|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Grecja - Grecja, przez Serbię, powrót Albania
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-02-23, 18:33 Temat postu: Grecja, przez Serbię, powrót Albania Grecja dojazd przez Serbia,powrót Albania i kraje Bałkańskie.!!
Przepraszam nie umię poprawć błędu w słowie Albania.
1.wyjechalismy w sobotę po zakupach na drogę.
2.Jedziemy Słowacja przez Rozemberog jest jeszcze śnieg.2.dzień jazda przez Budapeszt ,Backie Vinegrady,Serbia nie cała zrobione ok.750km.
3 dzień nocleg już Grecja plaża z solanka Aliki.Dziś czyli czwartek 23 luty jezioro koło Damasty 33 st.temperatura.Dla bezpieczenstwa śpimy w Damascie.
Przepraszam za błędy ale piszę z telefonu,codzienna relacja z fotami na faceboku,może być pod Barbara lub Zbigniew Muzyk
bo jego telefon lepszy.Pozdrawiam
ZbigStan - 2023-02-23, 19:59
Barbara i Zbigniew Muzyk, Podziwiam Wasze zauroczenie Bałkanami, a szczególnie Grecją. Pisz jak najwięcej bo o tej porze roku, mało kto tam podróżuje i opisuje podróż. Pozdrawiam.
Robold - 2023-02-23, 20:05
Pozdrawiamy
Track222 - 2023-02-23, 22:38
Pozdrawiamy serdecznie
zbychu - 2023-02-24, 08:20
Pozdrawiamy
rychard3 - 2023-02-24, 13:21
Pozdrawiamy, udanego wyjazdu.
JanusS - 2023-02-24, 14:24
A gdzie jeśli wolno spytać leżą te Backie Vinegrady bo wujek Google mówi, że takiego "czegoś" nie ma??? A Damasta to nie przypadkiem na Krecie??? To Wy jesteście tacy szybcy??? Szacun Wielki!!! Pytam bo na FB dopiero co byliście wczoraj koło Volos. "Śledzę" Was bo końcem marca też chcemy ruszyć do GR - jak Bozia pozwoli!
KrzySówka - 2023-02-24, 16:25
Szerokiej drogi i spokojnej podróży. Pozdrawiamy.
Mirekl61 - 2023-02-24, 17:37
JanusS napisał/a: | A gdzie jeśli wolno spytać leżą te Backie Vinegrady bo wujek Google mówi, że takiego "czegoś" nie ma??? A Damasta to nie przypadkiem na Krecie??? To Wy jesteście tacy szybcy??? Szacun Wielki!!! Pytam bo na FB dopiero co byliście wczoraj koło Volos. "Śledzę" Was bo końcem marca też chcemy ruszyć do GR - jak Bozia pozwoli! |
Twój wujek Google kłamie, Baćkie Vinogrady istnieją, leżą w Serbii. Jest tam przejście graniczne, a Damasta jest zdecydowanie w Grecji kontynentalnej, opodal Termopil, w odległości niewiele ponad 100 km od Wolos.
Pozdrawiam i życzę udanej podróży !
Mirka
andrzej627 - 2023-02-24, 17:48
Mirekl61 napisał/a: | Baćkie Vinogrady istnieją, leżą w Serbii |
Chodzi o przejcie graniczne Ásotthalom - Bački Vinogradi.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-02-24, 19:10
Dzięki kolegom za wpisy I wyjaśnienia.na liczniku 1900km.Napisalam na faceboku trasę,przez Serbię gnaliśmy do Niszu.A dlaczego bo ja cały czas myślałam o Jagodinie i tamtejszej niby pomocy drogowej.Jedyny kolega Andrzej 627 ,podpowiada mi co i jak i często rozmawiamy na mesengerze.Wystarczy napisać do mnie na fejsa to zatwierdzę.Tam piszę codziennie i daję foty czego nie już nie umię na CT.Fantastyczne miejsce to jezioro koło Thermopil 4 km.Jest bezpiecznie tak mówią kampery greckie jest ich 5,pierwszy raz widzę tyle kamperow na Greckiej rejestracji.
Proszę Proszę nie zbiedniejecie jak weżniecie worek karmy dla wdzięcznych psów greckich.
Andrzej starym zwyczajem Proszę o foty chociaż po jednej dla kolegów z CT,którzy nie tolerują FACEBOKA.Zostaniemy tu kilka dni,bo mamy sporo czasu.Dobre termy na wyspie Evia ale za gorace 40 st.Tu jezioro które odkryłam w 2009 roku,część kolegów go zna ma 33 stopnie.Pierwszy raz widzę tyle greckich kamperow.Koło pomnika Leonidasa w rzece za goraca woda 40 st.Dużo stoi tam różnych kamperów.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-02-24, 19:27
Proszę o poprawienie złej nazwy Albania
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-02-24, 20:35
Dałam teraz wieczorne foty z nad jeziorka,na FACEBOKA,wg mnie wygląda ok.!
Misio - 2023-02-24, 21:29
Bardzo podoba nam się Wasze zacięcie do podróżowania i upartość na Grecję. Piszcie jak najwięcej i wklejajcie zdjęcia. Aż miło jest postawić Wam za tą wspaniałą robotę.
samotny wilk - 2023-02-25, 11:20
Mirekl61, Mirek ma rację. Przejście graniczne Ásotthalom - Bački Vinogradi istnieje w realu. Na mapie też. Tylko trzeba pamiętać, że nie jest to przejście całodobowe. W dni robocze pracuje w godz. 7:00 - 19:00. W weekend w godz. 7:00 - 22:00.
Z tego co pamiętam to Muzyki tym przejściem pomykają już nie pierwszy raz. To jest dobry wybór.
W pobliżu mamy do dyspozycji następne niezłe przejście graniczne: https://goo.gl/maps/gDHBt8LBWZGTXF447
To przejście działa całodobowo.
Oba ww. przejścia są o niebo lepsze od "słynnego" już i zawsze zakorkowanego przejścia SRB Horgoš - H Röszke: https://goo.gl/maps/yc8nNZBJxYFPMuNd6
Ja to ostatnie przejście omijam szerokim łukiem. Kiedyś stałem tam ponad 11 h jadąc w kierunku Węgier. Nigdy więcej.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-02-25, 14:28
Jawiem o korkach,dlatego jak Bim podał
namiary to była próba.Minusem są te bandy koło Jagodiny.Dawniej jechało się bez autostrady bo jej nie było,ale za
to znamy wszystkie zabytki pod UNESCO.
Kto ma faceboka to zna moje wpisy z fotami.Trzeba iść za nowościami!
andrzej627 - 2023-02-26, 15:36
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | wieczorne foty z nad jeziorka |
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-02-26, 19:46
Na faceboku są foty I piszemy o zlocie kamperów greckich koło Termopili nad termalnym jeziorem 33 stopnie woda.Dzis piękna pogoda przyjechał 1 kamper Polski,poznaliśmy się w wodzie jeziorka.Pierwszy raz widzę tyle kamperów greckich.Fajnie bo na noclegi jest kilka kamperów bo sami byśmy nie zostali ze względu na emigrantów w Thermopilach.Jest to odległość 4 km.W Thermopilach przy gorącej rzece 40 st.jest sporo różnych kamperów.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-02-26, 19:51
Andrzej jesteś Wielki.Patrzę na mapy ,gdzie tu jechać.Pewnie do Nafplio.Potem prawdopodobnie wrócimy do Epidavros,Kranidi,Salanti,Tolo,Drepano aż po Methoni.Rejony pomarańczowych sadów.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-02-28, 20:42
Wspaniale jesteśmy w Nafplio.Jutro targ wizyty u kilku osób tu mieszkających.18 stopni w Polsce córka mówiła 2st. w Krakowie.
Jutro foty na fejsie,dziś już późno. Pozdrawiam.Wspaniale przyjechaliśmy z Thermopil do Nafplio.Potem plaże,plaże!!
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-02, 14:47
Nikt nie komentuje.
Pogoda się zepsuła,pada deszcz.Jesteśmy po Nafplio łącznie z targiem w środę.Kiveri musi być,ale nie da się jak na razie spacerować.Zanosi się na kilka dni deszczu.
Track222 - 2023-03-02, 16:09
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Nikt nie komentuje.
