Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Norwegia - Tania Norwegia

Norge706 - 2023-06-17, 18:01
Temat postu: Tania Norwegia
Witam, biorąc pod uwagę aktualną sytuację z kursem norweskiej korony plus ceny paliwa i ogólnie przeliczników kosztów wydaje mi się że to najlepszy czas na zwiedzanie Norwegii. Gdyby ktoś się wąchał to radzę temat przemyśleć. Mieszkamy tu kilkanaście lat i jak ktoś ma jakieś pytania to postaram się pomóc. Pozdrawiam
Janusszr - 2023-06-17, 21:46

Mogę to potwierdzić.
Zacumowaliśmy na kempingu w Maurnes nad Gasfiordem. Pełen wypas. Cena to w przeliczeniu na złotówki, niecała stówa. Za paliwo na Esso płaciliśmy po 19 NOK. Na innych stacjach jest po 21 NOK.

Misio - 2023-06-18, 21:09

Czyżby coś się zmieniło, czy to tylko jakaś promocja? :lol:
Janusszr - 2023-06-18, 21:24

Ceny kempingów na zeszłorocznym poziomie, ale NOK mocno w dół w stosunku do PLN. Cena paliwa (ON) niższa o ok.2 NOK.
Norge706 - 2023-06-19, 18:48

Co do cen paliwa to wiele zależy od dnia tygodnia i stacji , coraz częściej diesel bywa i w okolicach 16 nok.. Najlepiej kupować w niedzielę, poniedziałek rano i w środę. Pozdrawiam.
Ekipa z Łodzi - 2023-07-06, 13:52

Witam
Pierwszy raz byliśmy w Norwegii w czerwcu br. W 10 dni zwiedziliśmy Kjerag, Preikenstolen, Trolltunga, Geiranger, Trollstiegen i wszystko po drodze :)
W sierpniu jedziemy w te same (prawie :) ) miejsca ze znajomymi i naszymi dziećmi (13 i 16lat). Oprócz trekkingu i podziwiania widoków chcielibyśmy poleniuchować i skorzystać z kąpielisk. Szukałam w necie, ale bez skutku. Norge706 - Czy na powyższej trasie spotkamy jakieś miejsca na kąpiele? Ruszamy z Kristiansand
:bukiet: :bukiet: :bukiet: