| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Nadwozia kempingowe i zabudowy - Butla Gazowa -Smart
skoli - 2023-04-14, 13:28 Temat postu: Butla Gazowa -Smart Pojawiły się już nowe SMART Butle Koniec ważenia , mierzenia itp.
Telefon - aplikacja i wiesz ile gazu jest w butli.
Genialne
kimtop - 2023-04-14, 17:59
| skoli napisał/a: |
Pojawiły się |
Gdzie?
decumanus - 2023-04-15, 18:10
Stawiam na Norwegię
R
papamila - 2023-04-15, 19:44
to tylko ułatwienie przy orientacji ile mamy gazu.
Jako nowość i "małopowszechność" paradoksalnie utrudni nam życie, bo gdzie wymienić taką butlę na pełną?
decumanus - 2023-04-15, 21:45
Butle w Norwegii i zapewne Szwecji wymienia się na stacjach lub w automacie. Mam taka butle (zwykla) w garażu, click klack jest ten sam. Inny niż w Polsce. Można założyć ze format się upowszechni i z wymianą problemu nie będzie. Zapewne z dostępnością będzie na początku różnie. Myślę to chyba normalne. Ale zasadniczo możemy się nie przejmować, bo nikt chyba nie zakłada wymiany swojej butli podczas wakacji w Skandynawii. 300 koron kosztowała 11kg jak jeszcze wymieniałem. I trzeba by kupić reduktor. Jakby ktoś chciał pożyczyć dla bezpieczeństwa, mogę pożyczyć.
Do Polski to pewnie szybko nie dotrze.
R
skoli - 2023-04-16, 13:02
| kimtop napisał/a: | | skoli napisał/a: |
Pojawiły się |
Gdzie? |
Norwegii
| papamila napisał/a: | | to tylko ułatwienie przy orientacji ile mamy gazu. |
I o to chyba głównie chodzi żeby w nocy gazu nie zabrakło
| papamila napisał/a: |
Jako nowość i "małopowszechność" paradoksalnie utrudni nam życie, bo gdzie wymienić taką butlę na pełną? |
Papamila takim "optymizmem" to nawet za darmo byłyby chyba utrudnieniem Butle wymieniamy w automatach lub na stacji paliw .
Minus jest taki ze technologia smart jest tylko w nowych 7kg butlach kompozytowych
Ja czekam na 10kg smart kompozyt
papamila - 2023-04-16, 13:25
| Cytat: | Papamila takim "optymizmem" to nawet za darmo byłyby chyba utrudnieniem Butle wymieniamy w automatach lub na stacji paliw .
|
ja absolutnie nie nawiązuję do ceny,
ale co mi z wiedzy że butla sie kończy
a do punktu wymiany mam 200km
skoli - 2023-04-16, 15:45
Myślę ze ta wiedza jest najważniejsza.
To jak z autem -
Nie planujesz wycieczki na 200km jak świeci Ci się rezerwa w baku.
kimtop - 2023-04-16, 16:42
"Koniec ważenia , mierzenia itp.
Telefon - aplikacja i wiesz ile gazu jest w butl"
Mam tak od wielu lat
|
|