Pogoda się zepsuła,pada deszcz.Jesteśmy po Nafplio łącznie z targiem w środę.Kiveri musi być,ale nie da się jak na razie spacerować.Zanosi się na kilka dni deszczu. |
Nie komentują, ale czytają, pozdrawiam serdecznie!!!
Cyryl - 2023-03-02, 16:55
Pogoda się zepsuła,pada deszcz... |
u nas pogoda się nie popsuła, ale cały czas jest do kitu i na dodatek też tego nikt nie komentuje.
czytamy i zazdrościmy.
WaldekR - 2023-03-03, 12:35
Potwierdzam
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-03, 17:40
Dalej Kiveri,słonecznie ale wieje jak to nad morzem.Tu jest rzeka ,oczywiście sucha,którą się spaceruje a po obu stronach sady mandarynek,pomarańczy i cytryn.Robimy dżem.
Jutro odwiedzą nas nasi którzy tu mają pensjonat.Moze za 2 dni przebijemy się pr,ez Trypoli,Spartę do Skali,a z tamtąd po wtorkowym targu do słynnej plaży przy murku,nie wiem czy dobrze napiszę Kokinias.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-03, 17:43
Na liczniku 2050 kilometrów
blue60 - 2023-03-03, 21:21
My w tym roku też jedziemy na Peloponez.Poprzednio byliśmy tam w 2011 roku.
Jedziemy na 3-4 tygodnie pod koniec sierpnia.Ciekaw jestem czy w tym terminie będzie dużo turystów.
joko - 2023-03-04, 00:40
|
No nikt Basiu nie komentuje , bo nie ma co jak nie ma fotek
Tak lubiliśmy z żoną zawsze czytać Wasze relacje z podróży ...... ale przeniosłaś się na fejsa z którego mało kto już korzysta.
Relacje na forum miały swoją wartość, zostawały na dłużej i zawsze można było sobie do tego wracać.
Fejs jest dobry dla tych co lubią zdjęcia jedzenia z restauracji sobie wrzucać , aby zagustować znajomym ...... ale nie dla takich poważnych Podróżników jak Wy
Komplecik - 2023-03-04, 06:47
Pisz Basiu pisz co w Grecji, na zdjęcia też chcemy patrzeć,
całe forum CT to Twoi fani, śledzimy każdy Twój ruch, ja przez dłuższy czas myślałem że jesteście w chorwacji bo chciałaś a tu Grecja
Basiu udało się przerzucić kilka zdjęć z Fb naciesza oczy CT
zbychu - 2023-03-04, 09:40
Przy takich zdjęciach , aż się chce już wyruszyć za Wami
krzlac - 2023-03-04, 12:23
joko napisał/a: | .... ale przeniosłaś się na fejsa z którego mało kto już korzysta. |
Tak dla informacji:
"Globalnie Facebook ma ponad 2,8 miliarda użytkowników miesięcznie z czego 1,9 miliarda korzysta z serwisu każdego dnia (Q2 2021, źródło Facebook). W Europie liczba miesięczna użytkowników to 420 milionów, w Azji 1,2 miliarda, a w Ameryce Północnej (USA + Kanada) 259 milionów."
Komplecik - 2023-03-04, 12:56
zbychu napisał/a: | Przy takich zdjęciach , aż się chce już wyruszyć za Wami |
Halo!!! Zbychu na zdjęciach widać innego kampera o co chodzi?
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-04, 18:45
Jak będziecie mieć 77 to nic Wam nie będzie się chciało.Trudno starej babie uczyć się teraz wklejać skomplikowane foty na CT.Na Faceboku jakoś mi wychodzi myślę że to zasługa A.627.
JESTEŚMY po Nafplio,Kiweri,za SPARTA,Skala plaża jak dla mnie przy murku,nazwa Kokinias.Niestety samiusiency,ja się boję przenosimy się koło knajpy,też zamknięta ale tu mniej się boję.Sprawdzam foty I piszę na fejsie.Kaplecik będzie Horwacja w maju przy powrocie przez Albanię.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-04, 18:49
Komplecik daję na fejsa foty,z pomarańczy w sadach oraz takie które sterty są wyrzucane.Zrobiliśmy już dżem,jutro Pounda i robienie soków.Horwacja ,wodospady kwiecień maj.Na koncie 2050 kilometrów.
Komplecik - 2023-03-04, 19:01
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Komplecik daję na fejsa foty,z pomarańczy w sadach oraz takie które sterty są wyrzucane.Zrobiliśmy już dżem,jutro Pounda i robienie soków.Horwacja ,wodospady kwiecień maj.Na koncie 2050 kilometrów. |
Jak mi Żona prześle zdjęcia z Twojej relacji to wkleję
izola - 2023-03-04, 20:39
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Jak będziecie mieć 77 to nic Wam nie będzie się chciało.Trudno starej babie ... |
Basiu do przodu patrz, osiągnięte ceń...Żyj dziś i teraz...szkoda czasu na liczenie lat w Peselu...
Młódką też już nie jestem, wiem co życie może zrobić.
Ciesze się z Wami, zaglądam tu i czytam co porabiacie...taki tryb niech wam jest długo dany, a co! raz się żyje...
Jeszcze przed 77 chcę też być w Grecji, taki mam Plan ...
yamah - 2023-03-04, 21:57
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Komplecik daję na fejsa foty,z pomarańczy w sadach oraz takie które sterty są wyrzucane.Zrobiliśmy już dżem,jutro Pounda i robienie soków.Horwacja ,wodospady kwiecień maj.Na koncie 2050 kilometrów. |
To ja pozwolę sobie wstawić Twoje zdjęcia
joko - 2023-03-04, 22:34
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Jak będziecie mieć 77 to nic Wam nie będzie się chciało.Trudno starej babie uczyć się teraz wklejać skomplikowane foty na CT. |
Ja Ciebie Basiu bardzo przepraszam i nie bież sobie proszę tego do serca
Ja o tych fotkach to napisałem właśnie z lenistwa ....... bo mam ćwiartkę mniej a już mi się nie chce na fejsa wchodzić
Jak widać zawsze znajdą sie dobrzy ludzie , którzy wrzucą tutaj Wasze fotki ..... dla tych , którzy tak jak ja mają uczulenie na media a-społeczne
Życzę Wam w dalszej podróży szerokości na drogach, wysokości w tunelach i głębokości w morzu ..... a przede wszystkim Zdrówka
Jak dobrzy ludzie będą co jakiś czas wrzucać tu jakieś nowe fotki, to bardzo chętnie i z wielką przyjemnością będę zaglądał , bo sezon jesienno - wiosenny bez relacji Muzyków z podróży ........ to sezon stracony
fiba56 - 2023-03-05, 01:33
Gdzie na fejsie szukać,też nie kumaty komputerowo....
andrzej627 - 2023-03-05, 09:28
https://www.facebook.com/zbigniew.muzyk.1
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-05, 10:55
Komplecik dzięki dziś za pogadanie.Powiedz Ewie że dziękuję za foty,będzie dziś więcej fot.Jedziemy do plaży for 4 neit BOZAS.Potem przepiękna Pounda.Bogdan jesteś Wielki,dzięki.Wracamy w kwietniu przez Czarnogóra,Horwacja i to co w pobliżu.Uwielbiamy wodospady które tam są.
rychard3 - 2023-03-05, 12:34
Pieknie, pieknie Czekam na wiecej pozdrawiam.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-05, 14:57
Jesteśmy na słynnej Mpozas dla greków Bosas.Można szaleć internet na full.Myślę że miejsce to wyszukał Andrzej 627,jako miejsce for 4 neit.2 miesiące tu siedzieliśmy w cowidzie.Drugie miejsce to Salanti,koło Kranidi,Porto Heli.Tam bywa auto z chlebem ale nie ma wody.
