Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Po Polsce - 4.06 - Spotkanie w Warszawie nad Wisłą.

drwoy - 2023-04-20, 08:06
Temat postu: 4.06 - Spotkanie w Warszawie nad Wisłą.
Wybieram się na marsz w dniu 4 czerwca w Warszawie i w związku z tym potrzebuję miejsca do zatrzymania się kamperem na 3-4 noce. Swego czasu nocowałem na kempingu MAJAWA, ale pewnie będzie tam ciężko o miejsce.
Mam prośbę do kolegów ze Stolicy o wskazanie bezpiecznego miejsca, najchętniej z infrastrukturą i godnego polecenia. Może być dobrze zlokalizowany parking. Oczywiście nie oczekuję miejsc darmowych. Gdyby któryś z kolegów mógł udostępnić teren swojej posesji to już byłby comfortowo i super bezpiecznie.

aviator - 2023-04-20, 09:19

Tez o tym myślę, chociaż na razie wygrywa u mnie dojazd i powrót pociągiem. Moze ktos ma i udostepni jakiś pusty w weekend firmowy parking, to chętnie skorzystam za $ oczywiście i przyjadę kamperem - samo miejsce wystarczy.
Andriu - 2023-04-20, 17:09
Temat postu: Re: 4 czerwca w Warszawie - gdzie się zatrzymać?
drwoy napisał/a:
Wybieram się na marsz w dniu 4 czerwca w Warszawie i w związku z tym potrzebuję miejsca do zatrzymania się kamperem na 3-4 noce. Swego czasu nocowałem na kempingu MAJAWA, ale pewnie będzie tam ciężko o miejsce.
Mam prośbę do kolegów ze Stolicy o wskazanie bezpiecznego miejsca, najchętniej z infrastrukturą i godnego polecenia. Może być dobrze zlokalizowany parking. Oczywiście nie oczekuję miejsc darmowych. Gdyby któryś z kolegów mógł udostępnić teren swojej posesji to już byłby comfortowo i super bezpiecznie.

Andriu - 2023-04-20, 17:13

A co to za marsz ? Czy to marsz płaczących Gibonów ?
aviator - 2023-04-20, 17:20

Marsz żółtej wstążki skoro pytasz.
Banan - 2023-04-20, 19:47

Andriu napisał/a:

Rekordzista - po pierwszym poście żegnamy "kolegę"

drwoy - 2023-04-20, 20:15

:spoko
Banan napisał/a:
Andriu napisał/a:

Robert-4 - 2023-04-20, 21:27

Banan napisał/a:
Andriu napisał/a:

Dzięki za szybką reakcję :)
Do wszystkich - Jeśli ogarnę plac dla 3-4 kamperów (tylko woda) dam znać. Niestety w Jankach.

drwoy - 2023-04-20, 21:33

Super. Dzięki.
LukF - 2023-04-20, 22:23

Banan napisał/a:
Andriu napisał/a:

Przecież to zapewne klon Hamal99 którego wywaliłeś wczoraj czy przedwczoraj :roll:

WaldekR - 2023-04-21, 10:47

Bardzo dobrze, porządek i szacunek do innych musi być. :spoko :spoko
Jestem bardzo ciekawy czy marsze comiesięczne 10-go też mu tak przeszkadzają.

gryz3k - 2023-04-21, 14:28

Jeżeli nie musi być infrastruktury to niedaleko mnie jest Plaża Romantyczna nad Wisłą przy której jest parking. Fajne miejsce i skomunikowane z Warszawą. Ja sam mam plac ale trudno byłoby kilku kamperom wjechać. Chyba są Toie a wodę też da się ogarnąć. Jakbyście się zgadali to przy Romantycznej można ogarnąć mały zlocik. Mogę nawet pogadać z władzami dzielnicy, żeby wszystko na legalu.

Napisałem do mojej miejscowej radnej.

Comsio - 2023-04-21, 15:24

Jak by co to dla jednego w rezydencji mam miejsce. ☝️
A jak wyjdę, będą dwa miejsca ☝️

gryz3k - 2023-04-21, 15:31

Proponowane przeze mnie miejsce to naprawdę fajna opcja na mini zlocik.
https://goo.gl/maps/MEwwx63P6AYgiqhU9

drwoy - 2023-04-21, 16:15

gryz3k napisał/a:
Doskonale. Cóż za organizacja👏. Jestem za . Dzięki kolego gryz3k. 🚍☀💪
gryz3k - 2023-04-21, 16:56

drwoy napisał/a:
gryz3k napisał/a:
Doskonale. Cóż za organizacja👏. Jestem za . Dzięki kolego gryz3k. 🚍☀💪

Miejsce jest bardzo fajne, nad samą Wisłą w spokojnej okolicy. W weekend, jak pogoda dopisze będzie pewnie sporo spacerowiczów ale nasza Radna ma dopytać w gminie i jakby byli chętni na takie spotkanko to może wydzielilibyśmy kawałek terenu dla nas, żeby było tak bardziej oficjalnie bo parking duży i nie ma zakazu postoju np w nocy więc ogólnie luz. W okolicy kilka ładnych rezydencji min Ambasadora Niemiec.

