|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Serce CamperTeam - Tragedia w Ełku - spłonął kamper, a w nim 2 osoby
Banan - 2023-07-17, 17:16 Temat postu: Tragedia w Ełku - spłonął kamper, a w nim 2 osoby Jak w temacie...
TVN24 napisał/a: | W Ełku (woj. warmińsko-mazurskie) spłonął kamper. Po ugaszeniu ognia strażacy znaleźli wewnątrz ciała dwóch osób, 34-letniej kobiety i 29-letniego mężczyzny. Kobieta osierociła dwójkę dzieci w wieku ośmiu i 10 lat. Trwają ustalenia okoliczności pożaru.
Zgłoszenie o pożarze wpłynęło do strażaków o godzinie 7.52 w poniedziałek. Płonął pojazd typu kamper przy ul. Pięknej w Ełku.
W środku odnaleziono ciała dwóch osób, 34-letniej kobiety i 29-letniego mężczyzny, którzy spali w kamperze na parkingu. Kobieta osierociła dwójkę dzieci.
Nie są jeszcze znane przyczyny pożaru. Sprawę, pod nadzorem prokuratury, bada policja. Jak ustalili mundurowi, 34-letnia kobieta i jej 29-letni partner byli mieszkańcami województwa dolnośląskiego.
|
Źródło: TVN24.pl
Anras - 2023-07-17, 19:52
Straszne ... [*]
darek 61 - 2023-07-17, 20:43
Tak straszne,warto by poznać przyczynę by spać spokojnie. To nie samoróbka i nie stare auto,tym bardziej zastanawiające.Upalny dzień, bardzo ciepła noc,podejrzewam lodówkę.
Szkoda ludzi,całe szczęście że dzieciaków tam nie było.
Andrzej 73 - 2023-07-17, 20:52
Szkoda słów. Niedowierzanie, co za tragedia.
Fakt , przyczynę warto byłoby poznać.
dziwaczek - 2023-07-20, 09:54
Jak przejrzałem zdjęcia to w luku z tyłu widać dużą, żółtą walizkę - starzy kamperowcy raczej nie pakują się w walizki. Ja osobiście uważam, że to był wypożyczony kamper, dzieci spały u znajomych i nic się im nie stało a rodzice spali w kamperze - może świeczka, może papieroski, zwarcie - nie dowiemy się.
Mazur - 2023-07-20, 15:00
Wiem, że to głupio tak dywagować, ale na forach piszą że tam była mała imprezka, a na filmie z pogorzeliska widziałem duży grill po stronie kierowcy, którego się raczej nie wozi w stanie rozłożonym. Dzieci spały u siostry w bloku obok.
Może przyczynę ustalą/ustalili ?
Socale - 2023-07-20, 21:05
Najwidoczniej w kamperze nie było żadnych systemów alarmujących, do tego postój na parkingu to raczej bez prądu, zatem możliwe że lodówka pracowała na gazie, wszak ciepło było bardzo.
Hipoteza to tylko, nie widziałem szerszych materiałów z braku czasu na internety.
Eh... całkiem młodzi ludzie zginęli a i dzieci teraz same...
WaldekR - 2023-07-21, 09:31
Całkiem możliwe, że doświadczenie tych osób i wiedza dotycząca zasad w kamperze było znikome.
Stało się jak stało i to jest smutne.
|
|