Kampery mogą stać w porcie w Nafplio ale wszystko ma być schowane antena też.Tu w bozas jest nas 4 kampery,latem tłum greków i kamperów.Wiecxorem będą foty dla Was.Bogdan będzie fucha dla Ciebie na 5.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-05, 18:08
Jutro włączę komputer,bo internet jest w tel to i w komputerze.Na faceboku dałam foty że spaceru.To co kwitnie ma raczej żółte kolory,bardzo wiało,zobaczymy jak jutro bo mamy dużo czasu,potem będzie Pounda,niedaleko z tąd.Bogdan jak Ci się uda to koleżeństwo będzie zadowolone.My Albania będzie koło 15 kwietnia,tak byśmy zobaczyli ile się da wodospadów i jnnych pięknych widoków Czarnogóra,Bośnia i Hercrgowina no i Horwacja.Zrobione 2228km i jest to 16 dzień podróży!!!
yamah - 2023-03-05, 18:17
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | .Bogdan będzie fucha dla Ciebie na 5. |
Mówisz i masz prośba Twoja jest dla mnie rozkazem też lubimy tą plaże..tam upolowałem pierwszą murenę
JaZbych - 2023-03-05, 19:08
Pięknie, aż dech zapiera, jesteśmy z Wami.
pozdrawiamy.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-06, 16:20
Rano ok,a potem duży wiatr i fale.Znowu tortilla hiszpańska bo to szybki obiad.Wieczorem dam foty na fejsa
SlawekEwa - 2023-03-06, 16:37
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Znowu tortilla hiszpańska |
Czy to jest "tortilla de patatas ?
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-06, 18:20
Może patatas bo robiona z ziemniaków.Dawno temu,pokazywała to M .Gessler,ale bez kiełbasy chorizo,z dodatkami naszymi.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-06, 19:57
Koledzy Andrzej i Bogdan foty nowe na fejsie
yamah - 2023-03-06, 22:18
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Koledzy Andrzej i Bogdan foty nowe na fejsie |
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-07, 11:57
Wiatr przy plaży i nie ma sieci WiFi,a była.Jutro jedziemy do Neapoli bo może jest targ,potem Pounda,potem powrót do Bozas.Dziś jest 7 kamperów.W Grecji chcemy być do Wielkanocy ichniej.Potem
Albania ,w domu koło 10 maja.
WaldekR - 2023-03-07, 11:57
Pięknie
andrzej627 - 2023-03-07, 14:52
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | W Grecji chcemy być do Wielkanocy ichniej.Potem
Albania ,w domu koło 10 maja. |
Mam podobny plan.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-07, 18:20
Może wreszcie za tyle lat uda nam się spotkać.Widzieliśmy się jak był,cyklon na wyspie Evia.
Wstawiłam foty z wieczornego spaceru na fejsa dla wszystkich koleżanek i kolegów.No macie fuchę.Troche pada deszcz,nie wiem dlaczego był tu internet Bozas teraz nie ma.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-07, 18:34
Jak pisze Zbig Stan,nasze zauroczenie nastąpiło trochę za późno.Ale w 2009 była Grecja bez mapy,potem,mapy,przewodniki,zawsze lubiłam geografię.Sycylia też dawno temu,wszystkie termalne włoskie no i Rzym.Hiszpania 2 razy,ale wg mnie za daleko i za tłoczno.Najwspanialej było w 2010 roku ścieżki rowerowe wyjechane jeszcze bez tłumów kamperow.W 2017 długo byliśmy wnuki przyleciały samolotem,ale teraz takie tłumy kamperów to nie dla nas.W Grecji to jak wyjazd na wieś.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-07, 18:37
Foty są już na faceboku
ZEUS - 2023-03-07, 18:39
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Potem Albania |
Basiu nieśmiało przypomnę Twoje słowa z naszego spotkania w Grecji w październiku ub. roku, cyt.: "Albania to jest dla mnie temat zamknięty" koniec cytatu.
Coś się zmieniło🤔😜
JanusS - 2023-03-08, 11:53
Basiu, czy mogę Cię (lub też kogoś kto zna) poprosić o namiary na tę plażę Bozas??? Z góry dziękuję!
rakro1 - 2023-03-08, 12:50
JanusS - https://grupabiwakowa.pl/grecja-peloponez-plaza-mpozas/
JanusS - 2023-03-08, 13:46
rakro1 - serdeczne dzięki,
andrzej627 - 2023-03-08, 17:04
JanusS napisał/a: | namiary na tę plażę Bozas??? |
Też tam byłem.
Wstawiłem moje miejscówki w Grecji do mapy.
sterciu - 2023-03-08, 17:18
My bylismy w sierpniu na Bozas, fajna miejscówka z zacienionymi miejscami postojowymi .
JanusS - 2023-03-09, 10:45
andrzej627 napisał/a: | Wstawiłem moje miejscówki w Grecji do mapy. |
Masz naszą wdzięczność Andrzeju. Mam nadzieję, że uda mi się jakoś zapisać tę mapę.
andrzej627 - 2023-03-09, 11:09
JanusS napisał/a: | Mam nadzieję, że uda mi się jakoś zapisać tę mapę |
Wszystko jest możliwe. Poczytaj tutaj. W razie trudności możesz bezpośrednio skontaktować się ze mną. Wysłałem Ci wiadomość na WhatsApp.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-09, 16:59
sterciu napisał/a: | My bylismy w sierpniu na Bozas, fajna miejscówka z zacienionymi miejscami postojowymi . |
ALE w sierpniu to były pewno tłumy kamperow tak jak na fejsie było nas 8 sztuk,teraz łacha piachu w Poundzie!!/
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-09, 17:05
ZEUS napisał/a: | Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Potem Albania |
Basiu nieśmiało przypomnę Twoje słowa z naszego spotkania w Grecji w październiku ub. roku, cyt.: "Albania to jest dla mnie temat zamknięty" konieccytatu.e teraz jest teraz jak wrócić przez wodospady np.Krawica nie da się inaczej przejechać ,a Ty po analizie nie zmieniasz trasy
Coś się zmieniło🤔😜 |
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-09, 17:09
Koledzy a propo różnych wyjazdów trzeba trochę poczytać,poszperać po mapach ja wożę kilka kilogramów różnych materiałów,plus internet i maps-me????
ANDRZEJ napisz ile czasu spędzasz nad mapami,ile masz map plus internet,samo nic nie przychodzi.Ja mało kumata w elektronice to szukam w innych miejscach,na fejsie też dużo jest o kamperowaniu i trasy z fotami.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-09, 17:30
Bogdan czyli Yamach dużo mi pomógł ,bo dał moje foty. Przepraszam wstawiłam piwa,jestem nie kumata.Andrzeju nowe oglądasz na fejsie PROSZĘ wklej
Wieje ale nasze miejsce fajowe,rano nie będzie wiało,zakupy w Neapoli zrobiliśmy fantastyczne,fajne bakery i laiki które podpowiedział znajomy co tu mieszka,zawsze w Neapoli byliśmy przejazdem ,a teraz spaliśmy przy morzu,ładne miasto ale bardzo tu stromo,tylko przy dolnej ulicy od morza ok.Nie jedziemy do Agia Fokias ani Monenwazja byliśmy w cowidzie,bez tłumów
yamah - 2023-03-09, 18:13
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | ,zakupy w Neapoli zrobiliśmy fantastyczne,fajne bakery i laiki które podpowiedział znajomy co tu mieszka,zawsze w Neapoli byliśmy przejazdem |
Cytat: | 20 dzień podróży,Grecja Peloponez Neapoli.Bakery duży sklep i za stara rzeką Laiki.czyli bazar.Zakupy wspaniałe |
yamah - 2023-03-09, 18:19
Cytat: | Barbara Muzyk
Jesteśmy w Poundzie,wieje bardzo ale łacha piachu cudowna,schowaliśmy się za starą budą. |
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-09, 19:24
Dziś 20 dzień Podróży!
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-09, 19:27
Dziś 20 dzień Podróży!
angela_camp - 2023-03-09, 19:32
Witam P.BAsiu pytanko mam jaka cena ON? jaka 95? ceny jedzenia mniej wiecej chleb? itppykladowe ceny wybieram sie z dziecmi i partnerem w licpu.
Bylam 9 lat temu masakra
Relacja jak zwykle super ja jestm fanka czytam i czytam i tesknie za Grecja
w tym roku sie uda w koncu jestem 9 lat do tylu
pozdrawiam serdecznie
andrzej627 - 2023-03-09, 22:41
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Albania ,w domu koło 10 maja. |
Mam taki plan na powrót z Albanii, trasą SH20, która jest teraz całkowicie pokryta asfaltem, a potem w Czarnogórze przez Durmitor z powrotem nad morze.