A przyjechać przecież mogą wszyscy zainteresowani marszem ale przecież bez obowiązku uczestnictwa więc Ci zainteresowani zwiedzaniem Warszawy czy tylko relaksem na "Łonie" też mile widziani.
Tak na szybko sobie pomyślałem.

drwoy - 2023-04-21, 17:21

Superowo! W takim razie jest okazja do spotkania.
gryz3k - 2023-04-24, 21:37

Wracam do tematu. Mam zielone światło od gminy na zlocik w tym miejscu. Ja przed rozpoczęciem wojny w Ukrainie rozmawiałem z gminą o zorganizowaniu tam kamperparku. Problemy związane z napływem uchodźców zamroziły temat. Nasze spotkanie mogłoby dać sprawie nowy impuls jako, że Marsz 4 Czerwca jest jak najbardziej bliski sercu włodarzy naszej gminy i nasza obecność przybliżyłaby im tematykę kamperową. Jeśli zebrałoby się więcej załóg/jak pisałem udział w marszu nie jest warunkiem koniecznym/ to może udałoby mi się namówić gminę do podstawienia Toi czy innych prowizorycznych udogodnień. Tak jak pisałem miejsce jest fajne i do relaksu i jako baza wypadowa do centrum Warszawy.
Ja nie mam doświadczenia w organizacji imprez i nie bardzo mam czas ale jako mieszkaniec tego terenu postaram się załatwić jak najwięcej.
Potrzebuję deklaracji uczestnictwa żeby wiedzieć czy sà chętni i czy mam działać.

Lista
1. gryz3k
2.

kalinin - 2023-04-24, 22:07

Lista
1. gryz3k
2. Kalinin
3.

drwoy - 2023-04-24, 22:14

Lista.
1.
2.
3. Woytek

Skorpion - 2023-04-24, 22:25

Lista
1. gryz3k
2. Kalinin
3. Woytek
4.

John Wayne - 2023-04-25, 09:30

Czwartego czerwca Warszawa będzie pusta,"słoiki " wyjadą w piątek do rodzinnych domów a Warszawiacy wyjadą do lasu,nad jeziora lub morze.
Tylko autobusów może być ponad 120 dlatego parkowanie dla przyjezdnych na różnych placach i parkingach bez problemu.

WaldekR - 2023-04-25, 09:53

Ja w tej chwili mam uszkodzone włókna mięśniowe w łydce więc nie wiem jak z dłuższym marszem bo chyba do tego czasu się zagoi. Mam namiary na wynajem TOJ-TOJa Jeżeli dobrze pamiętam to koszt ponad 250pln ale to cena z przed roku. Organizuję zloty motocyklowe takie kameralne na parędziesiąt osób i od wielu lat korzystam. Cena obejmuje dowóz odbiór i serwis początkowy.
Telefon do mnie jest w moim profilu można dzwonić postaram się pomóc.

prusiak - 2023-04-25, 10:50

Wracając do parkingu w samej w Warszawie, to swego czasu miałem plan zatrzymac sie tu: https://goo.gl/maps/javB99utSPLsxusJA
Czy ktoś mógłby zweryfikować czy można tam stanąć kamperem na nockę?

gryz3k - 2023-04-25, 11:03

prusiak napisał/a:
Wracając do parkingu w samej w Warszawie, to swego czasu miałem plan zatrzymac sie tu: https://goo.gl/maps/javB99utSPLsxusJA
Czy ktoś mógłby zweryfikować czy można tam stanąć kamperem na nockę?

Parking jest fajny ale myślę, że w dniu wielkich demonstracji w Warszawie parkowanie w centrum jest dosyć ryzykowne.

Miejsce, które staram się zaproponować kolegom to połączenie bycia w mieście i na łonie natury jednocześnie. Przy ograniczeniach ruchu w centrum wyjazd z Plaży Romantycznej jest dobry bo do wjazdu na obwodnicę jest 3 min jazdy.

gryz3k - 2023-04-25, 11:05

WaldekR napisał/a:
Ja w tej chwili mam uszkodzone włókna mięśniowe w łydce więc nie wiem jak z dłuższym marszem bo chyba do tego czasu się zagoi. Mam namiary na wynajem TOJ-TOJa Jeżeli dobrze pamiętam to koszt ponad 250pln ale to cena z przed roku. Organizuję zloty motocyklowe takie kameralne na parędziesiąt osób i od wielu lat korzystam. Cena obejmuje dowóz odbiór i serwis początkowy.
Telefon do mnie jest w moim profilu można dzwonić postaram się pomóc.

