy innego, to już inna sprawa.

poza tym wyobraź sobie, że na świecie żyłoby 8 mld takich Cyrylów lub ludzi o identycznych poglądach jak ja, to przecież byłby koszmar.
wyobraź sobie dyskusję na forum, jedną wypowiedź i 1000 postów o treści; "tak, masz rację".
człowiek obwiesiłby się na najbliższej gałęzi.

całe szczęście, że są ludzie, którymi mogę się i zgodzić i nie zgodzić.
poznać ich poglądy, ich sposób myślenia, ich argumentację.

Robert-4 - 2023-01-23, 00:21

joko napisał/a:
wbobowski napisał/a:

Pozwolisz Włodku , że się z Tobą nie zgodzę ;)

Nie wiem jak pozostali Koledzy , ale ja czytam zawsze przed naciśnięciem przycisku "Wyślij" i zawsze publikuję to co chce i tak jak chcę napisać , niczego nie żałuję , niczego się nie wstydzę i za nic nie przepraszam :spoko

Dokładnie rozumiemy że każdy może mieć inne poglądy , dlatego je przedstawiamy , o nich dyskutujemy i czasami się o nie spieramy . Gdyby wszyscy mieli takie same, to nie było pola do dyskusji , bo niby o czym ?
To jest z definicji forum dyskusyjne , więc aby istniało musi być o czym dyskutować.
Wyprzedzając od razu mocno prawdopodobną ripostę , że jest to forum karawaningowe i dyskutować powinno się tu tylko w tematach bezpośrednio związanych z karawaningiem odpowiem tak, że po co w takim razie są tu działy takie jak choćby ten w którym tutaj teraz piszemy ?....... no są tu właśnie dlatego, że są chętni którzy chcą w nich pisać i je czytać.

Ludzie na to forum wchodzą z różnych powodów, jedni tylko czytają to co ich interesuje (takich jest znacząca większość), inni czasami zabierają głos , pytają , szukają porad, a inni piszą więcej od całej reszty i zabierają głos w różnych tematach .
Pytanie którzy z nich bardziej przyczyniają się do tego , że to forum żyje i ma przyzwoitą jak na ten rodzaj medium oglądalność ?

Nie wiem jak inni Koledzy, ale ja loguję się na tym forum dla własnej rozrywki , z sympatii , a częściowo również z przyzwyczajenia . Jestem tutaj od 10 lat i pomimo tego, że w tematach stricte karawaningowych mało co mnie już tutaj może porwać , to w miarę systematycznie staram się zaglądać i jak mam ochotę to czasami zabieram głos . Traktuję to bardzo na luzie , na zasadach rozrywki i oderwania na chwilę głowy od własnych zupełnie odmiennych spraw.
Nie mam potrzeby udowadniania innym swoich racji, więc nie brakuje mi miejsca , aby to czynić. Jeżeli czasem moje wypowiedzi mogą robić takie wrażenie to tylko dlatego , że mam z tego ubaw :ok

Pisałem to już kilka razy w innych wątkach przy okazji podobnych dyskusji ...... napiszę raz jeszcze :
Drodzy Właściciele, Zarządcy, Moderatorzy ...... mówiąc krótko Drodzy Decydencji Forum CT.
Jeśli macie swoją wizję tego jak ma to forum wyglądać , w jakich tematach i co mają tutaj ludziska pisać, to sobie to zorganizujcie po swojemu, pousuwajcie działy i wątki, które Was drażnią i po kłopocie . Lista userów się Wam z automatu zweryfikuje i będziecie mieć "porządek" ......a za pół roku forum albo umrze śmiercią naturalną , albo stanie się niedoścignionym wzorem forów tematycznych :bukiet:

Nie ze wszystkim się z Tobą zgadzam, ale tutaj masz rację. Forum jest po to aby wymieniać poglądy, również się spierać. Piwo za to :)
Temat jak temat.
Cyryl - kolego. Lewy mógłby być wzorem, ale medalu od długopisa nie musiał przyjmować. Po co mu to? Ma pozycję, kasę, szacunek - warto było?
Wracając do forum - jest po to, by wymieniać poglądy. Różne. Ja często czytam o miejscówkach, ciekawych miejscach, ale wchodzę też na "polityczne" wątki, bo po to jest forum i mam nadzieję, że nigdy nie będzie jednogłośne.

Banan - 2023-01-23, 00:30

Robert-4 napisał/a:
Wracając do forum - jest po to, by wymieniać poglądy. Różne. Ja często czytam o miejscówkach, ciekawych miejscach, ale wchodzę też na "polityczne" wątki, bo po to jest forum i mam nadzieję, że nigdy nie będzie jednogłośne.