Co myślicie o takiej trasie?
yamah - 2023-03-10, 07:54
andrzej627 napisał/a: | Mam taki plan na powrót z Albanii, trasą SH20, która jest teraz całkowicie pokryta asfaltem, a potem w Czarnogórze przez Durmitor z powrotem nad morze. |
Prawie identyczny plan mam w zamyśle start po 1.04. dodatkowo chcę zrobić drogę P14 od strony Pivy, tylko z moim 3.2m wysokości nie wiem jak w tych tunelach Jak ktoś jechał to powiedzcie czy się zmieszczę
andrzej627 - 2023-03-10, 09:58
yamah napisał/a: | z moim 3.2m wysokości nie wiem jak w tych tunelach |
Pomyślałem, że można to sprawdzić przejeżdżając drogę za pomocą Street View. Zobaczyłem pierwszy tunel. Nie ma znaku wysokości, ale chyba przejedziesz.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-10, 18:12
Angela Camp,mój tel.jest na CT to po prostu zadzwoń.Nie da się jednym zdaniem odpowiedzieć na Twoje pytanie.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-10, 18:19
Andrzej i Bogdan ja tak daleko nie planuję SH 20 na pewno nie pojedziemy.Wodospady,nowy most na Peljasacz.plaza Kupari,itd.
Na razie staram się załatwić gdzieś Wielkanoc tak by był baran z kręconego grila.Ich Wielkanoc jest tydzień później.Reszta trasy sama wyjdzie .Barana załatwiam dla Ciebie Andrzej,nam wystarczy bycie w kościele Św. ANDRZEJA w Patras
yamah - 2023-03-10, 20:08
Cytat: | Barbara Muzyk
·Dalej plaża Pounda,ale bardzo duży wiatr.Kampery patrzą na fale i zawracają |
andrzej627 - 2023-03-10, 21:59
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Barana załatwiam dla Ciebie Andrzej,nam wystarczy bycie w kościele Św. ANDRZEJA w Patras |
A może udałoby się zrobić jakieś świąteczne spotkanie forumowiczów? Niekoniecznie w kościele.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-11, 15:36
Ja się nie piszę na żadne spotkania,umówisz się a goście nie dojadą??Ty lubisz się umawiać,ja wolę spotkać się niespodziewanie.Coś czuję że i teraz się nie spotkamy.A propo map.zabrałam różne i porównuję z nowym atlasem jest różnica zwłaszcza w drogach.
yamah - 2023-03-11, 16:55
Cytat: | Barbara i Zbigniew Muzyk
Wyjazd z Poundy,ale wszędzie wieje po drodze w Plitrze też.Roślinom to nieprzeszkadza! |
JanusS - 2023-03-11, 18:22
Basiu - z całym szacunkiem!!! Umawiałaś się do tej pory jak widać z niewłaściwymi ludźmi!!! Dla mnie "MOJE słowo droższe pieniędzy"!!! Jak powiem tak to musi być TAK. Jak powiem "nie" to jest NIE!!! Ale to jest domena ludzi, którzy z "niejednego pieca chleb jedli" i mają szacunek do innych a nie bezmyślnych fircyków, którzy myślą tylko o sobie! Powodzenia i do zobaczenia się... gdzieś! PS. kamperowcy (jak można ogólnie wyczytać na forum) to jednak zbiorowisko dość przypadkowych osobowości, którzy w większości nie za bardzo chcą się integrować czy wzajemnie wspomagać w podróży. No bo i po co??? A nóż jego kamper będzie krótszy od twojego i chłop wpadnie w kompleksy!!! Albo po co Ty masz wiedzieć, że on nie ma np. prysznica na zewnątrz czy też ma jedzonko w słoikach na każdy dzień a Ty idziesz do tawerny lub odwrotnie!!! Takie rzeczy mogą być obciachem! A po co to komu!!! By się umawiać - trzeba wiedzieć z kim!!! Ja jestem jednak po stronie Andrzeja! Okoliczności mają na nas wpływ i nie możemy ich zmienić ale jakieś ogólne plany możemy przecież robić a życie je zweryfikuje. Byle mieć szacunek do siebie i pozostać w bieżącym kontakcie aby nie utrudniać życia naszym bliższym i dalszym forumowym znajomym z którymi się nieopatrznie tu czy tam umówimy!!!
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-11, 18:50
Kolego Janus nie bardzo rozumiem???
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-11, 18:56
Yamach,bardzo bardzo dziękuję,
yamah - 2023-03-11, 18:58
Basi dzisiejsze zdjęcia cd.
Cytat: | Barbara i Zbigniew Muzyk
Wieczorny spacer w Bozas,wieje,wieje |
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-11, 19:05
Yamach jesteś Wielki.Koleżenstwo z CT .dzięki Bogdanowi Yamach możecie oglądać moje foty
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-11, 20:51
andrzej627 napisał/a: | Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Barana załatwiam dla Ciebie Andrzej,nam wystarczy bycie w kościele Św. ANDRZEJA w Patras |
A może udałoby się zrobić jakieś świąteczne spotkanie forumowiczów?
Niekoniecznie w kościele. | To załatwiaj,jak wiesz kto jedzie.Grecy mają Wielkanoc tydzień póżniej.Fajne są petardy po wyjściu z kościoła w Wielką Sobotę.Zapalenie Świeć też urokliwe.
andrzej627 - 2023-03-11, 23:22
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | To załatwiaj,jak wiesz kto jedzie |
Tu nie ma co załatwiać. Trzeba tylko być w kontakcie i jak jest chęć się spotkać, to spotkanie samo wyjdzie.
Komplecik - 2023-03-11, 23:25
Ale Wam dobrze
andrzej627 - 2023-03-11, 23:35
Komplecik napisał/a: | Ale Wam dobrze |
Tobie też może być dobrze. Pakuj się i ruszaj w kierunku Grecji. Zrobimy jakąś wspólną "kawkę".
Komplecik - 2023-03-12, 08:05
andrzej627 napisał/a: | Komplecik napisał/a: | Ale Wam dobrze |
Tobie też może być dobrze. Pakuj się i ruszaj w kierunku Grecji. Zrobimy jakąś wspólną "kawkę". |
Planujemy Hiszpanię od kwietnia jeśli zawodowo się ułoży.
Noooo Wam trzeba zazdrościć takie wyjazdy na luzie bez ograniczeń super, pomysł święta w szerszym Gronie super pomysł, są takie chwile właśnie jak Święta gdzie dobrze być wśród Swoich
Jeśli nam się uda wyjechać będziemy korzystać z Twoich porad i koordynatów
Pozdrawiamy Basię/Zbycha w podróży
sterciu - 2023-03-12, 11:29
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | sterciu napisał/a: | My bylismy w sierpniu na Bozas, fajna miejscówka z zacienionymi miejscami postojowymi . |
ALE w sierpniu to były pewno tłumy kamperow tak jak na fejsie było nas 8 sztuk,teraz łacha piachu w Poundzie!!/ |
No właśnie nie było tak żle, było dokładnie 8 kamperów , z tego dwa wyjechały szybko i dwa kolejne zjawiły się ale tak rotacyjnie, przyjeżdzały, odjeżdzały szybko, reszta stała dużo dłużej bo jak my przyjechaliśmy i po 4 dniach wyjeżdzaliśmy to pozostałe 6 jak stało tak stało , głownie Włosi to byli.... parking w środę się zapełnił po brzegi od osobówek, inne dni pusto prawie i wyglądało to tak jak na foto poniżej, obok nas jeszcze dwa namioty były rozłożone ale przez te wszystkie dni nikogo w nich nie widziałem. Byliśmy tam od 22-25 sierpnia 2022. Staliśmy tym niebieskim na końcu parkingu.
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | .plaza Kupari,itd.
|
Na Kupari gonią kampery teraz niestety, jest teraz znak zakaz wjazdu kamperom , i jak się wjedzie to zaraz policja się zjawia i walą mandaty... My w zeszłym roku wjechaliśmy i nie wiadomo skąd policja się zaraz za nami zjawiła... obeszło się bez mandatu ale ile tłumaczenia było, że nie zauważyłem znaku który stoi jak byk zaraz po zjeżdzie z "8" ... jest znak i nie da się go nie zauważyć....
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-12, 14:30
Ale jestem stara myślę gdzie plaża Kupari??
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-12, 14:31
Ale jestem stara myślę gdzie plaża Kupari??
