|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Francja - Crit`Air - jaki typ samochodu ?
MirekSz - 2023-07-11, 10:56 Temat postu: Crit`Air - jaki typ samochodu ? Proszę o pomoc kolegów którzy już zamawiali naklejkę.
Wypełniając formularz na oficjalnej francuskiej stronie trzeba podać typ samochodu. Wg. informacji typ samochodu w dowodzie jest określony w rubryce J. W dowodzie mojego samochodu (Ducato 2015) w tej rubryce jest pusto. Rodzaj pojazdu mam wpisany : samochód specjalny, przeznaczenie : kempingowy. Też tak macie ?
Nie wiem co wybrać : M1 - osobowy, czy N1 - lekki użytkowy.
Zastanawiam się też czy mi nie odrzucą z pustą rubryką J - może powinienem w wydziale komunikacji to zmienić ?
Z góry dziękuję za pomoc
LukF - 2023-07-11, 18:32 Temat postu: Re: Crit`Air - jaki typ samochodu ?
MirekSz napisał/a: | Proszę o pomoc kolegów którzy już zamawiali naklejkę.
Wypełniając formularz na oficjalnej francuskiej stronie trzeba podać typ samochodu. Wg. informacji typ samochodu w dowodzie jest określony w rubryce J. W dowodzie mojego samochodu (Ducato 2015) w tej rubryce jest pusto. Rodzaj pojazdu mam wpisany : samochód specjalny, przeznaczenie : kempingowy. Też tak macie ?
Nie wiem co wybrać : M1 - osobowy, czy N1 - lekki użytkowy.
Zastanawiam się też czy mi nie odrzucą z pustą rubryką J - może powinienem w wydziale komunikacji to zmienić ?
Z góry dziękuję za pomoc |
Też tak mamy.
Specjalny kempingowy to osobowy czyli M1.
Ps. Pytanie zadane w niewłaściwym dziale. Tu opisujemy podróże.
Jacek L. - 2023-07-21, 23:06 Temat postu: Re: Crit`Air - jaki typ samochodu ?
MirekSz napisał/a: | Proszę o pomoc kolegów którzy już zamawiali naklejkę.
Wypełniając formularz na oficjalnej francuskiej stronie trzeba podać typ samochodu. Wg. .... |
M1.
Koszt 3,11 EUR + 1,5 wysyłka.
Zamawiałem kilka miesięcy temu na oficjalnej stronie https://www.certificat-air.gouv.fr/
Też mam pustą rubrykę J w dowodzie.
Pozdrawiam
JL
|
|