Ogarnianie infrastruktury uzależniam od ilości chętnych.

WaldekR - 2023-04-25, 11:23

Jeżeli będzie wszystko dobrze to postaramy dojechać w sobotę po południu. Ale na razie na listę się nie dopisuję aby nie blokować ewentualnie miejsca zdecydowanym.
gryz3k - 2023-04-25, 13:15

WaldekR napisał/a:
Jeżeli będzie wszystko dobrze to postaramy dojechać w sobotę po południu. Ale na razie na listę się nie dopisuję aby nie blokować ewentualnie miejsca zdecydowanym.

Miejsca jest dużo więc jak najbardziej zapraszamy. Juź znowu wiem coraz więcej.

Banan - 2023-04-25, 18:58

gryz3k napisał/a:
miejsce jest fajne i do relaksu i jako baza wypadowa do centrum Warszawy.

Piotruś, browarek za inicjatywę :pifko
Na listę się nie wpisuję, ale jak tylko praca pozwoli, z całą pewnością przyjadę. :spoko

gryz3k - 2023-04-25, 19:00

Banan napisał/a:
gryz3k napisał/a:
miejsce jest fajne i do relaksu i jako baza wypadowa do centrum Warszawy.

Piotruś, browarek za inicjatywę :pifko
Na listę się nie wpisuję, ale jak tylko praca pozwoli, z całą pewnością przyjadę. :spoko

Za browarek dziękuję. Wpadaj to wypijemy coś w realu. :spoko

Tadeusz - 2023-04-26, 10:02

Piotruś, piwko za inicjatywę.

Jest nadzieja, że nasza sytuacja zdrowotna pozwoli spotkać się z kolegami w tym fajnym miejscu.
Zatem zapisuję się;

Lista
1. gryz3k
2. Kalinin
3. Woytek
4.Tadeusz

WaldekR - 2023-04-26, 11:41

Piotruś, piwko za inicjatywę.

Jest nadzieja, że nasza sytuacja zdrowotna pozwoli spotkać się z kolegami w tym fajnym miejscu.
Zatem zapisuję się;

Lista
1. gryz3k
2. Kalinin
3. Woytek
4.Tadeusz
5.Waldek + Wiesia

gryz3k - 2023-04-26, 19:21

Za piwka bardzo dziękuję. Mam nadzieję, że zachęceni Waszym przykładem przyjadą jeszcze kolejni koledzy. :spoko
Banan - 2023-04-26, 19:29

Chyba będę musiał na cyckach stanąć by przyjechać :haha:
Brat - 2023-04-26, 20:44

1. gryz3k
2. Kalinin
3. Woytek
4. Tadeusz
5. Waldek + Wiesia
6. Brat z Bratową i z sąsiadami

prusiak - 2023-04-26, 20:56

Hej Admine !!! A co z tematem tego wątku "4 czerwca w Warszawie - gdzie się zatrzymać?"
Wiem że przerodził się w spontaniczny spocik pod Warszawą, ale nadal nie wiadomo gdzie można zaparkować w samym mieście... :? Mogłeś zostawić pytanie a informację o spotkaniu wyrzucić do nowego tematu...

Banan - 2023-04-26, 21:23

prusiak napisał/a:
Hej Admine !!! A co z tematem tego wątku "4 czerwca w Warszawie - gdzie się zatrzymać?"

Dasz wiarę, że to nie moja ingerencja? :shock:
Mam dać po łapkach autorowi wątku? Sorry, ale to on tu rządzi i nie łamie Regulaminu :wyszczerzony:
prusiak napisał/a:
nadal nie wiadomo gdzie można zaparkować w samym mieście...

Mogłeś urazić kolegów z Warszawy... :diabelski_usmiech
prusiak napisał/a:
Mogłeś zostawić pytanie a informację o spotkaniu wyrzucić do nowego tematu...

Jak jest taka potrzeba, to zakładaj nowy temat, może być nawet pierwotny :spoko

gryz3k - 2023-04-26, 22:40

Cytat:
gdzie można zaparkować w samym mieście..

Ależ to jest w samym mieście. Do granic Warszawy prawie tyle co centrum. :diabelski_usmiech

Agostini - 2023-04-28, 16:12

Dopisuję się do listy. Chętnie przyjedziemy.

1. gryz3k
2. Kalinin
3. Woytek
4. Tadeusz
5. Waldek + Wiesia
7. Agostini

Skorpion - 2023-04-28, 21:27

Lista

1. gryz3k
2. Kalinin
3. Woytek
4. Tadeusz
5. Waldek + Wiesia
7. Agostini
8. Skorpion

aviator - 2023-04-29, 17:01

1. gryz3k
2. Kalinin
3. Woytek
4. Tadeusz
5. Waldek + Wiesia
7. Agostini
8. Skorpion
9. aviator

gryz3k - 2023-05-07, 18:58

Dzisiaj będąc przejazdem zrobiłem kilka fotek miejsca spotkania. Mam nadzieję, że zachęci to kolegów.
ekosmak.dabrowska - 2023-05-10, 13:53

1. gryz3k
2. Kalinin
3. Woytek
4. Tadeusz
5. Waldek + Wiesia
7. Agostini
8. Skorpion
9. aviator
10. Ekosmaki
11. Córka Ekosmaków

Brat - 2023-05-10, 14:29

Piter - a jak widzisz dojazd (i powrót) do/z miejsca startu i mety? Jakie środki lokomocji? Ile czasu na to potrzeba?
Na pewno masz to już rozpracowane... ;)

gryz3k - 2023-05-10, 14:48

Dzięki za piwko. Toruń w Warszawie cieszy szczególnie. :diabelski_usmiech :spoko
gryz3k - 2023-05-10, 14:52

Brat napisał/a:
Piter - a jak widzisz dojazd (i powrót) do/z miejsca startu i mety? Jakie środki lokomocji? Ile czasu na to potrzeba?
Na pewno masz to już rozpracowane... ;)

Wszystko uzależniam od ilości uczestników. Normalnie miejsce jest skomunikowane z centrum liniami autobusowymi ewentualnie ja mam 2 samochody na w sumie 16 osób ale zapowiada się więcej. Jak będzie więcej danych to postaram się opracować logistykę.

Można pomyśleć też o drodze wodnej. Z Plaży prosto do Portu Czerniakowskiego a tam już spacerkiem. Ja mógłbym zabrać tylko 11 osób ale można pomyśleć o większej jednostce. :diabelski_usmiech

aviator - 2023-05-10, 19:10

gryz3k, szok jakie zaangażowanie i organizacja. Ja myślałem, ze podejdziemy komunikacją - sprawdzałem już połączenia i stwierdziłem, ze jest Ok. Droga wodna brzmi zachęcająco.
Jeśli będzie coś organizowanego przez Ciebie, to oczywiście chętnie będę partycypował w kosztach - w organizacji na odległość raczej nie pomogę - tylko daj znać ile i gdzie wpłacić. :pifko

gryz3k - 2023-05-11, 14:28

aviator napisał/a:
Jeśli będzie coś organizowanego przez Ciebie, to oczywiście chętnie będę partycypował w kosztach

Macam temat. Wynajęcie stateczku na 20 osób niestety cena raczej zaporowa 700 pln za godzinę ale szukam dalej...

Komplecik - 2023-05-11, 16:26

gryz3k napisał/a:
Za piwka bardzo dziękuję. Mam nadzieję, że zachęceni Waszym przykładem przyjadą jeszcze kolejni koledzy. :spoko

Ot nie przypuszczalem, jednak nie jesteś tylko bajerantem ;) a Człowiekiem czynu duże Ci się należ szkoda że nie przyjadę bo i dobre whiske wartasz w realu za robotę oczywiście :szeroki_usmiech
:spoko

gryz3k - 2023-05-11, 17:44

Komplecik napisał/a:
szkoda że nie przyjadę

Ależ zapraszam. :ok

gryz3k - 2023-05-12, 17:24

Troszkę też karawaningowo działamy w tym miejscu w następny weekend. :wyszczerzony:
WaldekR - 2023-05-13, 09:27

Będzie się działo. Szkoda, że pokrywa się z otwarciem Camping Park Mazury. :(
Comsio - 2023-05-14, 22:29

Piotrek 20 -tego mam u siebie w rezydencji przyjęcie rodzinne.
Tak że życzę miłej zabawy 👍

Odnośnie czerwcowego spotkania, 🤔 :?:

gryz3k - 2023-05-15, 09:46

Comsio napisał/a:
Odnośnie czerwcowego spotkania, 🤔

Nawet się nie wahaj...

