|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Podwozia - technika i eksploatacja - Korek do umywalki
jackdruid - 2023-03-12, 11:12 Temat postu: Korek do umywalki Witam, potrzebuję pomocy w zakupie korków do umywalek . Przeszukałem dostępne aukcje , ale nigdzie nie mogę znaleźć korków o średnicy 22mm . Może komuś wpadły w oko lub ma na przykład niepotrzebne , chętnie odkupię (potrzebuję 2 sztuki )
Skwarek - 2023-03-12, 19:41
Zadzwoń do jakiegoś sklepu z akcesoriami kempingowymi do przyczep i kamperów, jest ich dużo i pewnie dogadasz się. Taki drobiazg nie zawsze wystawiają na aukcję.
Mazur - 2023-03-12, 21:04
Proponuję poszukać blisko jakiegoś znajomego z drukarką 3D , to prosta rzecz do zaprojektowania i wydruku. Można nawet "poprawić fabrykę"
Skwarek - 2023-03-12, 23:46
Mazur napisał/a: | Proponuję poszukać blisko jakiegoś znajomego z drukarką 3D , to prosta rzecz do zaprojektowania i wydruku. Można nawet "poprawić fabrykę" |
Ha. Z tym. drukowaniem to można ale jest do bani. Wydrukowałem sobie kiedyś i jednak kupiłem nowy. Po czasie był ohydny i brudny, plastik musi być gładki a nie jak wydruk łapać brud. Nie warto 🤔
AndyS - 2023-03-13, 00:26 Temat postu: Re: Korek do umywalki
jackdruid napisał/a: | ...ale nigdzie nie mogę znaleźć korków o średnicy 22mm .... | Znam ten problem. Masz prawdopodobnie takie same odpływy jak ja bo wymierzyłem podobnie - około 22mm i długo szukałem. Okazało się że -> TEN pasuje bo ma kształt stożkowy.
Spróbuj - to nie majątek a można odesłać.
Jak spróbujesz to napisz czy pasował.
Mazur - 2023-03-13, 09:17
Skwarek napisał/a: | plastik musi być gładki a nie jak wydruk łapać brud. Nie warto 🤔 |
Zależy od drukarki bo one są coraz lepsze, dokładniejsze wydruki gładkie, oraz od filamentu , od jego rodzaju. Jak będzie z ABS lub chociaż z PTEG to można ładnie obrobić mechanicznie papierkiem ściernym i będzie moim zdaniem ok.
Jak miałeś ze zwykłego popularnego PLA to rzeczywiście mogło być słabo bo on jest trochę "biodegradowalny" i ulega "rozkładowi" szczególnie w promieniach UV.
Może taki gumowy zaadoptować ? https://allegro.pl/oferta/korek-gumowy-fi-29-22-mm-h-26-mm-11783247570
krzlac - 2023-03-13, 12:14
Skwarek napisał/a: | ...Proponuję poszukać blisko jakiegoś znajomego z drukarką 3D... |
To można wytoczyć na zwykłej wiertarce.
chris_66 - 2023-03-13, 21:26
krzlac napisał/a: | Skwarek napisał/a: | ...Proponuję poszukać blisko jakiegoś znajomego z drukarką 3D... |
To można wytoczyć na zwykłej wiertarce. |
ten https://allegro.pl/oferta/korek-gumowy-fi-24-18-mm-h-30-mm-12741406330 ma 22mm w połowie wysokości mniej więcej
chwila strachu nożem , albo i bez noża podejdzie
a przy tej cenie to 10 można wziąć na próbę
ten będzie lepszy https://allegro.pl/oferta/korek-gumowy-fi-27-21-mm-h-30-mm-11447659381
przy okazji dzięki Mazur za inspirację kupiłem sobie komplet zatyczek do węży hydraulicznych
Skwarek - 2023-03-13, 21:40
krzlac napisał/a: | Skwarek napisał/a: | ...Proponuję poszukać blisko jakiegoś znajomego z drukarką 3D... |
To można wytoczyć na zwykłej wiertarce. |
Nieprawda, nic takiego nie pisałem, to nie mój cytat.
|
|