SlawekEwa - 2023-03-12, 14:36
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Ale jestem stara myślę gdzie plaża Kupari?? |
W Chorwacji
andrzej627 - 2023-03-12, 15:11
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | gdzie plaża Kupari?? |
Widzę ją w Twoich miejscach na MAPS.ME: https://goo.gl/maps/8KmGreLS8sZzWEXU8
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-12, 19:19
Przecież sobie przypomniałam,coraz gorzej z pamięcią,jest to plaża Umarłych Hoteli,zobaczymy czy coś zrobili bo mieli burzyć te molochy z żelbetonu.Dawniej pozwolono i tam spaliśmy.Pozdrawiamy z plaży Bozas,padało ale byłam w bikini
andrzej627 - 2023-03-12, 22:18
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | byłam w bikini |
Nie widać tego na zdjęciach.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-13, 12:00
A Ty kiedy jedziesz interesuje mnie Twoja trasa oprócz Sh 20 w Albani.10 maja musimy być w domu.
Dziś 24 dzień podróży!!!
andrzej627 - 2023-03-13, 12:48
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | A Ty kiedy jedziesz interesuje mnie Twoja trasa |
Na początku kwietnia powinienem dotrzeć do Grecji i spotkać się z Wami. Może być na Lefkadzie. Co potem, to zobaczę już na miejscu.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-13, 13:53
Pogoda nie rozpieszcza jutro do Kalamaty,tam może być cieplej ale wiosna nad morzem wieje.Było 8 kamperów zostały 4,plaża ok.na zakupy do łilla 15 km.a do Asopos 3km.Za to rejon pomarańczy,na ziemi w niektórych miejscach pomarańczowo
andrzej627 - 2023-03-13, 15:37
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | jutro do Kalamaty,tam może być cieplej |
W Kalamacie jutro jako tako, ale w środę deszcz i wiatr.
andrzej627 - 2023-03-13, 17:59
Basiu, wracając do tematu Lefkady, znasz te wszystkie plaże? Fajnie byłoby objechać najlepsze plaże.
yamah - 2023-03-13, 19:05
andrzej627 napisał/a: |
Na początku kwietnia powinienem dotrzeć do Grecji i spotkać się z Wami. Może być na Lefkadzie. Co potem, to zobaczę już na miejscu. |
My także ruszamy z początkiem kwietnia,po drodze chcemy po kilka dni w BiH,Czarnogórze,Albani tak więc do Grecji wjedzie na "ich" święta..spotkanie jak najbardziej możliwe ..Andrzej ,nie doszło planowane w Turcji i Norwegi to może.. teraz
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-14, 11:50
To się okaże???bo Wy mieliście być wcześniej a to były tylko Węgry??
Wreszcie słońce ale i tak wieje.Dalej Bozasale jutro próba do Kalamaty.Droga 82 w remoncie ale Gagula mówi że oni przejechali
andrzej627 - 2023-03-14, 12:12
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Droga 82 w remoncie |
Google nic nie mówi o utrudnieniach: Mpozas do Kalamata
andrzej627 - 2023-03-14, 18:14
Barbara i Zbigniew Muzyk: "Mam foty tylko zachodu słońca"
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-14, 18:24
No wreszcie,dzięki.Akurat teraz wymieniamy sobie wpisy z Mariuszem Chmura,naszym księdzem CT,pokazujemy kogo piesek przygarnięty jest ładniejszy lub większy przytulak.Nasz nierasowy.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-14, 18:30
andrzej627 napisał/a: | Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Droga 82 w remoncie |
Google nic nie mówi o utrudnieniach: Mpozas do Kalamata
| Ale utrudnienia są bo to nam mówił polał mieszkający tu,a ja zapytałam Gaguli z CT I ona potwierdziła bo jechali jakimś objazdem.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-14, 18:35
Bo może trzeba napisać Sparta-Kalamata.
andrzej627 - 2023-03-14, 21:29
Przecież po drodze jest Sparta: Mpozas do Kalamata
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-15, 21:54
Jesteśmy w Kalamcie,jak zwykle koło kortów tenisowych przy samej plazý.Najpiekniejsza droga nr 82 ze Sparty do Kalamaty,wąsko bo remont drogi Zbyszek stanął na wysokości zadania.Wiatr,deszcz, śnieg,góry i wąsko,wymarłe wioski.
FOTY są na Faceboku
andrzej627 - 2023-03-15, 22:35
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Jesteśmy w Kalamcie,jak zwykle koło kortów tenisowych przy samej plazý |
Rozumiem, że stoicie tu, gdzie te czerwone samochody: https://goo.gl/maps/tLCtkwDb4dW6J1Sf7
yamah - 2023-03-16, 07:24
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Jesteśmy w Kalamcie,jak zwykle koło kortów tenisowych przy samej plazý.Najpiekniejsza droga nr 82 ze Sparty do Kalamaty,wąsko bo remont drogi Zbyszek stanął na wysokości zadania.Wiatr,deszcz, śnieg,góry i wąsko,wymarłe wioski.
FOTY są na Faceboku |
Zdjęcia Basi
pagand - 2023-03-16, 09:28
W drodze powrotnej zapraszam do Kosowa. Jestem w Kosowie do początku sierpnia. Miejscowość Brezovica w Gminie Strpce. Serbska gmina na południu Kosowa.
Trzymajcie się
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-16, 18:41
pagand napisał/a: | W drodze powrotnej zapraszam do Kosowa. Jestem w Kosowie do początku sierpnia. Miejscowość Brezovica w Gminie Strpce. Serbska gmina na południu Kosowa.
Trzymajcie się | Pagang a nie możesz dać współrzędnych,zobaczę gdzie to jest raz już byliśmy na Twoim miejscu dawno temu.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-16, 18:42
andrzej627 napisał/a: | Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Jesteśmy w Kalamcie,jak zwykle koło kortów tenisowych przy samej plazý |
Rozumiem, że stoicie tu, gdzie te czerwone samochody: z drugiej strony od morza https://goo.gl/maps/tLCtkwDb4dW6J1Sf7 |
Dałam na fejsie inne foty widać kampera.
yamah - 2023-03-16, 18:51
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: |
Dałam na fejsie inne foty widać kampera. |
Wasze dzisiejsze zdjęcia
andrzej627 - 2023-03-16, 21:10
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | pagand napisał/a: | Miejscowość Brezovica w Gminie Strpce. Serbska gmina na południu Kosowa.
| nie możesz dać współrzędnych |
Tu masz wszystko: Brezovica.
Basiu, chcesz jechać do Kosowa?
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-17, 11:53
Dawniej jechało się całymi Bałkanach nie było autostrady trwała odcinkami,zwiedzało się Macedonia, Serbia,Ochryd,monastyry ,taki masyw skalny,blisko Kosowa.Pagand dał wtedy namiary na jakieś miejsca.Bylismy na nartach w Sarajewie i wiele pięknych zabytków.Do Grecji jechało się przez Albanię,lub Bitole w Macedoni.Było zupełnie inaczej od 2009roku.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-17, 17:34
W Kalamacie,do południa bardzo padało.Jakw południe przestało ruszylismy,zaraz do Bouki.Po drodze tankowanie napędu i gazu.
Andrzej 007 jak byliśmy było kilka kamperow teraz ponad 20,wzdłuż asfaltu i dużo koło boiska już prz samej plaży.
Myślę że jak zdrowie pozwoli to już odpuszczę Grecję i zamienię ale nie wiem na co.Na razie po powrocie doktory,doktory.
.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-17, 19:44
Andrzej dałam wieczorne foty z Bouki
yamah - 2023-03-17, 19:47
Przekazuje dzisiejsze zdjęcia Barbary
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-18, 16:00
Podziękowania ale zapomniałam nazwiska,dla kolegi który podał że jesteśmy w Bouce.Mielismy wizytę młodych ludzi też mających kampera,byli tym razem samolotem w swoich sprawach.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-18, 19:06
Yamah,czeka Cię fucha ,nasze foty że spaceru plażą piwko też więcej się nie da przesłać
yamah - 2023-03-18, 19:44
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Yamah,czeka Cię fucha ,nasze foty że spaceru plażą |
proszę bardzo
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-20, 15:24
Jesteśmy dalej Bouka Messyna.Fajni Anglicy pojechali do Kalamaty szukać pralni.Wszyscy twierdzą że tu wolno robić to czego nie można w Hiszpanii.
Kolega niepamietam który podawał tani market w Grecji czy to SKLABENITIS,jest taki w Messynie jutro tam pojedziemy???
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-20, 15:25
Yamach są nowe foty
andrzej627 - 2023-03-20, 18:40
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | SKLABENITIS,jest taki w Messynie |
Jest: https://goo.gl/maps/d4XbG9fyiHdTyoSEA Niedaleko jest też Lidl: https://goo.gl/maps/1BNPtF6yd8TDPzpcA
yamah - 2023-03-20, 19:23
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Yamach są nowe foty |
Proszę bardzo
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-20, 19:23
W Messynie są 3 markety,trochę kamperów pojechało,na zakupy,my za anglika karmiliśmy zwierzaki.Wyczytałam w przewodniku że starzy ludzie są przciwni kastrowaniu psów i kotów.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-23, 18:43
Zmieniliśmy trasę i jesteśmy w Nafplio.Tu robimy zakupy odwiedzamy Polaków mieszkających tu.
Dobra wiadomość nie gonią w porcie kamperów, ale trzeba stać na placu już nie asfaltowym.Stoi naskilkanascie kamperów różnej maści!
yamah - 2023-03-23, 19:22
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Zmieniliśmy trasę i jesteśmy w Nafplio.Tu robimy zakupy odwiedzamy Polaków mieszkających tu.
Dobra wiadomość nie gonią w porcie kamperów, ale trzeba stać na placu już nie asfaltowym.Stoi naskilkanascie kamperów różnej maści! |
Fotki Barbary
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-26, 21:46
Dzisiaj zorganizowana przez greków wycieczka o której marzyłam od dawna.Wejście na górę od miejscowości Tolo.Rownież dziś tam gdzie stoimy port w Nafplio,odwiedził nas ksiądz Ryszard.Zostajemy do środy do targu.Potem kierunek Patra i dalej do Lefkady
yamah - 2023-03-26, 22:05
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Dzisiaj zorganizowana przez greków wycieczka o której marzyłam od dawna.Wejście na górę od miejscowości Tolo.Rownież dziś tam gdzie stoimy port w Nafplio,odwiedził nas ksiądz Ryszard.Zostajemy do środy do targu.Potem kierunek Patra i dalej do Lefkady |
Zdjęcia Barbary
yamah - 2023-03-26, 22:09
cd.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-26, 23:41
Ostatnie foty to parada wielkie święto w Grecji.Jedzenie dzisiaj było zrobione specjały jadane w to święto.Zobaczymy czy w tym roku trafi się w Wielkanoc,mięso z owcy że specjalnego grila.
JanusS - 2023-03-27, 13:53
pięknie! Dwa kampery ruszają w Waszym kierunku w środę wczesnym rankiem! Przy okazji jadącym przez Węgry polecam przeczytać co mi dziś Węgrzy odpisali ws winiet.
Bogusław Pawełek - 2023-03-27, 16:45
Ten drugi to my .Ruszamy i spotykamy się na Zakopiance . Cieszymy się na nasze spotkania .
andrzej627 - 2023-03-27, 22:37
Bogusław Pawełek napisał/a: | Ten drugi to my .Ruszamy i spotykamy się na Zakopiance . Cieszymy się na nasze spotkania . |
Kiedy będziecie w Grecji? Jaki plan macie na Grecję?
Bogusław Pawełek - 2023-03-28, 07:05
GRECJA takie są założenia jak wiesz zawsze można coś zmienić 🥴😀
1 Kraków, Słowacja ,Węgry/ nocleg Röszke lub Subotica/ około 600km
2 Serbia do Macedonii /okolice Skopje/ 600km
ewentualnie zwiedzanie Kanionu Matka
3 Saloniki /Bazylika Dymitra, Biała Wieża , Rotunda,+++/ 250km
4 Kalambaka -Kastraki-Meteory 250km - zwiedzanie
5 Delfy/ Święty Okrąg Apollina, Marmara/ oraz Osios Lukas monastyr około 260km
6 Ateny,Pireus/ Akropol, Plaka, Anafiotika +++/ 170km
7 Przylądek Sunion/ Świątynia Posejdona/ 80km
8 Kanał Koryncki ew.Tolo- odpoczynek , Mykeny/ skarbiec Arteuza, cytadela, muzeum/, Nafplion / grecka Wenecja ,starówka/ 150km
9 Sparta /antyczne ruiny , Pałac Despotów/ , Mistra/ ruiny bizantyjskiego miasta ponad Spartą/ 160km
10 Półwysep Manii /rejs łódką po podziemnej rzece w jaskini Dirou/ , Aeropolis, Vathia/domy w kształcie wież/ 70km
11 Kalamata , Messini , wodospady Polylimnio.80km / piękne plaże/70km
12wzdłuż morza do Olimpii/stadion/150km
13 Patras /kolejka Z Diakofto do Kalavrity wzdłuż wąwozu /120km
14 Powrót przez Albanię ,Czarnogórę , Serbie ,Węgry, Słowację.
W sumie około 5000 km
Bogusław Pawełek - 2023-03-28, 07:10
Jak wszystko po drodze będzie ok to w piątek jesteśmy w Grecji 🥂😀
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-28, 11:29
Amy w Nafplio.Wialo to z portu przenieśliśmy się na Arvanite.Mozna stać ale nawet buty muszą być schowane.Teraz jesteśmy gośćmi kościoła katolickiego i robimy nalewki wg.przepisu naszej córki.Ksiadz ma drzewa cytrusowe.Znamy się od covidu,dostaliśmy wtedy pomóc.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-28, 11:33
Plan bogaty na pół roku pobytu,a nie to ekspres to nie dla nas.
salek - 2023-03-28, 13:45
Dopisuję się do tematu - my co prawda będziemy w Grecji 7-25.06, ale liczę, że podłapię tutaj kilka ciekawostek Planujemy jechać podobną drogą, przez Serbię i powrót Albania-Chorwacja. Niestety urlopy nas ograniczają, więc nasze tempo będzie dość szybkie.
Bogusław Pawełek - 2023-03-28, 15:39
Pięć tygodni powrót 4 maj
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-29, 19:29
Po kilkudniowym pobycie w Nafplio,postój na końcu portu,oraz w centrum plaża Arvanita.Środa laiki,dobre pomidory zieloną pietruszka,sałaty no i oprócz zakupów na Krecie tu w Nafplio na targu kupiliśmy cipuro,5litrów za 25 euro.Wydaje być się dobra cena.Cytrusów mamy dużo,cytryny i pomarancze.Na próbę robiliśmy pyszności z osobami tu mieszkającymi.
Jutro dalej miała być wyprawa w rejon Epidavros ale dziś pomyślałam Diakofto ale tylko do Agia Lawra.
Kris Woyager Twoja trasa z przed lat od Diakofto do Megalopoli rewelacja ,ale teraz już za starzy jesteśmy na te trasę aż do rzeki i wykopalisk Gortyna.Życzę wszystkim przejechania tej trasy do końca!!!!
yamah - 2023-03-29, 19:45
Barbary zdjęcia z wczoraj
andrzej627 - 2023-03-29, 20:47
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | kupiliśmy cipuro,5litrów | Widzę, że szykuje się poważna impreza.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-29, 21:03
My na imprezy jesteśmy już za starzy,ale ponieważ komuś zdradziliśmy przepis córki a tu jest pole do popisu bo cytrusów
wbrud
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-30, 19:56
Dzisiaj po wyguzdraniu się wyjechaliśmy kierunek Xsylokastro czyli południe zat.korynckiej.Jedziemy tak GPS prowadzi nie na Korynt , droga gdzie rosną same winogrona.Odwiedzamy znajoma Polkę.