Dzisiaj będę gadał co do rejsu Wisłą. Ludzi spotkasz, rzekę poznasz... :spoko

gryz3k - 2023-05-15, 12:55

Mam informację dotyczącą dotarcia na Marsz. O godzinie 10.30 moglibyśmy wypłynąć z Plaży Romantycznej do Portu Czerniakowskiego łodziami 10 osobowymi. Powrót już środkami komunikacji miejskiej. Koszt rejsu, ok godziny, byłby przy pełnym obłożeniu łodzi 50 zł od osoby. Jest to cena bardzo promocyjna tylko ze względu na charakter wydarzenia. Z Portu do miejsca rozpoczęcia marszu to już tylko spacerek.
Chętnych na rejs proszę o zgłoszenia na priv bo muszę zarezerwować łodzie. Popłynęlibyśmy oczywiście z flagami itp.

ekosmak.dabrowska - 2023-05-15, 16:35

W stolicy potrafiłeś coś " po taniości" ogarnąć brawo za inicjatywę. Nam w Toruniu wiadome radio nadaje, że wszystko tam drogie, zatrute, pełno gejów na ulicach. O Trzaskowskim jaki to zły człowiek nie wspomnę.
Piszemy się w 4 osoby. :spoko

WaldekR - 2023-05-15, 16:57

Ja jak pisałem wcześniej leczę kontuzję nogi i na taki dłuższy spacer nie mogę wybrać :evil: żeby nie przedobrzyć bo jest już prawie dobrze. Jak wszystko wypali dojedziemy aby się z Wami spotkać. Jeżeli trzeba zrobić zrzutkę to deklarujemy swój akces.
gryz3k - 2023-05-15, 17:33

ekosmak.dabrowska napisał/a:
W stolicy potrafiłeś coś " po taniości" ogarnąć brawo za inicjatywę. Nam w Toruniu wiadome radio nadaje, że wszystko tam drogie, zatrute, pełno gejów na ulicach. O Trzaskowskim jaki to zły człowiek nie wspomnę.
Piszemy się w 4 osoby. :spoko

Bo ta podróż taka mało komercyjna jest. Mają to zrobić bardziej po kosztach ze względu na rodzaj wydarzenia. Na cenę ma wpływ, że muszą przypłynąć z portu, żeby tam zabrać. Najgorsza jest dla nich droga do Plaży bo pod prąd. Z plaży do portu /pod Most Łazienkowski/ będzie pewnie trochę ponad godzinę ale żeby dotarli po nas na plażę to myślę, że półtorej będzie mało.

Rzeka nie zatruta, tym bardziej, że na tym odcinku to przed Czajką, gejów nie zapewnię ale jak potrzeba to mogę popytać :haha:

Co do Trzaskowskiego nie byliśmy sobie przedstawieni choć mamy wspólnych znajomych. :spoko

WaldekR - 2023-05-22, 10:10

Wczoraj na powrocie z Mazur coś zaczęło mi pukać w kole. Mam teraz urwanie głowy i pewnie tego nie ogarnę. Mechanik mi nie zrobił jeszcze busa więc nawet nie dzwonię. Ale zobaczymy może się uda. :gwm :gwm
marand - 2023-05-22, 10:15

Nas również proszę dopisać dolisty.
1. gryz3k
2. Kalinin
3. Woytek
4. Tadeusz
5. Waldek + Wiesia
7. Agostini
8. Skorpion
9. aviator
10. Ekosmaki
11. Córka Ekosmaków
12.Marand

gryz3k - 2023-05-22, 16:35

W zeszły weekend na Romantycznej było tak...
gryz3k - 2023-05-25, 14:04

Nasze spotkanie przysporzyło mi dzisiaj trochę stresu bo zadzwonili do mnie z Centrum Medialnego PO i poprosili o krótki filmik z zaproszeniem na nasze spotkanie. Nagrałem coś co wywołało śmiech politowania mojej małżonki i ma być publikowane na FB i Twiterze Platformy. Czego to nie robi się dla idei bo za pieniądze to na pewno bym tego nie zrobił...
WaldekR - 2023-05-25, 14:41

:ok :ok :pifko
zbychu - 2023-05-27, 10:15

1. gryz3k
2. Kalinin
3. Woytek
4. Tadeusz
5. Waldek + Wiesia
7. Agostini
8. Skorpion
9. aviator
10. Ekosmaki
11. Córka Ekosmaków
12.Marand
13.zbychu

WaldekR - 2023-05-27, 11:40

1. gryz3k
2. Kalinin
3. Woytek
4. Tadeusz
5. Waldek + Wiesia jak wcześniej pisałem jeżeli ogarnę autko
7. Agostini
8. Skorpion
9. aviator
10. Ekosmaki
11. Córka Ekosmaków
12.Marand
13.zbychu

Mazur - 2023-05-28, 12:38

1. gryz3k
2. Kalinin
3. Woytek
4. Tadeusz
5. Waldek + Wiesia jak wcześniej pisałem jeżeli ogarnę autko
7. Agostini
8. Skorpion
9. aviator
10. Ekosmaki
11. Córka Ekosmaków
12.Marand
13.zbychu
14.Mazur

Przyjedziemy w piątek wieczorem.

WaldekR - 2023-05-29, 08:38

1. gryz3k
2. Kalinin
3. Woytek
4. Tadeusz
5.
7. Agostini
8. Skorpion
9. aviator
10. Ekosmaki
11. Córka Ekosmaków
12.Marand
13.zbychu
14.Mazur

My odpadamy. w sobotę rozebrałem koło. Cały układ hamulcowy jest ok została tylko wymiana łożysk. A będę mieć wolną chwilę dopiero w sobotę po południu :gwm :gwm

gryz3k - 2023-05-29, 11:15

WaldekR napisał/a:
y odpadamy. w sobotę rozebrałem koło. Cały układ hamulcowy jest ok została tylko wymiana łożysk. A będę mieć wolną chwilę dopiero w sobotę po południu

Szkoda, pech,to pech.

gryz3k - 2023-05-29, 11:26

Koledzy, Możecie przyjechać każdego dnia, teren jest otwarty. Mogą być problemy z zaparkowaniem w niedzielę bo na Plaży ma być jakaś impreza organizowana przez gminę ale myślę, że przyjedziecie raczej w sobotę lub wcześniej. Moja sugestia to parking po prawej stronie, czyli dojeżdżamy ulicą właściwie do końca i skręcamy w prawo. Parking będzie po lewej stroni. Jest tam wiata. Tak na oko to mniej więcej tutaj. Zdjęcie satelitarne jest moim zdaniem nieaktualne więc sugeruję skorzystać z mojego opisu. W razie wątpliwości mój nr to 601232095. Jakbym nie odbierał to poproszę o sms to oddzwonię.

Proszę też o potwierdzenie chęci udziału w rejsie. Jest to jedyna płatna część spotkania /płatna przewoźnikowi/ i muszę podać mu ilość miejsc.

Mazur - 2023-05-29, 12:24

gryz3k napisał/a:
Moja sugestia to parking po prawej stronie, czyli dojeżdżamy ulicą właściwie do końca i skręcamy w prawo. Parking będzie po lewej stroni. Jest tam wiata

Jak się domyślam , to gdzieś w tym miejscu.

gryz3k - 2023-05-29, 13:08

Mazur napisał/a:
Jak się domyślam , to gdzieś w tym miejscu.

Dokładnie. Dzięki, ja taki mniej techniczny jestem :spoko

gryz3k - 2023-05-30, 15:06

Rozmawiałem dzisiaj z facetem od łódek. Ponieważ w Warszawie tego dnia są regaty na Wiśle przewoźnik będzie inny tzn Taxi Wisła. Można zobaczyć łodzie na stronie. Cena niestety ciut wyższa ale i tak wynegocjowana na 60 zł od osoby. Muszę podać mu ostateczną ilość osób w sobotę. Ze względu na regaty będziemy musieli wypłynąć o 8.15 - 8.30. Rejs trwa 1,5 h więc zostanie czas na chwilę wytchnienia nad Wisłą i dotarcie na Marsz.

https://taxiwisla.waw.pl/

aviator - 2023-05-30, 15:24

Niezmiennie jestem zainteresowany dla 2 osób :spoko
Brat - 2023-05-30, 19:52

W jakiej odległości od pl. Na Rozdrożu przybije ten parowiec? ;)
I... ok. 10.00 ?? Czyli 2 godziny oczekiwania na start... co starsi panowie mogą mieć problemy ;)

Skorpion - 2023-05-30, 21:18

1. gryz3k
2. Kalinin
3. Woytek
4. Tadeusz
5.
7. Agostini
8.
9. aviator
10. Ekosmaki
11. Córka Ekosmaków
12.Marand
13.zbychu
14.Mazur

Nie mam kapera cała elektryka nie działa!!!!!!! :-/ :-/ :gwm

Banan - 2023-05-30, 21:44

Przyjadę w sobotę :ok
drwoy - 2023-05-31, 09:28

Jestem juz na miejscu. Zachęcam do przyjazdu. Lokalizacja urokliwa.
aviator - 2023-05-31, 14:24

Jest tam sens się pchać ciemną nocą, czy bezpieczniej za dnia?
Ruszam w piątek wieczorem i tak myślę czy dociągnąć od razu do celu….

drwoy - 2023-05-31, 14:27

Jeżeli mnie pytasz to myślę ze bez problemu trafisz. 👍
aviator - 2023-05-31, 15:42