I za to Cię lubię :bigok
Szkoda tylko, że nie wszyscy to rozumieją, jest jeszcze coś ważnego, o czym niestety niektórzy zapominają - wzajemny szacunek i kultura wypowiedzi. :spoko

SlawekEwa - 2023-01-23, 07:42

Banan napisał/a:
Szkoda tylko, że nie wszyscy to rozumieją, jest jeszcze coś ważnego, o czym niestety niektórzy zapominają - wzajemny szacunek i kultura wypowiedzi.

I oto mi cały czas [hura] a nie po zwykłym info odzywki jakbym był co najmniej agitatorem "jedynej słusznej TV :chytry

mischka - 2023-01-23, 08:13

a wracając do tematu przewodniego, oglądał już ktoś "Kamper Polska"??
gryz3k - 2023-01-23, 09:54

wbobowski napisał/a:

Wielu dyskutantów z tego tematu było w Uniejowie. Ale albo było za ciemno przy ognisku, albo za daleko od siebie siedzieliśmy podczas kolacji sobotniej, bo dopiero tutaj dowiedziałem się o obecności niektórych z Was - a szkoda, bo dyskusja na żywo jest ciekawsza i zupełnie to co innego niż tutaj.

6 stron dyskusji w temacie o TVPiS (której ja też nie oglądam- niektóre wyłączności wymuszają), to widać jak brakuje kontaktów z innymi kamperowcami. Dlatego też wróciliśmy do koncepcji spotkań rocznicowych i organizacją tychże zajęła się PTTC, która do tego m.in. została powołana.

Miejmy nadzieję, że już żadne przeszkody (typu Coronavirus) nie przeszkodzą nam spotykać się w rzeczywistości kamperowej.

A... jeszcze jedno. Został pobity rekord ilości kamperów (nie członków) obecnych na zlocie rocznicowym. Dotychczas bywało ok.40, teraz było ponad 60.

Ponieważ zostałem wywołany z nica to odpowiem. Forum dyskusyjne jest do dyskusji. Dyskusja następuje gdy są przeciwne zdania i dyskutanci. To co jest tutaj to takie przedłużenie markizy. Pod markizą odbywają się podobne.

Mnie akurat na zlocie widziałeś. Na ognisko dotarłem ok 23. Było 5 osób z którymi serdecznie pogadałem przy nalewce.
Resztę dopowiedzieli koledzy. :spoko

SlawekEwa - 2023-01-23, 10:57

mischka napisał/a:
oglądał już ktoś "Kamper Polska"??

Dwa odcinki dostępne - oglądałem , ale strach coś tutaj oceniać :klotnia

gryz3k - 2023-01-23, 11:18

SlawekEwa napisał/a:
ale strach coś tutaj oceniać

Nie bądź taki strachliwy. Odwagi... :haha: :spoko

Brat - 2023-01-23, 11:21

Nie obejrzę, sorry... dopłacać do telewizji, cynicznie publiczną się nazywającej, nie mogę.
SlawekEwa - 2023-01-23, 15:48

Brat napisał/a:
dopłacać do telewizji,

gdzie ? w internecie? na VOD ? :niewiemm

Brat - 2023-01-23, 17:33

https://vod.tvp.pl/programy,88/kamper-polska-odcinki,383855/odcinek-1,S01E01,385390
Tu znalazłem.
"Kup dostęp"
"Zaloguj się"

No fuuucking way.

Misio - 2023-01-23, 17:45

Płatne, bo muszą uzbierać 100 tys. zł. na nagrodę. ;)

Taką zabawę możemy zrobić sobie sami za mniejsze pieniądze, tylko nie będziemy w TVP. :haha:

ZEUS - 2023-01-23, 18:01

a może powinno być tak: pod warunkiem, że
Misio napisał/a:
...nie będziemy w TVP. :haha:

🤭

mischka - 2023-01-23, 18:37

a ja sobie chętnie obejrzę, gryzoń ma za free :oops:
SlawekEwa - 2023-01-23, 21:53

Recenzja dla tych co nie chcą płacić :haha:

muszę tą Panią zaprosić do CT :diabelski_usmiech

LukF - 2023-01-23, 21:57

joko napisał/a:

Dziwne, ale mam tak samo :bigok

Tylko staż krótszy 8-)

mischka - 2023-03-21, 07:55

Obejrzałem do końca i oceniam całkiem pozytywnie :spoko
Robert-4 - 2023-03-22, 16:46

mischka napisał/a:

Ale co kolego oceniasz pozytywnie? Film tej Pani, czy ten program?

LukF - 2023-03-22, 17:29

Robert-4 napisał/a:
mischka napisał/a:

Jak znam Michała, to pewnie tą Panią :bajer

mischka - 2023-03-22, 18:24

Robert-4 napisał/a:
mischka napisał/a:

W sumie masz rację, moglem się inaczej wysłowić.

Program uważam za przyjemny i nie żałuję że poświeciłem mu tyle czasu.

Pani prowadząca jak najbardziej pozytywna :lol:

Natomiast recenzji z youtuba nie oglądałem więc się nie wypowiem... :spoko