SPANIEN! szukając miejsca na postój,patrzę a to Akrata tam gdzie staliśmy przy plaży a Spanien też tam stał.
yamah - 2023-03-30, 20:52
Barbary fotki
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-03-31, 12:33
Słońce świeci ale wieje.Robimy przstanek na sprzątanie i gotowanie w Akrata Południowa zat.Koryncka.Jutro Monastyr
Mega Spila.Byliśmy tam ale dawno temu.Potem już przepływ promem na drugą stronę i po mału kierunek Lefkada.
yamah - 2023-03-31, 21:31
Barbary zdjęcia z dzisiejszego dnia
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-04-01, 21:47
Dzisiaj piękna trasa do MEGA SPILEO.Powrot przeprawa promem na ląd przez zat.koryncka i stoimy schowani w miejscu podanym przez UPRZEMA.Ale tak piżdzi że schowaliśmy się za nieczynnym barem.To się nazywa Kato Basilike.Piekne skały parking na kilkadziesiąt kamperów.Są Francuzi i my schowani.Dużo fot jutro wkleję z wpisami na faceboku.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-04-01, 21:54
Dzisiaj piękna trasa do MEGA SPILEO.Powrot przeprawa promem na ląd przez zat.koryncka i stoimy schowani w miejscu podanym przez UPRZEMA.Ale tak piżdzi że schowaliśmy się za nieczynnym barem.To się nazywa Kato Basilike.Piekne skały parking na kilkadziesiąt kamperów.Są Francuzi i my schowani.Dużo fot jutro wkleję z wpisami na faceboku.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-04-02, 21:17
Bogdan stale zastanawiam się jak Cię nazwać z CT czy z fejsa?
Należą Ci się serdeczne podziękowania,koledzy też winni podziękować,bo dzięki Twojej pomocy moja relacja.jest kompletna bo ma foty które daję na faceboka.Mam do wklejenia podróż i oglądanie wg mnie 1 miejsceOsios Lukas,2.Mega Spila,gdzie w Spili byliśmy wczoraj.2 zestawy wysłałam jeszcze mam piękne foty z Kato Wasileos z którego widać most na zat.Korynckiej
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-04-02, 21:20
Jutro ruszamy do Astros potem Lefkada szukać ciepła i miejsca na WIELKANOC
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-04-02, 21:25
YAMAch,są foty na fejsie a jutro z Kato Wasilikos,odkrył to UPRZEM
44 dzień podrózy
yamah - 2023-04-02, 22:22
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: |
Należą Ci się serdeczne podziękowania,koledzy też winni podziękować,bo dzięki Twojej pomocy moja relacja.jest kompletna bo ma foty które daję na faceboka.Mam do wklejenia podróż i oglądanie wg mnie 1 miejsceOsios Lukas,2.Mega Spila,gdzie w Spili byliśmy wczoraj.2 zestawy wysłałam jeszcze mam piękne foty z Kato Wasileos z którego widać most na zat.Korynckiej |
Ruszamy powoli jutro w waszym kierunku więc będzie czas na podziękowania
..teraz ostatnie zdjęcia Barbary
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-04-03, 15:09
Jesteśmy w Astros,okazuje się że za dużo betów, buty parasol po co to o tej porze adidasy ,klapki i koniec.Ale ja nie nie jestem dopuszczana do pakowania.Mowiłam mało to nie te czasy że wszystko się przyda????Astakos dawno temu to pierwsza Grecja była 2009ROKU, potem jeszcze bywaliśmy tu.Teraz zaczyna się od Salonik i Peloponez Pogoda nie sprzyja wiatry,ani raz nie opalaliśmy się tak na serio.Przepiekne miejsce Kato Vasilikos ale tak wiało że uciekliśmy w Astakos duży deszcz tera trochę słonka.Do ich Wielkanocy pasuje zostać!
yamah - 2023-04-03, 21:14
Barbary zdjęcia
Komplecik - 2023-04-03, 21:16
Bardzo proszę o uśmiech u Zbycha
yamah - 2023-04-03, 21:18
C.D.
andrzej627 - 2023-04-07, 10:27
Bogusław Pawełek napisał/a: | Jak wszystko po drodze będzie ok to w piątek jesteśmy w Grecji 🥂😀 |
A więc już tydzień, jak jesteście w Grecji i cisza.
Bogusław Pawełek - 2023-04-07, 21:37
Jesteśmy na plaży niedaleko przylądka Sunion 10km. Prawdopodobnie do niedzieli .
andrzej627 - 2023-04-09, 12:07
Wesołych Świąt. Pozdrawiamy.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-04-09, 16:37
Wczoraj wioda była niebieska dzisiaj zieloną brak słonka ale po śniadaniu i spacerze,zrobiłam z Andrzejem plan dalszego przejazdu Lefkady.
SPANIAN na fejsie napisał i dał fotę ze w lecie jest ogromna ilość samochodów,teraz grecy koło swoich domów I my tylko przy plaży.Pogoda trochę się zepsuła
Bogusław Pawełek - 2023-04-09, 20:10
Dziękujemy za życzenia . Jutro ruszamy w stronę Kanału Korynckiego i dalej na Peloponez.😀😀😀😀 Straciliśmy Twój numer telefonu i nie możemy zadzwonić .Jak byś mógł zadzwonić do Janusza .
Bogusław Pawełek - 2023-04-09, 20:16
Nasza Wielkanoc
Bogusław Pawełek - 2023-04-09, 20:21
Tu staliśmy 😀
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-04-09, 21:52
Tu staliśmy to znaczy gdzie na fotach nie poznaję,jakośto określ??
Bogusław Pawełek - 2023-04-10, 07:11
Zrzut ekranu
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-04-11, 15:19
Andrzej mówił ,e kolega ,założy sobie swój temat na CT.
Dzisiaj wtorek 2 cudowne turkusy plaża Agiofili koło Wasiliki i plaża Gialos koło Egremi.Drogi jak dla kampera ok ale ja jestem cały czas ,zestresowana.Gialos nie byliśmy tu jeszcze polecił Aleksander.Ja z powrotem idę na piechotę :haha:Niestety wiatr wieje i fale duże zobaczymy jak rano.Kamperów jest kilka stoją w różnych miejscach.Zobaczymy ile tu wytrzymamy,bo słychać tylko huk fal!!
andrzej627 - 2023-04-11, 20:14
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Gialos |
Jutro do Was dojadę.
andrzej627 - 2023-04-13, 15:22
Dotarłem tu wczoraj. Dzisiaj nie ruszamy się stąd.
yamah - 2023-04-13, 20:47
andrzej627 napisał/a: |
Jutro do Was dojadę. |
Też was gonię ale sam widzisz co na drogach
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-04-14, 20:44
Przyjechał Yamach,zrobiliśmy grila ale za bardzo się rozłożyliśmy i po raz pierwszy nas ich też przegoniła policja ale podpowiedzieli gdzie jest inny parking
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-04-16, 16:10
Co by nie rzec cała Lefkada objechana i wjechanie do najpiękniejszych turkusów.Niektóre wjazdy to po prostu tragedia i nerwy,ale Zbych dał radę.Andrzej nie miał problemu bo mały kamperek.Turkusy niesamowite,nie da się ich namalować.NIESTETY tylko raz się opalałam teraz Plaża Kanali koło Prewezy leje,leje nie można wyjść z kampera.Bogdan pojechał na południe Grecji.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-05-04, 14:55
Pozdrawiamy Bogdana w Grecji,Andrzeja w domu.Nie wiem czy gorsze jest pakowanie czy rozpakowywanie??Zrobiliśmy 5529 kilometrów w 74 dni.
Jedyny kłopot w wyprawie to nietrafienie na wodospad w Karavostasi a drugie błądzenie naokoło Dunaju po stronie Serbskiej a to dlatego żeby jak zwykle nie płacić za opłaty internetowe to wi fi miałam niedostępne.
DO Rakro droga z Niszu do Kladowa przez Zajecar nowa skończona!!!!
WaldekR - 2023-05-04, 16:13
Fajnie się czytało i oglądało.
Aż trochę zazdroszczę ale póki jest firma to możemy zapomnieć o wojażach dłuższych.
andrzej627 - 2023-05-04, 17:11
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | nietrafienie na wodospad w Karavostasi |
Patrzyłaś na MAPS.ME tutaj?
rakro1 - 2023-05-04, 17:19
Basiu - śledziliśmy Waszą przygodę i było pięknie. Pogoda mogłaby być lepsza ale to cena za brak tłoku i możliwość wjazdu w miejsca niedostępne w sezonie letnim.