Chodziło mi raczej o terenową, nocną jazdę po łące na ostatniej prostej, bo trafić to już sobie trafiłem na googlach :lol: dzięki i pozdrawiam
gryz3k - 2023-05-31, 15:58

aviator napisał/a:
Chodziło mi raczej o terenową, nocną jazdę po łące na ostatniej prostej, bo trafić to już sobie trafiłem na googlach :lol: dzięki i pozdrawiam

Dasz radę.

drwoy - 2023-05-31, 15:58

Na samo miejsce droga asfaltowa i ostatnie 100 m szutrówka. :spoko
gryz3k - 2023-05-31, 16:15

drwoy napisał/a:
Na samo miejsce droga asfaltowa i ostatnie 100 m szutrówka. :spoko

Zajechałem dzisiaj około 13.00 ale byłeś na przejażdżce rowerkiem bo ani Ciebie ani roweru nie było. :spoko

drwoy - 2023-05-31, 16:34

Zgadza się. Odwiedziłem Łazienki i Wilanów. Do zobaczenia.
gryz3k - 2023-05-31, 17:58

Banan napisał/a:
Przyjadę w sobotę

Już nie mogę się doczekać :spoko

gryz3k - 2023-05-31, 18:02

Brat napisał/a:
W jakiej odległości od pl. Na Rozdrożu przybije ten parowiec? ;)
I... ok. 10.00 ?? Czyli 2 godziny oczekiwania na start... co starsi panowie mogą mieć problemy ;)

W Porcie Czerniakowskim. Damy radę. Odwiedzimy Bulwary Wiślane. Można wypić piwko i skorzystać z toalety, coś zjeść, jak ktoś ma ochotę albo posiedzieć nad Wisłą. To taki teren rekreacyjny.

Niestety Regaty trochę krzyżują nam plany ale zważywszy na kontrole milicji i tłok w mieście, pewnie pozamykają ulice, ta droga będzie najłatwiejsza. :spoko

gryz3k - 2023-06-02, 16:17

Ja będę dzisiaj wieczorem. Jeszcze pracuję ale w razie pytań można pisać sms. :spoko
Mazur - 2023-06-02, 21:54

My już jesteśmy...niestety w domu :-/ i powrót nie o własnych siłach - prosto do serwisu :( coś gruchnęło i stanęło :? (rozrząd wymieniany rok temu)

Cóż. Życzymy udanego spotkania i bardzo żałujemy że nas tam nie ma.

gryz3k - 2023-06-03, 08:14

Współczuję, myślicie, że ta awaria to przypadek? Nie sądzę... :haha: :spoko
Mazur - 2023-06-03, 08:18

Dywersant nie śpi :diabelski_usmiech
Track222 - 2023-06-03, 08:52

Robert współczujemy, co się stało?
Mazur - 2023-06-03, 10:17

Track222 napisał/a:
Robert współczujemy, co się stało?

Dzięki Ryśku :spoko
Tak jak pisałem wcześniej to chyba dywersja :-P . Rozkręciłem co nieco na miejscu w oczekiwaniu na lawetę i zobaczyłem od góry luźny pasek , a od dołu odkręcony napinacz rozrządu. Bałagan raczej na 100% będzie. Wymiana paska i rolek rok temu i ponad 6tys. przejechane bez problemów...do wczoraj.

WaldekR - 2023-06-03, 11:00

Myślę, że jakby było coś niedokręcone przy wymianie rozrządu to puściłoby wcześniej. Może w napinaczu łożysko się rozsypało. Miejmy nadzieję, że nie będą duże koszty.
Andrzej 73 - 2023-06-03, 11:55

Współczuję. Pytanie czy napinacz był również wymieniony?
ZbigStan - 2023-06-03, 20:40

gryz3k Gratuluję zorganizowania zlotu. Jestem daleko od Warszawy, ale myślami z Wami. Pozdrowienia dla uczestników marszu 4 tego czerwca.
Tadeusz - 2023-06-04, 08:33

Piotrze, jak wiesz, w marszu udziału nie mógłbym wziąć ze względu na moją niesprawność.
Jestem na naszym zlocie dla dzieci w Bałtowie. To piekne wydarzenie i frajda dla dzieciaczków z okazji ich swięta.
Będę z Wami na marszu myślami. Oglądał będę transmisję.

Dziękuję, Piotrze, za cenną inicjatywę. :bukiet:

Endi - 2023-06-04, 10:26

Moja Ewa z ekipą dwóch autokarów właśnie wjechali do Wa-wy... :)
Comsio - 2023-06-04, 22:39

Dzięki za miło spędzony czas 👍
gryz3k - 2023-06-05, 09:36

Comsio napisał/a:
Dzięki za miło spędzony czas 👍

Dzięki Wiesiu za miłe spotkanko i oczywiście to, że z odwagą reprezentowałeś opozycję opozycji. Jesteś najlepszym przykładem na to, że można się różnić poglądami a jednak miło spędzać razem czas. :spoko

Andrzej 73 - 2023-06-05, 09:44

A już myślałem że Wiesiu przeszedł na jasną stronę mocy. A tu zonk. :(
Wiesiu czekamy na zmianę poglądu politycznego. :kwiatki:

aviator - 2023-06-05, 10:43

Jeszcze raz wielkie dzięki Piotrze za organizację. Wieczorem dopaliliśmy jeszcze resztę drewna a dzisiaj wszyscy ruszyli dalej. My wyjeżdżamy niebawem jako ostatnia ekipa; dzisiaj to miejscówka bez żywej duszy - w porównaniu do w wczorajszego dnia i imprezy na plaży to bardzo miła odmiana :-) Grupowego zdjęcia niestety nie mam ale kamperowo wyglądało to tak, plus 2 kampery i 1 cepka za mna. Przemili ludzie, świetna atmosfera, słuszna idea. :spoko
Brat - 2023-06-05, 11:56

A 17-go i 18-go czerwca na Plaży Romantycznej Wawerskie Centrum Kultury zapowiada znowu wydarzenia różniste, w tym występ zespołu "Raz Dwa Trzy"!
Poważnie myślimy o zajechaniu...
PS
Piotrek nie lubi podziękowań, więc mu nie DZIĘKUJĘ! ;)
:pifko

gryz3k - 2023-06-05, 13:06

Brat napisał/a:
wydarzenia różniste

Moja córka była dzisiaj na strzelnicy Legii i chciałaby popróbować dalej strzelania. Do dzieła Bracie. Już wiem, że mój kolega zna właściciela 9 i że za budynkiem jest kawał pola. Może jednak uda się coś wymyślić ze spotkankiem strzeleckim. :spoko

drwoy - 2023-06-05, 19:43

Super miejsce, super spotkanie i ludzie, a przede wszystkim dobrze spełniony obowiązek.

Dzięki gminie Wawer i jej mieszkańcom z Piotrkiem, za tolerowanie nas na ich pięknym terenie rekreacyjnym nad Wisłą.

Trzeba to powtórzyć.

Comsio - 2023-06-05, 20:09

Andrzej 73 napisał/a:

Tak zmienie ale kontynent, eu idzie ku upadkowi.
Lubię golonke ☝️a nie robaki ☝️😎

Komplecik - 2023-06-05, 20:35

Comsio napisał/a:
Andrzej 73 napisał/a:

Tak zmienie ale kontynent, eu idzie ku upadkowi.
Lubię golonke ☝️a nie robaki ☝️😎

Andrzejku przecież słyszałeś że można się pięknie różnić :) niech każdy zostanie przy swoim :spoko

Agostini - 2023-06-05, 20:53

Brat napisał/a:

Piotrek nie lubi podziękowań, więc mu...

Tak tak, ja też wiem, że nie lubi. Dlatego również nie podziękuję za... :)

...Za pomysł i cel spotkania, za zapewnienie legalnej kamperowej miejscówki i za zorganizowanie w niedzielę oryginalnego sposobu dostania się do centrum Warszawy.
No i w ogóle, za zaangażowanie i poświęcony czas, nie dziękujemy.

PS.
Pewnie prowadzi nudne życie i nie ma nic do roboty. :chytry

gryz3k - 2023-06-06, 14:33

Dziękuję Wam koledzy za dobre słowo. Miejsce fajne, warto żeby rozwijało się kamperowo. Cel słuszny, towarzystwo miłe to i sama przyjemność z takiego spotkania. :spoko :spoko :spoko
aviator - 2023-07-20, 10:23

To co, widzimy się 1.10?
drwoy - 2023-07-20, 13:41

Oczywiście, tym bardziej że spotkanie było bardzo sympatyczne. Do zobaczenia. :spoko
Mazur - 2023-07-20, 14:54

Może tym razem i nam się uda dotrzeć na miejsce :)

p.s.Kamper już naprawiony i na szczęście nie było wielkiego bałaganu w silniku. Teraz za to mam "nową" głowicę , wałek i zawory ;)

Brat - 2023-07-20, 17:58

aviator napisał/a:
To co, widzimy się 1.10?
Nowy wątek proponuję założyć :)
WaldekR - 2023-07-21, 09:25

Brat napisał/a:
aviator napisał/a:
To co, widzimy się 1.10?
Nowy wątek proponuję założyć :)

Jestem za.

Bedzie bardziej czytelne i łatwiejsze do znalezienia.

aviator - 2023-07-21, 23:30

Mowisz i masz
https://www.camperteam.pl...pic.php?t=40072