Faktycznie, przejazd przez zaporę brałem jeszcze niedawno pod uwagę jako ciekawy i nie tak monotonny jak przez Serbię. W ostatnich latach obserwowaliśmy powolną przebudowę tej drogi, w Serbii, w stronę Nisiu i miałem nadzieję, że może skończyli. Nawet namawiałem naszego forumowego, dębickiego kolegę, który wygrzewa się już od kilku dni w Grecji aby ruszył tą trasą. Ostatecznie przejechał przez Bułgarię. Z żalem chyba, bo pisał o jakości dróg bułgarskich z niechęcią do nich.
Dziękuję pięknie za to pomieszanie mi w głowie i może skorzystam.
Powodzenia w Waszych remontach zdrowotnych, pozdrawiamy z Madzią serdecznie.
rakro1 - 2023-05-04, 17:24
WaldekR - niejeden miał firmę i przez nią nie zdążył nic fajnego zrobić. Ja planuję swoją, w przyszłym roku, na wiosnę opuścić.
Ktoś tam śpiewał " trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść, ..niepokonanym" - pozdrawiam
andrzej627 - 2023-05-04, 17:49
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | błądzenie naokoło Dunaju po stronie Serbskiej |
Szukałaś promu Usije-Moldova Nouă?
Komplecik - 2023-05-04, 19:02
Pozdrawiamy i witamy Basię w domu szacunek za przejechane kilometry i setki zwiedzonych miejsc
WaldekR - 2023-05-05, 09:53
rakro1 napisał/a: | WaldekR - niejeden miał firmę i przez nią nie zdążył nic fajnego zrobić. Ja planuję swoją, w przyszłym roku, na wiosnę opuścić.
Ktoś tam śpiewał " trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść, ..niepokonanym" - pozdrawiam |
Jak tylko "załapię" się na emeryturę to też będziemy chcieli pozbyć się firmy.
Teraz trzeba z czegoś żyć, emerytura żony jest śmiesznie niska
Trzeba cieszyć się tym co da się zrealizować.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-05-05, 11:34
My właśnie dlatego jedziemy że mamy śmiesznie niskie emerytury.Tak jak mówił św.pamieci And 123,zamykamy wodę zakręcamy gaz ,elektryke,sporo żarcia bo swoje mięsa do słoików robię cały rok.A pomidory i warzywa jemy na miejscu świeże nie z chłodni jak u nas. Chleb grecki najlepszy na świecie.Pozdrawiam po zabiegach ocznych może uda nam się jeszcze pokamperowac!!!
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-05-05, 11:39
Tutaj wpisy sporadycznie,reszta na faceboku chcesz to zagładasz w tel.jak nie masz czasu nie czytasz i nie oglądasz fot .Tak mówi moja 50cio letnia córka
Komplecik - 2023-05-05, 12:11
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Tutaj wpisy sporadycznie,reszta na faceboku chcesz to zagładasz w tel.jak nie masz czasu nie czytasz i nie oglądasz fot .Tak mówi moja 50cio letnia córka |
Święte słowa, jak CT całkiem klapnie będę myślał o Facebooka h
WaldekR - 2023-05-05, 12:14
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | My właśnie dlatego jedziemy że mamy śmiesznie niskie emerytury.Tak jak mówił św.pamieci And 123,zamykamy wodę zakręcamy gaz ,elektryke,sporo żarcia bo swoje mięsa do słoików robię cały rok.A pomidory i warzywa jemy na miejscu świeże nie z chłodni jak u nas. Chleb grecki najlepszy na świecie.Pozdrawiam po zabiegach ocznych może uda nam się jeszcze pokamperowac!!! |
Ja jako, że też wiele lat na własnym to emeryturę też za wysoką nie będę mieć. Ale jeszcze trochę trzeba popracować na nią.
My mamy dom i zwierzaki więc to takie proste już nie jest.
Psa nakarmi sąsiad ale sympatyczny kocurek może narobić pazurkami strat. Oczywiście kotek jest a raczej był córki. Budynek gospodarczy miał być jego rewirem ale opanował nas w tydzień.
Ja tam wolę forum, facebuk moim skromnym zdaniem to nie to.
SZEJK - 2023-05-05, 21:03
Rafał (rakro1) nie posłuchałem Cię i tego żałuję, droga przez Bułgarię do Sofii jest dla kampera drogą tortur.
Drogę powrotną zaplanuję inna trasą.
Z tym wygrzewaniem się w Grecji to tak sobie, ciągle pada, ale jadę do Bogusia (yamach) na Poloponez obiecał dobrą pogodę.
Yamach!! nadjeżdżam
CAPOMAN - 2023-05-05, 22:11
SZEJK napisał/a: | droga przez Bułgarię do Sofii jest dla kampera drogą tortur.
Drogę powrotną zaplanuję inna trasą.
|
- SZEJK- rozwiń proszę- dlaczego, ponieważ zaczynam planować urlop i nie ukrywam, że właśnie Bułgaria chodzi mi po głowie
YAN - 2023-05-06, 08:47
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Tutaj wpisy sporadycznie,reszta na faceboku chcesz to zagładasz w tel.jak nie masz czasu nie czytasz i nie oglądasz fot .Tak mówi moja 50cio letnia córka |
Na stronie internetowej masz dostępną w każdej chwili historię podzieloną na tematy a facebook jak gazeta codzienna przeczytana i na makulaturę. Nie jestem wrogiem facebooka mam tam własną grupę, stronę i profil ale chętnie zaglądam i funkcjonuję na stronach internetowych bo to kopalnie przydatnej wiedzy i znajomości.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-09-11, 21:05
Dzisiaj przegladam stronu na CT.Macie rację koledzy ale kłopot w tym ze my jesteśmy na ct całe lata,a dawniej foty robiło sie z aparatu fotograficznego.Było ok.Teraz telefonem pyk,pyk ale problem że CT jest przstarzałe i ja nie umię zmniejszać fot i ich wklejać,Sam wpis bez fot jest niecikekawy,dlatego poi tylu latach bycia na Ct nie radzę sobie TU.Czasami pomogą koledzy ale ile można Ale i tak będepisać bez fot a foty na faceboku
Cyryl - 2023-09-12, 07:35
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | ...ja nie umię zmniejszać fot i ich wklejać,Sam wpis bez fot jest niecikekawy,dlatego poi tylu latach bycia na Ct nie radzę sobie TU... |
oj tam, oj tam.
musisz po prostu znaleźć w sobie odpowiednią motywację i kogoś, kto Ci pokażę jak to zrobić Twoim telefonem.
najlepszy jest obcy młody człowiek tak do 15 lat.
nie licz na wnuków, bo oni nie mają tyle cierpliwości co dziadek.
andrzej627 - 2023-09-12, 09:33
Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | a nie umię zmniejszać fot |
Mam pomysł. A może po prostu robić mniejsze zdjęcia aby nie mieć problemu zmniejszania.
ZbigStan - 2023-09-12, 10:33
YAN napisał/a: | Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a: | Tutaj wpisy sporadycznie,reszta na faceboku chcesz to zagładasz w tel.jak nie masz czasu nie czytasz i nie oglądasz fot .Tak mówi moja 50cio letnia córka |
Na stronie internetowej masz dostępną w każdej chwili historię podzieloną na tematy a facebook jak gazeta codzienna przeczytana i na makulaturę. Nie jestem wrogiem facebooka mam tam własną grupę, stronę i profil ale chętnie zaglądam i funkcjonuję na stronach internetowych bo to kopalnie przydatnej wiedzy i znajomości. |
YAN Dobrze to ująłeś. Pozdrawiam.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-09-13, 16:35
Big Stan jesteś młodszy pojetniejszy,ale dawniej też miałeś kłopoty ze zmniejszanie.Mnie się już nie chce chociaż koledzy by nauczyli Ale i tak będą relacje bez fot lub z fotami od Andrzeja lub Spaxa
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-09-14, 20:43
Wreszcie udało się wyjechać.Spimy na dużej stacji benzynowej niedaleko Chyżnego!
Tortu nie było na 77
rakro1 - 2023-09-14, 20:47
Wszystkiego najlepszego !!
Sto lat i więcej i zawsze w podróży. Trzymaj się Basiu dzielnie a my mamy będziemy wspierać Cię w potrzebie.
Składam życzenia urodzinowe w imieniu Twoich przyjaciół z CT
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2023-09-14, 20:51
Piszę po ciemku teraz widzę że pod złym postem.Ptzechodze do pożegnania Grecji
|
|